Desavanja u Hrvatskoj
- stiv33
#6551 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Navodno su to uveli zato jer je samo 15 posto ljudi plaćalo kazne. Kad je Linić skužio kolko novaca se tu može pokupiti tek tada je ova mjera uvedena. To samo govori koliko je RH korumpirana zemlja, vani je normalno da se kazne plaćaju. 
-
radostan dan
#6552 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jedan jedini oče savo, pitaj moderatore...Bodkin wrote:radosnog davno provalili ovdje na politici ali ima ih on jos par na sportusherbett wrote:bodkine, pa skupa smo na fotki..ja sam Nataša, Nataša li beše?Bodkin wrote:
joj @radosni pa amaterski izdajes polozaje. sad nazad na trazenje novog alijasa![]()
zato nas ukopava
šta ima novo u evropi, vidim narodna masa poslušala prijedlog radosnog od prije 20-30 stranica - ne ćirilici na komplet teritoriji mlade demokracije...
treba razmisliti i o promjeni ličnih imena, ako malo vuku, da ne kažem -tuknu- na slovenska, nedaj bože srpska
-
breuer
#6553 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne do bog da krenu onda i prezimena mijenjatradostan dan wrote:šta ima novo u evropi, vidim narodna masa poslušala prijedlog radosnog od prije 20-30 stranica - ne ćirilici na komplet teritoriji mlade demokracije...
treba razmisliti i o promjeni ličnih imena, ako malo vuku, da ne kažem -tuknu- na slovenska, nedaj bože srpska
-
radostan dan
#6554 Re: Desavanja u Hrvatskoj
što mi bolan kvariš žurku, to sam mislio pitati u martu, kad se slegne prašina oko imena...

-
kakavdanakneiskustvu
#6555 Re: Desavanja u Hrvatskoj
stiv33 wrote:Navodno su to uveli zato jer je samo 15 posto ljudi plaćalo kazne. Kad je Linić skužio kolko novaca se tu može pokupiti tek tada je ova mjera uvedena. To samo govori koliko je RH korumpirana zemlja, vani je normalno da se kazne plaćaju.
ma nisam mogao vjerovati da je u hrvatskoj tek sad počelo se primjenjivati,kod nas je već 6 godina
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6556 Re: Desavanja u Hrvatskoj
možda su u njih veće kazne ne znam fakat 
-
Bodkin
#6557 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sherbett wrote:čekaj sad od sutra navečer kad počnu izbacivati borove na ulicu da se ne bi koji kome zatekao za pravoslavni Božićradostan dan wrote:što mi bolan kvariš žurku, to sam mislio pitati u martu, kad se slegne prašina oko imena...![]()
- Doda37
#6558 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kod pravoslavaca na Bozic nema bora pa se to ne moze povezivatisherbett wrote:čekaj sad od sutra navečer kad počnu izbacivati borove na ulicu da se ne bi koji kome zatekao za pravoslavni Božićradostan dan wrote:što mi bolan kvariš žurku, to sam mislio pitati u martu, kad se slegne prašina oko imena...![]()
-
zg2
#6559 Re: Desavanja u Hrvatskoj
stiv33 wrote:Navodno su to uveli zato jer je samo 15 posto ljudi plaćalo kazne. Kad je Linić skužio kolko novaca se tu može pokupiti tek tada je ova mjera uvedena. To samo govori koliko je RH korumpirana zemlja, vani je normalno da se kazne plaćaju.
U Hrvatskoj se ciklički mijenjaju: 2x puta HDZ- vlast koja sve zayebe i pokrade sve šta može ... i SDP koja ispravlja-popravlja što se može popraviti - i ekonomski i sve ostalo
ALI, onda opet desno-lopovski-profašistički HDZ, opet ponovo sere i glavu maže po Hrvatskoj ... i ubire glasove polupismenih- "Thompson-orjentiranih Velikih" Hrvata
deja vu ... "i opet isti debilizam u HR; čiji je deda/dida bio ustaša, a čiji partizan???"
-
kakavdanakneiskustvu
#6560 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Black swan wrote:možda su u njih veće kazne ne znam fakat
vjerovatno jesu
- stiv33
#6561 Re: Desavanja u Hrvatskoj
misliš da će se šta promijeniti za dvadeset godina?zg2 wrote:stiv33 wrote:Navodno su to uveli zato jer je samo 15 posto ljudi plaćalo kazne. Kad je Linić skužio kolko novaca se tu može pokupiti tek tada je ova mjera uvedena. To samo govori koliko je RH korumpirana zemlja, vani je normalno da se kazne plaćaju.![]()
U Hrvatskoj se ciklički mijenjaju: 2x puta HDZ- vlast koja sve zayebe i pokrade sve šta može ... i SDP koja ispravlja-popravlja što se može popraviti - i ekonomski i sve ostalo
ALI, onda opet desno-lopovski-profašistički HDZ, opet ponovo sere i glavu maže po Hrvatskoj ... i ubire glasove polupismenih- "Thompson-orjentiranih Velikih" Hrvata
deja vu ... "i opet isti debilizam u HR; čiji je deda/dida bio ustaša, a čiji partizan???"
sumnjam, onda će diskutirati isto samo za pradjeda/pradidu
- stiv33
#6562 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nije tako uvijek bilo, moja baka je vazda držala bor do kraja siječnja/januara, ovaj običaj bacanja borova na sveta tri kralja je uveden nakon 1990. godinesherbett wrote: ... ako Rvatu svijetli bor iza 6. on je heretik koji obilježava pravoslavni Božić
-
radostan dan
#6563 Re: Desavanja u Hrvatskoj
tačno.Doda37 wrote:
Kod pravoslavaca na Bozic nema bora pa se to ne moze povezivati
-
Bodkin
#6564 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne kontate. svako ko drzi bor 7 januara je srbin, pravoslavac, komunjara ili sta vec. ostali detalji su nebitniradostan dan wrote:tačno.Doda37 wrote:
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#6565 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A šta to pobogu SDP "ispravlja" u Hrvatskoj ?zg2 wrote:stiv33 wrote:Navodno su to uveli zato jer je samo 15 posto ljudi plaćalo kazne. Kad je Linić skužio kolko novaca se tu može pokupiti tek tada je ova mjera uvedena. To samo govori koliko je RH korumpirana zemlja, vani je normalno da se kazne plaćaju.![]()
Ništa , šarenu lažu....apsolutno su podnošljiviji od HDZ-a u ideološkom smislu ali da SDP "popravlja" bilo urušenu hrvatsku privredu ili da liječi zemlju od korupcije.....to je već neslana šala....
- Doda37
#6566 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vjeruj mi da kontamo , nije bilo potrebno naprezati mozdanje vijuge, sa Vase strane bi trebalo biti smijesno u stvari i jeste jer pravoslavci i bor ne idu zajednoBodkin wrote:ne kontate. svako ko drzi bor 7 januara je srbin, pravoslavac, komunjara ili sta vec. ostali detalji su nebitniradostan dan wrote:tačno.Doda37 wrote:
-
radostan dan
#6567 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kako nam ne treba jelka poslije 31.12.?
a srpska nova godina?

a srpska nova godina?
- stiv33
#6568 Re: Desavanja u Hrvatskoj
za srbe smo već apsolvirali - nema bora, ali ne kontam kako može netko biti komunjara a drži bor?Bodkin wrote:ne kontate. svako ko drzi bor 7 januara je srbin, pravoslavac, komunjara ili sta vec. ostali detalji su nebitniradostan dan wrote:tačno.Doda37 wrote:
- stiv33
#6569 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ah ništa onda će doći Nikica Gabrić sa svojim NF-om, još jednom šarenom lažomtvsabina wrote:
A šta to pobogu SDP "ispravlja" u Hrvatskoj ?
Ništa , šarenu lažu....apsolutno su podnošljiviji od HDZ-a u ideološkom smislu ali da SDP "popravlja" bilo urušenu hrvatsku privredu ili da liječi zemlju od korupcije.....to je već neslana šala....
-
Bodkin
#6570 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sitnica. uvijek ima par istih kvalifikacija koje se potegnu neovisno o pocinjenom djelu tako da si uvijek komunjara kad napravis suprotno od zelje vecinestiv33 wrote:
za srbe smo već apsolvirali - nema bora, ali ne kontam kako može netko biti komunjara a drži bor?
-
zg2
#6571 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ak ništa drugo, onda obvezu plaćanja- koja za vrijeme HDZa nije postojala, tj, vrijedilo je pravilo: "rješiti ćemo to preko rođe, zemljaka i slična sranja"tvsabina wrote: A šta to pobogu SDP "ispravlja" u Hrvatskoj ?
Zato danas mnogi idioti/kreteni/seljoberi (poznam ih) bune se protiv zabrane produženja registracije/vozačke i sl. ... jer nisu nikad platili kazne parkiranja i slično
Balkanski seljoberi nikak da shvate da 70-80% ljudi koji plaćaju kazne su normalni , a ne oni koji NE plaćaju
Naravno, kad je taj isti seljober u Austriji, Njemačkoj ... onda se sasvim "normalno" ponaša
shvaćaš Sabina ne?
- dalmatinka
#6572 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tek sad sam vodjela ovaj tvoj post. Bor SE UVIJEK sklanjao na Tri kralja, nije to uvedeno 1990.stiv33 wrote:nije tako uvijek bilo, moja baka je vazda držala bor do kraja siječnja/januara, ovaj običaj bacanja borova na sveta tri kralja je uveden nakon 1990. godinesherbett wrote: ... ako Rvatu svijetli bor iza 6. on je heretik koji obilježava pravoslavni Božić
-
miki.ba
#6573 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja jebote, da ne bi komsija pomislio nedobog sta. 
-
miki.ba
#6574 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zato ti okiti jelku u augustu i metni je na prozor, nek misli ko sta hoce.sherbett wrote:miki.ba wrote:Ja jebote, da ne bi komsija pomislio nedobog sta.![]()
![]()
upravo to
-
radostan dan
#6575 Re: Desavanja u Hrvatskoj
upade šerbet u srpsku novu godinu.
znao sam.

znao sam.