FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#6551 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Image
Obuca9

#6553 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

@505

Posto vidim ti pratis ovu Barcu, zanima me ima li negdje statistika koliko (u procentima) Barcelona daje golova iz šesnaesterca, a koliko izvan njega?
skenderija04

#6554 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

hz__semir wrote:@505

Posto vidim ti pratis ovu Barcu, zanima me ima li negdje statistika koliko (u procentima) Barcelona daje golova iz šesnaesterca, a koliko izvan njega?
Evo ti statistika lige:
95 golova
80 iz 16
15 izvan 16
skenderija04

#6555 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

skenderija04 wrote:
hz__semir wrote:@505

Evo ti statistika lige:
95 golova
80 iz 16 - 84,21%
15 izvan 16 - 15,79%
mrtva kokoš

#6556 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

naisao sam na ovo maloprije, smijesno mi pa reko da podijelim..
veljaca

#6557 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Splinter wrote:naisao sam na ovo maloprije, smijesno mi pa reko da podijelim..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ama oni su vanzemaljci ....

Da li je ovo Puyol sa Guardiolom ?
Meho Kodro

#6558 Re: FC Barcelona

Post by Meho Kodro »

veljaca

#6559 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

BARCELONA - Vezista Barcelone Xavi Hernandez tvrdi da je sadašnji tim iz Katalonije najbolji koji se pojavio u posljednjih 20 godina. Barcelona je u zadnje tri godine prvak Španije, a u tome razdoblju osvojene su i dvije titule Lige prvaka. Xavi je za Bild rekao kako tu ekipu smatra jednom od najvećih svih vremena. “Bilo je nekoliko fantastičnih ekipa u prošlosti, Peleov Brazil, Cruyffov Ajax, Sacchijev Milan, ali u zadnjih 20 godina ova Barcelona je najbolja', rekao je Xavi te se osvrnuo na igru ljutog rivala Real Madrida.

"Real nam je bio najteži protivnik, zbog što su njegovi igrači htjeli uništiti igru, baš me zanima što bi se dogodilo da je Real zapravo htio da igra fudbal", kaže Xavi.

----------------------------

:thumbup:
iSwagga

#6560 Re: FC Barcelona

Post by iSwagga »

Barcelona won't sign any centre-back this summer. Andreu Fontas (21) or Marc Bartra (20) will be promoted definitely to the first team. [md]
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6561 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

hmm a baša sam očekivao pojačanja u odbrani...mada ova dva malca važe kao talenti ali vidjećemo koliko znaju
Distortion

#6562 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Alexis Sanchez has agreed personal terms with Barcelona - Udinese president
Terms agreed between player and club, but Udinese chief warns Camp Nou side they will have to match expectations when it comes to bidding for transfer

From what we were told by the player's agent Fernando Felicevich, Alexis Sanchez has an agreement with Barcelona for a contract worth €3m a season. This does not necessarily mean he will go, but it is what the player wants," Soldati said, according to Chilean source La Tercera.

"We hope to fulfil the player's wish, but I don't think negotiations will be finalised until at least the end of June."

Udinese have set their price for Sanchez, in excess of €30m, and the attacker will not move unless Barca match the club's valuation.

"Sanchez's yes [to Barcelona] does not mean a yes from Udinese," he disclosed.

Mislim da ce se Barcelona natezat sa Udinezeom u vezi cijene, tesko da ce dati 30 miliona eura...
Charuga
Globalni moderator

#6563 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Prema pisanju katalonskog lista Mundo Deportivo Barcelona je pokazala interes za lijevog beka Newcastlea José Enriquea, te se nadaju da će se ovaj Španac vratiti nazad u svoju zemlju.
Jack Be Nimble

#6564 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

Barca ima samo 40mil za kupovinu. Tesko da ce oni ista kvalitetno kupiti.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#6565 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

Jack Be Nimble wrote:Barca ima samo 40mil za kupovinu. Tesko da ce oni ista kvalitetno kupiti.

40 miliona + pare od prodaje igraca
Charuga
Globalni moderator

#6566 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Kako mi u BiH sve znamo, to je cudo jedno.
Jack Be Nimble

#6567 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

crysis wrote:
Jack Be Nimble wrote:Barca ima samo 40mil za kupovinu. Tesko da ce oni ista kvalitetno kupiti.

Morace dosta igraca otpustiti.
veljaca

#6568 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Plavih_11 wrote:Kako mi u BiH sve znamo, to je cudo jedno.
Kao da su pojedinci u vrhovima CIA-e .....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obuca9

#6569 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Zar Barca uopšte kupuje igrače? Ja konto oni ih sami prave :D
Obuca9

#6570 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Plavih_11 wrote:
hz__semir wrote:Zar Barca uopšte kupuje igrače? Ja konto oni ih sami prave :D
Zar je neko nekad rekao da u Barsi igraju SAMO igraci iz njihove skole? J.biga, gdje bi dogurali kad bi se vodili tom politikom? Kad bi sve vece ekipe bile kao Barsa pa u prvih 11 imali 7-8 igraca iz svoje skole ...

Previse ti pises "neutralnih" komentara kad je Primera u pitanju da bi ti covjek povjerovao da nemas neke simpatije prema jednom od klubova u istoj .. 8-)
Kontraš u duši :D Svi navijaju za Barcelonu, pa ja malo pucam kontru :D

A sad ozbiljno, Barcelona kao klub mi je draza nego Real Madrid, uvijek bila i uvijek ce biti, ali mi se jednostavno gadi ova euforija koja se digla, gdje su sad odjednom svi navijaci Barcelone, gdje se prati šta Messi zigu, koliko puta su se Pique i Shakira poljubili, šta rade igrači u avionu, šta rade u autobusu, šta rade u svlačionici, kakve kopačke nose na ovoj, kakve na onoj utakmici. Pišu se nekakva politička sranja, raspravlja se o Kataloniji, o Kralju, koga "oni" priznaju, koga ne priznaju i ostala sranja. A da i ne govorim da 90% tih navijača ne zna šta je ofsajd, a kamoli fudbal, ali eto oni su "navijači", stave šal, odu u sportcentra i "navijaju".

Danas sutra, nek se ista stvar desi s nekim drugim Klubom, moja reakcija će biti ista. Jednostavno, nervira me preseravanje.

edit:
plavih_11 sto izbrisa post? :D
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#6571 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

Jack Be Nimble wrote:
crysis wrote:

Morace dosta igraca otpustiti.

neznam koga bi to kvalitetnijeg kupili od ovih sto vec igraju , samo treba par dobrih a jefitnih zamjena.
Charuga
Globalni moderator

#6572 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

hz__semir wrote:A sad ozbiljno, Barcelona kao klub mi je draza nego Real Madrid, uvijek bila i uvijek ce biti, ali mi se jednostavno gadi ova euforija koja se digla, gdje su sad odjednom svi navijaci Barcelone, gdje se prati šta Messi zigu, koliko puta su se Pique i Shakira poljubili, šta rade igrači u avionu, šta rade u autobusu, šta rade u svlačionici, kakve kopačke nose na ovoj, kakve na onoj utakmici. Pišu se nekakva politička sranja, raspravlja se o Kataloniji, o Kralju, koga "oni" priznaju, koga ne priznaju i ostala sranja. A da i ne govorim da 90% tih navijača ne zna šta je ofsajd, a kamoli fudbal, ali eto oni su "navijači", stave šal, odu u sportcentra i "navijaju".
Ovo je i mene pocelo nervirati i to dobro ali opet to nije razlog da ne gledam utakmice Barse i da ih ne simpatisem. Njima njihovo meni moje. Ja imam svoj klub u nasoj zemlji za koji zivim a sve ostalo su samo tamo neki klubovi koje mogu simpatisati ili ne. J.be mi se ko sta radi tamo kad su privatni zivoti igraca u pitanju.

A sto sam izbrisao post? Ma ne znam ni sam, kontam da bezveze ne trunimo .. :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#6573 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

The deal on Hercules player Kiko Femenia (20) could be closed today. His club and agents are waiting for Barcelona's final approval.
ultima_palabra

#6574 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Nešto gledam ovaj gol slučajno, pa mi nije jasno da se nekad lopta ovako odbijala od Xavija 8-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6575 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Daj ba ultima...
Post Reply