iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#6551 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Vidi ti njega. :D Idi ba na Simbian temu. :run:
Qler

#6552 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Morao sam malo, i meni trolaju na symbianu :)

Bez zezancije, drago mi je sto su i nas ukljucili u ovaj app store, bez obzira sto ne koristim, lijepo je znati da i nas ima na mapi :)
SAID5

#6553 Re: iPhone - All about

Post by SAID5 »

Evo kako je bilo iz minute u minut

http://www.omizio.com/apple/wwdc-2012-l ... -keynotea/

skrolajte sa dna stranice prema gore
gradskadjeca

#6554 Re: iPhone - All about

Post by gradskadjeca »

Drugovi, trebam zamjeniti bateriju na 4S, nasao sam na deal extreme za 18 dolara. Koliko znam ta stranica je sasvim ok. Ima li neko iskustva ili neki savjet, ovdhe mi traze da mi zamjene bateriju 80 KM a mogu je naruciti za malo manje od 30 KM i besplatna je dostava. Da li oni dostavljaju iz Amerike ili....
Chuckie

#6555 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Koji smo mi pehovi bijele zemlje na toj mapi nece dobiti Appstore, lazna uzbuna haha

Sent from my iPhone using Tapatalk
vivax

#6556 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

pinokio04 wrote:
Vertig0 wrote:Ja ne znam da ista vise treba provjeriti, jer ako je fabricki otkljucan onda je svejedno koji je baseband.
Za jailbreak ti treba 2 minute, tako da je to najmanji problem :D.

aha ok, a jos jedno pitanje.. Prijatelj mi ima telefon noki x 7. Eh sad, kad se nalazimo na gradskom trgu gdje su u krugu pa hajd recimo nalaze 10-12 korisnika bezicnog interenta, pretezeno kafici, i stanari zgrade, s tim da je u odnosu na mjesto gdje mi sjedimo i pijemo kaficu najbolizi bezicni ruter od kafica udaljen 10 metara a najdalji je udaljen recimo 50 metara..eh sad, on recimo sa svojjom nokiom x 7, pa i starijom nokijom mislim da je n 98, pa i motorolom mileston, prepozna pa sigurno jedno 10 tak mreza, sto blize udaljenih do maksimalno udaljenih rutera 50 tak metara.
A moj rodjak koji ima iphon 4, recimo sa istog mjesta gdje svi zajedno sjedimo, fata recimo samo 1 ili 2 rutera, prepoznaje.. Je li neko ima iskustva, sa tim, meni se cini da puno bolje licno sam prisustvovao i to par puta kada on na nokiji i motoroli prepozanje 10ak mreza, a iphon 4, jednu ili dvije mreze.. Je li iphon losiji sto se tice wifi mreze, slabije fata signale ili sta vec... uvjerio se znaci nekoliko puta, za istim stolom sjedimo, iste pozicije..
Ma imas brate eWiFi...skines... i nalazi ti sve mreze...i on kojima je haman signal mrtav...Ja mislim da je iphone ogranicen bas iz tog razloga ..da ti ne fata neke glupe mreze sa slabim signalom...a eto imas tu aplikaciju pa vidi hoce li ti onda fatati...:D
pinokio04

#6557 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

vivax wrote:
pinokio04 wrote:
Vertig0 wrote:Ja ne znam da ista vise treba provjeriti, jer ako je fabricki otkljucan onda je svejedno koji je baseband.
Za jailbreak ti treba 2 minute, tako da je to najmanji problem :D.

aha ok, a jos jedno pitanje.. Prijatelj mi ima telefon noki x 7. Eh sad, kad se nalazimo na gradskom trgu gdje su u krugu pa hajd recimo nalaze 10-12 korisnika bezicnog interenta, pretezeno kafici, i stanari zgrade, s tim da je u odnosu na mjesto gdje mi sjedimo i pijemo kaficu najbolizi bezicni ruter od kafica udaljen 10 metara a najdalji je udaljen recimo 50 metara..eh sad, on recimo sa svojjom nokiom x 7, pa i starijom nokijom mislim da je n 98, pa i motorolom mileston, prepozna pa sigurno jedno 10 tak mreza, sto blize udaljenih do maksimalno udaljenih rutera 50 tak metara.
A moj rodjak koji ima iphon 4, recimo sa istog mjesta gdje svi zajedno sjedimo, fata recimo samo 1 ili 2 rutera, prepoznaje.. Je li neko ima iskustva, sa tim, meni se cini da puno bolje licno sam prisustvovao i to par puta kada on na nokiji i motoroli prepozanje 10ak mreza, a iphon 4, jednu ili dvije mreze.. Je li iphon losiji sto se tice wifi mreze, slabije fata signale ili sta vec... uvjerio se znaci nekoliko puta, za istim stolom sjedimo, iste pozicije..
probacemo pa budem javio :) :dance:

Ma imas brate eWiFi...skines... i nalazi ti sve mreze...i on kojima je haman signal mrtav...Ja mislim da je iphone ogranicen bas iz tog razloga ..da ti ne fata neke glupe mreze sa slabim signalom...a eto imas tu aplikaciju pa vidi hoce li ti onda fatati...:D
pinokio04

#6558 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

trenutno probao, sa balkona, uff dobra stvar covjece, sutra idem na isto mjesto da provjerim odmah, zasad izgelda dobro, sutra probam pa javim kako sam prosao, zasad mi na balkonu fata jos 3 4 korisnika doduse zakljucana al prepozanje i pise jacina signala... ovo dosad nije mogao, samo je moju mrezu iz mog stana pronalazio.. hvala stari
:sax:
vivax

#6559 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

pinokio04 wrote:trenutno probao, sa balkona, uff dobra stvar covjece, sutra idem na isto mjesto da provjerim odmah, zasad izgelda dobro, sutra probam pa javim kako sam prosao, zasad mi na balkonu fata jos 3 4 korisnika doduse zakljucana al prepozanje i pise jacina signala... ovo dosad nije mogao, samo je moju mrezu iz mog stana pronalazio.. hvala stari
:sax:
Imas tamo u opcijama te aplikacije da mu nastimas taj kao neki "senzitiv" pise signal..pa mu to nastimas..to je kao koje mreze da trazi..mislim koja jacina signala da se trazi...spusti na nulu..naci ce ti jos 10 mreza najmanje...al koji ce ti to onda klinac kad im je signal slab..:D...Al eto ..malo testiraj...:D
Runda

#6560 Re: iPhone - All about

Post by Runda »

Bok,

Danas smo izdali besplatnu aplikaciju za narucivanje piva u kaficima i klubovima. Ona ukljucuje bosanska, hrvatska, slovenska i srpska piva.
Mislimo da bi se mogla ozbiljno koristiti ako ju konobari i kupci prihvate. A za to trebamo vasu pomoc.

Ovdje je link:

http://itunes.apple.com/hr/app/runda/id532987887?mt=8

Ako vam se svidi molimo vas da ju ukljucite u svoju listu.

Hvala
Chuckie

#6561 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Svaka čast za ideju i aplikaciju, sviđa mi se. Samo slabo konobari vide ovo. :lol:
Last edited by Chuckie on 12/06/2012 15:16, edited 1 time in total.
vivax

#6562 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Runda wrote:Bok,

Danas smo izdali besplatnu aplikaciju za narucivanje piva u kaficima i klubovima. Ona ukljucuje bosanska, hrvatska, slovenska i srpska piva.
Mislimo da bi se mogla ozbiljno koristiti ako ju konobari i kupci prihvate. A za to trebamo vasu pomoc.

Ovdje je link:

http://itunes.apple.com/hr/app/runda/id532987887?mt=8

Ako vam se svidi molimo vas da ju ukljucite u svoju listu.

Hvala
A majke ti gdje ti vidis ovdje ijedno bosansko piv'o ??? .. Jesi li se registrov'o samo da bi se ovdje reklamirao sa svojom aplikacijom..??? ...
Jadničak

#6563 Re: iPhone - All about

Post by Jadničak »

Ja se čudim što nakon ponovnog paljenja iPhonea 4g ne mogu uspostaviti rad gevey kartice,i onda skontam da sam mu prije toga resetovao network settingse...Znači izgubio sam jailbreak?Jesam li u u pravu ili jok? :-)
Lady Saray

#6564 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Jadničak wrote:Ja se čudim što nakon ponovnog paljenja iPhonea 4g ne mogu uspostaviti rad gevey kartice,i onda skontam da sam mu prije toga resetovao network settingse...Znači izgubio sam jailbreak?Jesam li u u pravu ili jok? :-)
ne gubis jb tako vec samo ako uradis full restore telefona

a sa geveyom sam i ja na i4 imala problema i nakon restarta je bila lutrija, nekad nadje iz prve nekad nakon 24h.. samo trebas biti uporan :D a onda sam pronasla rjesenje i gevey me vise nikad nije maltretirao.. presla sam na fabricki otkljucan 4S :D
Jadničak

#6565 Re: iPhone - All about

Post by Jadničak »

Lady Saray wrote:
Jadničak wrote:Ja se čudim što nakon ponovnog paljenja iPhonea 4g ne mogu uspostaviti rad gevey kartice,i onda skontam da sam mu prije toga resetovao network settingse...Znači izgubio sam jailbreak?Jesam li u u pravu ili jok? :-)
ne gubis jb tako vec samo ako uradis full restore telefona

a sa geveyom sam i ja na i4 imala problema i nakon restarta je bila lutrija, nekad nadje iz prve nekad nakon 24h.. samo trebas biti uporan :D a onda sam pronasla rjesenje i gevey me vise nikad nije maltretirao.. presla sam na fabricki otkljucan 4S :D

haaj draaga majka :D

Znači iako mi se u settingsima u opciju Phone uopće ne može ući,kako bih sam isprovocirao onaj kineski tekst da ga acceptam,da nastavim pokusavat' dok ne uspije? jooooojjj :-D

hajde barem znam sta mi je za radit',hvala ;-)
Lady Saray

#6566 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

meni je par puta uspjelo i nakon sto bih dok je upaljen tel izvadila karticu i cip pustila ga neko vrijeme i onda ubacim karticu sacekam i izbaci mi ono crno cudo :D
gradskadjeca

#6567 iPhone - All about

Post by gradskadjeca »

Lady Saray wrote:meni je par puta uspjelo i nakon sto bih dok je upaljen tel izvadila karticu i cip pustila ga neko vrijeme i onda ubacim karticu sacekam i izbaci mi ono crno cudo :D
Sto se tice ovih gevey kartica mislim da su samo ultra verzije dobre jer supruga mi ima i4 i ta kartica cak i poslije restore-a radi kako bog zapovijeda i nadje mrezu i bez onog crnog cuda :-).

Ali fabricki je fabricki naravno.
liverpool-ynwa

#6568 Re: iPhone - All about

Post by liverpool-ynwa »

Može li mi iko pomoći kako ili gdje da trajno dekodiram iPhone 4.

Hvala
Vertig0

#6569 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Pa daj neke informacije koja verzija softvera, koji mu je modem firmware?
electric

#6570 Re: iPhone - All about

Post by electric »

OBRACAM SE PONOVO ZA POMOC:

Imam iPhone 4 koji je prije godinu dana bio dekodiran radio je,stajo je dugo vremena i sad sam ga dobio medjutim ne mogu da ga upalim jedino kad ga stavim da se puni prikaze mi jabucicu,a kad ga ga spojim na iTunes prikazuje mi normalno usb kabl i iTunes.Probo sam sa update and restore medjutim izbaci mi error 1611..
Da li iko zna sta mi je radit i ako neko ima iz Tz pa da mi je voljan da ovo napravim jer bio volio da makar mogu koristit kameru i iPod?!
Chuckie

#6571 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Skini zadnji 5.1.1 IPSW > idi na omizio.com > download pa odaberi tu taj IPSW za iPhone4.

Na toj istoj download stranici imaš i zadnji Redsn0w.

Pokreni Redsn0w > Extras > Custom IPSW i odaberi onaj koji si skinuo u koraku 1.

Kada ti napravi custom IPSW na desktopu zvat će se NO_BB_XXXXXX.IPSW.

Ubaci telefon u DFU, otvori iTunes stisni shift i klikni restore, te odaberi taj NO_BB_XXXXXX.IPSW.
gradskadjeca

#6572 iPhone - All about

Post by gradskadjeca »

Chuckie wrote:Skini zadnji 5.1.1 IPSW > idi na omizio.com > download pa odaberi tu taj IPSW za iPhone4.

Pokreni Redsn0w > Extras > Custom IPSW i odaberi onaj koji si skinuo u koraku 1.

Ubaci telefon u DFU, otvori iTunes stisni shift i klikni restore, te odaberi taj NO_BB_XXXXXX.IPSW.
Otprilike ali moras sa redsnow u i u pwned dfu i editovati hosts file imam ja spreman za restore na i4 5.1.1 ako ti prepozna serijski mozes proovjeriti da li je fabricki otkljucan
gradskadjeca

#6573 iPhone - All about

Post by gradskadjeca »

Chuckie wrote:Skini zadnji 5.1.1 IPSW > idi na omizio.com > download pa odaberi tu taj IPSW za iPhone4.

mora biti u pwneddfu da prihvati custom ipsw. to isto radis preko redsnow
Chuckie

#6574 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

pwned DFU ulazi sa iREB bez greške. Hosts se ne treba dirati budući da ide na zadnju verziju iOSa, jedino ako je prije prćko sa Cydia serverima u hostsu.
liverpool-ynwa

#6575 Re: iPhone - All about

Post by liverpool-ynwa »

Vertig0 wrote:Pa daj neke informacije koja verzija softvera, koji mu je modem firmware?

softver je 5.1 a modem firmware je 04.12.01

pomagajte ljudi hoću da ga trajno dekodiram.
Post Reply