spreca wrote:detroit-mercy wrote:
Da, ali danas ljudi vise nece samackih hotela, danas odlaze i prvo sto rade gledaju da kupe stan u Svabiji. Moji rodjaci odrasli bez oca, oni nece da njihova djeca odrastaju bez oca niti da oni stare bez djece. Druga vremena.
Sve je to OK....ali nemogu da shvatim da je nekome ovo stanje u BiH dobro....nekazem da je lose (a mnogima jeste)ali za ovu "dobrotu" nemozemo zahvaliti sistemu i onima koji nas vode ali neznamo kuda....ja nemogu da shvatim da ovo neko moze da hvali
Ko hvali ovo danas

, ja ne mogu da svarim kad mi ljudi pocnu srati o savrsenom sistemu i najvecem vodji koji je bio ko pegamber, nikada nije greske imao.
Juga je bila sistem za ovo dana ali bila je sistem jer je bilo drugo vrijeme i radilo se na drugi nacin.
Moj rodjak, prosvjetni radnik, voli svoj posao, radi ga dobro. Ja ga pitam kako je raditi danas,kaze "znas kako, zajebano". Das djetetu jedinicu, eto ti roditelja, slucajno se ne daj boze izderi na dijete, eto ti roditelja, das disciplinsku mjeru, eto ti roditelja i sl.
E, sad svi ti roditelji kad sa njima pricas ti pocnu odmah kako se u kad su oni isli u titina vremena znalo sta je respekt prema ucitelju/nastavniku/profesoru, kako kad ne slusa dobijes iza usiju i ostala sranja. Ali kad dodjes do toga da se to primjeni na njih ili njihovu djecu, e nemoze

. Djes ti na meni ili mome djetetu one metode trenirati.
Tako ti je i u svim drugim oblastima, svi bi nesto ko onda ali da se ne primjenjuju iste metode