BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
IcedMFEarth

#6551 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by IcedMFEarth »

ajvaz_dedo wrote:I jos nesto...
Bio je pozvan,kad ih je bilo haman 40-ak pozvano...
Iz svih krajeva svijeta... Bilo je raznih valuta,majke mi...
Ali 1/1 ti garantujem da niko s njim-s njima progovorio nije,kao pedagog,kao trener,0 profesionalnosti je tu bilo! Ali bitno je bilo da su bili klanovi,ala Zeljo-Sarajevo,ala Bosna-dijaspora,i naravno da je tih dva-tri dana kroz hotel prodefilovalo desetine raznoraznih menadzera.
Ali,menadzeri nisu bili u drustvu jedni drugima.Ne.Oni su bili u drustvu selektora,savjetnika,direktora,i "ostalih" iz saveza...
Pokusavam vam samo docarati jedan mali dio atmosfere na okupljanjima...
A ima tu i "dobrih" stvari...
Neko bude pozvan "opet"!
Jesil' i ti bio pozvan ? :D
Korisničkoime

#6552 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Aha, pretpostavljao sam... tric, trac, truc.
Nemoj tako jeze ja ne znam @ajvaz_dedu ali ti mogu reći da sam prilično siguran da govori istinu. Ne znam gdje živiš ali sad kontam da to nije BiH jer da si ovdje kod nas bio bi svjestan da je ovo što je on ispričao realnost. O tome sam ti govorio i kod naše priče o repki kao reklami za PL i za igrače iz PL-a, u smislu lakše prodaje istih. Upravo zbog ovakvih talova takva bi učestala praksa uništila repku.
ajvaz_dedo wrote:
IcedMFEarth wrote:Ko je sad Samardžić :-)
Sta kurlatas ocima,majke ti?
Decko 10 godina trenira dva puta dnevno,i on,a i brat mu...
Koji igra centafora,14 god.,182-3cm visok,ubitacnu lijevu nogu itd.
A sada Piricu,da te tako nazovem,upravo zbog tih tvojih okica,Samardzic,je igrao za nasu juniorsku reprezentaciju,naravno,preko stele,posto je bilo nemoguce dobiti poziv jednom "dijasporcu",a da stele (citaj kesha) u igri nema...
Igrao je dvije prijateljske protiv Makedonaca,prva remi,druga nasa pobjeda,2-1 ili 3-1,nebitno...
Bitno je da je decko bio tu a da mu niko nije prisao i rekao: konju,mazlume... Dobar si!
Nista nevaljas!
Niiiiistaaaaaa...
Ali,bitni su klanovi,i talovi,menadzerka posla...
Vise ga niko nikad kontaktirao nije...
Na sljedecim okupljanjima,pozivaju se djeca iz Svicarskih drugoligasa,treceligasa,ali decko iz skakavaca,nije interesantan,bio...
Ali danas jeste,ili jos bolje sutra,kada udze,i debituje za Europskog giganta...
A mi,mi cemo i dalje kurlatati ocima?!
Ko je Hajrovic? :-)
Ko je Seferovic? :-)
Ko je Samardzic? :-)
Klica svih naših problema što se djeca koja su perspektivna zaobilaze u širokom luku ili što se na njima pokušava da zaradi. Ta djeca se kaparišu puno ranije kad prođu sve mlade repke većini Švica ili neka druga repka neće biti u planu.
Udarate evo po Piriću ne znam kako ste njega našli jer je on u biti jedan od rijetkih koji u savezu mogu o sebi reći da imaju nekog doticaja sa radom u fudbalu i prije saveza. Većina njih fudbal zna samo sa TV-a prije nego što dođe u Savez. Uostalom upravo taj Pirić je npr.zaslužan što je Lulić na vrijeme uočen i doveden u repku iako se zasluge za to prepisuju Sušiću isti ga je doduše zadržao u reki što se svakako broji.
ajvaz_dedo

#6553 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ajvaz_dedo »

Prvo da kazem da nisam bio pozvan,jer sam "malo" prestario,15-ak godina...
A da lazem,nemam koristi,cak sta vise,volio bih da je ovo laz,a ne stvarnost,surova stvarnost...
Koliko to god zvucalo pateticno.
A onda o Piricu...
Covjek je star,i hvala mu za sve,fakat mu hvala,ali daj sad nekog novog,inovativnog,daj evo @jeza,daj @shallu,daj Barbareza,Brazzu,bilo koga,samo neka radi vrti...
Daj mu platu,bubam 700km,i pokrij mu toskove jednom u dva mjeseca,da odgleda neku tekmu,nekoga posjeti,poprica s nekim itd.
Ovima sto sam imena naveo,bilo je nasumicno,i ako sam nekoga uvrijedio,izvinjavam se,i ako bas insistirate,ista ce biti uklonjena.
jeza u ledja

#6554 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Nismo se bas razumjeli. Nije da ja ne vjerujem ovome sto pise, ali isto tako nemam razloga da mu vjerujem da djelimicno ne nagadja na osnovu polufinormacija, a to mozemo svi.
Znaci ako nesto ovako tvrdis da znas, onda trebas konkretne stvari iznositi, i to ne ovdje nego u novinama. Znaci sa sve imenima. Kako neko sa sigurnoscu moze tvrditi da su od nekog trazene pare ako on sam nije bio ucesnik toga? Kako on uopste moze vjerovati necemu sto je cuo od nekog drugog, a sto je ovaj cuo od nekog treceg, itd? I na kraju kako ocekuje od nas da mu vjerujemo? Eh da, i kako on misli da neko ko cita nece pomisliti da je ON taj koji ima skrivene namjere, zeleci reklamirati nekog mladog igraca?
Nikad se nista nece postici ovakvim tracanjem, osim kontra-efekta. Ja da sam mladi igrac vani i ovo da citam samo bi bio jos jedan razlog da me repka BiH ne zanima. A kao navijac, imam samo jos jedan razlog da pljujem po reprezentaciji, selektoru ili da sumnjam u profesionalnost i integritet pojedinih reprezentativaca, jer oni su tu valjda zato sto su nekog platili.
Znaci ili reci sve, ili nemoj nista.

Ako mene pitate, reakcija Susica konkretno na izjavu Kolasinca da ce doci pjeske najbolje pokazuje kontra-efekat koji se ovakvim stvarima postize.
ajvaz_dedo

#6555 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ajvaz_dedo »

Vidi,daj objasni "putanju",da se tako izrazim,jednog igraca kao sto je Samardzic,ili recimo,kao sto je bio Salihovic?
Kako doci do repke?
Evo budi ti roditelj te djece,budi menadzer,kako da ih dovedes "tu"?
Kao ono,nas scouting je tako dobar,da su oni sve te igrace izofirali?
I kako objasnavas da se na spisku danas nalaze igraci nizeligasa,koji minute,ne da nedobijaju na kapaljku,vec ih nema na mapi,a "ovi",u ovom slucaju Samardzic,nema nigdje?
A evo,sada ce @ajvaz_dedo iznijeti imena u javnost,i spasiti BiH nogomet...
Daj,molim te,uozbilji se malo...
samo_ti

#6556 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by samo_ti »

Pa javna je tajna da se do nedavno trazio kes za poziv u repku ?
Ne znam samo sta raspravljate oko toga :-D
U mladjim kategorijama je to jos gore, ne mozes se kutarisati razno raznih menadjera :)

Kako znam ? Znam, jbga :D
jeza u ledja

#6557 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Ma znate da ne kazem sta. :D Znam i ja svasta, sapnuli mi, samo necu da kazem. :oops:

Kolega Dedo, taj Samardzic igra za drugi tim Grashopera koji igra u pazi sad - cetvrtoj ligi Svicarske. Ja razumijem to nije isto kao obicni tim, ali ipak malo perspektive nije na odmet. Inace Samardzic je igrao prosle godine za reprezentaciju U18 koliko vidim, znaci po tebi nije ga se pozvalo na par okupljanja i odmah ga zaboravili?

Kako doci do repke? Mozda radom i zalaganjem?

Nas scouting nije dobar, ali to ne znaci da roditelj treba njih da zove ili da trazi novinare kojima ce platiti da o njima napise clanak ne bi li uh ubacili. Ili da daje pare da neko igra.

I btw, ako dajes pare za takve stvari, umjesto da pomognes da se to prekine - ja te nikad ne bih vise pozvao.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6558 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Velkoski »

Naši omladinski pogoni su "prĆija" raznoraznih kvazi trenera i menadžerčića i ovo što dedo piše je 90% istine i to je praktično i javna tajna. Gotovo da je nemoguće uspjeti kod nas od raznih babinih sinova, zato haman da i nemamo nekog većeg igrača koji je potekao iz naše lige osim Džeke koji se može Bogu zahvaliti što su ga odveli odavdJe.

@jez

Ako neće jedan da plati, doći će drugi, as simple as that.
DonVito

#6559 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

Jeli Kolasinac predao zah. ? ili se jos dvoumi :roll:

Posto nema nikakav video zapis gdje brate kaze fino zelim igrati za BIH i docu pijeske..

Toliko novinara u BIH ovi oni.. a sve se ceka da Senad posalje Marijana u Njemacku pa da intrv. Kolasinca..
shake69

#6560 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

DonVito wrote:Jeli Kolasinac predao zah. ? ili se jos dvoumi :roll:

Posto nema nikakav video zapis gdje brate kaze fino zelim igrati za BIH i docu pijeske..

Toliko novinara u BIH ovi oni.. a sve se ceka da Senad posalje Marijana u Njemacku pa da intrv. Kolasinca..
To ja tipkam ovdje vec dugo. Treba li 'Senad nacionale' intervenisati umjesto toliko ufuranih sportskih novinara da vidimo na licu mjesta sta je s tim likom koji nam je izgleda najpotrebniji u nastavku ciklusa za SP u Brazilu. Sinoc gledao malkice Bicakcica. Vrlo dobar i autoritativan na terenu, ali pravu vrijednost ce tek pokazati s divovima iz Bundeslige, lahko je s buranijom iz 'cvajte'.
zlajapravaraja

#6561 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

shake69 wrote:
DonVito wrote:Jeli Kolasinac predao zah. ? ili se jos dvoumi :roll:

To ja tipkam ovdje vec dugo. Treba li 'Senad nacionale' intervenisati umjesto toliko ufuranih sportskih novinara da vidimo na licu mjesta sta je s tim likom koji nam je izgleda najpotrebniji u nastavku ciklusa za SP u Brazilu. Sinoc gledao malkice Bicakcica. Vrlo dobar i autoritativan na terenu, ali pravu vrijednost ce tek pokazati s divovima iz Bundeslige, lahko je s buranijom iz 'cvajte'.
'ta ce cvajta, jelde... :lol:
ajvaz_dedo

#6562 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ajvaz_dedo »

Ma dobro @jezu,ti se dovezao Samardzica,i samo on...
Boli me neka stvar,nisam mu babo ja...
Pokusao sa vam docarati atmosferu u repki,kao i oko nje na okupljanjima...
I pokusao sam vam objasniti,posto kurlatate ocima,kao "ko je sada ovaj",da to treba puno ozbiljnije,i bolje!
Pokusao sam ti na primjeru jednog objasniti da taj sistem funkcionise na pogresan nacin,i da netreba da cudi da se dijeca odlucuju za "druge",a ne za nas...
Ni ja ne zivim u Bosni,ali burazeru @jezu,ti izgleda zivis u Nedodziji,u nekoj zemlji putera i mlijeka...
Kao sto vec napisah,volio bih da nije istina,da lazem,da uvelicavam...
Ali nije. I evo bar da ti cijenu napisem,1000 za poziv.
MOSALJOZE

#6564 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

MOSALJOZE

#6566 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

_terminaš_ wrote:
Sjajno. :thumbup:
dosta toga je u ovoj priči SJAJNO,samo ova zadnja rečenica da ga prate šveđani e to nije ni bakreno :D
muniza

#6567 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

To je ono o čemu ja govorim, sad će u sljedećih par godina biti pravi boom što se tiče Bosanaca vani. Te ratne godine su generacija na koju mi još možemo računati, njihovi roditelji su valjda još koliko toliko patriote, ovo što kasnije bude dolazilo biće sve teže i teže.

Pod hitno oformiti tim skauta i pregovarača koji će obilaziti našu djecu, svakog ko se imalo izdigne iznad prosjeka u nekoj sredini. Nek obiđu 100 klinaca a mi ako od tog dobijemo 5 standardnih reprezentativaca u budućnosti to se može smatrati ogromnim uspjehom.

Švicarci su pokazali kako završi taktika "dođi pješice".
Logovan

#6568 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:
_terminaš_ wrote:
Sjajno. :thumbup:
dosta toga je u ovoj priči SJAJNO,samo ova zadnja rečenica da ga prate šveđani e to nije ni bakreno :D
Pa nećemo sad pretjerivati, ne može sve biti skroz "sjajno". :D Mora biti i onog što nije ni "bakreno", :D tj. mora ga pratiti još neka reprezentacija s obzirom da je veliki talenat.
MOSALJOZE

#6569 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Sjajno. :thumbup:[/quote]
dosta toga je u ovoj priči SJAJNO,samo ova zadnja rečenica da ga prate šveđani e to nije ni bakreno :D[/quote]
Pa nećemo sad pretjerivati, ne može sve biti skroz "sjajno". :D Mora biti i onog što nije ni "bakreno", :D tj. mora ga pratiti još neka reprezentacija s obzirom da je veliki talenat.[/quote]
treba mu poslati mozda barbareza ili nekog sličnog sa njegovim roditeljima i sa njim da popriča
Edin H.

#6570 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

MOSALJOZE wrote: treba mu poslati mozda barbareza ili nekog sličnog sa njegovim roditeljima i sa njim da popriča
Sto bi se mjesao Barbarez kad su ga u principu ispalili?
MOSALJOZE

#6571 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Edin H. wrote:
MOSALJOZE wrote: treba mu poslati mozda barbareza ili nekog sličnog sa njegovim roditeljima i sa njim da popriča
naveo sam ne mora biti on neko drugi samo da ne ode igrat za šveđane
muniza

#6572 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

Edin H. wrote:
Bravo, ispalili su tako i Salihamidžića i Kodru a zakleo bi se da nam sve trojica vrijede više nego komplet savez i stručni štab!
burekodsira

#6573 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by burekodsira »

muniza wrote:
Edin H. wrote:
Bravo, ispalili su tako i Salihamidžića i Kodru a zakleo bi se da nam sve trojica vrijede više nego komplet savez i stručni štab!
istina!
phillie

#6574 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Ovo bi bilo sjajno da je naslov, NSBIH pod lupom prati mladog napadaca Celtica. Posto ovo (vjerovatno) novinar sugerise NSBIH da bi mozda trebali obratiti pozornosti, pa dok Pape vidi hoce li mali izbaciti Samarasa iz prve pa da ga onda zovne da igra, pa dok sredi papire....
Kad tako pogledas malo toga je sjajnog.
Muhamed Đakmić

#6575 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

phillie wrote:Ovo bi bilo sjajno da je naslov, NSBIH pod lupom prati mladog napadaca Celtica. Posto ovo (vjerovatno) novinar sugerise NSBIH da bi mozda trebali obratiti pozornosti, pa dok Pape vidi hoce li mali izbaciti Samarasa iz prve pa da ga onda zovne da igra, pa dok sredi papire....
Kad tako pogledas malo toga je sjajnog.
Pape ga ne treba zvati i prekinite više sa tim nebulozama, miša mu jebem, spadamo među 25 najjačih reprezentacija na svijetu, a tu sigurno nismo došli time što smo gurali nedokazane igrače u prvi plan.

Treba se stupiti u kontakt sa njim i reći mu da ga se prati, sa tim se slažem, dati mu poziv da igra za mladu reprezentaciju, pa ako nešto pokaže, zvati ga u A tim. Mislim, ne zovu ga ni Švedi sad, niti će ga zvati u narednih godinu ili dvije, osim ako baš ne napravi bum.
Post Reply