Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
seoBIH

#65301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

tanjush wrote: nikakva ograničenja gledanja tv kanala, molim vas informaciju na koji način namjeravate nadoknaditi ta 2 kanala koja su velikodušno u ponudi s ostalim kanalima, a de facto ih i nemam(o), obzirom da su najmanje 30% vremena zatamnjeni?
Ponekad su zahtjevi korisnika fakin amblibl nerealni. OPERATER NEMA kontrolu nad tim da li ce se zatamniti. Jednostavno NEMAS PRAVO DA GLEDAS taj sadrzaj jer je VLASNIK TOG SADRZAJA tako odlucio.
duffy_duck

#65302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Bas sam danas bio u Bingu, opremo se za maj :lol: i vidim nije 15KM, vec je 10!.. a sad je li bas isti ili nije ne znam. Uglavnom jako lici ima sve te lampice ima ulaz za mrezni kabal.. tako da mislim da se moze i konfigurisat na kojem ce ti kanalu emitovati, bas da se kanali ne poklapaju sa modemom. Bar ja tako mislim.. ako imas kakav Bingo blizu.. provjeri.
Licno ne volim bingo. Ali posjetiti cu pa da vidimo i to cudo.
sencobih

#65303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Telemach wrote:
tanjush wrote:Zanima me zašto se u Mostaru, od prije 20tak dana, na RTS1 i RTS2 konstantno zamračuju filmovi? koliko znam, u Sarajevu nije tako. Razumijem za sport, ali ovo...ne znam čemu onda ti kanali jer sam ih gledao, uglavnom, zbog solidnog filmskog programa (kao sad npr. ciklus filmova Krištofa Kišlovskog)?
@tanjush,
Zahtjev za zatamnjenje podnosi emiter i isti smo dužni ispoštovati. Također, program se zatamnjuje na području države,jednako.
Ma hajte molim vas, hocete da pričamo o tome :lol: ovo mora da je neki pripravnik preuzeo smjenu kao @telemah pa napisao ono što mu je logično i kako bi trebalo da bude, a stvarnost je nešto potpuno drugo
j66o

#65304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Ovako imam jedno pitanje u vezi Epg na Pink paketu..vjerovatno djelujem dosadan ali stvarno mi neke stvari nisu jasne i nije mi jasno bas da je to toliki problem napraviti al....naime evo npr veceras je Epg na svim kanalima i svim filmovima tacan i onda vjerovatno od sutra i naredni nekoliko dana neupotrebljiv pa onda opet sve tacno...pa me zanima kako moze nekad biti tacan a nekad ne :-) jer stvarno je zanimljivo a zna se da problem nije do Pinka...P.S nemojte mi samo pisat da imam pregled na Eon i tvprofil :lol: :lol:
kemox

#65305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

seoBIH wrote:Ne radi mi port forwarding, jednostavno canyoseeme.org kaze no route to host. Podesio sam sve na http://192.168.0.1/AppGaming.asp kao sto inace i radim, ali jednostvano forwarding ne radi. Sta bi mogao biti razlog?

Da li NAT moze uticati na to?

Telemach telefonska podrska je nedostupna do cetvrtka...
Vjerovatno si u dvostrukom NAT-u

WAN IP is not the external IP

Nazovi ih da ti to rješe

Ovo ti otprilike znači da je tvoj ruter spojen na još jedan telemachov ruter :)

https://kb.netgear.com/30186/What-is-Double-NAT
Last edited by kemox on 30/04/2018 23:17, edited 1 time in total.
odmor

#65306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

j66o wrote:Ovako imam jedno pitanje u vezi Epg na Pink paketu..vjerovatno djelujem dosadan ali stvarno mi neke stvari nisu jasne i nije mi jasno bas da je to toliki problem napraviti al....naime evo npr veceras je Epg na svim kanalima i svim filmovima tacan i onda vjerovatno od sutra i naredni nekoliko dana neupotrebljiv pa onda opet sve tacno...pa me zanima kako moze nekad biti tacan a nekad ne :-) jer stvarno je zanimljivo a zna se da problem nije do Pinka...P.S nemojte mi samo pisat da imam pregled na Eon i tvprofil :lol: :lol:
Da barem ti filmski pinkovi imaju teletext, pa da se tu moze vidjet "pregled programa"... valjalo bi. :D
radiša

#65307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Sta je ovo eon prestao sa pustanjem svim kanala da se gleda,sad samo iz paketa kojeg koristis mozes gledat :-)
odmor

#65308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

radiša wrote:Sta je ovo eon prestao sa pustanjem svim kanala da se gleda,sad samo iz paketa kojeg koristis mozes gledat :-)
Davno je zavrsena "TRIAL" verzija :D
Benq

#65309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

radiša wrote:Sta je ovo eon prestao sa pustanjem svim kanala da se gleda,sad samo iz paketa kojeg koristis mozes gledat :-)
Zar nije tako uvijek i bilo da gledas samo kanale na koje si pretplacen ? Moguce da si mogao gledati sve i na koje nisi pretplacen zbog radova na aplikaciji.
radiša

#65310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Zadnji put mi je sve radilo,ima desetak dana, sad okrenem kad ono mile kitic :P
Telemach

#65311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:Ovako imam jedno pitanje u vezi Epg na Pink paketu..vjerovatno djelujem dosadan ali stvarno mi neke stvari nisu jasne i nije mi jasno bas da je to toliki problem napraviti al....naime evo npr veceras je Epg na svim kanalima i svim filmovima tacan i onda vjerovatno od sutra i naredni nekoliko dana neupotrebljiv pa onda opet sve tacno...pa me zanima kako moze nekad biti tacan a nekad ne :-) jer stvarno je zanimljivo a zna se da problem nije do Pinka...P.S nemojte mi samo pisat da imam pregled na Eon i tvprofil :lol: :lol:
Last edited by Telemach on 02/05/2018 19:12, edited 1 time in total.
Telemach

#65312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tanjush wrote:
Telemach wrote:
tanjush wrote:Zanima me zašto se u Mostaru, od prije 20tak dana, na RTS1 i RTS2 konstantno zamračuju filmovi? koliko znam, u Sarajevu nije tako. Razumijem za sport, ali ovo...ne znam čemu onda ti kanali jer sam ih gledao, uglavnom, zbog solidnog filmskog programa (kao sad npr. ciklus filmova Krištofa Kišlovskog)?
@tanjush,
Zahtjev za zatamnjenje podnosi emiter i isti smo dužni ispoštovati. Također, program se zatamnjuje na području države,jednako.

hvala na odgovoru!

ali, obzirom da sam korisnik duo grande extra paketa koji plaćam velikih 63 KM, gdje se ne pominju nikakva ograničenja gledanja tv kanala, molim vas informaciju na koji način namjeravate nadoknaditi ta 2 kanala koja su velikodušno u ponudi s ostalim kanalima, a de facto ih i nemam(o), obzirom da su najmanje 30% vremena zatamnjeni?
@tanjush,
Zatamnjenje sadržaja je navedeno i u Uslovima poslovanja, koje čine dio svakog potpisanog Ugovora.
Telemach

#65313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@radiša,
Na EON aplikaciji možete pratiti sadržaj paketa na koji ste pretplaćeni.
Telemach

#65314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@radiša,
Na EON aplikaciji možete pratiti sadržaj paketa na koji ste pretplaćeni.
Mehemed
Vozim: automobil

#65315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Nekad EON malo zeza i neće da radi vraćanje unazad, ali to riješim tako što prvo pustim par sekundi trenutnu emisiju, zatim je malo vratim unazad, pustim par sekundi i onda tek kliknem na neki prijašnji i otvori ga, inače kada odmah kliknem na raniji sadržaj neće ga otvoriti, samo izbaci grešku. Samo na RTL 2 se to dešaje, još nisam imao ovakvu situaciju sa nekim drugim kanalima.

Image
odmor

#65316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

odmor wrote:
Telemach wrote:
@tanjush,
Je li ovo napokon ukinuta privilegija koju su ostvarivali korisnici iz Busovace, Kiseljaka i ostali pojedini mjesta, vezano za HRT kanale i prijenose sportskog sadrzaja?
???????
radiša

#65317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Ni meni nije jasna smisao kanala ako ce se od 24 sata 20 tamnit sadrzaj i ukidat,sta ce nam takvi kanali?Ili izganjajte prava da sve gledamo ili ih maknite iz ponude pa stavite nesto drugo sa slicnim sadrzajem.

I jedno pitanje radite li sutra ili ste i vi povezali 2 dana ko svi ovi satro radnici :D
Ova nasa drzava je stvarno specificna kao svi nesto rade a niko nista ne radi.Jedan covjek radi posao od petorice a ovi hlade muda i kao rade.
Tacno treba napravit neku inspekciju koja ce obilazit sve firme i gledat ko sta radi,ko ne bude radio nabit ga nogom u guzicu i protjerat iz drzave.Zbog debila covjek mora 7 dana cekat na nesto sto se zavrsi za 15 minuta.
j66o

#65318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach wrote:
@j66o,
Predlažemo da nam u pp dostavite primjer kada EPG bude netačan kako bismo izvršili provjere.
:lol: :lol: daj ba...pa Vi znate da je 90% programa netacno...e sad da li se Vi sprdate ili sta drugo sa korisnicina to ne znam...evo vec danas citav dan ne tacan Epg i sta sad ?????? Ima eon i tv profil :izet:
avaks

#65319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

EPG jučer na Pinkovima fakat katastrofa, nije da su pogriješili vrijeme nego čitave filmove :lol:
Zna nekada biti netačno vrijeme, recimo pokazuje novi film na EPG a stari još traje a danas totalno druge stvari :izet:
Malo se uozbiljite s tim što jest jest! Poskupili ste usluge pa je red da se onda i podrška digne na malo veći nivo a pogotovo ovo sa EPG na šta se ukazuje ima sigurno mjesec dana (ustvari otkako je počelo sa emitovanjem novih kanala).
Hakiz

#65320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

Evo, treći put u posljednjih sedam dana između 2 i 3 ujutro nestane internet konekcija. Hajte malo dovraga.
thekupus

#65321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Hakiz wrote:Evo, treći put u posljednjih sedam dana između 2 i 3 ujutro nestane internet konekcija. Hajte malo dovraga.
Meni se to dešava od kako sam uveo Telemach nedavno, ispocetka svaku noć, sad rjeđe. Nije mi neki ogroman problem, taman mi dođe kao podsjetnik koliko je sati.
Telemach

#65322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

radiša wrote:Ni meni nije jasna smisao kanala ako ce se od 24 sata 20 tamnit sadrzaj i ukidat,sta ce nam takvi kanali?Ili izganjajte prava da sve gledamo ili ih maknite iz ponude pa stavite nesto drugo sa slicnim sadrzajem.

I jedno pitanje radite li sutra ili ste i vi povezali 2 dana ko svi ovi satro radnici :D
Ova nasa drzava je stvarno specificna kao svi nesto rade a niko nista ne radi.Jedan covjek radi posao od petorice a ovi hlade muda i kao rade.
Tacno treba napravit neku inspekciju koja ce obilazit sve firme i gledat ko sta radi,ko ne bude radio nabit ga nogom u guzicu i protjerat iz drzave.Zbog debila covjek mora 7 dana cekat na nesto sto se zavrsi za 15 minuta.
@radiša,
Radno vrijeme poslovnica tokom praznika možete pogledati na stranici: https://telemach.ba/a33346/podrska/vije ... znika.html

Također, kontakt centar je dostupan 24/7. Brojevi telefona su 1360 ili 033/835-555, a besplatan broj za sve mreže je 0800 31111
Telemach

#65323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote:EPG jučer na Pinkovima fakat katastrofa, nije da su pogriješili vrijeme nego čitave filmove :lol:
Zna nekada biti netačno vrijeme, recimo pokazuje novi film na EPG a stari još traje a danas totalno druge stvari :izet:
Malo se uozbiljite s tim što jest jest! Poskupili ste usluge pa je red da se onda i podrška digne na malo veći nivo a pogotovo ovo sa EPG na šta se ukazuje ima sigurno mjesec dana (ustvari otkako je počelo sa emitovanjem novih kanala).
@avaks,
Izvršit ćemo detaljne provjere navedenog s kolegama.
Telemach

#65324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Hakiz wrote:Evo, treći put u posljednjih sedam dana između 2 i 3 ujutro nestane internet konekcija. Hajte malo dovraga.
@Hakiz,
Predlažemo da nam dostavite korisničke podatke u pp ili primjedbu dostavite pozivom Kontakt centra koji Vam je na raspolaganju 24/7.
Hakiz

#65325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

thekupus wrote:
Meni se to dešava od kako sam uveo Telemach nedavno, ispocetka svaku noć, sad rjeđe. Nije mi neki ogroman problem, taman mi dođe kao podsjetnik koliko je sati.
Baš tako, nestane interneta znači da je vrijeme za krevet :)

Nije to toliki problem ali jednog dana će se dogoditi da ću biti u nekom procesu, na primjer kada plaćaš aviokarte preko interneta imaš 20 minuta od odabira karte do završetka transakcije (da ukucaš broj kartice i da softver obradi tu transakciju to jeste zahtjev mojoj banci, odobrenje banke i ostale procedure koje softver obavlja) Ako prođe 20 minuta, rezervacija propada. I može se desiti da ostaneš bez karte. Ili da radiš neki postupak, recimo šalješ preko interneta da ti se nešto odradi na nekom internet servisu a treba ti sutra ujutro za posao. I pukne ti konekcija.

Prvo sam mislio da mi je modem počeo davati znakove umiranja. Na primjer da poslije sati rada zbog pregrijavanja modem počinje otkazivati. Ali kako se ista stvar dešava uvijek u isto vrijeme, između 2 i 3 ujutro i kako se to ne dešava u toku dana, to jeste poslije istog broja sati rada u toku dana ne puca konekcija, kao i to da uvijek problem bude sa signalom koji iz kabla dolazi u modem (uvijek se isključi lampica koja pokazuje da signal iz kabla dolazi u modem), nikada se rad modema ne poremeti tako da izgubi konekciju sa ruterom ili nešto drugo, to mi dokazuje da nije modem u pitanju.

Zatim, ja isključujem sve električne uređaje osim frižidera potpuno, to jeste ne držim ih u stand-buy modu. Svi su mi na razvodnicima sa prekidačem pa isključim prekidačem struju. I da se gubitak konekcije desi tako da kada ukljuučim modem nemam konekciju, rekao bih da je problem u mom isključivanju i u modemu. Ali, kada uključim modem i ruter imam konekciju, normalno pristupim internetu, a onda poslije nekoliko sati rada, uvijek između 2 i 3 ujutro, konekcija nestane. Isključim na prekidaču, odem u krevet, ustanem, uključim i konekcija je opet normalna.

A TV signal je u redu. Dakle, sigurno nije do mene i moje opreme. Do Telemacha je.

Imam jeftin paket. Sa jedne strane neko će reći malo para, loša usluga. Ali, ako nisu u stanju da bez problema daju jednostavnu (i jeftinu) uslugu, sigurno neće biti u stanju bez problema dati komplikovaniji (i skuplji) paket.
Locked