BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mehemed
Vozim: automobil

#65451 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Hyperthalamus wrote:Samo budi spreman da kad budes popunjavao tu izjavu, trebas znati nesto od ovoga : dva posljednja pozivana broja, ili dva posljednja broja kojima si poslao sms ili najbrojeve registrovane na broju ciji certifikat nemas. Popunit ces tu izjavu sa tim podacima, pa ce teta poslati kolegama da vide jel to istina, ako jeste izdat ce ti novu karticu.
Ko ti je to slagao ? Ne treba to uopšte, ja mijenjao bez certifikata dva puta, jednom prošle godine da se može isjeći na nano sim i opet ove da imam usim i nisam morao pisati ni dva posljednja pozvana broja, dva posljenja broja na koje sam slao sms niti najbrojeve, samo oba puta popunio izjavu, lična na uvid i platio.
CooK

#65452 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

Hyperthalamus wrote:
CooK wrote:
stachu wrote:Dobijes naku izjavu na salteru telecoma, tu je odmah popunis i to je to. Nista ne ovjeravas i sl.
Dobro je sto su izbacili onu glupu praksu ovjeravanja izjave u opstini. Hvala ti na odgovoru.
Samo budi spreman da kad budes popunjavao tu izjavu, trebas znati nesto od ovoga : dva posljednja pozivana broja, ili dva posljednja broja kojima si poslao sms ili najbrojeve registrovane na broju ciji certifikat nemas. Popunit ces tu izjavu sa tim podacima, pa ce teta poslati kolegama da vide jel to istina, ako jeste izdat ce ti novu karticu.
Hahah komedije... :lol: To mi je druga kartica i ne sjecam se kad sam zadnji put sa njom nazvao nekog ili poslao poruku i uglavnom je koristim za podatke. Nista, sad cu ja zacas poslati po jedan SMS na dva broja pa kad odem da im mogu dati taj podatak.
Hvala ti na informaciji i usput da pitam koliko to sve traje kad oni moraju to slati nekom na provjeru tj koliko vremena treba otkad dodjem na salter pa dok to ne zavrsim, ne cini se da to ide brzo?
CooK

#65453 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

Mehemed wrote:
Hyperthalamus wrote:Samo budi spreman da kad budes popunjavao tu izjavu, trebas znati nesto od ovoga : dva posljednja pozivana broja, ili dva posljednja broja kojima si poslao sms ili najbrojeve registrovane na broju ciji certifikat nemas. Popunit ces tu izjavu sa tim podacima, pa ce teta poslati kolegama da vide jel to istina, ako jeste izdat ce ti novu karticu.
Ko ti je to slagao ? Ne treba to uopšte, ja mijenjao bez certifikata dva puta, jednom prošle godine da se može isjeći na nano sim i opet ove da imam usim i nisam morao pisati ni dva posljednja pozvana broja, dva posljenja broja na koje sam slao sms niti najbrojeve, samo oba puta popunio izjavu, lična na uvid i platio.
Dobro je, vec sam imao sliku u glavi kako stojim na salteru pola sata dok oni to sve provjeravaju kao da mijenjam licni opis a ne SIM karticu. :lol:
BTW sto si mijenjao karticu samo da mozes isjeci na nano sim, imas paterne na netu koje ostampas i sam si je sebi mogao isjeci za 5 minuta bez cekanja u redu i placanja icega?
Last edited by CooK on 30/07/2019 23:16, edited 1 time in total.
stachu

#65454 Re: BHTelecom All About

Post by stachu »

CooK wrote:
Mehemed wrote: Ko ti je to slagao ? Ne treba to uopšte, ja mijenjao bez certifikata dva puta, jednom prošle godine da se može isjeći na nano sim i opet ove da imam usim i nisam morao pisati ni dva posljednja pozvana broja, dva posljenja broja na koje sam slao sms niti najbrojeve, samo oba puta popunio izjavu, lična na uvid i platio.
Dobro je, vec sam imao sliku u glavi kako stojim na salteru pola sata dok oni to sve provjeravaju kao da mijenjam licni opis a ne SIM karticu. :lol:
Ma kakve crne provjere ili sta ti ja znam. Popunis nakav formular, LK na uvid, i petaka...
CooK

#65455 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

stachu wrote:
CooK wrote:
Mehemed wrote: Ko ti je to slagao ? Ne treba to uopšte, ja mijenjao bez certifikata dva puta, jednom prošle godine da se može isjeći na nano sim i opet ove da imam usim i nisam morao pisati ni dva posljednja pozvana broja, dva posljenja broja na koje sam slao sms niti najbrojeve, samo oba puta popunio izjavu, lična na uvid i platio.
Ma kakve crne provjere ili sta ti ja znam. Popunis nakav formular, LK na uvid, i petaka...
:thumbup: Hvala na informaciji.
apokalipso2

#65456 Re: BHTelecom All About

Post by apokalipso2 »

Tako je ko je nanpretplati ali ko ima Ultra paket mora popunjavati one podatke 100%.
Mehemed

#65457 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

apokalipso2 wrote:Tako je ko je nanpretplati ali ko ima Ultra paket mora popunjavati one podatke 100%.
NE, na Ultri sam i ne popunjaju se nikakvi dodatni podaci koje je Hyperthalamus naveo.
kakaljin

#65458 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Kada li ce telecom napraviti one mnet mflat pakete za internet preko 4G, jer trenutni su sada bezveze kada su dosli extra paketi.

Trebali bi nesto ovako uraditi

Paket standard 12 24
mnetmflat 1 20 30 40
mnetmflat 2 40 60 80
mnetmflat 3 60 90 120
mnetmlfat 4 80 120 160
edys

#65459 Re: BHTelecom All About

Post by edys »

Mehemed wrote:
apokalipso2 wrote:Tako je ko je nanpretplati ali ko ima Ultra paket mora popunjavati one podatke 100%.
NE, na Ultri sam i ne popunjaju se nikakvi dodatni podaci koje je Hyperthalamus naveo.
Ja sam isto na ultri i trazili su mi prilikom zamjene LK i da navedem 2 broja koja sam zvao u zadnjih 7 dana jer nisam imao certifikat od kartice. Sačekao 5 min provjeru i to je to.
Mehemed

#65460 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Ja nisam imao certifikat, izgorio davno i nisam navodio brojeve koje sam zvao, samo popunio da je to moj broj, lična, i 5KM.
CooK

#65461 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

Ovdje *ebe lud zbunjenog. Nista, sutra cu svratiti u BH Telecom pa cu vidjeti jel traze samo licnu kartu ili i te zadnje pozive/SMS poruke.
hipija

#65462 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Potvrđujem. LK +5 KM. Prije nekih mjesec dana.
Hyperthalamus

#65463 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

CooK wrote:Ovdje *ebe lud zbunjenog. Nista, sutra cu svratiti u BH Telecom pa cu vidjeti jel traze samo licnu kartu ili i te zadnje pozive/SMS poruke.
Ma nista te ne kosta, ako znas sms-ove ili pozive za svaki slucaj...ocito se razlikuje od direkcije do direkcije ili od poslovnice do poslovnice (u TK ja ovako kako sam rekao).
Shiba

#65464 Re: BHTelecom All About

Post by Shiba »

Dr_Help wrote:1. Može se podesiti u Bridge mode
Možeš li molim te da napišeš kako, ako nije problem? U pitanju je ZXHN H267N. Nemam telefon ni Moju TV, samo ADSL. Nisam neki stručnjak, imao sam donedavno ZXHN H108N i na njemu sam uspio nekako to da napravim. Onda su mi donijeli ZXHN H267N i s njim ne mogu da se "dogovorim" ni pod razno. Hvala unaprijed.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#65465 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Shiba wrote:
Dr_Help wrote:1. Može se podesiti u Bridge mode
Možeš li molim te da napišeš kako, ako nije problem? U pitanju je ZXHN H267N. Nemam telefon ni Moju TV, samo ADSL. Nisam neki stručnjak, imao sam donedavno ZXHN H108N i na njemu sam uspio nekako to da napravim. Onda su mi donijeli ZXHN H267N i s njim ne mogu da se "dogovorim" ni pod razno. Hvala unaprijed.
posaljiI username u pp pa da pokusamo nesto sredit
kakaljin

#65466 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5ae6c27d423.html

Image

Dokupi za više internet zabave!

Za sve Ultra i sve korisnike sa kombinovanim načinom plaćanja pripremili smo ponudu super dokupa mobilnog interneta Buy&Surf na sljedeći način:

o 500 MB 1 dan 1 KM

o 2 GB 2 dana 2 KM

o 4 GB vikend* 2 KM

o 1 GB 7 dana 3 KM

Napomena:

· Dokupe putem kodova mogu aktivirati Ultra korisnici, dok dokupe putem SMS-a mogu aktivirati i Ultra korisnici i korisnici sa kombinovanim načinom plaćanja

· Rok validnosti dokupa je 1 dan / 2 dana / 7 dana / vikend, u zavisnosti od dokupa, a počinje teći od dana/sata aktivacije istih

*Stalna ponuda dokupa od 1. avgusta
isx

#65467 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Ja nikako ne mogu da provjerim stanje mjesečnog dokupa interneta, niti preko menija, niti porukom (na 0611118). U čemu je caka?

Poruku koju dobijem je:

"Preostalo vam je NaN MB koji vam vaze do"
Last edited by isx on 01/08/2019 09:33, edited 1 time in total.
coco1

#65468 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

28.07. sam dokupio 10 gb interneta na 7 dana za 5 KM. inace koristim extra M paket. interesuje me da li sada, obzirom da je novi mjesec i obracunski period, prvo trosim ostatak tog dokupljenog interneta ili mi odmah skida sa ovih 5 giga iz pretplate?
Mehemed

#65469 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

coco1 wrote:28.07. sam dokupio 10 gb interneta na 7 dana za 5 KM. inace koristim extra M paket. interesuje me da li sada, obzirom da je novi mjesec i obracunski period, prvo trosim ostatak tog dokupljenog interneta ili mi odmah skida sa ovih 5 giga iz pretplate?
Zar pretplatnici mogu aktivirati ultra pakete ?
Inače na Ultri se troši prvo ono šta će prije isteći.
coco1

#65470 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

Mehemed wrote:
coco1 wrote:28.07. sam dokupio 10 gb interneta na 7 dana za 5 KM. inace koristim extra M paket. interesuje me da li sada, obzirom da je novi mjesec i obracunski period, prvo trosim ostatak tog dokupljenog interneta ili mi odmah skida sa ovih 5 giga iz pretplate?
Zar pretplatnici mogu aktivirati ultra pakete ?
Inače na Ultri se troši prvo ono šta će prije isteći.
nije ovo ultra paket, nego dokup interneta na pretplati. samo ne znam sta sada trosim, odnosno, da li je sa pocetkom mjeseca automatski prebaceno na potrosnju iz pretplate ili imam mogucnost potrosnje preostalih cca 4 gb iz dokupljenog interneta koji bi trebao vaziti jos 3 dana.
tovarish

#65471 Re: BHTelecom All About

Post by tovarish »

Šta sve ulazi u potrošnju izvan paketa? Ja jedino znam za roaming potrošnju izvan države i ove humanitarne brojeve.
drug_profi

#65472 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

091 brojevi, mms, roming, poziv i poruke na strane mreze
coco1

#65473 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

tovarish wrote:Šta sve ulazi u potrošnju izvan paketa? Ja jedino znam za roaming potrošnju izvan države i ove humanitarne brojeve.
informacije o korisniku broja na 1182, pozivanje taksija na npr 1515...
Hyperthalamus

#65474 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

tovarish wrote:Šta sve ulazi u potrošnju izvan paketa? Ja jedino znam za roaming potrošnju izvan države i ove humanitarne brojeve.
Uplata TV Bingo, pozivi ka kratkim kodovima (tacno vrijeme, informacije o tel. brojevima, narucivanje taxi vozila...)
tovarish

#65475 Re: BHTelecom All About

Post by tovarish »

Hvala
Locked