Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- radiša
#65326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni se to znalo desavat na logosoftu,oko 12 navece mi je stalno nestajalo na minut dva,dok nisam uzeo jaci paket.Do njih je 100%
- Rugafet
#65327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene je isto najvise strah da ne pukne konekcija kad rezrvisem avio karte u dva i deset
- thekupus
#65328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti si sarkastičan, ali je realna situacija, kao i da ostaviš da ti se nešto uploaduje/downloaduje preko noći, a ujutro vidiš da se prekinulo oko 2 ujutro.Rugafet wrote:Mene je isto najvise strah da ne pukne konekcija kad rezrvisem avio karte u dva i deset
- avaks
#65329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izvršavajte vi provjere koliko hoćete, više puta je ukazano na ovaj problem i vrijeme je da se riješi.Telemach wrote:@avaks,avaks wrote:EPG jučer na Pinkovima fakat katastrofa, nije da su pogriješili vrijeme nego čitave filmove![]()
Zna nekada biti netačno vrijeme, recimo pokazuje novi film na EPG a stari još traje a danas totalno druge stvari![]()
Malo se uozbiljite s tim što jest jest! Poskupili ste usluge pa je red da se onda i podrška digne na malo veći nivo a pogotovo ovo sa EPG na šta se ukazuje ima sigurno mjesec dana (ustvari otkako je počelo sa emitovanjem novih kanala).
Izvršit ćemo detaljne provjere navedenog s kolegama.
Evo upalim TV i odmah se ima šta vidjeti:
Pink Movies, film je JENKI a na EPG već pozamašno prešlo u OKRET SUDBINE i vjerovatno je i na drugim kanalima isto mada ne pratim toliko ali postoji problem otkako su krenuli ovi kanali i to je kod svih korisnika, ne samo kod mene.

- fusion_ba
#65330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izdrži još koji mjesec, svakako idu u poseban paket
Ako budu Pinkovi kanali koštali 8 KM kao u Totalu biće veselo ... al vjerujem da će koštati manje jer Total ima sve Pink kanale
- radiša
#65331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se kanali ne placaju i pusteni su promotivno mislim da nema potrebe se ljutit na pojedine stvari oko njih,bitno je da se moze gledat a sve ostalo kad se bude placalo treba zahtjevat da radi kako treba.avaks wrote: Izvršavajte vi provjere koliko hoćete, više puta je ukazano na ovaj problem i vrijeme je da se riješi.
- avaks
#65332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ne brini se, naplatili su oni njih već
Od aprila prošle godine svi duo i trio paketi su poskupili za 6KM
Nego bezveze mi ovo, provjerićemo, pošaljite na pp, dajte podatke, kontaktiraćemo vas itd. A očigledno je globalni problem za koji se već od ranije zna
Od aprila prošle godine svi duo i trio paketi su poskupili za 6KM
Nego bezveze mi ovo, provjerićemo, pošaljite na pp, dajte podatke, kontaktiraćemo vas itd. A očigledno je globalni problem za koji se već od ranije zna
- Rugafet
#65333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A dobro sad nije bas da je masovna pojava to redovno pucanje veze iza dva sata ujutro. Meni se to nikad nije dogodilo. Ali mi se recimo dogodilo da mi nestane struje sto ti onda na isto dodje nit mogu uploadovat nit karte rezervisatthekupus wrote:Ti si sarkastičan, ali je realna situacija, kao i da ostaviš da ti se nešto uploaduje/downloaduje preko noći, a ujutro vidiš da se prekinulo oko 2 ujutro.Rugafet wrote:Mene je isto najvise strah da ne pukne konekcija kad rezrvisem avio karte u dva i deset
- thekupus
#65334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa fazon je što je očito kod nekih ljudi redovna pojava, kao kod meneRugafet wrote:A dobro sad nije bas da je masovna pojava to redovno pucanje veze iza dva sata ujutro. Meni se to nikad nije dogodilo. Ali mi se recimo dogodilo da mi nestane struje sto ti onda na isto dodje nit mogu uploadovat nit karte rezervisatthekupus wrote:Ti si sarkastičan, ali je realna situacija, kao i da ostaviš da ti se nešto uploaduje/downloaduje preko noći, a ujutro vidiš da se prekinulo oko 2 ujutro.Rugafet wrote:Mene je isto najvise strah da ne pukne konekcija kad rezrvisem avio karte u dva i deset
-
j66o
#65335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je sto ima ljudi da su taj paket dobili kao benifit i sta sad s tim paketom kojeg ne mozes koristit normalno a imas ga 24 mjeseca jer nije mi cejf ulaziti na Eon ili tvprofil pa da vidim sta i kada mogu pogledat...do sad su se svi problem rijesavali i bilo je ok na kraju ali brate ovo oko Epg na pink paketu se oduzi puno a vidim da se nesto i ne radi da se sredi..uglavnom vidit sta i kako jos koje vrijeme pa pozvati Telemachfusion_ba wrote:Izdrži još koji mjesec, svakako idu u poseban paketAko budu Pinkovi kanali koštali 8 KM kao u Totalu biće veselo ... al vjerujem da će koštati manje jer Total ima sve Pink kanale
- dembele
#65336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde ga sad znaj koja je to mudrolija pa Moja Tv dobija ispravan epg a Telemach ne. Korisnici Total Tv bi sa druge strane bili jako sretni samo da mogu napraviti vlastiti poredak kanala.
Veliki su to tehnološki izazovi u ovom 21. stoljeću za UG.
Veliki su to tehnološki izazovi u ovom 21. stoljeću za UG.
-
PhilCou
#65337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sam danas skapirao da nije dobar EPG.. Prebacio na Pink Movies i vidim film mi nema nikakvog smisla s radnjom kakva je u opisu. I onda nađem na internetu tv program i vidim da je to film "Upoznati Forestera". Tako da se to stvarno treba riješiti, a nije prvi put da je to tako na Pinkovim kanalima.
I još mi se nije riješio problem oko vraćanja sadržaja unazad. Nije bilo ni do aktivacijskog perioda, niti bilo čega drugog, jer od priključenja ima skoro mjesec dana, a ja još ne mogu vraćati sadržaj na TV-u. Moraću ipak zvati podršku da to riješe..
I još mi se nije riješio problem oko vraćanja sadržaja unazad. Nije bilo ni do aktivacijskog perioda, niti bilo čega drugog, jer od priključenja ima skoro mjesec dana, a ja još ne mogu vraćati sadržaj na TV-u. Moraću ipak zvati podršku da to riješe..
- diablobih
#65338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li pokusao restartovati resiver?PhilCou wrote:I ja sam danas skapirao da nije dobar EPG.. Prebacio na Pink Movies i vidim film mi nema nikakvog smisla s radnjom kakva je u opisu. I onda nađem na internetu tv program i vidim da je to film "Upoznati Forestera". Tako da se to stvarno treba riješiti, a nije prvi put da je to tako na Pinkovim kanalima.
-
PhilCou
#65339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesam, preko deset puta u zadnje dvije sedmice. Išao preko opcije "restart digitalnog prijemnika", ali ništa opet. Samo stoji opcija "info" i to je to, ne može se vratiti ni na jednom kanalu. Ne znam do čega je, ali ću morati zvati ovih dana.diablobih wrote:Jesi li pokusao restartovati resiver?PhilCou wrote:I ja sam danas skapirao da nije dobar EPG.. Prebacio na Pink Movies i vidim film mi nema nikakvog smisla s radnjom kakva je u opisu. I onda nađem na internetu tv program i vidim da je to film "Upoznati Forestera". Tako da se to stvarno treba riješiti, a nije prvi put da je to tako na Pinkovim kanalima.
- diablobih
#65340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vise mislim da ga ugasis i upalis. Nemas sta cekati, to je minut posla za njih, nazovi ih i to je to.PhilCou wrote:Jesam, preko deset puta u zadnje dvije sedmice. Išao preko opcije "restart digitalnog prijemnika", ali ništa opet. Samo stoji opcija "info" i to je to, ne može se vratiti ni na jednom kanalu. Ne znam do čega je, ali ću morati zvati ovih dana.diablobih wrote:Jesi li pokusao restartovati resiver?PhilCou wrote:I ja sam danas skapirao da nije dobar EPG.. Prebacio na Pink Movies i vidim film mi nema nikakvog smisla s radnjom kakva je u opisu. I onda nađem na internetu tv program i vidim da je to film "Upoznati Forestera". Tako da se to stvarno treba riješiti, a nije prvi put da je to tako na Pinkovim kanalima.
-
PhilCou
#65341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@diablobih
I to sam probao jednom, ali bezuspješno. Pokušaću na taj način opet kasnije, nakon Lige Prvaka.
Uglavnom, hvala na pomoći, svako dobro.
I to sam probao jednom, ali bezuspješno. Pokušaću na taj način opet kasnije, nakon Lige Prvaka.
Uglavnom, hvala na pomoći, svako dobro.
-
duffy_duck
#65342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene zanima zasto jos na onom moj telemach portalu nije omogucena opcija da se restartuju uredaji. Usluga je već bila ali su oni nesto zeznuli kad su to dirali.
- Benq
#65343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji resiver imas? Ako je PDS2 onda ga moras spojiti utp kablom na modem (port 4) u suprotnom usluga ne moze biti omogucena.PhilCou wrote:I još mi se nije riješio problem oko vraćanja sadržaja unazad. Nije bilo ni do aktivacijskog perioda, niti bilo čega drugog, jer od priključenja ima skoro mjesec dana, a ja još ne mogu vraćati sadržaj na TV-u. Moraću ipak zvati podršku da to riješe..
EDIT: Vidim iz tvojih ranijih postova da imas PDS2 resiver, dakle da bi imao dodatne usluge moras ga spojiti na modem, u suprotnom, ako je to nemoguce, zamoli Telemach da ti zamijene taj resiver za PDS3 jer njega nije potrebno dodatno spajati na modem da bi imao dodatne usluge.
- skafiskafsnjak
#65344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jablanica...nema D3
-
PhilCou
#65345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Još mi je neko rekao da moram povezati UTP s modemom, ali nema šanse da to mogu, jer mi je veliki razmak između modema i resivera. Tako da ću zvati sutra da mi zamijene i daju PDS3.Benq wrote:Koji resiver imas? Ako je PDS2 onda ga moras spojiti utp kablom na modem (port 4) u suprotnom usluga ne moze biti omogucena.PhilCou wrote:I još mi se nije riješio problem oko vraćanja sadržaja unazad. Nije bilo ni do aktivacijskog perioda, niti bilo čega drugog, jer od priključenja ima skoro mjesec dana, a ja još ne mogu vraćati sadržaj na TV-u. Moraću ipak zvati podršku da to riješe..
EDIT: Vidim iz tvojih ranijih postova da imas PDS2 resiver, dakle da bi imao dodatne usluge moras ga spojiti na modem, u suprotnom, ako je to nemoguce, zamoli Telemach da ti zamijene taj resiver za PDS3 jer njega nije potrebno dodatno spajati na modem da bi imao dodatne usluge.
Pozdrav.
- radiša
#65346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemahe,de nam metni ovaj trt u4k da gledamo utakmice ko ljudi,na maternjem 
- crnivrag
#65347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je što bi takav kanal zauzeo skoro čitavu jednu DVB-C frekvenciju za emitiranje programa, a također korisnici resivera ga ne bi mogli gledati u punoj rezoluciji, jer resiver radi upscaling (u ovom slučaju downscaling) rezolucije na 1080i.radiša wrote:Telemahe,de nam metni ovaj trt u4k da gledamo utakmice ko ljudi,na maternjem
- radiša
#65348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema svako resiver,neka gledaju u rezoluciji kojoj mogu ti sto imaju resiver,valjda ce se nekad i oprema modernizovat,bitno je od necega poceti a ne tapkat u mjestu.
-
duffy_duck
#65349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Volio bi i ja pogledat samo jednom kako izgleda neki 4K kanal
-
kakavdanakneiskustvu
#65350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach,imam jedno pitanje,oko opcije vracanje programa unazad ili kako se vec to zove,konkretno na sportklubu vratio prije par sati utakmicu koja je sinoc igrana,i nema kraja,na 2 sata i 30 minuta prekid snimke,i to je tako kad god je neka utakmica duza od onog kako ste valjda vi planirali da traje snimak,bezze je gledati citav snimak kad se kraj ne mozte vidjeti,moze li se to popraviti?