Ultra bi trebalo da je *100# a ne *110#isx wrote:Kako ono provjeriti dokup interneta SMS porukom, na ultri. *110# mi nece cijeli dan.
ALi davno sam presao na pretplatu, pa sam mozda zaboravio
Moderator: Benq
Ultra bi trebalo da je *100# a ne *110#isx wrote:Kako ono provjeriti dokup interneta SMS porukom, na ultri. *110# mi nece cijeli dan.
Problema bi mogao imati samo mobitel iz USA.SundanceKid wrote:Pozdrav raja, htio bih kupiti mobitel van BiH pa me interesuje na kojoj frekvenciji radi mreza bhtelecoma? Ima li jos nesto na sto trebam paziti da se ne desi da mobitel ne radi na nasoj mrezi?
To je za provjeru kredita, ovo drugo za provjeru svih dokupa.drug_profi wrote:Ultra bi trebalo da je *100# a ne *110#isx wrote:Kako ono provjeriti dokup interneta SMS porukom, na ultri. *110# mi nece cijeli dan.
ALi davno sam presao na pretplatu, pa sam mozda zaboravio
Jok kineski, USA mobitel. Zato i pisem, a ne mogu nigdje da pronadjem frekvencije mreze BH Telecoma, ako neko zna molim da napise.drug_profi wrote:Ma on hoce kineski sa neta garant.
Treba vidjeti frekvencije za svaki slucaj. Ja se ne sjecam, ali neko je ovdje nekad pisao.
Meni je nevjerovatno da jedna takva kompanija ima takvu web stranicu. Pola linkova ne radi, stare verzije iskaču, prebacuje te tamo ovamo... Jad i čemer.SundanceKid wrote:Vidim nije upisana 4G frekvencija BH Telecoma, nevjerovatno mi je da se takve informacije ne mogu nac na stranici njihovoj
moram se nadovezati i reci da izmisljas. zasto prije telekoma niko nije uzeo da prenosi ligu? nisu cak htjeli ni da evropske tekme prenose sa Koseva (tad grbavica nije imala licence). sve bi tv kuce za 1000KM da prenose sezonu. sad moze i telemach izvalit cifru ali se opet vratimo na ono, svi bi oni za 1000KM da komplet ligu imaju,a uzmu 10x toliko na sponzorima i slicnim sranjima. dakle da telekom nije uletio dan danas ne bi bilo prenosa nase lige. arena bi uljetala na tekmama gdje zna da ce zaraditi 100% i to je par derbija po sezoni. jedno vrijeme je tv vogosca snimala utakmice na Kosevu pa pustala u 12 navece snimak. tako imamo utakmicu Sarajevo - Helsinburg mislim kada je SAMO TV Vogosca snimala, te snimak pustila u neka doba noci i sve snimaka tekme na youtube sto sam gledao je upravo taj sa TV Vogosca.diablobih wrote:Nece da placaju koliko placa BHT. Isto tako vrijedi za sve ostale lige, sto neko drugi ne uzme? Zato sto ne zele da plate vise od neke tv kuce ili operatera. Uglavnom prica da nema nekoga bla bla, ne pije vode.Cossack wrote:Pa sto onda svakako ne uzmu?diablobih wrote:Da nije BHTa uzeo bi ih neko drugi, neka tv kuca ako ne operater.
ja preferiram ako imam izbora domaće koliko god mogu pa i telekom operatera, ne vidim bolju ponudu na m-telu ili eronetu pa da bi me privuklo finansijski. E sad jesmo li crna rupa ili nismo to ne znam, ali znam da u Sarajevu , Zenici, Tuzli,Bihaću ima korisnika svih operatera, a u RS-u ili zapadnoj hercegovini baš i nema ljudi da koriste BH telekom.fusion_ba wrote:Kad sponenu nacionalnu pripadnost, e ako to nekome igra ulogu za izbor operatera onda smo zasluzeno crna rupa Balkana.
Zato sto im vjerovatno nije imalo smisla tada kada je liga jedno vrijeme bas propala. Tek se sekundu vratila poslije ovog sistema od 12 ekipica. Takodjer gledaoci na stadion nisu htjeli otici, pa tako su vjerovatno svi mislili da nece niko da gleda ni preko tvamade_in_sarajevo wrote:
moram se nadovezati i reci da izmisljas. zasto prije telekoma niko nije uzeo da prenosi ligu? nisu cak htjeli ni da evropske tekme prenose sa Koseva (tad grbavica nije imala licence). sve bi tv kuce za 1000KM da prenose sezonu. sad moze i telemach izvalit cifru ali se opet vratimo na ono, svi bi oni za 1000KM da komplet ligu imaju,a uzmu 10x toliko na sponzorima i slicnim sranjima. dakle da telekom nije uletio dan danas ne bi bilo prenosa nase lige. arena bi uljetala na tekmama gdje zna da ce zaraditi 100% i to je par derbija po sezoni. jedno vrijeme je tv vogosca snimala utakmice na Kosevu pa pustala u 12 navece snimak. tako imamo utakmicu Sarajevo - Helsinburg mislim kada je SAMO TV Vogosca snimala, te snimak pustila u neka doba noci i sve snimaka tekme na youtube sto sam gledao je upravo taj sa TV Vogosca.
nikome nismo bili zanimljivi, kad je telekom uletio odjednom svi imaju interesa ali telekom supak ne da nikome. jedina greska telekoma je sto ne kupi bar 2 HD kamere i da "renta" BHT-u kad rade prenos.
Ne govorim sad o ponudi, i ja preferiram domace ali ne po svaku cijenu.sencobih wrote:ja preferiram ako imam izbora domaće koliko god mogu pa i telekom operatera, ne vidim bolju ponudu na m-telu ili eronetu pa da bi me privuklo finansijski. E sad jesmo li crna rupa ili nismo to ne znam, ali znam da u Sarajevu , Zenici, Tuzli,Bihaću ima korisnika svih operatera, a u RS-u ili zapadnoj hercegovini baš i nema ljudi da koriste BH telekom.fusion_ba wrote:Kad sponenu nacionalnu pripadnost, e ako to nekome igra ulogu za izbor operatera onda smo zasluzeno crna rupa Balkana.
Nervira me što se samo u dijelovima BiH gdje su Bošnjaci većina propagira i prodaje sve nešto uvozno posebno od ovih regionalnih koji nam sigurno ne misle dobro, a mi smo crna rupa ako ne koristimo to njihovo.Njihove kompanije jedva da postoje i posluju u RS-u a u FBiH se predstavljaju i šire priču kao šta ima veze, sve je to isto i izvukoše nam i ovo malo crkavice samo da ne bi naš neko napredovao nego samo stagnirao.fusion_ba wrote:Ne govorim sad o ponudi, i ja preferiram domace ali ne po svaku cijenu.sencobih wrote:ja preferiram ako imam izbora domaće koliko god mogu pa i telekom operatera, ne vidim bolju ponudu na m-telu ili eronetu pa da bi me privuklo finansijski. E sad jesmo li crna rupa ili nismo to ne znam, ali znam da u Sarajevu , Zenici, Tuzli,Bihaću ima korisnika svih operatera, a u RS-u ili zapadnoj hercegovini baš i nema ljudi da koriste BH telekom.fusion_ba wrote:Kad sponenu nacionalnu pripadnost, e ako to nekome igra ulogu za izbor operatera onda smo zasluzeno crna rupa Balkana.
Za RS znam da ljudi u BL koriste sve operatere, ali i npr sam BHT je kriv sto u RS ima malo poslovnica. Eronet cini mi se je malo rasprostranjeniji
druga ponuda baš treba biti puno bolja da bih se odlučio za nju.Od patriotizma u smislu kupi domaće imaju koristi tvoje komšije, ljudi koji rade u toj firmi, ili ljudi u nekoj srbijanskoj firmi u nekoj srbijanskoj fabrici , pa ti vidi sta je bolje i šta se isplati. ali da ne otvaramo ponovo temufusion_ba wrote:To je vec zamjena teza. Ja kazem da uvijek preferiram domace ali ako je "druga" ponuda bolja uvijek cu uzeti nju jer se od patriotizma ne zivi. Ne govorim da mtel ima bolju ponudu (jer nema), nego generalno za sve stvari.
Mozesrizibizi wrote:Imam dva telefona kupljena na Extra M pretplati, da ne hodam dzaba jel mogu kupiti samsung sat na ovu pretplatu posto za njih na stranici nisam vidio nikakve uslove.
Da, samo što nećeš dobiti popust na sat jer si ga već iskoristio.rizibizi wrote:Imam dva telefona kupljena na Extra M pretplati, da ne hodam dzaba jel mogu kupiti samsung sat na ovu pretplatu posto za njih na stranici nisam vidio nikakve uslove.
Nema logike ova stranica nikako. Evo recimo internet uz pretplatu na početku izbaci extra pakete, ja mislio da kliknem na neki ( extra ovo, extra ono) kad ono lafao reklama za njih, a ispod izbacili mali linkić za extra pakete pod nazivom ovdje i tu se logika ne završava ispod toga su nekakvi paketi gdje se cijene odmah mogu vidjeti bez klikanja na nekakve linkiće tipa ovdje.dadoka84 wrote:Meni je nevjerovatno da jedna takva kompanija ima takvu web stranicu. Pola linkova ne radi, stare verzije iskaču, prebacuje te tamo ovamo... Jad i čemer.SundanceKid wrote:Vidim nije upisana 4G frekvencija BH Telecoma, nevjerovatno mi je da se takve informacije ne mogu nac na stranici njihovoj