Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
odmor

#65376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
fusion_ba wrote: Dobija se besplatno u tim paketima ako se obnovi ugovor.
Da, ako se obnovi ugovor, ali pošto se radi o Premium paketu, mislim da bi Pink paket trebao biti dio ovog paketa.
@Telemach, dajte ovim najvecim paketima i pinkove gratis. Kad ste im mogli bez posebnog poskupljenja dati Arene SD, Cinestar HD, EON na Smart, 72h unazad, VOD.. dajte im i pinkove. Nemoj da oskudjevaju :D

Kad se uvode nove usluge povecaj cijenu svima, a te nove usluge samo daj najvecim paketima besplatno.

DAJTE IM I ARENE HD.. STA STE SE STISLI :D
semirsar

#65377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

brzo se zaboravilo da dok su svi imali sve djaba dvije godine, premium paketi su to normalno placali :mrgreen:
ne kontam fakat, imam paket kakav imam i to je to, koji me qrac zanima sta ima onaj premium, ako te zanima, izvoli pa uzmi i imaj i ti sto imaju oni... valjda dosada u zivotu spopala, ako ne i zavist zesca :mrgreen:
duffy_duck

#65378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Mislim da bi pinkove trebali dati i u Duo i Trio paketima jel ima samo 11 kanala a nisu nesto ekstra da covek kaze.
Telemach

#65379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:Mislim da bi pinkove trebali dati i u Duo i Trio paketima jel ima samo 11 kanala a nisu nesto ekstra da covek kaze.
@duffy_duck,
Korisnici Duo i Trio paketa, će nakon promotivnog perioda obnovom Ugovora, Pink paket koristiti i dalje bez naknade.
odmor

#65380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

semirsar wrote:brzo se zaboravilo da dok su svi imali sve djaba dvije godine, premium paketi su to normalno placali :mrgreen:
ne kontam fakat, imam paket kakav imam i to je to, koji me qrac zanima sta ima onaj premium, ako te zanima, izvoli pa uzmi i imaj i ti sto imaju oni... valjda dosada u zivotu spopala, ako ne i zavist zesca :mrgreen:
Ne znam za taj period od dvije godine kad su svi imali sve dzaba, vjerovatno to nije bilo u periodu otkako sam Telemachov korisnik (zadnjih 5-6 godina). Druga stvar, ovaj sa premium paketom, njega boli qrac pa daje sugestije kako ce njegov paket rekonstruisat i sta jos trebaju ubacit za iste pare.
Ja sam ga samo podrzo u njegovoj incijativi :D ... podrzi ga i ti :lol:
Benq

#65381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

odmor wrote: Ne znam za taj period od dvije godine kad su svi imali sve dzaba, vjerovatno to nije bilo u periodu otkako sam Telemachov korisnik (zadnjih 5-6 godina).
To je bilo prije dvije godine, kad se Telemach uvezao sa HS/HKB/MH Company, koliko se sjecam citavu 2016. godinu su kanali bili free preko dvb-c mreze.

Mozes li nam reci koje si benefite dobio pri zadnjoj obnovi ugovora ?
Ammarzinho

#65382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ammarzinho »

Jel' veceras neki generalno problem sa telefonijom ili je ovo samo do mene ? Sve uredno spojeno stoji, internet i tv rade uredno, samo telefon NE. Pri pozivu kad se pritisne tipka CALL ne daje nikakav signal, a kada se pozove daje kao znak zauzeća. U pitanju je ovaj bijeli VTECH telefon ...
crnivrag

#65383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ammarzinho wrote:Jel' veceras neki generalno problem sa telefonijom ili je ovo samo do mene ? Sve uredno spojeno stoji, internet i tv rade uredno, samo telefon NE. Pri pozivu kad se pritisne tipka CALL ne daje nikakav signal, a kada se pozove daje kao znak zauzeća. U pitanju je ovaj bijeli VTECH telefon ...
Kod mene sve ok sa telefonijom, i obavljanjem poziba, također isti model telefona.

Inače sam na području originalne Telemach ponude u Sarajevu - na Dobrinji.
semirsar

#65384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

odmor wrote:
semirsar wrote:brzo se zaboravilo da dok su svi imali sve djaba dvije godine, premium paketi su to normalno placali :mrgreen:
Ne znam za taj period od dvije godine kad su svi imali sve dzaba, vjerovatno to nije bilo u periodu otkako sam Telemachov korisnik (zadnjih 5-6 godina). Druga stvar, ovaj sa premium paketom, njega boli qrac pa daje sugestije kako ce njegov paket rekonstruisat i sta jos trebaju ubacit za iste pare.
Ja sam ga samo podrzo u njegovoj incijativi :D ... podrzi ga i ti :lol:
za djabalesku ti je odgovorio @Benq.
za ostalo... pa vidi nesto, meni je sasvim logicno da premium paketi imaju sve iz ponude uracunato u cijenu paketa, zato se i zovu premium i cijena him je tak'a kak'a je. Da li je mogla biti veca, pa jeste, ali mere bit i manja, kako, pa fino, odliv korisnika, kuzis? Telemach je nasao neku racunicu i dijeli neke benefite i sakom i kapom, upravo ono sto veci paketi imaju i redovno placaju, znaci i tebe na neki nacin podrzavaju, jer sigurno si i ti iskoristio iste ne razmisljajuci da hi neko placa po punoj cijeni isti period koji hi ti konzumiras besplatno, kuzis? Licemjerno je napadati jednog korisnika a ne vidjeti sebe samog u prici. Ne slazem se sa politikom Telemacha i ovih tezgaroskih benefita dje moras biti namazan svim mastima da bi sto vise izvuk'o za sebe a ostale, manje spretne, ko jebe. Al' jbg, telemach je to, koliko vidim, oni mogu sve, sta, kad god i koliko god hoce... Kome se sta ne svidja, pa siroko mu polje... nije Telemach jedini na dunjaluku :mrgreen:

I da, podrzavam @crnog, nek' trazi i uzme sve sto zeli i mere za iste pare, sto ne bi, i ja bi isto, ha ja. :thumbup:
duffy_duck

#65385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

TELEMACH uvedite FIBER pakete na Dobrinju, molim vas.
semirsar

#65386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

nece zbog macka adrijana sto hi smorio :-?
Rugafet

#65387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

zemljace cemu crvena slova
semirsar

#65388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Rugafet wrote:zemljace cemu crvena slova
da ga vidu, joj tebe sinane sine :mrgreen:
MTV

#65389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Nek kupi stan na Novoj Otoci i imat ce Fiber pakete. :mrgreen:
semirsar

#65390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

de ba, valja prvo tv do 620KM, a o ostalom, otompotom :mrgreen:
odmor

#65391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Benq wrote:
odmor wrote: Ne znam za taj period od dvije godine kad su svi imali sve dzaba, vjerovatno to nije bilo u periodu otkako sam Telemachov korisnik (zadnjih 5-6 godina).
To je bilo prije dvije godine, kad se Telemach uvezao sa HS/HKB/MH Company, koliko se sjecam citavu 2016. godinu su kanali bili free preko dvb-c mreze.

Mozes li nam reci koje si benefite dobio pri zadnjoj obnovi ugovora ?
Bio je FREE preko DVB-C mreze kolko sam na ovoj temi cito, "start" paket tadasnji ili nesto slicno kao sto je sad "osnovni"... to je daleko od "svi kanali", cak na toj dvb-c mrezi manje kanala bilo free pusteno nego sto ja imam na resiveru. Tako da to nisam ni skeniro.

Mislim, nemoj mi uzet za zlo ako grijesim, da su mi za dvogodisnje vezivanje ugovorom nudjeni PINK/ARENE SD/CINESTAR HD.
Mozda je ovo zadnje pitanje bilo da uporedimo sta premium korisnici dobiju pri obnovi ugovora? Ako znas sta im se nudi napisi :D

@semirsar sve je meni jasno, paketi funkcionisu na principu koliko para toliko muzike. Samo ti izgleda ili ne shvatas ili neces da shvatis da nove pjesme svi placamo, a one samo pjevaju u premiumu. Cak ni da se vezem ugovorom na ne znam ti koliki period, ne mogu dobiti kao benefite sve nove usluge koje sam vec jednom platio "zbog unapredjenja usluga".
semirsar

#65392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

meni su bili otkljucani svi kanali preko DVB-C, tad sam him jos uvijek bio VIP korisnik :mrgreen:
Ja sam ti na ovoj temi jos od kad se zvala "globalnet all about" bez broja na kraju, tako da... ne da mi se nabrajat ko voli nek izvoli da ti napise sta se sve pretumbalo u paketima, samo cu ti reci da su HD i prostoprosireni postali sasvim nepotrebni po meni jer su maltene prebaceni u nize pakete. Sam si rek'o, koliko para...
premium je takav da mu ne meres nis oduzet, samo dodavat, jbg, ti kontas a ne kontas, ne kontam ja sebe koji qrac se raspravljam u ove sitne sate kad kontam da ne kontas jer sam sebe gledas ko zrtvu, a niko te ne cera da to bidnes, bidni hadzija i uzmi premium pa da tebe malo handre ko sto ti handris druge, lijepe snove ti zelim u 4K rezi :thumbup:
Telemach

#65393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:TELEMACH uvedite FIBER pakete na Dobrinju, molim vas.
@duffy_duck,
Kontinuirano radimo na unapređenju servisa. Vjerujemo da ćemo biti u prilici udovoljiti Vašem zahtjevu kada se steknu realni tehnički uslovi te da će Fiber paketi biti dostupni za područje Dobrinje.Pratite nas i dalje.
Telemach

#65394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ammarzinho wrote:Jel' veceras neki generalno problem sa telefonijom ili je ovo samo do mene ? Sve uredno spojeno stoji, internet i tv rade uredno, samo telefon NE. Pri pozivu kad se pritisne tipka CALL ne daje nikakav signal, a kada se pozove daje kao znak zauzeća. U pitanju je ovaj bijeli VTECH telefon ...
@Ammarzinho,
Ukoliko Vam usluga nije uredna i dalje, javite nam se u pp. Hvala.
Benq

#65395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

odmor wrote: Bio je FREE preko DVB-C mreze kolko sam na ovoj temi cito, "start" paket tadasnji ili nesto slicno kao sto je sad "osnovni"... to je daleko od "svi kanali", cak na toj dvb-c mrezi manje kanala bilo free pusteno nego sto ja imam na resiveru. Tako da to nisam ni skeniro.

Mislim, nemoj mi uzet za zlo ako grijesim, da su mi za dvogodisnje vezivanje ugovorom nudjeni PINK/ARENE SD/CINESTAR HD.
Mozda je ovo zadnje pitanje bilo da uporedimo sta premium korisnici dobiju pri obnovi ugovora? Ako znas sta im se nudi napisi :D
Godinu dana su bili otvoreni Start i HD paket, to su prakticno svi kanali i to preko dvb-c mreze. Cak se i sam Telemach tada oglasio i rekao da je bilo promotivno pusteno svim korisnicima zbog akvizicije sa HS/HKB/MH. Dovoljno si dugo na ovom forumu i trebalo bi da se sjecas toga.

Sto se tice benefita za Premium korisnike, tu je situacija koliko toliko jasna jer ti paketi imaju skoro sve. Ono sto oni mogu dobiti kao benefit su Arene HD, dodatne besplatne minute za pozive prema mobilnoj ili manji racun na odredjeni period. To bi bilo nekako logicno.
duffy_duck

#65396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Jeste ali niko ne dobije benefit Arena HD vec se on plača, i Arena sport odnosno kompanija HD Win zeli da ima kompletan spisak korisnika koji su se pretplatili na te kanale. Tako da benefit Arene ispada iz ponude benefita.
Benq

#65397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@Telemach

Kada je u planu pustanje VOD usluge na EON putem Smart TV-a ? Otkad je lansirana aplikacija za Smart TV kad se klikne na Video Klub pise "Uskoro"..
emric

#65398 Telemach - prijava izostanka obavezne tehničke podrške?

Post by emric »

Zna li neko kome prijaviti javašluk u Telemachu, odnosno ignorisanje korisnika na način da se servisna podrška umjesto obećanih 2-5 dana čeka 15+ dana?

I na svaki poziv samo izvinjenja od službe podrške, a servisna služba kao da je drugo preduzeće pa ove ignoriše kao da nemaju ništa s njima, a krajnji korisnik ispašta.

Inspekcija? Koja?

RAK?

Agencija ili ombudsman za zaštitu potrošača?
Last edited by emric on 04/05/2018 10:25, edited 1 time in total.
crnivrag

#65399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:@Telemach

Kada je u planu pustanje VOD usluge na EON putem Smart TV-a ? Otkad je lansirana aplikacija za Smart TV kad se klikne na Video Klub pise "Uskoro"..
Pridružujem se pitanju, i molim odgovor na ovo pitanje koje sam jučer postavio, a niste odgovorili na njega:

telemach-all-about-4-p14607110.html#p14607110
Revolucionar ★

#65400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Revolucionar ★ »

Je li iko upoznat kakvo je radno mjesto Prodajni predstavnik u Telemahu ? Sta se radi, kako se radi, plata?
Locked