Helena2014 wrote:Innovation wrote:VjecitiStudent wrote:
GP obaviještena jeste, ali u gornjem članku uopšte ne piše i kada.
Naime, prema riječima glasnogovornice Granične policije BiH Sanele Dujković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ih je istu noć kada se dogodila nesreća obavijestilo o identitetu osobe koja ju je skrivila.
"U večernjim satima 10. oktobra MUP KS je obavijestio Graničnu policiju da se za osobom inicijala S. S. (1991.) godine traga te da bi se mogao dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se istu noć dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.
Dakle MUP kantona Sarajevo je jučer već u 09,30h raspolagao informacijom da on više nije u BiH, a nije se oglasio do 20h sa informacijom.
Granična policija BiH je 11. oktobra ove godine oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11. oktobra 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati.
[url]http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/153212/granicna-policija-bih-znali-smo-da-se-traga-za-seficem-rigorozne-kazne-za-policajce-koji-su-napravili-propust[/url]
Naravno da je znao - znali smo i mi.
Granična policija BiH je 11. oktobra ove godine oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11. oktobra 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati.
Usmeno... sve usmeno, da se poslije mogu pravdati i izmisljati sta je ko znao u kom trenutku. I ovo sam rekao jucer, nakon sto je Burzic izjavila da su oni dobili informacije, a ne MUP... Rekao sam da ih je dobio i MUP KS, samo neformalnim kanalima, odnosno usmeno, da se slucajno gdje ne nadje dokument koji ce pokazati da su vec juce ujutru znali da lik nije u gradu, da bi mogli organizovati svoju predstavicu i ko fol traziti lika po gradu. Zato MUP i nema zvanicnu informaciju, vec tuzilastvo.
Lijepo je to kada ti je policijska agencija sa 2,000 sluzbenika na raspolaganju za politicke priredbe - pa im mozes reci da ostave sve sto rade i da po gradu bezveze traze osumnjicenog, mada vec znas da nije tu. Onako, ljepse izgleda, da narod misli da se nesto radi.
Sve mi je jasno, ali mi fakat nije jasno da li su oni zaista vjerovali da niko nece skontat o cemu se radi?!