Kladili se supci svi prije tekme da ce Barca uzet, puno mi oni muhaju tamo po Aziji a da se ne upletu u kladionicarske ralje.ledeni_caj wrote:3 penala Manco fuli, sta je ovo.
Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#6551 Re: Manchester United FC
-
The Realist
#6552 Re: Manchester United FC
Ukoliko bi ostvarili ono što planiraju, za neke 2-3 godine bi United trebao imati godišnje preko 100mio funti za transfere, a.B.d., što je stvarno impresivno. I sada već imaju jako puno (naravno, ne kao City, Chelsea, PSG, jer ti klubovi imaju drugačiji izvor prihoda), ali ovo bi bila stvarno impresivna brojka, mada ne znam da li će mi se sviđati ono što će raditi povodom transfera.Manchester United on verge of becoming world's most valuable club
• Flotation may see them valued at around $3bn
• Glazer family hope to raise up to $332m
The Glazer family is hoping to raise up to $332m by selling shares.
Manchester United are on the verge of being rated the world's most valuable sports team, as they prepare to reveal the pricing of their initial public offering on Thursday. The club announced last month that they would float their shares in New York and a two-week sales effort by Wall Street bankers appears to have paid off, with sources close to the flotation insisting that shares should start trading on the stock market tomorrow.
A successful float would see United worth around $3bn (£1.92bn), about twice the value of Spain's Real Madrid once debts are factored in, according to data compiled by the financial media groups Bloomberg and Forbes. The offer would also make United about 10 times as expensive as publicly traded European teams such as Juventus.
Wall Street sources said that the United share offer has been oversubscribed by investors, although it is not yet clear what price they agreed to pay. "The book is looking pretty solid," one source confirmed. "It's covered."
In total the Glazer family is hoping to raise up to $332m by selling 16.6m shares at a range between $16–20 a share. Half the proceeds of the sale will go towards paying down some of Manchester United's £437m debt, while the other half will go directly to the Glazers, despite previous promises to use all cash raised to improve the club's balance sheet. The controlling family has also retained an option to sell a further 2.5m shares, potentially giving them a further $50m windfall.
It is understood that demand for the shares has been particularly high among US investors, who have bought a sales pitch that they are investing into a "luxury brand" and who appear unaffected by the dissenting voices who argue the offer overvalues the club. The investor roadshow, which saw United's team of 13 investment banks meeting their clients to sell them the shares, has also touched down in Asia as well as Europe, a leg of the trip that involved the bankers visiting investors in London this week.
Apart from raising money for the Glazers and to pay down the club's debt, a flotation will achieve the further aim of giving the club a financial valuation which the Glazers will need if they are to cash in their investment by selling the club. It is understood that previous discussions with potential buyers have been scuppered by the gulf between the prospective purchasers' valuations and the one put on the club by the Glazers. A stock market flotation would end these debates.
Meanwhile, Paris St Germain said they had agreed a deal with São Paulo for the transfer of the midfielder Lucas Moura. The 19-year-old, who had been tenuously linked with United, will remain with the Brazilian club until January before linking up with Carlo Ancelotti's side on a four-and-a-half-year deal.
-
dragonz
#6553 Re: Manchester United FC
The Realist wrote:Manchester United on verge of becoming world's most valuable club
Već je najvrijedniji i bez ove ponude dionica.
-
The Realist
#6554 Re: Manchester United FC
Rezultati IPO-a:
Znači, Glazeri i United su dobli 230mio, a pošto nas više zanima United, evo ovako.
United je dobio oko 116-117mio dolara i nakon troškova oko 100mio ostaje.
To znači da će se kupiti obveznice u vrijednosti ca. 60mio funti.
Ne baš kao što se očekivalo, ali nije ni tako loše, dokle god se dug smanjuje, dobro je.
I da, ovo ne znači da klub neće sam otkupljivati neke obveznice, ali trenutno sumnjam da imaju keša za takvo nešto, ionako se za neke dvije godine očekuje novo veliko smanjenje dugova.
Znači, Glazeri i United su dobli 230mio, a pošto nas više zanima United, evo ovako.
United je dobio oko 116-117mio dolara i nakon troškova oko 100mio ostaje.
To znači da će se kupiti obveznice u vrijednosti ca. 60mio funti.
Ne baš kao što se očekivalo, ali nije ni tako loše, dokle god se dug smanjuje, dobro je.
I da, ovo ne znači da klub neće sam otkupljivati neke obveznice, ali trenutno sumnjam da imaju keša za takvo nešto, ionako se za neke dvije godine očekuje novo veliko smanjenje dugova.
- MrBega
#6555 Re: Manchester United FC
Neka me neko ispravi ako se varam, ali mislim da sam negdje pročitao da Fergi ima 40 mil funti za kupovinu, ali koga će prodat?
- Riddle
#6556 Re: Manchester United FC
Berbatov odlazi. Pogotovo ako dođe RVP.
-
The Realist
#6557 Re: Manchester United FC
Rekli su da misle da će neto potrošnja biti oko 40mio funti (znači još oko 20-22mio imaju na raspolaganju), a ako nekoga prodaju, onda još više. No, to je samo pretpostavka i može do i više biti (prihvaćena je ponuda za Mouru bila, tako da se ta cifra prešla).MrBega wrote:Neka me neko ispravi ako se varam, ali mislim da sam negdje pročitao da Fergi ima 40 mil funti za kupovinu, ali koga će prodat?
SAF ima oko 60-70mio za potrošnju u prosjeku (prošle godine oko 95mio funti), ali ne troši toliko, jer ipak ima ograničeniji budžet za plate.
- zahvalan
#6558 Re: Manchester United FC
kako da kupim par dionica ? dao bih im 15 $ za jednu dionicu
uzeo bih 10 dionica jel to ikako moguce ?

uzeo bih 10 dionica jel to ikako moguce ?
-
The Realist
#6559 Re: Manchester United FC
Nije trenutno, ali moći ćeš uskoro, samo ćeš morati nekako naći način da kupuješ na NY berzi.
- skenderija04
#6560 Re: Manchester United FC
Od septembra ces moci. Ako je jedna akcija radi simbolike ok. Najvjerovatnije je da ce se pocetku trejdovti paketi od deset akcija. Treba jos da ih uvrste u kanale prodaje kako tradicionalne tako i elektronske (ECN`s)zahvalan wrote:kako da kupim par dionica ? dao bih im 15 $ za jednu dionicu
uzeo bih 10 dionica jel to ikako moguce ?![]()
![]()
![]()
- zahvalan
#6561 Re: Manchester United FC
znaci paket 10 dionica iznosi 150 $
spreman sam ici do 500 $
nek upisu u Historiju da i Bosnjak ima dionice Manchester United-a
raspitat cu se do septembra
hvala svima
spreman sam ici do 500 $
nek upisu u Historiju da i Bosnjak ima dionice Manchester United-a
raspitat cu se do septembra
hvala svima
- skenderija04
#6562 Re: Manchester United FC
-
dragonz
#6563 Re: Manchester United FC
Manchester United ili MAN UTD ili United ali nikako "manu" jer vrijeđa sjećanje na nesreću kada je pao avion sa igračima MAN UTD kod Minhenaskenderija04 wrote:Bice puno raje koja ce ih kupiti cisto radi fola. Merak je ako navijas za MANU da ti dolaze obavijesti i izvjestaji
http://bangaloretooldtrafford.blogspot. ... dared.html
-
hladan.preminger
#6564 Re: Manchester United FC
Calm down Sharon!dragonz wrote:Manchester United ili MAN UTD ili United ali nikako "manu" jer vrijeđa sjećanje na nesreću kada je pao avion sa igračima MAN UTD kod Minhenaskenderija04 wrote:Bice puno raje koja ce ih kupiti cisto radi fola. Merak je ako navijas za MANU da ti dolaze obavijesti i izvjestaji
- Riddle
#6565 Re: Manchester United FC
Zmaju, istrazi ti to malo bolje. United su tako zvali, odnosno to se pisalo i prije Minhena. Cak i igraci i zaposlenici u klubu. Sta su i jesu li uopste neki suparnicki fanovi pokusavali time napraviti je nebitno.
- skenderija04
#6566 Re: Manchester United FC
Oznaka za berzansku kotizaciju kluba je MANU. Da je nesto uvredljivo sumnjam da bi dopustili da tako pise. Ako si se osjetio uvrijedjenim , moje najdublje izvinjenje.dragonz wrote:Manchester United ili MAN UTD ili United ali nikako "manu" jer vrijeđa sjećanje na nesreću kada je pao avion sa igračima MAN UTD kod Minhenaskenderija04 wrote:Bice puno raje koja ce ih kupiti cisto radi fola. Merak je ako navijas za MANU da ti dolaze obavijesti i izvjestaji
-
sarajevomd
#6567 Re: Manchester United FC
Cak i na man utd tv, oficijalnoj tv kluba spikeri kazu manU
- Quaresma
#6568 Re: Manchester United FC
ja se sjecam prije kad bi.man utd osvojio premiership prijatelj bi mi govorio MANU! ne bas povisenim tonom, al ne razumijem kako to nekog moze uvrijediti
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- Riddle
#6569 Re: Manchester United FC
Vrlo zabavan mec protiv Hannovera. Kagawa i Rooney. Wow!
- BHF_Manijak
#6570 Re: Manchester United FC
Cuo sam i strane komentatore x puta da kazu ManU, ne vidim u cemu je problem... 
-
sarajevomd
#6571 Re: Manchester United FC
#RVP is officially a #MUFC player. Successful talks were finalised late this evening and the medical date is confirmed!
- Riddle
#6572 Re: Manchester United FC
Molim te reci da nisi povjerovao u to.
-
sarajevomd
#6573 Re: Manchester United FC
Ne vjerujem puno u twattse ali ovaj lik je prvi javio i za transfer kagawe.
-
missko
#6574 Re: Manchester United FC
sto da ne? I ja sam gotovo pa ubjedzen da ce se transfer rvp-a zavrsiti do ponedeljka. Wenger nije joss nikad prodao igraca SAF-u , e pa vrijeme je i to da se okonca.
- Riddle
#6575 Re: Manchester United FC
Ne kazem ja da se transfer nece desiti. Moze vrlo lako. Ali kazem da nije istina ono sto je ovaj lik rekao tj. da je veceras sve dogovoreno, da ce United Arsenalu platiti 25 miliona funti i platu za RVP od 220 hiljada funti sedmicno. To je smijesno. Tip samo skrece paznju na sebe.