Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
stiv33

#6551 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Navodno su to uveli zato jer je samo 15 posto ljudi plaćalo kazne. Kad je Linić skužio kolko novaca se tu može pokupiti tek tada je ova mjera uvedena. To samo govori koliko je RH korumpirana zemlja, vani je normalno da se kazne plaćaju. 8-)
radostan dan

#6552 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:
sherbett wrote:
Bodkin wrote:
joj @radosni pa amaterski izdajes polozaje. sad nazad na trazenje novog alijasa :D
bodkine, pa skupa smo na fotki..ja sam Nataša, Nataša li beše? :?

:D
radosnog davno provalili ovdje na politici ali ima ih on jos par na sportu :D zato nas ukopava :-x
jedan jedini oče savo, pitaj moderatore... :mrgreen:

šta ima novo u evropi, vidim narodna masa poslušala prijedlog radosnog od prije 20-30 stranica - ne ćirilici na komplet teritoriji mlade demokracije...
treba razmisliti i o promjeni ličnih imena, ako malo vuku, da ne kažem -tuknu- na slovenska, nedaj bože srpska :mrgreen:
breuer

#6553 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

radostan dan wrote:šta ima novo u evropi, vidim narodna masa poslušala prijedlog radosnog od prije 20-30 stranica - ne ćirilici na komplet teritoriji mlade demokracije...
treba razmisliti i o promjeni ličnih imena, ako malo vuku, da ne kažem -tuknu- na slovenska, nedaj bože srpska :mrgreen:
ne do bog da krenu onda i prezimena mijenjat :lol:
radostan dan

#6554 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

što mi bolan kvariš žurku, to sam mislio pitati u martu, kad se slegne prašina oko imena... :mrgreen: :wink:
kakavdanakneiskustvu

#6555 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

stiv33 wrote:Navodno su to uveli zato jer je samo 15 posto ljudi plaćalo kazne. Kad je Linić skužio kolko novaca se tu može pokupiti tek tada je ova mjera uvedena. To samo govori koliko je RH korumpirana zemlja, vani je normalno da se kazne plaćaju. 8-)

ma nisam mogao vjerovati da je u hrvatskoj tek sad počelo se primjenjivati,kod nas je već 6 godina
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6556 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

možda su u njih veće kazne ne znam fakat :?
Bodkin

#6557 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
radostan dan wrote:što mi bolan kvariš žurku, to sam mislio pitati u martu, kad se slegne prašina oko imena... :mrgreen: :wink:
čekaj sad od sutra navečer kad počnu izbacivati borove na ulicu da se ne bi koji kome zatekao za pravoslavni Božić :D
:lol:
Doda37

#6558 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Doda37 »

sherbett wrote:
radostan dan wrote:što mi bolan kvariš žurku, to sam mislio pitati u martu, kad se slegne prašina oko imena... :mrgreen: :wink:
čekaj sad od sutra navečer kad počnu izbacivati borove na ulicu da se ne bi koji kome zatekao za pravoslavni Božić :D
Kod pravoslavaca na Bozic nema bora pa se to ne moze povezivati
zg2

#6559 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

stiv33 wrote:Navodno su to uveli zato jer je samo 15 posto ljudi plaćalo kazne. Kad je Linić skužio kolko novaca se tu može pokupiti tek tada je ova mjera uvedena. To samo govori koliko je RH korumpirana zemlja, vani je normalno da se kazne plaćaju. 8-)
:thumbup:
U Hrvatskoj se ciklički mijenjaju: 2x puta HDZ- vlast koja sve zayebe i pokrade sve šta može ... i SDP koja ispravlja-popravlja što se može popraviti - i ekonomski i sve ostalo

ALI, onda opet desno-lopovski-profašistički HDZ, opet ponovo sere i glavu maže po Hrvatskoj ... i ubire glasove polupismenih- "Thompson-orjentiranih Velikih" Hrvata

deja vu ... "i opet isti debilizam u HR; čiji je deda/dida bio ustaša, a čiji partizan???"
kakavdanakneiskustvu

#6560 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Black swan wrote:možda su u njih veće kazne ne znam fakat :?

vjerovatno jesu
stiv33

#6561 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

zg2 wrote:
U Hrvatskoj se ciklički mijenjaju: 2x puta HDZ- vlast koja sve zayebe i pokrade sve šta može ... i SDP koja ispravlja-popravlja što se može popraviti - i ekonomski i sve ostalo

ALI, onda opet desno-lopovski-profašistički HDZ, opet ponovo sere i glavu maže po Hrvatskoj ... i ubire glasove polupismenih- "Thompson-orjentiranih Velikih" Hrvata

deja vu ... "i opet isti debilizam u HR; čiji je deda/dida bio ustaša, a čiji partizan???"
misliš da će se šta promijeniti za dvadeset godina?
sumnjam, onda će diskutirati isto samo za pradjeda/pradidu :lol:
stiv33

#6562 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

sherbett wrote: ... ako Rvatu svijetli bor iza 6. on je heretik koji obilježava pravoslavni Božić :D
nije tako uvijek bilo, moja baka je vazda držala bor do kraja siječnja/januara, ovaj običaj bacanja borova na sveta tri kralja je uveden nakon 1990. godine :roll:
radostan dan

#6563 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Doda37 wrote:
tačno.
Bodkin

#6564 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
Doda37 wrote:
tačno.
ne kontate. svako ko drzi bor 7 januara je srbin, pravoslavac, komunjara ili sta vec. ostali detalji su nebitni :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6565 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sabina1 »

zg2 wrote:

A šta to pobogu SDP "ispravlja" u Hrvatskoj ?
Ništa , šarenu lažu....apsolutno su podnošljiviji od HDZ-a u ideološkom smislu ali da SDP "popravlja" bilo urušenu hrvatsku privredu ili da liječi zemlju od korupcije.....to je već neslana šala....
Doda37

#6566 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Doda37 »

Bodkin wrote:
radostan dan wrote:
Doda37 wrote:
tačno.
ne kontate. svako ko drzi bor 7 januara je srbin, pravoslavac, komunjara ili sta vec. ostali detalji su nebitni :D
Vjeruj mi da kontamo , nije bilo potrebno naprezati mozdanje vijuge, sa Vase strane bi trebalo biti smijesno u stvari i jeste jer pravoslavci i bor ne idu zajedno
radostan dan

#6567 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

kako nam ne treba jelka poslije 31.12.?
a srpska nova godina?

:mrgreen:
stiv33

#6568 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Bodkin wrote:
radostan dan wrote:
Doda37 wrote:
tačno.
za srbe smo već apsolvirali - nema bora, ali ne kontam kako može netko biti komunjara a drži bor? :D
stiv33

#6569 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

tvsabina wrote:
A šta to pobogu SDP "ispravlja" u Hrvatskoj ?
Ništa , šarenu lažu....apsolutno su podnošljiviji od HDZ-a u ideološkom smislu ali da SDP "popravlja" bilo urušenu hrvatsku privredu ili da liječi zemlju od korupcije.....to je već neslana šala....
ah ništa onda će doći Nikica Gabrić sa svojim NF-om, još jednom šarenom lažom :gunjastajl:
Bodkin

#6570 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

stiv33 wrote:
za srbe smo već apsolvirali - nema bora, ali ne kontam kako može netko biti komunjara a drži bor? :D
sitnica. uvijek ima par istih kvalifikacija koje se potegnu neovisno o pocinjenom djelu tako da si uvijek komunjara kad napravis suprotno od zelje vecine 8-) :D
zg2

#6571 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

tvsabina wrote: A šta to pobogu SDP "ispravlja" u Hrvatskoj ?
ak ništa drugo, onda obvezu plaćanja- koja za vrijeme HDZa nije postojala, tj, vrijedilo je pravilo: "rješiti ćemo to preko rođe, zemljaka i slična sranja"

Zato danas mnogi idioti/kreteni/seljoberi (poznam ih) bune se protiv zabrane produženja registracije/vozačke i sl. ... jer nisu nikad platili kazne parkiranja i slično
Balkanski seljoberi nikak da shvate da 70-80% ljudi koji plaćaju kazne su normalni , a ne oni koji NE plaćaju
Naravno, kad je taj isti seljober u Austriji, Njemačkoj ... onda se sasvim "normalno" ponaša

shvaćaš Sabina ne?
dalmatinka

#6572 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

stiv33 wrote:
sherbett wrote: ... ako Rvatu svijetli bor iza 6. on je heretik koji obilježava pravoslavni Božić :D
nije tako uvijek bilo, moja baka je vazda držala bor do kraja siječnja/januara, ovaj običaj bacanja borova na sveta tri kralja je uveden nakon 1990. godine :roll:
Tek sad sam vodjela ovaj tvoj post. Bor SE UVIJEK sklanjao na Tri kralja, nije to uvedeno 1990.
miki.ba

#6573 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by miki.ba »

Ja jebote, da ne bi komsija pomislio nedobog sta. :-D
miki.ba

#6574 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by miki.ba »

sherbett wrote:
miki.ba wrote:Ja jebote, da ne bi komsija pomislio nedobog sta. :-D
:lol: :lol: :lol: upravo to :D
Zato ti okiti jelku u augustu i metni je na prozor, nek misli ko sta hoce. :D
radostan dan