REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
pemanapemani
#6551 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Od maja, juna prosle godine, kada je Sakib dobio pismo iz Haga, imao si nekoliko prilika da ucjenama i sitnim kompromisima Covicu i Ivanicu iznudis izbor kakvog takvog agenta BiH pred MS.
S druge strane, vec si formirao pravni tim koji predano radi na aplikaciji revizije presude.
Valjda bi to trebala biti neka generalna strategija proBiH clana Predsjednistva u ovom slucaju.
Jebi ga, navedeno je utopija jer mi imamo 3 (veliko)srpska clana Predsjednistva -Srbina iz Banja Luke, Srbijanca iz Sarajeva i juznog Srbina iz Mostara.
S druge strane, vec si formirao pravni tim koji predano radi na aplikaciji revizije presude.
Valjda bi to trebala biti neka generalna strategija proBiH clana Predsjednistva u ovom slucaju.
Jebi ga, navedeno je utopija jer mi imamo 3 (veliko)srpska clana Predsjednistva -Srbina iz Banja Luke, Srbijanca iz Sarajeva i juznog Srbina iz Mostara.
-
kudrilo
#6552 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ako pogledate malo bolje ovu grupu, ovi profili se redovno pojavljuju u odbrani svojih čobana na klix komentarima na fb.
- Maystor
#6553 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
animus wrote:Ovaj zahtjev je trebao proci da je imalo vladavina prava na tom sudu ali je tamo ocigledno vladavna politike. Nakon revizije zahtjev bi bio svakako odijen jer takav jestav da tamo ne mozs nista dokazati. Zato tamo ne treba ni traziti pravdu. Sve drzave svijeta moraju biti svjesne da se pravda moze dobiti samo ako si sposoban da s odbranis i sam kaznis zlocince ili da to uradetvoji prijatelji u svijetu ako ih imas. U suprotnom ti ostaje dokazivanje koje je unaprijed osudjeno na propast. Zato pamet u glavu ako ponovo dodjemo u situaciju da ratujemo.
Ratne zlocine nebi trebali raditi ali ako ih i radis ociledno nije bitno sve dok pobjedjujes u ratu. Nakon rata nema pravde svakako.
Jedino sto me iznenadjuje je koliko su glupi ovi nasi politicari iz opozicije. Niti jedan se nije sjetio pa da podrzi Bakira i da kaze da se ovo moralo uraditi i da je krivac Dejton, MZ, RS i ostala sranja. Jedino Durakovic ali on nije nikakva stranka nego samo glas razuma. Mogli su ubrati dobre poene da su imali mozga ali ne oni ko kokoske svi u glas zakukuikali Bakire daj ostavku...
Pa svi znaju da od toga nema nista sve i da je kriv a pogotovo jer nije kriv. Sve diletantni i to mi znamo odavno.
Onaj Niksic me je malo iznenadio jer mi je djelovao kao neko ko je malo intelegentniji od ostalih ali ocigledno nije. Fahro konj kao i obicno i plus jos i kvisling. I josse mi pitamo sto nam SDA vlada, pa ko ce drugi kad ovo sve pogledas. Ne dao Bog njima vlast nikada, unistili bi nas ko sto niko do sada nije.
SDAAAA, DEMOKRATIJAAAAA
SDAAAA, HAJMO SVI U GLAAAAAS
- zagortenej
#6554 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
pemanapemani wrote:Od maja, juna prosle godine, kada je Sakib dobio pismo iz Haga, imao si nekoliko prilika da ucjenama i sitnim kompromisima Covicu i Ivanicu iznudis izbor kakvog takvog agenta BiH pred MS.
-
KENJAC
#6555 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Predsjednice , jebolim Dodik mater ......
..od glagola jebolimirati !!!
..od glagola jebolimirati !!!
- General War
#6556 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mislim na direktnoj umjesanosti hrvatske...mogao je i uradio tamo gdje su mogli...valjda nisu onako poslati na hladjenje oni iz UZP-a.prog321 wrote:General War wrote:Ruku na srce i Hrvatska je placala HVO i dan danas placa...prog321 wrote:Tesko dokazati da je Srbija odgovorna za genocid, a sve i jedan oficir koji je naredio etnicka ciscenja i streljanja bio je pod platnim spiskom Srbije?
A ko te placa taj te i kara .
Ali HVO nije napravio genocid.
I ne sto nije htio, nego nije mogao
- Drvosjeca iz Dejcica
#6557 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Je li ovo početak kraja Bakira Izetbegovića?
Analizirajući malo ove optužnice za Sarajliža, Zukića, Kukića i ostale te odbijanje revizije mislim da je međunarodni faktor Izetbegovića pustio niz vodu i da otvoreno rade da se on ukloni. Pitanje je ko će naslijediti Bakira i ko će preuzeti lidersku poziciju Bošnjaka. Dodik je pod sankcijama...je li na pomolu neko rješenje i kakvo?
Analizirajući malo ove optužnice za Sarajliža, Zukića, Kukića i ostale te odbijanje revizije mislim da je međunarodni faktor Izetbegovića pustio niz vodu i da otvoreno rade da se on ukloni. Pitanje je ko će naslijediti Bakira i ko će preuzeti lidersku poziciju Bošnjaka. Dodik je pod sankcijama...je li na pomolu neko rješenje i kakvo?
- zagortenej
#6558 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sramno ćutanje: Ni traga ni glasa Sakibu Softiću, Fadili Memišević i Rasimu Muratoviću
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sramno- ... /170310064
Od trenutka kada je Međunarodni sud pravde u Hagu objavio da je još 2016. godine informisao Sakiba Softića da on nema legitimitet da predstavlja BiH u procesu revizije presude protiv Srbije, Softić, predsjednica Društva za ugrožene narode i predsjednica Upravnog odbora Fondacije Pravda za BiH Fadila Memišević i direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Rasim Muratović nedostupni su javnosti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sramno- ... /170310064
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#6559 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
pa ti prije samo par sati reče ovo :It_is_a_Leclerc wrote:Šta kaže - Znao sam, al' sam svejedno išao.
Koliko je čovjek bezobrazan i kako otvoreno urinira po pognutim bošnjačkim glavama.
Strašno.
Ostavke, sramoto !
Kad ono :U pitanju je najkorumpiranija i najnesposobnija institucija u BiH koja je pod ličnim sponzorstvom Bakira Izetbegovića. Ovo što će sad uraditi je klasično bacanje Sakiba Softića pod voz. Pokušat će tvrditi kako ni Bakir nije znao da je Sud prije godinu dana upozorio da Softić više ne može biti bh. agent. Praktično, Softić je sviju obmanuo.
Izetbegović: Znao sam za odluku suda iz maja, neću podnijeti ostavku, a Softiću čestitam
- JThomas
#6560 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
kako rekoh sakib je ovdje ljubo seferović...kakav ba sakib. da ima države on ne bi mogao ni sa ženom kod kuće pričati ove priče...
-
Yug
#6561 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma hajd sve ovo na stranu,yebo politiku.Ne mogu nikako da iz glave izbacim onog naseg kamiondziju iz St.Luisa sto su ga pozvali na donatorsko vece
za finansiranje tuzbe.Sve mi slika u glavi kako eksira ono pivo,skoci na stol " EVO I OD MENE 200 DA IM YEBEMO MAMU".
-
palermo
#6562 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa ima valjda procedura i ko ga mijenja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li ovo početak kraja Bakira Izetbegovića?
- Drvosjeca iz Dejcica
#6563 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma znam da ima, mene više interesuje ko će ga naslijediti, koja partija će preuzeti primat kod Bošnjaka i kakve bi to moglo imati implikacije po Bošnjake.palermo wrote:Pa ima valjda procedura i ko ga mijenja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li ovo početak kraja Bakira Izetbegovića?
-
PM72
#6564 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li ovo početak kraja Bakira Izetbegovića?
Mlađahni predsjednik SDS-a je najavio Bakirov kraj.Iskreno se nadam da je u pravu.Kad on "glihne"-ode sve u vražiju mater.Od Sarajlića,Zukića,Budnje,Skake pa do ublehaških udruženja i Munire.Pošto nemamo Goli otok,sve bi ja to sprco na Treskavicu.
Što se tiče "lidera" - on nam i ne treba.Bio jedan babo pa nam svima hebo mater.Fahridin Brabončić to sasvim sigurno nije jer je i on produkt SDA,nije donio pare iz Gusinja.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6565 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
e sad gdje su pare od donacija za ovu lakrdiju koju si pokrenuo eno zuka vapi za cimerom u tvorzaIzetbegović: Znao sam za odluku suda iz maja, neću podnijeti ostavku, a Softiću čestitam
- bersK
#6566 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Najjači na ovoj grupi je ovaj lik pod alijasom Herbert Kilpin (inače poznati smarač po fb i agitator, te drkadžija na riđija) traži pismene članove grupe da tjeraju jugokomuniste i neistomišljenike s grupe.
Audicija počinje sutra. 
-
TheMule
#6567 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jeste, dojavio Trump da vise ne zeli Zukica, a Merkel je nekidan uputila poziv maksuz radi Kukica, ne zeli vise da ga vidi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li ovo početak kraja Bakira Izetbegovića?
Sto se tice Sarajlica, nista nije potvrdjeno, ali i tu se nesto suska da je Putinu osto duzan litar vodke i kutiju cigara.
Last edited by TheMule on 10/03/2017 18:52, edited 2 times in total.
- undefined007
#6568 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Od Sakiba Softića je kvalifikovaniji Omar Mjesečar. 
- JThomas
#6569 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
samo mali unutarkartelski obračunčić. k'o kad diler krene dio robe prodavati za sebe pa ga kapo eliminiše, samo što nije droga nego poslovi na budžetu... 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#6570 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ova FB grupa i clanovi su na nivou Hutu plemena 
-
propuh1975
#6571 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Koliko sam ja mogao shvatiti nakon ovih informacija da se pokusalo , sanse su bile minimalne sve su zrtve trazile to .To je nesto kao kad vas postroje stotinjak da vas strljejaju i jedan se nadje i pokusa da pobijegne sanse su bile minimalne.Gospodin Bakir je preuzo odgovornost ,mada mislim da nije znao za ovo pismo mozda grijesim ali mogu misliti pod koim je pritiskom bio od ovih zrtava da se pokusa pa sta bude da bude .Njega niko od ovih udruzenja ne optuzuje za neku izdaju i slicne gluposti a to su zrtve u cije ime se je trebalo podnijeti.Nemogu da ne ustanovim da ovo najvise smeta opozicionim gradjanskim strankama al u isto vrijeme nece da vide i da priznaju ko u stvari je stopirao reviziju. Netraze se ostavke ivanica crndaka i nevidljivog 3.Skupljaju jeftine politicke poene da bi obezglavili nas Bosnjake prave zrtve genocida .I samo jos nesto kad u srbiji i hrvatskoj pobijede gradjanske stranke sto u nas i nije tako strano ja cu vam prvi dati svoj glas Samo jos jednom da dodam da smo mi Bosnjaci najcivilizovaniji narod na balkanu i ponosim se s tom cinjenicom da ni jedan rat nismo poceli niti ikoga ugrozili nikoga protjerivali i nikome nismo pravili genocide ,silovanja, logore sto nije tako strano za nase komsije . 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6572 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
upravo bi vece sanse imali sa omarom mjesecarem i karkinom ovo s sakibom i trezorasem je uzas, jos djubre priznaje da je znao, sad kad je obmanuo zrtve uzeo pare od dijaspore i samoproglasio se vozdom od bosnjaka... sto se nisi s hanumom kurcio u ratu mamaru ti lopovsku hostaplersku... pa glasajte za ove u qurcu je snaga 
-
statixx
#6573 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Isti su prije pet dana ordinirali portalima uz komentare na nivou "Trpaj Bakire, ne vadi". Optimizam popracen euforijom i delirijumom. Sad kad treba sebi priznati da su izigrani i da je sve bila laz, traze se izgovori i opravdanja.bersK wrote:Najjači na ovoj grupi je ovaj lik pod alijasom Herbert Kilpin (inače poznati smarač po fb i agitator, te drkadžija na riđija) traži pismene članove grupe da tjeraju jugokomuniste i neistomišljenike s grupe.![]()
![]()
![]()
Audicija počinje sutra.
-
PM72
#6574 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Omar je akademik za njega da ne pominjem Karkina.Sakib Softić je školovani uhljup koji nije u stanju prevaliti preko usta dvije prosto proširene rečenice bez zamuckivanja,kolutanja očima,gutanja knedli i bez poštapalice OVAJ ILI ONAJ.undefined007 wrote:Od Sakiba Softića je kvalifikovaniji Omar Mjesečar.
Idioti iz SDA su se fakat potrudili da iskopaju iz naftalina ovog sipljivog ublehaša.
- General War
#6575 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Prvenstveno, Glavni odbor SDA je danas podržao Bakira Izetbegovića, smatrajući da je on "uradio sve što je mogao u nastojanju da se dostigne pravda i istina"