LikeLike wrote: ↑31/07/2020 19:11
Kakva je situacija u Crnoj Gori, ima li guzve?
Kakav je Petrovac na moru?
Preporucili su mi ga, ali nisam nikad bio pa ne znam.
Ima li neko preporuku za neko malo mjesto da je bas lijepo?
Vikendom budu umjereno ispunjene plaze, radnim danima poluprazne osim poslijepodne. Nedjeljom sam jedino vidjela vecu guzvu navece na cesti, mahom crnogorske tablice.
Od svih plaza koje smo obisli na potezu Čanj - Drobni Pijesak najviše su nam se dopale:
1. Drobni pijesak
2. Balun
3. Lučice kod Petrovca (super i za malu djecu)
4. Perazića do (ako zanemarimo neizgrađeni hotel koji narušava okolinu) (super i za malu djecu)
Nimalo nam se nisu dopale plaža Čanj i Buljarice jer su prevelike i ne sviđa nam se taj koncept iako je more i tamo bilo čisto.
Minus cijelog tog dijela Jadrana je što nigdje nema prirodnog hlada na plažama i na mnogim mjestima gdje ima rastinja je hrastova a nema borove šume.
Najam 2 ležaljke i suncobrana 10€ na svim tim plažama.
Petrovac je ok, mada su nam neki prijatelji sugerisali da je zbog nekadašnje navale Rusa u nekim segmentima skuplji i od Budve. Dopalo nam se što je plaža Lučice blizu a ipak odvojena iz tog gradića.
Osim plaže Lučice do 3 ostale plaže koje su nam se dopale se ide nevjerovatno strmim mahom betoniranim putevima. Bili smo u Budvi gdje je bilo živo u odnosu na ostala mjesta a mještani vele da je prazna. Mi smo unajmili apartman u jednom malom selu visoko iznad mora, kad nam nije bilo mrsko išli smo pješke 20 min do obližnjih divljih pristupa moru. Nama je za odmor bilo idealno, nigdje nikoga, tišina, nebo puno zvijezda, more tirkizno i savršeno čisto. Domaćini preljubazni, nevidljivi a stvore sve što tražiš. Bilo me stid koliko su nam hrane donosili, od povrća iz vlastitog vrta, svaki drugi dan domaćih kolača i flaša vina.
Zbog čistoće mora i nesvakidašnje pustoši i tišine skoro kao osjećaj Mljeta koji smo odabrali preskočiti ove godine.