SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#6551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

avenija wrote:Roditelje na ispitivanju drzati 24 sata , svaki dan u 7 ponovo dolaziti po njih i siru porodicu i vrsiti ispitivanje sa jebenom psihozom kako to inspektori znaju , sve po zakonu.
Ako su mu pomogli pri bijegu, a jesu... Po mjesec pritvora i po krivicna prijava...

A za dalje cemo da vidimo. Ipak su to strani drzavljani, zacas mogu ispariti preko grane, pa bi se mogli zadrzati i malo duze, dok se zlatni omladinac ne preda ili dok ne bude presude u procesu protiv pomagaca (citaj roditelja).

Pa bujrum, da vidimo koliki su mangupi, i da vidimo hoce li idiot pustiti da mu se starci vuku po pritvoru i naknadno fasuju jos godinicu zatvora za saucesnistvo.

Nacrtao bi se ispred suda u roku od par sati.
Heller

#6552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

Alfons Kauders wrote:
avenija wrote:Roditelje na ispitivanju drzati 24 sata , svaki dan u 7 ponovo dolaziti po njih i siru porodicu i vrsiti ispitivanje sa jebenom psihozom kako to inspektori znaju , sve po zakonu.
Ako su mu pomogli pri bijegu, a jesu... Po mjesec pritvora i po krivicna prijava...

A za dalje cemo da vidimo. Ipak su to strani drzavljani, zacas mogu ispariti preko grane, pa bi se mogli zadrzati i malo duze, dok se zlatni omladinac ne preda ili dok ne bude presude u procesu protiv pomagaca (citaj roditelja).

Pa bujrum, da vidimo koliki su mangupi, i da vidimo hoce li idiot pustiti da mu se starci vuku po pritvoru i naknadno fasuju jos godinicu zatvora za saucesnistvo.

Ko da ga boli kurac. Starce mu jebavat kako znaju i umiju, pomaganje u bijegu, skrivanje, može se tu 5 godina ako tužilaštvo oće nabrat minimalno.
The BEN10

#6553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

holowey wrote:
The BEN10 wrote:
ranger wrote:
Ovo mu ćaća vozi koliko vidim. Na videu 2 preticanja na punoj plus još jedno u gradu - jeste na isprekidanoj, ali vrlo vjerovatno uz prekoračenje brzine...
i sta ocekivati od potomka? :(
http://source.ba/clanak/Crnahronika/418 ... nu-nesrecu
O'zone
Globalni moderator

#6554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Oni ovo porodično udaraju raju sa ovim Golfom?
Helena2014

#6555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Helena2014 »

Innovation wrote:
VjecitiStudent wrote:
ranger wrote:http://d e p o ba/clanak/153212/granicna-policija-bih-znali-smo-da-se-traga-za-seficem-rigorozne-kazne-za-policajce-koji-su-napravili-propust
eto gaaa, tamo neki granicar ce biti suspendovan, za mjesec eto ga na poso. portali ce zaboravit, javnost isto tako...
GP obaviještena jeste, ali u gornjem članku uopšte ne piše i kada.
Naime, prema riječima glasnogovornice Granične policije BiH Sanele Dujković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ih je istu noć kada se dogodila nesreća obavijestilo o identitetu osobe koja ju je skrivila.

"U večernjim satima 10. oktobra MUP KS je obavijestio Graničnu policiju da se za osobom inicijala S. S. (1991.) godine traga te da bi se mogao dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se istu noć dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Dakle MUP kantona Sarajevo je jučer već u 09,30h raspolagao informacijom da on više nije u BiH, a nije se oglasio do 20h sa informacijom.

Granična policija BiH je 11. oktobra ove godine oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11. oktobra 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati.

http://** No links **.ba/clanak/153212/granicna-p ... li-propust
O'zone
Globalni moderator

#6556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Davidimo jesu ovi bolji od našijeh

http://www.klix.ba/vijesti/regija/polic ... /161012057
leo karan

#6557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by leo karan »

The BEN10 wrote:
hizo ramidovic wrote:grad i drzava postali su vec odavno vukojebina de luxe kategorije. umjesto napretka, boljitka, boljeg i uredjenijeg sistema, desava se suprotno.
bolji i uredjeniji sistem bio je za vrijeme osmanlija. sve je nervozno, napeto, pistolji i bombe sijevaju k'o petarde, age i begovi vladaju a njihovi potomci ubijaju bez ikakve odgovornosti...
i nije mi toliko za mene, znam se snaci, reagovati i odbraniti ali kako za djecu? kako ih odgajati? kojim vrijednostima ih uciti? da li uopce ostati ovdje zivjeti?
I ja sam se isto pitao.
Ko ima mušku djecu, OBAVEZNO u startu upisati na karate. Kad porastu, 14-15 godina, upisati na kurserve MMA, Krav Maga-e i sl. Dalje, ne kupovati preskupe mobitele i odjeću, nek se drže finog društva koliko je moguće, bez izlazaka na opasna mjesta i sl.
I mi treba ovo da nazivamo životom???
Umjesto da vrijeme i život trošimo da djeca sticu neke druge vrste iskustava.

Budala živi tamo gdje mora, a pemetan gdje mu je bolje. Moje dijete ovdje neće odrastat.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Alfons Kauders

#6559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Helena2014 wrote:
Innovation wrote:
VjecitiStudent wrote:
GP obaviještena jeste, ali u gornjem članku uopšte ne piše i kada.
Naime, prema riječima glasnogovornice Granične policije BiH Sanele Dujković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ih je istu noć kada se dogodila nesreća obavijestilo o identitetu osobe koja ju je skrivila.

"U večernjim satima 10. oktobra MUP KS je obavijestio Graničnu policiju da se za osobom inicijala S. S. (1991.) godine traga te da bi se mogao dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se istu noć dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Dakle MUP kantona Sarajevo je jučer već u 09,30h raspolagao informacijom da on više nije u BiH, a nije se oglasio do 20h sa informacijom.

Granična policija BiH je 11. oktobra ove godine oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11. oktobra 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati.

[url]http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/153212/granicna-policija-bih-znali-smo-da-se-traga-za-seficem-rigorozne-kazne-za-policajce-koji-su-napravili-propust[/url]
Naravno da je znao - znali smo i mi.
Usmeno... sve usmeno, da se poslije mogu pravdati i izmisljati sta je ko znao u kom trenutku. I ovo sam rekao jucer, nakon sto je Burzic izjavila da su oni dobili informacije, a ne MUP... Rekao sam da ih je dobio i MUP KS, samo neformalnim kanalima, odnosno usmeno, da se slucajno gdje ne nadje dokument koji ce pokazati da su vec juce ujutru znali da lik nije u gradu, da bi mogli organizovati svoju predstavicu i ko fol traziti lika po gradu. Zato MUP i nema zvanicnu informaciju, vec tuzilastvo.

Lijepo je to kada ti je policijska agencija sa 2,000 sluzbenika na raspolaganju za politicke priredbe - pa im mozes reci da ostave sve sto rade i da po gradu bezveze traze osumnjicenog, mada vec znas da nije tu. Onako, ljepse izgleda, da narod misli da se nesto radi.

Sve mi je jasno, ali mi fakat nije jasno da li su oni zaista vjerovali da niko nece skontat o cemu se radi?!
Helena2014

#6560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Helena2014 »

OGROMAN PROPUST GRANIČNE POLICIJE BIH
Otkriveni detalji: Evo kako je Sanjin Sefić uspio preći granicu i ući u Srbiju

MUP Kantona Sarajevo je, kako nezvanično saznajemo, Graničnu policiju BiH usmeno i putem faxa obavijestio o bijegu Sanjina Sefića sa mjesta saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije djevojke.

Granična policija nije odregovala na način kako su to trebali uraditi. Barem su u ovom momentu takve informacije dostupne javnosti.

Sefića su do granice BiH sa Srbijom, kako nezvanično saznaje Hayat, dopratili jedan član porodice i poznanik. Odatle ga je na teritoriju Srbije odvezao taksista iz Priboja, koji je odranije policiji poznat po sličnim djelima. On je i ranije prebacivao kriminalce iz BiH u Srbiju, i to uvijek preko istih graničnih prijelaza. Međutim, u ovom momentu još je nepoznanica da li je taksista, koji će očito biti osumnjičen za pomaganje počiniocu krivičnog djela, sa svojim automobilom ušao na teritoriju BiH ili nije.

Iz Granične policije BiH su ranije potvrdili da će pokrenuti internu istragu i sankcionisati one koji su odgovorni za ovaj propust.
Hayat.ba, ** No links ** PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg

** No links **.ba/clanak/153224/otkriveni-detalji ... i-u-srbiju
The BEN10

#6561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

leo karan wrote:
The BEN10 wrote:
hizo ramidovic wrote:grad i drzava postali su vec odavno vukojebina de luxe kategorije. umjesto napretka, boljitka, boljeg i uredjenijeg sistema, desava se suprotno.
bolji i uredjeniji sistem bio je za vrijeme osmanlija. sve je nervozno, napeto, pistolji i bombe sijevaju k'o petarde, age i begovi vladaju a njihovi potomci ubijaju bez ikakve odgovornosti...
i nije mi toliko za mene, znam se snaci, reagovati i odbraniti ali kako za djecu? kako ih odgajati? kojim vrijednostima ih uciti? da li uopce ostati ovdje zivjeti?
I ja sam se isto pitao.
Ko ima mušku djecu, OBAVEZNO u startu upisati na karate. Kad porastu, 14-15 godina, upisati na kurserve MMA, Krav Maga-e i sl. Dalje, ne kupovati preskupe mobitele i odjeću, nek se drže finog društva koliko je moguće, bez izlazaka na opasna mjesta i sl.
I mi treba ovo da nazivamo životom???
Umjesto da vrijeme i život trošimo da djeca sticu neke druge vrste iskustava.

Budala živi tamo gdje mora, a pemetan gdje mu je bolje. Moje dijete ovdje neće odrastat.
Što da ne, treniranje je odlična vrsta fizičke aktivnosti. Nadopunjava se na mentalne napore učenja i sl.
Usput, sarzijevaš kao osoba, stičeš disciplinu ali i samopouzdanje...
crno_sa_zlatnim

#6562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by crno_sa_zlatnim »

Alfons Kauders wrote:

Ne bi sigurno, jer ovakvo odsustvo empatije, poslije ubistva dvoje ljudi govori o kakvoj se ličnosti radi. Da ima obzira ili osjećaja prema bilo kome ne bi ni radio ovo što je radio tolike mjesece.
Ali kako on nije jedini, nego ovakvi kao on predstavljaju većinu (ne mislim samo na divljanje autom, nego na općeniti stav prema životu, porodici, okruženju) i pri tome imaju podršku porodice, govori šta nas čeka u budućnosti.
Jer, nažalost, ništa se neće promijeniti poslije ovoga. Sistematsko urušavanje obrazovanja, postavljanje Pinka kao standarda i obrasca za ponašanje je dovelo do svega ovoga.
O'zone
Globalni moderator

#6563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Ako ispadne da je i ovo isti onda jbga

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/19990 ... ika921.htm
RIJEKA: ŠIRI SE ISTRAGA O PRLJAVIM POSLOVIMA 29-GODIŠNJEG JASKA SEFIĆA
Zavodnik ucjenjivač se djevojkama lažno predstavljao kao fotoreporter Slobodne

Jasko Sefić, odnosno Jasmin, kako su ga zvale njegove ljubavnice, ucjenjivao je djevojke prijeteći da će njihove obnažene fotografije iznijeti u javnost — Jasmin se svojim prijateljicama predstavljao i kao novinar i fotoreporter iz riječkog dopisništva Slobodne Dalmacije
dosada_ziva

#6564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dosada_ziva »

omar mjesečar zna gdje se krije ovaj ubica 100%
Helena2014

#6565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Helena2014 »

O'zone wrote:Davidimo jesu ovi bolji od našijeh

Traže ga danas 24h nakon što je MUP KS znao da je tamo,znali su juče u 09,30h da je tamo, trebali jučer poslati zahtjev da ga tamo traže.
Šta ćeš nakon 24h naći?

Granična policija BiH je 11. oktobra ove godine oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11. oktobra 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac
Pryda

#6566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pryda »

Helena2014 wrote:OGROMAN PROPUST GRANIČNE POLICIJE BIH
Otkriveni detalji: Evo kako je Sanjin Sefić uspio preći granicu i ući u Srbiju

MUP Kantona Sarajevo je, kako nezvanično saznajemo, Graničnu policiju BiH usmeno i putem faxa obavijestio o bijegu Sanjina Sefića sa mjesta saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije djevojke.

Granična policija nije odregovala na način kako su to trebali uraditi. Barem su u ovom momentu takve informacije dostupne javnosti.

Sefića su do granice BiH sa Srbijom, kako nezvanično saznaje Hayat, dopratili jedan član porodice i poznanik. Odatle ga je na teritoriju Srbije odvezao taksista iz Priboja, koji je odranije policiji poznat po sličnim djelima. On je i ranije prebacivao kriminalce iz BiH u Srbiju, i to uvijek preko istih graničnih prijelaza. Međutim, u ovom momentu još je nepoznanica da li je taksista, koji će očito biti osumnjičen za pomaganje počiniocu krivičnog djela, sa svojim automobilom ušao na teritoriju BiH ili nije.

Iz Granične policije BiH su ranije potvrdili da će pokrenuti internu istragu i sankcionisati one koji su odgovorni za ovaj propust.
Hayat.ba, ** No links ** PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg

** No links **.ba/clanak/153224/otkrive ... i-u-srbiju

Ovo sa taksistom me podsjeti na scenu sa nestajanjem u Breaking Bad/u, kad nazove broj dodje covjek i zbrise ga sa lica zemlje. Ocito je da je familija povezana sa kriminalom. Ne zna covjek kako bi se osjecao povodom ovoga, da li je gore sto je ubio ili sto je pored toga uspio pobjeci. Kakva uopste osoba moze pomoci ovako nekome, kako mogu spavati.. Ono dok citas samo slova o nesreci i ne pogadja toliko, kad sam vidio slike i povezao slova sa likom ovih divnih cura sve mi se nesto skupilo. Sabura familiji a njima vjecni rahmet :(
supercali

#6567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ma nije ni pink toliko kriv koliko se potencira
Krivo je nase mogu li ja to srediti imam li stelu i sl
Mozes ti pink kanala imati 50000 ako svi odbijaju da mi srede nesto preko stele i sl
Muzika nema nikakve veze sa ponasanjem licnosti
Evo na pinku ne pustaju repere hiphopere i sl pa imamo jalu malu karu pa onda razne dj-e shone mone dzejmejklej itd a svi se ponasaju kao ti vasi pinkovci
Alfons Kauders

#6568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

crno_sa_zlatnim wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ne bi sigurno, jer ovakvo odsustvo empatije, poslije ubistva dvoje ljudi govori o kakvoj se ličnosti radi. Da ima obzira ili osjećaja prema bilo kome ne bi ni radio ovo što je radio tolike mjesece.
Ali kako on nije jedini, nego ovakvi kao on predstavljaju većinu (ne mislim samo na divljanje autom, nego na općeniti stav prema životu, porodici, okruženju) i pri tome imaju podršku porodice, govori šta nas čeka u budućnosti.
Jer, nažalost, ništa se neće promijeniti poslije ovoga. Sistematsko urušavanje obrazovanja, postavljanje Pinka kao standarda i obrasca za ponašanje je dovelo do svega ovoga.
Nema nikakvih problema. I kad su izboli malog Denisa, mati jednog od ubica ih je pokusala sakriti i unistiti dokaze. Nikad nije osudjena.

Roditelj ili ne, ako pomazes svom djetetu da ubija i da bjezi, trebas odgovarati.

Sve fino po zakonu, prvo pritvor, istraga, krivicna... I kad bude pravomocna, cim odluze kaznu - deportacija uz trajnu zabranu ulaska. Kraj price.
Alfons Kauders

#6569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Helena2014 wrote:
O'zone wrote:Davidimo jesu ovi bolji od našijeh

Traže ga danas 24h nakon što je MUP KS znao da je tamo,znali su juče u 09,30h da je tamo, trebali jučer poslati zahtjev da ga tamo traže.
Šta ćeš nakon 24h naći?

Granična policija BiH je 11. oktobra ove godine oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11. oktobra 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac
Pa sta mislis kako ce pobjeci na Kosovo ako na vrijeme jave Srbima i Crnogorcima?

Zato se i prave budale. Zato su se i pravili budale od samog pocetka, da mu kupe dovoljno vremena.
Banksy

#6570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Automobil Golf VI kojim je 25-godišnji Sanjin Sefić usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, ranije je koristio njegov otac Jasmin Sefić i, također, izazvao saobraćajnu nesreću.

Kako saznaje „Oslobođenje“, protiv Jasmina Sefića je, zbog nanošenja težih tjelesnih povreda, pred Općinskim sudom Sarajevo vođen postupak ali je on oslobođen krivnje.

. Zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, protiv njega je pred Općinskim sudom Sarajevo vođen postupak i Jasmin Sefić je oslobođen.

Automobil Golf VI je, navodi „Oslobođenje“, u vlasništvu Raiffeisen leasinga.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

O'zone wrote:Ako ispadne da je i ovo isti onda jbga

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/19990 ... ika921.htm
RIJEKA: ŠIRI SE ISTRAGA O PRLJAVIM POSLOVIMA 29-GODIŠNJEG JASKA SEFIĆA
Zavodnik ucjenjivač se djevojkama lažno predstavljao kao fotoreporter Slobodne

Jasko Sefić, odnosno Jasmin, kako su ga zvale njegove ljubavnice, ucjenjivao je djevojke prijeteći da će njihove obnažene fotografije iznijeti u javnost — Jasmin se svojim prijateljicama predstavljao i kao novinar i fotoreporter iz riječkog dopisništva Slobodne Dalmacije
Jasmin se zove otac ovog ubice!
Kombat

#6572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kombat »

julisiz es grant wrote:
"Granična policija BiH vrši interne kontrole i provjere da li je neko od naših službenika pomogao Sefiću i još nekim osobama koje su bile s njima da pređu granicu. Ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti, protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak", izjavila je glasnogovornica Granične policije BiH.
Jah...odbiće mu 20% od plate...
Kakav disciplinski postupak, ba? Zar nije pomaganje u bjekstvu izvršiocu krivičnog djela takođe krivično djelo?
granicnodrotovskivaginalniiscjedci ce svi morati da se zakunu majkom internoj kontroli da nisu oni pomogli ovom zlocincu da napusti teritoriju ove supacke tvorevine. Ako koji slaze, interna je spremila dokument naziva "dabogdatimamaumrlaakolazes"

Majku vam jebem drotovsku u picku
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

agent_zero

#6574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

Ja vam kažem, policija i pravosudni sistem su dio organizovanog kriminala i mafije i direktni su saučesnici ovog dvostrukog ubistva!

Jedino šta vidim da se može preuzeti jeste da svaki normalan i čestit građanin uzme pravdu u svoje ruke, kada neće oni čija je to dužnost!

Pod hitno krivično goniti i osuditi na dugogodišnje trajanje zatvora sve pozicionirane i direktno podređene u MUPu KS, FUPu, DGSu, tužiteljstvu i sudstvu KS!
SkyLimit

#6575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SkyLimit »

Ne razumijem šta ovaj uopće misli, pa nema šanse da ga ne uhvate. Jedino ako se ne misli odmetnuti u planine i provesti život kao samotnjak, no to je prolazilo u osmansko doba. A i nema potrebe za tim, bolji su uvjeti za život u zatvoru a uz naše zakone neko sa zaleđinom i novcem poput njega bi već Europsko prvenstvo 2020. godine gledao iz topline doma. Nije ovo Amerika gdje bi za ovo dobio tri doživotne a poslije godina žalbi sudija bi popustio i smanjio mu na jednu.
Post Reply