To mozda treba pisati nEstalo, a ne nastalo?nosara wrote:Nisi ti dobar nesto... Kakav bankrot, o cemu ti...? Rigorozne mjere su dovele do otvaranja 300000 privatnih firmi, nagomilavanja deviznih rezervi i smanjenja duga za 10 milijardi... Kad ce ovi tvoji uradit 1% od toga, pa da umrem razocaran u komunizam...prog321 wrote:Druze Nosara, niste u pravu.nosara wrote:... Markovic je pred raspad dobio paket od MMF-a uz kafu bez ikakvih problema... Otkad se kredit daje nekom ko ne brine ko ce ga isplatit...?
...
Markovic je dobio kredit u zamjenu za rigorodne ekonomske mjere. Neke od njih su dovele do ogromnog rasta nezaposlenosti i bankrota desetina kompanijia.
Drugarica Piupiu je postavila link jednom da bi potvrdila zavjeru IMF; ko-fol, oni su htjeli tim mjerama dovedu Jugu pred kolaps. Sto ja ne vjerujem![]()
Jednostavno se Juga naguzila i skinula gace, da bi dobila taj kredit.
Do marta 1990 nastalo je oko 292000 privatnih preduzeća. Sivo devizno tržište je uklonjeno, dinar denomiran 10000:1, suzbijena inflacija. Uvedena je konvertibilnost s njemačkom markom u odnosu 7:1. Za samo 3 sedmice devizne rezerve SFRJ su narasle za 800 miliona dolara.
Molim provjeri taj info jer ne slaze se sa onim sto sam ja citao.
Izvor, molim lijepo ?