Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#65351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakavdanakneiskustvu wrote:konkretno na sportklubu vratio prije par sati utakmicu koja je sinoc igrana,i nema kraja,na 2 sata i 30 minuta prekid snimke
Samo predji na sljedeci snimak i nastavice se snimak od prethodnog sadrzaja.
Benq

#65352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Novi cjenovnik koji stupa na snagu 2.6.2018.

https://telemach.ba/Binary/10609/IZVOD- ... CH-2.5.pdf

Glavne izmjene su u Fiber paketima (dodatno povecan upload), i Pink paket (11 kanala) koji ce biti 5KM.
Benq

#65353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@Telemach

Molim Vas da prenesete kolegama ako mogu da "omoguce" preview sadrzaja dok se premotava na EON-u putem Smart TV-a. Jer sada dok premotavam odredjeni snimak slika bude crna dok ne pritisnem "play". To npr putem resivera nije slucaj nego se vidi sadrzaj dok se premotava unazad ili unaprijed i tacno znam kad preskocim reklame.
Telemach

#65354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fusion_ba wrote:Izdrži još koji mjesec, svakako idu u poseban paket :D Ako budu Pinkovi kanali koštali 8 KM kao u Totalu biće veselo ... al vjerujem da će koštati manje jer Total ima sve Pink kanale
@fusion_ba,
Nakon isteka promotivnog perioda, do 31.7., svi korisnici Duo i Trio Grande paketa će Pink paket, obnovom Ugovora, i dalje imati besplatno.
crnivrag

#65355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
@fusion_ba,
Nakon isteka promotivnog perioda, do 31.7., svi korisnici Duo i Trio Grande paketa će Pink paket, obnovom Ugovora, i dalje imati besplatno.
Uvidom u novi cjenovnik koji je objavljen jučer, a stupa na snagu za mjesec dana, vidim da Pink paket neće biti dio niti jednog paketa, pa čak ni Duo Net Grande Premium i Trio Grande Premium paketa.

Da li je to tačno, ili još nije odlučeno o tome, pošto promotivni period traje do kraja mjeseca jula?
Telemach

#65356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

skafiskafsnjak wrote:jablanica...nema D3
@skafiskafsnjak,
Da li je sada usluga uredna?
Telemach

#65357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,imam jedno pitanje,oko opcije vracanje programa unazad ili kako se vec to zove,konkretno na sportklubu vratio prije par sati utakmicu koja je sinoc igrana,i nema kraja,na 2 sata i 30 minuta prekid snimke,i to je tako kad god je neka utakmica duza od onog kako ste valjda vi planirali da traje snimak,bezze je gledati citav snimak kad se kraj ne mozte vidjeti,moze li se to popraviti?
@kakavdanakneiskustvu,
Nastavak možete pratiti na slijedećem sadržaju iz razloga što se EPG podešava na osnovu programske sheme od emitera.
Telemach

#65358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote:@Telemach

Molim Vas da prenesete kolegama ako mogu da "omoguce" preview sadrzaja dok se premotava na EON-u putem Smart TV-a. Jer sada dok premotavam odredjeni snimak slika bude crna dok ne pritisnem "play". To npr putem resivera nije slucaj nego se vidi sadrzaj dok se premotava unazad ili unaprijed i tacno znam kad preskocim reklame.
@Benq,
Proslijeđeno kolegama.
fusion_ba

#65359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
@fusion_ba,
Uvidom u novi cjenovnik koji je objavljen jučer, a stupa na snagu za mjesec dana, vidim da Pink paket neće biti dio niti jednog paketa, pa čak ni Duo Net Grande Premium i Trio Grande Premium paketa.

Da li je to tačno, ili još nije odlučeno o tome, pošto promotivni period traje do kraja mjeseca jula?
Dobija se besplatno u tim paketima ako se obnovi ugovor.
crnivrag

#65360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote: Dobija se besplatno u tim paketima ako se obnovi ugovor.
Da, ako se obnovi ugovor, ali pošto se radi o Premium paketu, mislim da bi Pink paket trebao biti dio ovog paketa.
skafiskafsnjak

#65361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Telemach wrote:
skafiskafsnjak wrote:jablanica...nema D3
@skafiskafsnjak,
Da li je sada usluga uredna?
Alles gut : )
kakavdanakneiskustvu

#65362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Benq wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:konkretno na sportklubu vratio prije par sati utakmicu koja je sinoc igrana,i nema kraja,na 2 sata i 30 minuta prekid snimke
hvala
skafiskafsnjak

#65363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Benq wrote:
hvala
A to je zato sto ti Telemach vraca po programsoj semi ... ako pise da utakmica traje do 21 , a zbog produzetaka ili necega dr traje do 21:15 . .. Moras preci na naredni "snimak" koji je od 21 na rasporedu :D
kakavdanakneiskustvu

#65364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

znam,evo provjerio,hvala
Hakiz

#65365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

duffy_duck wrote:Volio bi i ja pogledat samo jednom kako izgleda neki 4K kanal
Volio bih ja da imam normalan pristup internetu kada ga već plaćam.
Last edited by Hakiz on 03/05/2018 11:24, edited 1 time in total.
Hakiz

#65366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

skafiskafsnjak wrote:
A to je zato sto ti Telemach vraca po programsoj semi ... ako pise da utakmica traje do 21 , a zbog produzetaka ili necega dr traje do 21:15 . .. Moras preci na naredni "snimak" koji je od 21 na rasporedu :D
A to znači da im usluga je programirana da radi prateći vrijeme, a ne prateći emisiju.

Nije se jednom desilo da neka emisija ide i ostalo je još 5 ili 10 minuta da se završi, neki film na primjer i odjednom mrak. Moraju zamračiti slijedeću emisiju a kako to rade prateći koliko je sati a ne da li je emisija prije zamračene završena, i više nego dovoljan broj emisija, filmova, utakmica itd nisam odgledao do kraja jer su zamračili prije nego što je ono šta gledam bilo završeno. Doduše, zadnjih godina nije više tako.

Nešto mislim da bi u 21. vijeku sa svim ovim kompjuterima, softverima, hardverima itd-ima trebalo biti moguće da svaka emisija ima svoj signal početka i kraja. Pa kada se premota da se odgleda emisija, da se tim signalima odredi kako premotavanje radi. Tada ne bi došlo do prekidanja. Ili još bolje, da korisnik ima izbor, premotavaje po emisijama ili premotavanje po vremenu ako želi. Možda jednog dana.
DON_eARL

#65367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Hakiz wrote:
Pa jesi prijavio kvar? :D Žališ se da ti 7 dana dolazi do prekida konekcije i pišeš referate na pogrešnom mjestu. :-) Telefon u ruke, prijaviš problem, utvrde šta je problem i nađe se rješenje.
skafiskafsnjak

#65368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Hakiz wrote:
skafiskafsnjak wrote:
A to znači da im usluga je programirana da radi prateći vrijeme, a ne prateći emisiju.

Nije se jednom desilo da neka emisija ide i ostalo je još 5 ili 10 minuta da se završi, neki film na primjer i odjednom mrak. Moraju zamračiti slijedeću emisiju a kako to rade prateći koliko je sati a ne da li je emisija prije zamračene završena, i više nego dovoljan broj emisija, filmova, utakmica itd nisam odgledao do kraja jer su zamračili prije nego što je ono šta gledam bilo završeno. Doduše, zadnjih godina nije više tako.

Nešto mislim da bi u 21. vijeku sa svim ovim kompjuterima, softverima, hardverima itd-ima trebalo biti moguće da svaka emisija ima svoj signal početka i kraja. Pa kada se premota da se odgleda emisija, da se tim signalima odredi kako premotavanje radi. Tada ne bi došlo do prekidanja. Ili još bolje, da korisnik ima izbor, premotavaje po emisijama ili premotavanje po vremenu ako želi. Možda jednog dana.
Pa jbg rade po semi koji dobiju od televizija ....
Hakiz

#65369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

DON_eARL wrote:
Hakiz wrote:
Pa jesi prijavio kvar? :D Žališ se da ti 7 dana dolazi do prekida konekcije i pišeš referate na pogrešnom mjestu. :-) Telefon u ruke, prijaviš problem, utvrde šta je problem i nađe se rješenje.
Jok eto ti si. Kada bi mi neko vratio novac koji sam potrošio zovući 1360 platio bih si dobar ručak u skupom restoranu.
Hakiz

#65370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

skafiskafsnjak wrote:
Hakiz wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Pa jbg rade po semi koji dobiju od televizija ....
Jasno je to. Samo hoću reći da u 21. vijeku ne bi smjelo biti problema koje ljudi opisuju jer su lako rješivi. Drugo je pitanje što oni koji trebaju to da urade neće. Mislim da ne bi ni TV stanicama bilo teško i skupo imati uređaj koji će poslati jedan signal na početku emisije i jedan na kraju emisije tako da se premotavanje i zamračenje sadržaja baziraju na početku i kraju emisije umjesto na vremenu emitovanja. Jer, ako se bazira na vremenu emitovanja i ono se poremeti, dolazi do opisanih problema.
Benq

#65371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Hakiz wrote: Kada bi mi neko vratio novac koji sam potrošio zovući 1360 platio bih si dobar ručak u skupom restoranu.
Imas i besplatan broj 0800 31 111
Hakiz

#65372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

Benq wrote:
Hakiz wrote: Kada bi mi neko vratio novac koji sam potrošio zovući 1360 platio bih si dobar ručak u skupom restoranu.
Imas i besplatan broj 0800 31 111

Hvala. To nisam znao. Isto kao 1360, 24 sata, javi se dežurni radnik?
crnivrag

#65373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hakiz wrote:
Jok eto ti si. Kada bi mi neko vratio novac koji sam potrošio zovući 1360 platio bih si dobar ručak u skupom restoranu.
Zato postoji besplatan broj 0800 31111 i ne troši se ni pfening na poziv Telemach call centra.
Benq

#65374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Hakiz wrote: Hvala. To nisam znao. Isto kao 1360, 24 sata, javi se dežurni radnik?
Da, potpuno isto.
Hakiz

#65375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

Hvala ljudi.

Usput, upravo bio covjek iz Telemacha, rekao da je signal bio toliko los da mu nije jasno kako je bilo konekcije i po danu. Radio je nesto oko boksa u haustoru, rece da je podigao jacinu signala, pa vidjecemo. Kao sto sam pisao, najvise me je zbunjivalo to sto po danu radi super, navece ne radi. Ispade da nije trebalo raditi ni po danu.

Valjda je to to, vidjecu u nerednih nekoliko dana.

Pozdrav.
Locked