I usput da prijavim na viasat explorer se izgubio srpski i hrvatski titl na digitali a ima holandski i sl. nebuloze.
HS kablovska
Moderator: anex
- yoyo
#6551 Re: HS kablovska
Ja bi se cudom nacudio da kod nas u drzavi ima nesto posteno.Bezakonje vlada od vrha do dna pa sto bi kablovski operateri bili izuzetak.
I usput da prijavim na viasat explorer se izgubio srpski i hrvatski titl na digitali a ima holandski i sl. nebuloze.
-
orochi
#6552 Re: HS kablovska
Evo vidim danas na sonyu malo se popravilo ovo epgova. Nakon onih "par" od prije par dana, sad sam prebrojao radi okruglo 60 epgova, ali po mogucnosti ce valjda i ubaciti na jos neke osnovne kanale tipa discovery chanell (obicni, ne oni science i onaj drugi bez prevoda), animal planet, euro sportovi hd, hayat plus, obn i par ovih nasih. Nadam se da ce ubaciti jos ovih epgova 
-
kakaljin
#6553 Re: HS kablovska
sta je ovo klix zabranjuje druge linkove, pa nije piraterijabosnian1873 wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/4762756137781/vijesti/Bolji%20su%20od%20nas-!%20Re%C5%BEite%20im%20kablove%20da%20nemaju%20interneta!/?ref=tiker - samo umjesto -NO LINK upiši source ba
EVO LINK ODAKLE JE SKINUT TEKST
-
The Realist
#6554 Re: HS kablovska
Meni nije jasno kako ovo tačno izvode? Svi računi se preko koda plaćaju, bilo to kod njih, ili u bankama. Pa nikakav problem ne bi bio sve provjeriti i otkriti pravi broj korisnika.bosnian1873 wrote: A pazite ovo! Većina privatnih internet i kablovskih provajdera u BiH prikazuje skromnu, skoro zanemarljivu finansijsku dobit, čija se visina nije bitnije promijenila u posljednjih pet godina. Većina internet provajdera radi, to jeste, posluje unutar „sive zone“, stoga je nemoguće vršiti kontrolu koliko ima prijavljenih korisnika. Prema nekim procjenama, privatni kablovski operateri pokrivaju oko 65% domaćinstava u BiH, međutim prema zvaničnim podacima o ostvarenom prometu, broj pokrivenih domaćinstava je duplo manji, negdje oko 29%, što je, svakako, začuđujuća cifra. Još kada svi ti korisnici, koji „ne postoje“, jer nisu uvedeni u zakonski obračun, plate istim tim kablovskim operaterima 17% PDV-a, onda zamislite samo kakvu dobit imaju provajderi. Nadležne poreske uprave rijetko kontrolišu privatne internet i kablovske provajdere, i što je još opasnije i gore, ne poduzimaju ništa kako bi se ova profitabilna djelatnost stavila pod odgovarajuću poresku kontrolu.
Da pojednostavimo, cifra o kojoj pričamo je 400 miliona KM (godišnje zarade). U zvaničnim poreskim knjigama to se sve svede na nekih 200 miliona KM. Treba li vam, uopće, pojašnjavati gdje ide druga polovica tog novca?!
--- NO LINKS ---
-
uncas
#6555 Re: HS kablovska
@orochi
Samo je tebi kralju dosadno pa brojis te stvarke8-) okreni malo na dorcel pa se prebroji
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Samo je tebi kralju dosadno pa brojis te stvarke8-) okreni malo na dorcel pa se prebroji
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
clarion_
#6556 Re: HS kablovska
ili će UPC njih, ouuuu to bi bila borba u BiH, Teleamch bi imao dostojnu konkurenciju...StupskaBitanga wrote:a to neće HS i njegove kompanije kupiti UPC?
-
The Realist
#6557 Re: HS kablovska
UPC?
Što se EPG-a tiče, na sve više kanala ga ima, ali kod mene recimo tokom pregleda epg-liste nema na mnogim, ili se izgubi, pa se vrati, a kada odem na drugi vid pregleda, onda se pojavi i kod njih.... No definitivno se vidi napredak.
Što se EPG-a tiče, na sve više kanala ga ima, ali kod mene recimo tokom pregleda epg-liste nema na mnogim, ili se izgubi, pa se vrati, a kada odem na drugi vid pregleda, onda se pojavi i kod njih.... No definitivno se vidi napredak.
-
clarion_
#6558 Re: HS kablovska
http://teve.ba/article/14111/upc-broadband-stize-u-bihThe Realist wrote:UPC?
-
The Realist
#6559 Re: HS kablovska
Vidim da su vlasnici UPC Telemacha, ima li taj Telemach (kojeg su kupili) veze sa ovim kod nas?
A znači li ovo da moraju kupiti nekog operatera, ili mogu ući u suradnji sa istim?
A znači li ovo da moraju kupiti nekog operatera, ili mogu ući u suradnji sa istim?
- holowey
#6560 Re: HS kablovska
oni, tj njihov gazda liberty media, imaju 40% vlasnistva obn televizije tako da su vec na nasem trzistuThe Realist wrote:Vidim da su vlasnici UPC Telemacha, ima li taj Telemach (kojeg su kupili) veze sa ovim kod nas?
http://www.klix.ba/biznis/news/kupovina ... /110826005
ne bi me cudilo da se obn televizija merga sa nekim kablovskim operaterom pa da na taj nacin ulete medju kablovase
-
The Realist
#6561 Re: HS kablovska
Hmm, što se kablovaca tiče, mislim da je tu HS najjači, samo ja nisam siguran koliko bih bio sretan da ih preuzmu. Siguran sam da bi poskupilo sve, a ne znam šta bi se dobilo tačno, osim tog SK-a (a mislim da poskupljenje ne bi samo to išlo do visine cijene tih kanala, nego i više.
- holowey
#6562 Re: HS kablovska
mozda bi nakon prelaska u drugo vlasnistvo bilo moguce dobiti iz prve hs podrsku na telefon, mozda bi ta podrska bila strucna ( "restartuj kompjuter", "restartuj modem", "to je do tvog kompjutera"), mozda bi na teren izasli u dogovorenom terminu, mozda bi oprema za digitalu bila kvalitetnija... znam samo da gore ne moze bitiThe Realist wrote:Hmm, što se kablovaca tiče, mislim da je tu HS najjači, samo ja nisam siguran koliko bih bio sretan da ih preuzmu. Siguran sam da bi poskupilo sve, a ne znam šta bi se dobilo tačno, osim tog SK-a (a mislim da poskupljenje ne bi samo to išlo do visine cijene tih kanala, nego i više.
-
AdrianMole
#6563 Re: HS kablovska
Ako UPC stvarno uđe na kablovsko tržište BiH sigurno će preuzeti nekoga od postojećih kablovskih operatera.Misli li ozbiljno postoje samo dvije očigledne mete: HS kablovska( i njoj naginjuće tvrtke:VKTnet,Miss,Velnet...) i Elta kabel(uz TXtv).UPC je značajan i najbitniji igrač na svim tržištima na kojima posluje ,pa postoji prilično vjerojatnoća da uzme obje mete.Aco Kabanica bi sigurno prodao Eltu za odgovarajuću svotu, a i Enes Hajdarević ima svoju cijenu.Što bi dobili krajnji korisnici? Sigurno veće cijene, ali i profesionalniju uslugu na evropskom nivou.Npr.sve dostupne kanale na tržištu u paketima,dosta novih funkcionalnosti na digitali,neku to go uslugu,još stabilniji i bolji net(direktnu vezu sa svjetskim čvorištima),moguće i satelitsku platformu.Vrlo vjerojatno bismo napokon dobili igrača koji može uticati na lokalizaciju nekih kanala, pa možda i nove kanale na tržištu(AXN Crime,AXN Sci-fi,Film Box...).Osim toga Telemach bi dobio vrlo agresivnog medijskog konkurenta i nekoga tko je poput njih spreman ulagati neko vrijeme bez očiglednog profita.Vidjet ćemo....
-
The Realist
#6564 Re: HS kablovska
Ovo mene uvijek brine, jer pitanje je kolike cijene bi bile u pitanju i kako bi paketi bili slagani. Ako bi neko složio pakete tipa filmski, sportski, muzički, dokukementarni, dječiji, HD...., onda bi to bilo OK, jer uzmeš ono što želiš.AdrianMole wrote:Što bi dobili krajnji korisnici? Sigurno veće cijene, ali i profesionalniju uslugu na evropskom nivou.Npr.sve dostupne kanale na tržištu u paketima,dosta novih funkcionalnosti na digitali,neku to go uslugu,još stabilniji i bolji net(direktnu vezu sa svjetskim čvorištima),moguće i satelitsku platformu.
Ali do sada što vidim, paketi su uvijek miješani i da bi neko dobio sve filmske, mora dva paketa dodatna uzeti, ili tri.
Iskreno, ja bih najviše volio cijenu po kanalu, pa fino naručim šta želim i te kanale ubacim, uz one u osnovnom paketu, ali sumnjam u to.
Ovo je i meni prošlo kroz glavu i definitivno bi bila jedna od pozitivnijih stvari, pa ako već plaćamo više, da imamo i veću ponudu.Vrlo vjerojatno bismo napokon dobili igrača koji može uticati na lokalizaciju nekih kanala, pa možda i nove kanale na tržištu(AXN Crime,AXN Sci-fi,Film Box...).
- Tech-l4
#6565 Re: HS kablovska
http://en.wikipedia.org/wiki/UPC_Broadband
Mislim da je official: UPC Bosnia and Herzegovina (starts March 2014)
Koliko sam upućen,cijene će skočiti dosta! a šuška se da je Telemach taj od kojeg preuzimaju sve.
Žele i mobilnu mrežu, !? E to, ne znam kako će da izvedu
Mislim da je official: UPC Bosnia and Herzegovina (starts March 2014)
Koliko sam upućen,cijene će skočiti dosta! a šuška se da je Telemach taj od kojeg preuzimaju sve.
Žele i mobilnu mrežu, !? E to, ne znam kako će da izvedu
-
The Realist
#6566 Re: HS kablovska
Ako će biti dosta skuplji, neka ne preuzimaju HS, mada, ako bedu dosta skuplji, nije da će baš imati neki veći broj korisnika.
-
bosnian1873
#6567 Re: HS kablovska
Osjecam da smo blizi Sportklubu,
NIJE OVO NIKAKAV INFO,ALI IMA NAPRETKA
PLUS,POJAVIO SU SE
TEST TS4 - UGAŠEN audio je Hrvatski 2/0
A NA TEST TS2 JE ISTO Hrvatski 2/0
PLUS,POJAVIO SU SE
-
trustm3
#6568 Re: HS kablovska
Gdje ti vidis napredak tu?bosnian1873 wrote:Osjecam da smo blizi Sportklubu,
PLUS,POJAVIO SU SE
-
The Realist
#6569 Re: HS kablovska
bosnian1873 wrote:Osjecam da smo blizi Sportklubu,
PLUS,POJAVIO SU SE
TS 4 je GD kod mene, a TS 2 je BN music.
-
mucky72
#6570 Re: HS kablovska
za sve HS-ovce koji nemaju Sportklubove evo jedan link za besplatno gledanje istih http://estrada-boom.weebly.com/ i rijesen problem
-
kakaljin
#6571 Re: HS kablovska
nije rijesen problem jer tako mogu gledati svesto hocu,mucky72 wrote:za sve HS-ovce koji nemaju Sportklubove evo jedan link za besplatno gledanje istih http://estrada-boom.weebly.com/ i rijesen problem
hocemo legalno da imamo u ponudi svu ponudu koja postoji u BiH i sta korisnici traze.
ali hocemo kao svi normalni da imamo u ponudi kanale koji jedini imaju prava za nesto na teritoriji BiH, da imamo izbor paketa sta da gledamo, da mozeo da biramo.
-
mucky72
#6572 Re: HS kablovska
upravu si ali tesko da ce do toga doci
-
bosnian1873
#6573 Re: HS kablovska
Problem sa titlovima,titlovi žure na svim kanalima.
-
StupskaBitanga
#6574 Re: HS kablovska
Nije više ni problem u SK koliko u HS
HS lažira broj korisnika i neće da plati cifru koji SK traži. Tu priča počinje i završava
HS lažira broj korisnika i neće da plati cifru koji SK traži. Tu priča počinje i završava
-
iceman2010
#6575 Re: HS kablovska
to nije cijela istina. i telemach vjerovatno radi isto. bht svaki mjesec javno objavi broj korisnika mojatv i bht ne lazira te brojke. Kod ostalih se ne zna koliko imaju korisnika mozda bas zbog toga. ni bht nema sk. jasno je da sk zeli drzati monopol za telemach i napumpava nerealne cijene za konkurenciju sto telemach odmah stavlja u povoljniji polozaj. ili imaju sk dok ih drugi nemaju ili direktno od konkurencije uzimaju ekstra profit dok njih u isto vrijeme slabe.StupskaBitanga wrote:Nije više ni problem u SK koliko u HS
Sent from my LT18i using Tapatalk 2