NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jasko_ba
#6551 Re: NBA - National Basketball Association
drama u njujorku 
-
Mr.Fundamental
#6552 Re: NBA - National Basketball Association
U Knicksa Anthony i Stoudemire kombinovano 61 od 89 poena
U Miamia slična mizerija, ali kod njih su barem tri igrača igrala 
-
Mr.Fundamental
#6553 Re: NBA - National Basketball Association
Mr.Fundamental wrote:U Knicksa Anthony i Stoudemire kombinovano 61 od 89 poenaU Miamia slična mizerija, ali kod njih su barem trojica igrala
-
caros
#6554 Re: NBA - National Basketball Association
Rondo strašan, 7 asistencija u prvoj četvrtini.
- MaroonBrigade
#6555 Re: NBA - National Basketball Association
Sessions i Blake tricama na kraju odveli Lakerse na 3-1
- n;hill
#6556 Re: NBA - National Basketball Association
Fenomenalni Pierce u 17 minuta 24 koša i +33 koš diferencijal i Rondo sa 20 koševa i 16 asistencija, još cijelu četvrtu četvrtinu nisu igrali...ludilo, kad ih krene nitko im ništa ne može...Go Celtics!!!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6557 Re: NBA - National Basketball Association
Dobri su Celticsi, ali ne dovoljno dobri za titulu. Koliko mogu izdrzati Pierce i Garnett? Ray svakako pocesto odmara, a i Rondo ga zna zalomiti, pa onda doktorima na istinu. Volio bih da se sastanu sa Heatom, da vidim koliko mogu stare iskusnjare kontra Jamesa i njegovih kompanjona.
Bullsi bez Rose-a jedna velika NULA. Ko muhe bez glave. Na momente dodju sebi, onaj Boozer kao nesto se i koprca, ali kakve mu koristi kad se Deng ni ne vidi, a nije Bog zna sta ni Hamilton pruzio. Za Denga se i zna, cuva ga IgBudala
i to odlicno. Dobar onaj Hawes, covjek ima bas 'lahku' ruku za centra.
Lakersi ce vjerovatno udariti pecat na duel sa Nuggetsima kuci.
Knicksi su konacno dobili tekmu u play offu, nece im to puno znaciti, jer ih Heat salje na odmor nakon sljedece tekme.
Prvaci ispali....jbg, to je nekako i realno, ekipa koja je svoje dala prosle sezone.
Spursi one Jazzere rastavljaju na proste faktore. Ne znam, oni mi nekako djeluju kao prvi favorit za prsten, ali prema igrama u prvom krugu, kandidaturu su istakli Heat, Celtics, Thunder, Lakers (njima stvarno nisam davao sanse, ali ako se ne poprave u gostima, neko ce ih bas nalupati)....
Bullsi bez Rose-a jedna velika NULA. Ko muhe bez glave. Na momente dodju sebi, onaj Boozer kao nesto se i koprca, ali kakve mu koristi kad se Deng ni ne vidi, a nije Bog zna sta ni Hamilton pruzio. Za Denga se i zna, cuva ga IgBudala
Lakersi ce vjerovatno udariti pecat na duel sa Nuggetsima kuci.
Knicksi su konacno dobili tekmu u play offu, nece im to puno znaciti, jer ih Heat salje na odmor nakon sljedece tekme.
Prvaci ispali....jbg, to je nekako i realno, ekipa koja je svoje dala prosle sezone.
Spursi one Jazzere rastavljaju na proste faktore. Ne znam, oni mi nekako djeluju kao prvi favorit za prsten, ali prema igrama u prvom krugu, kandidaturu su istakli Heat, Celtics, Thunder, Lakers (njima stvarno nisam davao sanse, ali ako se ne poprave u gostima, neko ce ih bas nalupati)....
-
Bordolini
#6558 Re: NBA - National Basketball Association
MasaCHusaC wrote:Ja mislim da bi trebali stopirati ovaj play off i vas proglasiti sampionimaBordolini wrote: mi smo malte ne vec u finalu s Majamijem
Nemojte se iznenaditi ako C's izadju kao finalisti s istoka.I onako su igraci umorni od ove naopake sezone...
Nemoj, fer i posteno smo osvojili i ovih 17, odigracemo do kraja i za 18-u titulu
Bez zajebancije, ja nisam ni rekao da smo dovoljno dobri za titulu ali kako stvari stoje mi smo vec jednom nogom u finalu istoka. Veceras zavrsiti posao s Atlantom, onda nam dolazi Phila sto nece biti bas lagan posao ali uzimamo i eto nas u finalu. A Majamija se ne bojimo
-
smijesni_ste
#6559 Re: NBA - National Basketball Association
Šta je ovo jbt

- MaroonBrigade
#6560 Re: NBA - National Basketball Association
Ne ide to tako lakoBordolini wrote: Veceras zavrsiti posao s Atlantom, onda nam dolazi Phila sto nece biti bas lagan posao ali uzimamo i eto nas u finalu. A Majamija se ne bojimo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6561 Re: NBA - National Basketball Association
Lakersi izgubili?
Izgleda da ce ovo biti zanimljivije nego sto sam mislio. Kobe sam igrao? Dobro, Bynum i Gasol su skakali
U Atlanti opet drama. Bice veselo u 6. u Bostonu.
Kakva je ovo kosarka 76ersa i Bullsa? 150 koseva
Kakve god da se odbrane igraju, ovo je malo koseva. Konacno je Deng odigrao jednu solidnu utakmicu u play offu.
U Atlanti opet drama. Bice veselo u 6. u Bostonu.
Kakva je ovo kosarka 76ersa i Bullsa? 150 koseva
- n;hill
#6562 Re: NBA - National Basketball Association
Morali su zakuhati, Sternovo maslo, bilo bi prvi put da završi krug bez ijedne šeste utakmice, što je realno se trebalo desiti, koliko je tu primetimeova, reklama, a sad i ko fol neizvjesnosti...ajd dobro, Celticsi gadno podcijenili Atalantu, sad će umorniji u drugi krug, što nije dobro, a gdje bi Lakersima bio kraj da imaju Karla, ogromna trenerska prevaga na strani Denvera i jedina doduše...Imam osjećaj da u Lakersima i Miamiu treneri služe samo za ukras
- n;hill
#6563 Re: NBA - National Basketball Association
I izgleda da bi se mogla ispraviti istorijska nepravda i da Seattle ponovno dobije NBA team, izgleda da ipak ne mogu opstati Kingsi u Sacramentu, ali još veće iznenađenje izgleda da je i Bucksima odzvonilo u Milwaukeeiu.. Ajmo Seattle, pa da i na zapadu imam za koga navijati, još kad bi bili green kao i do Sonicsi do sad bilo bi extra
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6564 Re: NBA - National Basketball Association
Seattle Kings? Nije lose. A sigurno da bi bili zeleni, mora se publici ugoditi.
A nisam siguran da su Lakersi i Celticsi sretni sto igraju 6., pa mozda i 7. ebo Sterna
eno nek provodi na Clippersima i Grizlijima.
A nisam siguran da su Lakersi i Celticsi sretni sto igraju 6., pa mozda i 7. ebo Sterna
-
Bordolini
#6565 Re: NBA - National Basketball Association
Joj Rondo Rondo
Pierce definitivno ima problema s koljenom, nije ovo dobro nikako.
Pierce definitivno ima problema s koljenom, nije ovo dobro nikako.
- MaroonBrigade
#6566 Re: NBA - National Basketball Association
I on je bio katastrofalan do nekih 10ak minuta prije kraja. Ne sjecam se kad su ovako lose odigrali sto se napada tice. McGee se igrao sa Bynum-omTomahawk11 wrote:Lakersi izgubili?Izgleda da ce ovo biti zanimljivije nego sto sam mislio. Kobe sam igrao? Dobro, Bynum i Gasol su skakali
![]()
- just principe
#6567 Re: NBA - National Basketball Association
nema veze ljudi moji barem oni koji navijaju za LAL...Bitno je da ce protiv opasnih Thundera sve utakmice igrati MWP..Da im Jopet pokaze ko je gazda 
-
Rob_Atl
#6568 Re: NBA - National Basketball Association
Atlanta je sada kompletna nakon sto se Al Horford vratio nakon 4 mjeseca, i to se odma vidjelo, unistio ih je u drugom poluvremenu, prosle godine sa ovom ekipom smo pomeli boston 4-0 u regularnoj sezoni... Vidjet cemo, jedino me nervira sto ne mozemo odrzat prednost nikad, i u game 2 smo imali 12+ koseva razlike pa smo izgubili, i juce smo imali 12 razlike pa na kraju zamal da izgubimo. Game 3 je otisla u overtime , jedino game 4 gdje nas je boston oderao a to je jedino sto su sutali 70 posto iz igre oderali bi bilo koga sa takvim procentom suta... Dakle da su puno puno jaci, nisu tu smo negdje bare bare...
- n;hill
#6569 Re: NBA - National Basketball Association
Zar Atlanta ima svojih navijača, gledo sam isječak neki nedavno, ljudi na ulici nisu ni svijesni da je playoff, niti znaju nabrojati ikoga od igrača,a i na utakmicama sam primjetio da i u Atlanti ima skoro više navijača Celticsa nego Hawksa, vjerovatno što imaju reputaciju luzera, čak je jedan od igrača nedavno izjavio da smatra da će Heat biti prvak, Stackhouse mislim, toliko o njihovom pobjedničkom mentalitetu, nikad se nije glasilo da tim koji uđe u playoff ne nada se da će biti prvak...šteta, dobar tim, može uvijek par pobijeda, ali nikad sa takvim mentalitetom, i takvim navijačima ništa postići neće, trebali bi pustiti ovih par boljih igrača u natjecateljske timove, osevapili bi se, osim johonsona, on je baš za Atlante
-
freedom within
#6570 Re: NBA - National Basketball Association
Mislim da je Bryant kriv za poraz Lakersa. Zabio je preko 40 pts, al uz prilično loš procenat(14 od 32). Bynum i Gasol zajedno nisu uputili ni 20 šuteva. Da je samo nekoliko tih lopti koje je Bryant fulao otišlo Bynumu(koji ima puno bolji procenat od Kobe-a) ili čak Gasolu, Lakersi bi dobili. Mislim da će Bryantov egoizam(ukoliko ga ne svede na razumnu mjeru) koštati Lakerse prolaza u finale. Ali, odgovornost za ovo snosi djelimično trener Lakersa. Jednostavno, Lakersi ako hoće uspjeh, moraju puno više kolektivnije igrati u napadu, jer za to imaju potencijal(sjetite se onih nekoliko utakmica kad Kobe nije igrao, Lakersi su skoro sve dobili, mislim da je 5-1 bio omjer).
Last edited by freedom within on 10/05/2012 13:25, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6571 Re: NBA - National Basketball Association
Ko im je kriv kad nece da koriste prednosti u reketu? Kad nije bilo Kobea, Bynum je davao po 30 koseva, a i Lakersi su pobjedjivali. Sad ovaj daje 40+, ali koja korist kad gube. Nema potrebnog balansa, a trener pokazuje da je strogi prosjek.
-
Revolver
#6572 Re: NBA - National Basketball Association
dragi su mi Lakersi, ali Bryant mi ide na živce nenormalno.Tomahawk11 wrote:Ko im je kriv kad nece da koriste prednosti u reketu? Kad nije bilo Kobea, Bynum je davao po 30 koseva, a i Lakersi su pobjedjivali. Sad ovaj daje 40+, ali koja korist kad gube. Nema potrebnog balansa, a trener pokazuje da je strogi prosjek.
evo ovdje fino objašnjeno zašto mu u odlučujućim trenucima ne treba davati loptu:
http://www.sbnation.com/nba/2012/5/9/30 ... %2F09%2F12
-
caros
#6573 Re: NBA - National Basketball Association
A ko garantuje da bi Gasol i Bynum pogodili sve ? Lakersi su karina bez Kobija, mislim da je protiv OKC-a pokazao zašto on i treba da uzima šuteve.
-
Revolver
#6574 Re: NBA - National Basketball Association
niti ko može garantovati da će neko pogoditi sve niti govorim da Kobe ne treba da uzima šuteve, samo brate nek odvadi malo. poenta je u ovome:
The Lakers trailed three with 12 seconds left and a full timeout to draw up something nice. This was "something nice":
A long three-pointer with a hand in his face, no movement, no attempt at finding an open man, no attempt at creating something more likely to succeed, no creativity, no acceptance of mortality. This shot is Kobe Bryant thinking that he is really a special unicorn.
The Lakers trailed three with 12 seconds left and a full timeout to draw up something nice. This was "something nice":
A long three-pointer with a hand in his face, no movement, no attempt at finding an open man, no attempt at creating something more likely to succeed, no creativity, no acceptance of mortality. This shot is Kobe Bryant thinking that he is really a special unicorn.
-
caros
#6575 Re: NBA - National Basketball Association
Pa ko će drugi uzeti tricu za neriješeno ?
Blake ?
p.s.
probao je i Sessions pa ništa
Blake ?
p.s.
probao je i Sessions pa ništa