Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zemomak

#6551 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zemomak »

Dobio sam refund sa jedne stranice, tako stoji i medju paypal transakcijama, medjutim para nema kreditnoj kartici (koristim vizu intesa) vec 5 dan...zna li neko sta bi moglo biti? bilo je i ranije ovih slucajeva, i pare budu na kartici u roku dan-dva
zLatk0

#6552 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zLatk0 »

zemomak wrote:Dobio sam refund sa jedne stranice, tako stoji i medju paypal transakcijama, medjutim para nema kreditnoj kartici (koristim vizu intesa) vec 5 dan...zna li neko sta bi moglo biti? bilo je i ranije ovih slucajeva, i pare budu na kartici u roku dan-dva
Ako je na PP, doći ce i na račun dok obrade nalog - zakačio te vikend, pa se odužilo.
seda

#6553 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seda »

nardawg wrote:Da li se ikom ovo desava... Nemam nikako opciju da prebacim na debitnu karticu, samo mi daje opciju da povezem racun iz banke.
Povezana mi je visa debitna kartica iz raiffeisena, do sad je sve radilo kako treba i automatsko i rucno povlacenje. Kartica povezana prije pola godine, znaci nije istekla.
Image
meni se ovo prvi put danas desilo - i nisam uspio da rijesim jos uvijek. Prosle sedmice sve radilo bez problema.

jesil saznao sta?
adiam

#6554 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by adiam »

nardawg wrote:Da li se ikom ovo desava... Nemam nikako opciju da prebacim na debitnu karticu, samo mi daje opciju da povezem racun iz banke.
Povezana mi je visa debitna kartica iz raiffeisena, do sad je sve radilo kako treba i automatsko i rucno povlacenje. Kartica povezana prije pola godine, znaci nije istekla.
Image

isti problem i kod mene prije je bio na jedan klik sada traze us racun da se poveze sa acc da bi se sredstva rucno prebacivala
sreca pa prvog ide automatski
mislim da samo nalaze nacin da drze sredstva 30 dana , nema sta drugo biti

ako neko rjesi ovaj problem nak podjei s rajom

l.p.
SanskiBiser

#6555 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Jel jos nekome dosla notifikacija email o uspjesnom automatskom transferu a novac jos uvijek na PayPal racunu stoji ? :-)
Dinostula

#6556 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

SanskiBiser wrote:Jel jos nekome dosla notifikacija email o uspjesnom automatskom transferu a novac jos uvijek na PayPal racunu stoji ? :-)
Evo sad gledao meni prebaceno.
nardawg

#6557 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nardawg »

seda wrote: meni se ovo prvi put danas desilo - i nisam uspio da rijesim jos uvijek. Prosle sedmice sve radilo bez problema.

jesil saznao sta?
2 dana se dopisivao sa nekim nesretnikom koji nije upucen ni u sta, vrtio me u krug, tako da sam odustao. Pomirio sam se da moram čekat prvi.
SanskiBiser wrote:Jel jos nekome dosla notifikacija email o uspjesnom automatskom transferu a novac jos uvijek na PayPal racunu stoji ? :-)
Meni stigo mejl prije dva sata, al i sad pare stoje na pp.
seda

#6558 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seda »

Meni takodjer. Stigao mail a pare i daljr na racunu. Gledao na kartici, nista nema jos uvijek. Mail stigao prije 1h
Mehemed
Vozim: automobil

#6559 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Što je smiješno, meni došao email a nemam ništa na paypal računu, više od godine(možda i dvije) dana nisam imao centa na računu :lol: :lol: :lol:
kazo

#6560 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kazo »

Ista situacija, mail dosao oko pola 11 i jos uvijek je novac na PayPal-u.
Dinostula

#6561 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

Evo djevojka mi javlja njoj jos lova na paypalu.Doduse spojila je novu karticu ovaj mjesec.Mozda i vama ako je nova kartica mozda jos nije prebaceno.
SanskiBiser

#6562 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Ja sam uredno rucno povukao i leglo za par sekundi na racun naravno oderalo me 4 Eura za povlacenje. :-) To je neki belaj kod njih u PayPal "sistemu".
seda

#6563 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seda »

nardawg wrote:
seda wrote: meni se ovo prvi put danas desilo - i nisam uspio da rijesim jos uvijek. Prosle sedmice sve radilo bez problema.

jesil saznao sta?
2 dana se dopisivao sa nekim nesretnikom koji nije upucen ni u sta, vrtio me u krug, tako da sam odustao. Pomirio sam se da moram čekat prvi.
www.paypal.com/moneytransfer

meni su iz paypal supoprta rekli da koristim ovaj gore link dok se problem ne rijesi. pokusao, iz prvo proslo :D
nardawg

#6564 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nardawg »

A pa vidis da ima nacina, hvala puno. Ali to pokazuje kakvo im je stanje kad ovaj iz supporta sto je meni pokusavao pomoci, ne zna za ovo jednostavno rjesenje.
kica

#6565 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kica »

Hdjedoh postavit pitanje ni meni nece na kreditnu, kad gore pogledah i kod vas isto

Sa ovim radi: www.paypal.com/moneytransfer
prelivoda

#6566 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by prelivoda »

kica wrote:Hdjedoh postavit pitanje ni meni nece na kreditnu, kad gore pogledah i kod vas isto

Sa ovim radi: http://www.paypal.com/moneytransfer
Potvrđujem i ja da radi. Nije naplaćen fee od 5$.

I to radi fantastično brzo, dok sam poslao naredbu za prebacivanje love, dok sam se prebacio na drugi prozor u browseru, pare su sjele. RF banka je u pitanju.
adiam

#6567 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by adiam »

seda wrote:
nardawg wrote:

jesil saznao sta?
http://www.paypal.com/moneytransfer

meni su iz paypal supoprta rekli da koristim ovaj gore link dok se problem ne rijesi. pokusao, iz prvo proslo :D

Hvala za link usješno prebacio koštalo 4 eura ali bar je rjeseno

lp
boshniak

#6568 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by boshniak »

Trebao bih da dobijem refund, međutim kartica kojom sam platio je istekla, da li je neko imao takav slučaj i kako će novac leći ako je kartica istekla s'obzirom da refund ide direktno na izvor plaćanja, ne ide na paypal balance. Vidio sam na stranim forumima da u tom slučaju proces traje duže i ako novac ne može da legne na karticu da će biti uplaćen na paypal balance, interesuje me da li je neko u BiH imao iskustva
siimee

#6569 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by siimee »

Probao sam isplatu jutros, nije prolazila nego je bacala neki glupi error.

Sada mi je pokušao klijent uplatiti, nije uplata prolazila radi glupog sistema.

Zvao sam support, kao global issue je u pitanju, čitava država je poremećena, developeri rade na popravljanju "as soon as possible".

Ako se kome vrate kartice na profil ili prođe uplata/isplata, javite.
siimee

#6570 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by siimee »

Image
Image

Mislim da su se počele stvari vraćati na svoje, konačno su se kartice pojavile na profilu, i konačno mi odbija transakcije u valuti u kojoj mi liježu (KM) a ne u USD, iako je kurs strašno lošiji u odnosu na prethodne dane kada je 500$ bilo 883KM a sada je 865KM. Dosta toga se njima poremetilo men ' se čini pa javim kad pročepi

Edit: Upravo mi je klijent uspješno uplatio iako nisam uspio još povući novac
MrShadow

#6571 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

od danas mi blokiran prijem novca

Payment can't be completed due to regulations

jel neko imao slucaj?
vjesticanametli

#6572 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

:shock: e svasta
Meni je uredno proso automatski i leglo
siimee

#6573 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by siimee »

Zvao sam ja Paypal support, rekli su da je global-issue i da je čitava država manje-više affected sa uplatama i povlačenjem na karticu.

Jedan klijent mi je krenuo uplatiti i dobio je ovu poruku:
"Unfortunately, this transaction has been declined after we found a risk associated with your payment. We are therefore not able to complete this particular transaction."

Drugi mi je uplatio bez ikakvih problema.

Isplate na karticu ni sa USD ni sa EUR računa na Paypalu ne prolaze.

Prije par dana sam povukao 500$ i došlo mi je 883.35KM, danas kada sam krenuo da povučem isto, obračunati iznos na Paypalu je bio ~860KM, dakle vjerovatno su skontali da ne zarađuju dovoljno na nama pa će biti skuplje, tj. konverziju će nam raditi po još gorim rateovima nego što su radili.

Otom potom, vidjećemo.
Last edited by siimee on 03/10/2019 23:19, edited 1 time in total.
Mehemed
Vozim: automobil

#6574 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Trebaš probati prebaciti da konverziju vrši banka i vidiš šta će ti biti povoljnije, kako će se više dobiti i tako ostaviš.
Rootboi

#6575 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Rootboi »

pukli su totalno, meni stigo onaj mail da su mi pare poslane na karticu automatski transfer
a ovaj mjesec nisam ni imo šta na paypalu za poslat :lol:
Post Reply