Jel isti ovakav ili ?odmor wrote:15KM u Bingu.avaks wrote:Za 30KM riješiš problem:R9.. wrote:Mozel mala pomoć, neki dan su mi priključili trio grande extra i dobio sam Cisco epc3928s međutim wifi mi je los u drugim sobama skroz.
Kad mjerim brzinu preko pc-a koji je kablom povezan sve je uredno 116/8
https://www.olx.ba/artikal/28741845/wif ... pojacivac/
Ili preko neta naručiš (10ak $ su ovakvi) ako već nećeš kvalitetniji ruter sebi da kupiš..
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
duffy_duck
#65251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
DON_eARL
#65252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz iskustva, ovi pojačivači naprave više štete nego koristi.duffy_duck wrote:Jel isti ovakav ili ?odmor wrote:15KM u Bingu.avaks wrote: Za 30KM riješiš problem:
Ili preko neta naručiš (10ak $ su ovakvi) ako već nećeš kvalitetniji ruter sebi da kupiš..
- R9..
#65253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MA vidio sam neki tvoj post od ranije gdje kažeš da treba uspravit router.avaks wrote:Za 30KM riješiš problem:R9.. wrote:Mozel mala pomoć, neki dan su mi priključili trio grande extra i dobio sam Cisco epc3928s međutim wifi mi je los u drugim sobama skroz.
Kad mjerim brzinu preko pc-a koji je kablom povezan sve je uredno 116/8
Tako da sam sam ga uspravio i pomjerio bliže vratima nekih 30 cm. Izgleda da je sve ok.
Gledao sam isto kanale, kod mene je na kanalu 1 kao i 5 ili 6 drugih mreža u blizini.
Da li bi trebao promijenit kanal, po onoj aplikaciji mi pokazuje da kanal 13 ima najbolji rating.
-
puz_u_salati
#65254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Polarizacija signala na modem-routerima je takva da oni trebaju ili moraju biti uspravni kako bi imali WiFi signal u punom kapacitetu. Posebno se to odnosi na Ubee modem i na EPC 3928s i 3925.
Last edited by puz_u_salati on 29/04/2018 22:01, edited 1 time in total.
- typeOnegative
#65255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ti 13.ti kanal ima najbolji rating slobodno ga postavi
- avaks
#65256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozicioniranje veoma bitno, ubee samo uspravnoR9.. wrote: MA vidio sam neki tvoj post od ranije gdje kažeš da treba uspravit router.
Tako da sam sam ga uspravio i pomjerio bliže vratima nekih 30 cm. Izgleda da je sve ok.
Gledao sam isto kanale, kod mene je na kanalu 1 kao i 5 ili 6 drugih mreža u blizini.
Da li bi trebao promijenit kanal, po onoj aplikaciji mi pokazuje da kanal 13 ima najbolji rating.
Wifi analyzer i što manje mreža na istom kanalu to bolje radi odnosno ne ometaju jedna drugu tako da slobodno na 13ku stavi.
Ako ne bude bolje lako je promijeniti dok istestiraš.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#65257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel šteka net većeras....Zenica ?
-
rizibizi
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#65259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma HS radi, ovih starih telemachovaca nema
ja se morao frknuti na...jedan drugi...T. ne mrda.
-
rizibizi
#65260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da i ja podjelim iskustva,ubee 327 na 2.4 GHz pravo slabo koristim (znam da mi psp radi na 2.4) tako da sam prestao da eksperimentisem sa frekvencijama i kanalima. Na 5 GHz dobacim max oko 75-80 Mbps vjerovatno da moze bolje ali nisam "chachkao". Sto se tice signala moj savjet ne bacajte pare na ove jeftine extendere vise stete nego koristi. Najbolja kombinacija do sada mi je bila drugi ruter u bridge modu, pa gdje moze utpom povezati super gdje ne moze jedan set powerline adaptera od cca 50ak KM sredi situaciju.Solidan ruter 40ak KM i ovi adapteri jest veca investicija od 10ak USD na ebayu za ekstender ali zato signal k'oooo bombonica i zlu ne trebalo uvijek rezervni ruter ima u kuci. Bilo bi dobro kad bi neko napravio kratki tutorial za wifi postavke svih aktuelnih rutera koje telemach daje korisnicima pa da ima sve na jednom mjestu a i korisnici bi bili zadovoljniji sigurno, mozda i za ove modele sa usb portom pa ko hoce da se zanima file shareingom. Javite ako sta treba pomoci tu sam.
- Qler
#65261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
meni jos nikad DL nije dosao do 80... tu negdje je oko 50-60... a upload dodje sad do 6 Mb/s... ne znam da li da se zalim da DL?
- chakany
#65262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Večeras sam premotavao sadržaj putem EON-a na kanalima FOX SD i FOX LIFE SD, i uočio sam da kada pustim pojedini sadržaj, ili kada gledam trenutni sadržaj na tim kanalima idu kao neke ˝crne mrlje˝.
Ne znam sad je li to samo kod mene, ili je i kod drugih, ali poprilično ružno izgleda. Na drugim TV kanalima je sve ok sa slikom, osim na pomenutim kanalima.
Ne znam sad je li to samo kod mene, ili je i kod drugih, ali poprilično ružno izgleda. Na drugim TV kanalima je sve ok sa slikom, osim na pomenutim kanalima.
-
duffy_duck
#65263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li gledas na Tv ili mobitelu ? Ako je na mobitelu probaj rezoluciju promjeniti?.chakany wrote:Večeras sam premotavao sadržaj putem EON-a na kanalima FOX SD i FOX LIFE SD, i uočio sam da kada pustim pojedini sadržaj, ili kada gledam trenutni sadržaj na tim kanalima idu kao neke ˝crne mrlje˝.
- Rugafet
#65264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja cu kasnije napisat (mrsko mi sad) postavke za epc 3925 kako sam ja uspio izvuci (doduse nije neki rekord) 60 tak Mbps na 2.4 (windowsu 10, koristim paket od 80) E sad i tu sve zavisi od jos tonu nekih faktora za svakog korisnika osim pukog podesavanja rutera, kartice i samog sustava.rizibizi wrote:Da i ja podjelim iskustva,ubee 327 na 2.4 GHz pravo slabo koristim (znam da mi psp radi na 2.4) tako da sam prestao da eksperimentisem sa frekvencijama i kanalima. Na 5 GHz dobacim max oko 75-80 Mbps vjerovatno da moze bolje ali nisam "chachkao". Sto se tice signala moj savjet ne bacajte pare na ove jeftine extendere vise stete nego koristi. Najbolja kombinacija do sada mi je bila drugi ruter u bridge modu, pa gdje moze utpom povezati super gdje ne moze jedan set powerline adaptera od cca 50ak KM sredi situaciju.Solidan ruter 40ak KM i ovi adapteri jest veca investicija od 10ak USD na ebayu za ekstender ali zato signal k'oooo bombonica i zlu ne trebalo uvijek rezervni ruter ima u kuci. Bilo bi dobro kad bi neko napravio kratki tutorial za wifi postavke svih aktuelnih rutera koje telemach daje korisnicima pa da ima sve na jednom mjestu a i korisnici bi bili zadovoljniji sigurno, mozda i za ove modele sa usb portom pa ko hoce da se zanima file shareingom. Javite ako sta treba pomoci tu sam.
- Telemach
- Telemach
#65266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@chakany,chakany wrote:Večeras sam premotavao sadržaj putem EON-a na kanalima FOX SD i FOX LIFE SD, i uočio sam da kada pustim pojedini sadržaj, ili kada gledam trenutni sadržaj na tim kanalima idu kao neke ˝crne mrlje˝.
Molimo Vas da dostavite podatke o uređaju u pp.
- Telemach
#65267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Qler,Qler wrote:meni jos nikad DL nije dosao do 80... tu negdje je oko 50-60... a upload dodje sad do 6 Mb/s... ne znam da li da se zalim da DL?
Provjera će biti izvršena ubrzo. Zmaolit ćemo za samo malo strpljenja.
- crnivrag
- crnivrag
#65270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33346/podrska/vije ... znika.htmlRadno vrijeme poslovnica tokom praznika
Obavještavamo vas da, povodom predstojećeg praznika, sve poslovnice Telemach-a neće raditi u utorak, 01.05.2018. godine.
U srijedu, 02.05.2018. godine također neće raditi poslovnice, osim poslovnice u BBI centru koja će raditi u periodu od 12 do 20 sati.
Od četvrtka, 03.05.2018. godine sve poslovnice nastavljaju svoje redovne aktivnosti.
Sve najljepše povodom praznika želi Vam Telemach!
- crnivrag
#65271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33344/Saopcenja-za ... ritet.htmlDruštveno-odgovorno poslovanje zajednički prioritet
Kompanija Telemach i najbolji bh. nogometaš Edin Džeko od danas su ozvaničili saradnju kako na promotivnim kampanjama tako i u društveno-odgovornim projektima. Tokom narednih dvanaest mjeseci Edin Džeko i Telemach će pored vrhunskih telekomunikacijskih usluga promovirati i projekte koji će u fokusu imati dobrobit djece. Na početku ove saradnje, kapiten naše nogometne reprezentacije pojavit će se u glavnoj ulozi promotivnog spota u Telemach kampanji za najbrži internet u Bosni i Hercegovini.
«Saradnja sa Edinom Džekom je strateško opredjeljenje kompanije Telemach da kao domaća kompanija, svoje promotivne ali i društveno-odgovorne aktivnosti poveže sa miljenikom bh. javnosti, čovjekom koji svojim sportskim potezima, ali i onim van terena dokazuje ne samo da je vrhunski sportista nego i uzor novim generacijama», izjavio je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha u BiH. Inače, ova kompanija će sve društveno-odgovorne projekte u budućnosti realizirati kroz nedavno osnovanu Fondaciju Telemach.
«Zadovoljstvo mi je što sarađujem sa kompanijom koja pored toga što pruža vrhunske usluge svojim korisnicima ujedno i brine i o onima kojima je u Bosni i Hercegovini pomoć najpotrebnija, a to su prije svih djeca o kojima nikad ne možemo brinuti dovoljno», izjavio je Edin Džeko povodom ove saradnje i dodao da ga raduje da je u Telemachu našao pravog partnera za realizaciju svojih društveno-odgovornih aktivnosti od kojih će prvi takav zajednički projekat biti u vezi sa Roditeljskom kućom u Sarajevu u junu ove godine.
Ulaganja kompanije Telemach su i dalje usmjerena na unapređenje infrastrukturne mreže na narednu generaciju širokopojasnog pristupa internetu, međusobnu povezanost gradova Bosne i Hercegovine i šireg regiona putem optičkih kablova i unapređenje digitalnih TV platformi. Ova ulaganja pružaju neposrednu i značaju korist za državljane BiH u smislu izbora TV sadržaja, brzine interneta i usluga fiksne telefonije, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog razvoja i daju podstrek drugim stranim investitorima koji razmatraju ulaganja u ovu zemlju.
- crnivrag
-
puz_u_salati
#65273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach svaka čast

- PriNc_ba
#65274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ako hoce neko od ovih telemach operatera s foruma koji bjesomucno glume podrsku i ovde nek mi se javi u inbox da hajruju jedan paket dobar
nek mi se ne javlja telemach nego neko od operatera ovih s foruma
- crnivrag
#65275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam šta pod ovim podrazumijevaš, ali jedina osoba koja radi u Telemach-u i nudi podršku je ona koja se nalazi iza nick-a @Telemach, i oni ti jedino mogu pomoći oko usluga, srediti novi paket, prenijeti primjedbe i reklamacije nadležnom sektoru i sl.PriNc_ba wrote:ako hoce neko od ovih telemach operatera s foruma koji bjesomucno glume podrsku i ovde nek mi se javi u inbox da hajruju jedan paket dobar![]()