Slike starog Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Innovation

#6551 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Innovation »

Banksy wrote:c
Što vam je oduzimao sanke...? :lol: :(
Za nase dobro /to sam kasnije prihvatila/, jer smo se sankali na prometnim ulicama. :)
muha_sa

#6552 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

Innovation wrote:
Za nase dobro /to sam kasnije prihvatila/, jer smo se sankali na prometnim ulicama. :)
baš tako :-D
mi iz Telala imali smo se gdje sankat, al nam to nije bilo dovoljno pa smo išli spuštat se niz veliki Alfakovac---drito pod auta :-) da je samo niz Alfakovac--bilo je tu hejbet plazališta :lol:
Daryl Dixon

#6553 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Daryl Dixon »

pirpa wrote:Image
pirpa koja je ovo mahala? podsjeca me na jednu :) :thumbup:
zateznistub

#6554 Re: Slike starog Sarajeva

Post by zateznistub »

muha_sa wrote: plazališta :lol:
Kako me ova jedna riječ vrati jedno 40 godina unazad... :kiss:
muha_sa

#6555 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

Daryl Dixon wrote:
pirpa wrote:Image
pirpa koja je ovo mahala? podsjeca me na jednu :) :thumbup:
Sagrdžije :)
exliberal-ex

#6556 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

potrazite facebok stranicu : Stare fotografije Sarajeva i okoline
Ima dosta zanimljivih slika
KENJAC

#6557 Re: Slike starog Sarajeva

Post by KENJAC »

muha_sa wrote:
Innovation wrote:
baš tako :-D
mi iz Telala imali smo se gdje sankat, al nam to nije bilo dovoljno pa smo išli spuštat se niz veliki Alfakovac---drito pod auta :-) da je samo niz Alfakovac--bilo je tu hejbet plazališta :lol:
E, kad smo vec kod sankanja oli ti ga plazanja, da vas vidim mangupi ko je smio niz " stazu smrti" u Velikom Parku ali bez kocenja ?
Bila je i ona duza staza, okolo pa dole na spomenik ali ta je bila za pickice. Niz " Stazu smrti" su smjeli samo mangupi !
A da ne spominjem niz Dalmatinsku , ali ne smijes kocit prije ravnice .
1974 napravili smo stazu za klizanje niz Dalmatinsku. Klizanje onako u cizmama, cipelama , sta je ko imo. S vrha dole do Titove....
Imam jednog sina. Danas kad bi to on ucinio , ko zeca bi ga ubio !
PM72

#6558 Re: Slike starog Sarajeva

Post by PM72 »

A sjećaš li se mreže u Dalmatinskoj?
vicious

#6559 Re: Slike starog Sarajeva

Post by vicious »

S Bjelava niz Hriste Boteva skroz dole na raskršće Porodice Foht/Hajduk Veljkova :D
KENJAC

#6560 Re: Slike starog Sarajeva

Post by KENJAC »

PM72 wrote:A sjećaš li se mreže u Dalmatinskoj?
Ja mislim da je to bilo 74' ? Dole pred Titovu !
KENJAC

#6561 Re: Slike starog Sarajeva

Post by KENJAC »

A koji se majcin sin smio niz Dzidzikovac spustit bez kocenja.... Ja probo pa se u snijeg pred Velikim parkom zabio , vadicepom me vadili. I takav , nastavim da se spustam jos sat. Kad tad upalu pluca ne zaradih....
KENJAC

#6562 Re: Slike starog Sarajeva

Post by KENJAC »

vicious wrote:S Bjelava niz Hriste Boteva skroz dole na raskršće Porodice Foht/Hajduk Veljkova :D
Ne kontam ovu stazu. Jebi ga dugo nisam tuda proso. Zar se moglo s Bjelava na Hajduk Veljkovu ?
muha_sa

#6563 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

ama :-) gdje smo sve ligurali i odakle smo se spuštali na ligurama i slicurama to ne bih nazvo hrabršcu vec budalaštinom :-) teškim hajvanlukom :lol: al šta djeca znaju šta je budalaština :-)

na Trebevic pa lodrama(lodre=sanke :) ) niz padine pa niz Komatin, Širokacu te basamcima do 7 brace---to nije bilo sankanje vec spust niz haman bob stazu---nigdje snjega vec sami led--furamo a iskre ispod ligura frcaju :-)

nisam vala nikad išo u veliki park, al jesmo jednom niz Dalmatinsku---sjecam se da je neka mreža bila dole gdje je sad "Brazil"

naše staze su bile od Trcivoda preko Hošina brijega pa niz veliki Alfakovac :-)

išli smo i u park na Kovacima gdje je sad groblje, al to nije bilo nešto interesantno jer smo mahniti bili :-)

jest da je tema slike starog Sarajeva--al se lijepo podsjetit kako se nekad plazalo :D
muha_sa

#6564 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

za mladju raju koji ne znaju šta su ligure evo slika :)

Image

s tim što smo na stranice stavljali halke da zvoni kad se spuštamo :lol: pod guzicu kožicu zakujemo a potkovica bila od kvadratnog željeza 10x10 :-D za ovu prednju halku se jednom rukom uhvati a druga ruka se nasloni ozada :-D none se dignu i bog te veselio :lol: :lol:
zateznistub

#6565 Re: Slike starog Sarajeva

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:ama :-) gdje smo sve ligurali i odakle smo se spuštali na ligurama i slicurama to ne bih nazvo hrabršcu vec budalaštinom :-) teškim hajvanlukom :lol: al šta djeca znaju šta je budalaština :-)

na Trebevic pa lodrama(lodre=sanke :) ) niz padine pa niz Komatin, Širokacu te basamcima do 7 brace---to nije bilo sankanje vec spust niz haman bob stazu---nigdje snjega vec sami led--furamo a iskre ispod ligura frcaju :-)

nisam vala nikad išo u veliki park, al jesmo jednom niz Dalmatinsku---sjecam se da je neka mreža bila dole gdje je sad "Brazil"

naše staze su bile od Trcivoda preko Hošina brijega pa niz veliki Alfakovac :-)

išli smo i u park na Kovacima gdje je sad groblje, al to nije bilo nešto interesantno jer smo mahniti bili :-)

jest da je tema slike starog Sarajeva--al se lijepo podsjetit kako se nekad plazalo :D
joj kako nije, dvoje ligure rasturio, gore od topa pa skroz dole do onog hrasta sta li je... Cimimise da sam jednom jedva pred sebilj stao...
Kad sam donjem druge razvaljena, dedo me po Mejdanu ganjao da me ubije
PM72

#6566 Re: Slike starog Sarajeva

Post by PM72 »

KENJAC wrote:
vicious wrote:S Bjelava niz Hriste Boteva skroz dole na raskršće Porodice Foht/Hajduk Veljkova :D
Ne kontam ovu stazu. Jebi ga dugo nisam tuda proso. Zar se moglo s Bjelava na Hajduk Veljkovu ?
kako nije jeboga ti,imao si u Hajduk Veljkovoj onu pumpu za ložiku...
KENJAC

#6567 Re: Slike starog Sarajeva

Post by KENJAC »

PM72 wrote:
KENJAC wrote:
kako nije jeboga ti,imao si u Hajduk Veljkovoj onu pumpu za ložiku...
Do mene , do mene ...udri se bekane.
Na Mehmed Pasinu izadjes pa na Hajduk Veljkovu. Jest , jest.
PM72

#6568 Re: Slike starog Sarajeva

Post by PM72 »

Škola na Bjelavama pa se strmekneš niz Hriste Boteva i uletiš u hajduk Veljkovu pored pumpe...
dragma
Vozim: Pješe

#6569 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dragma »

Filter

#6571 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Filter »

PM72 wrote:Škola na Bjelavama pa se strmekneš niz Hriste Boteva i uletiš u hajduk Veljkovu pored pumpe...
:D ostario si @PM72, mislis na mehmeda handzica (ja to nekad sve zvao asikovac :D )
hriste boteva ti je haman sva ravna ko tepsija.

elem, tu je bilo nocno sankanje za velike. kad uvece u 10-11 izadje stara bagra sa zeljeznim sankama, mozes samo gledati :shock: :lol:
a onda mati drobi, ulicar vakav nakav, ko jos u ta doba visi na cesti... :roll: :D
vicious

#6572 Re: RE: Re: Slike starog Sarajeva

Post by vicious »

Filter wrote:
PM72 wrote:Škola na Bjelavama pa se strmekneš niz Hriste Boteva i uletiš u hajduk Veljkovu pored pumpe...
:D ostario si @PM72, mislis na mehmeda handzica (ja to nekad sve zvao asikovac :D )
hriste boteva ti je haman sva ravna ko tepsija.

elem, tu je bilo nocno sankanje za velike. kad uvece u 10-11 izadje stara bagra sa zeljeznim sankama, mozes samo gledati :shock: [emoji38]
a onda mati drobi, ulicar vakav nakav, ko jos u ta doba visi na cesti... :roll: :D
Ma dobro je on rekao, prije rata je Hriste Boteva isla skroz od Logavine do Bjelava gore. Mehmeda Handzica je poslijeratni naziv ovog dijela od raskršća do Bjelava, a prvi dio od Logavine do raskršća je Karpuzova. :)
Filter

#6573 Re: RE: Re: Slike starog Sarajeva

Post by Filter »

vicious wrote: Ma dobro je on rekao, prije rata je Hriste Boteva isla skroz od Logavine do Bjelava gore. Mehmeda Handzica je poslijeratni naziv ovog dijela od raskršća do Bjelava, a prvi dio od Logavine do raskršća je Karpuzova. :)
:lol: :lol: ma nikad nisam ni znao kako se tacno zove ta ulica
uvijek smo to zvali asikovcem, cijeli taj dio. od raskrsca do skole
vicious

#6574 Re: RE: Re: RE: Re: Slike starog Sarajeva

Post by vicious »

Filter wrote:
vicious wrote: Ma dobro je on rekao, prije rata je Hriste Boteva isla skroz od Logavine do Bjelava gore. Mehmeda Handzica je poslijeratni naziv ovog dijela od raskršća do Bjelava, a prvi dio od Logavine do raskršća je Karpuzova. :)
[emoji38] [emoji38] ma nikad nisam ni znao kako se tacno zove ta ulica
uvijek smo to zvali asikovcem, cijeli taj dio. od raskrsca do skole
:D
Ma ja, ali Asikovac je ona ulica otprilike negdje na pola puta, desno kad se gleda odozdo :)
I to cini mi se da je bio Veliki i Mali Asikovac, ne sjecam se bas najbolje :)
Filter

#6575 Re: RE: Re: RE: Re: Slike starog Sarajeva

Post by Filter »

vicious wrote: :D
Ma ja, ali Asikovac je ona ulica otprilike negdje na pola puta, desno kad se gleda odozdo :)
I to cini mi se da je bio Veliki i Mali Asikovac, ne sjecam se bas najbolje :)
asikovac ulica, pocinje odmah ispod piklica, desno. ne sjecam se da li je bilo veliki, mali.
vazda sam bio tanak sa imenima ulica, ko ce popamtit svaku cikmu.
asikovac, vrbanjusa, budakovici, sagrdzije, mihrivode... milion budzaka :D

sad kad trebam nesta objasniti, google i pikaj :D
Post Reply