Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6526 Re: Smartphone diskusije

Post by konektovan »

Bezveze trlefoni, i jedan i drugi. Naredali one kamere da navuku one koji misle, sto vise kamera, to bolje slike, ali kurko, kamere ocajne u poredjenju sa drugim telefonima.
shape of despair

#6527 Re: Smartphone diskusije

Post by shape of despair »

Ja nigdje kameru ne spomenuh a ovaj iznad ih popljuva baš po kamerama.
Vidim ovdje svi nosaju S8 pa naviše, svi moderni, top poslovi, ono situirani, auto kakvo dobro, pa mobitel od 1.5K dode ko zajebancija a A serija samsunga ko smeće
AlenK

#6528 Re: Smartphone diskusije

Post by AlenK »

shape of despair wrote:Ja nigdje kameru ne spomenuh a ovaj iznad ih popljuva baš po kamerama.
Vidim ovdje svi nosaju S8 pa naviše, svi moderni, top poslovi, ono situirani, auto kakvo dobro, pa mobitel od 1.5K dode ko zajebancija a A serija samsunga ko smeće
Vjerovatno je mislio da za pare koliko kostaju mozes dobiti puno bolji tel drugog prouzvodjaca
fortaleza

#6529 Re: Smartphone diskusije

Post by fortaleza »

shape of despair wrote:Koliko se isplati dati vise para za samsung A9 u odnosu na A7.
A9: 6GB rama SD660,
A7: 4GB rama Exynos 7885
Prosječan korisnik: socijalne aplikacije i surfanje, mail.
Ne isplati, pogotovo s tvojim koristenjem telefona.
arnes_king

#6530 Re: Smartphone diskusije

Post by arnes_king »

fortaleza wrote:
shape of despair wrote:Koliko se isplati dati vise para za samsung A9 u odnosu na A7.
A9: 6GB rama SD660,
A7: 4GB rama Exynos 7885
Prosječan korisnik: socijalne aplikacije i surfanje, mail.
Ne isplati, pogotovo s tvojim koristenjem telefona.
Pa zasto ne isplati? Bolje specifikacije ce ga duze sluziti, treba i na to gledati.
fortaleza

#6531 Re: Smartphone diskusije

Post by fortaleza »

arnes_king wrote:
fortaleza wrote: Ne isplati, pogotovo s tvojim koristenjem telefona.
Pa zasto ne isplati? Bolje specifikacije ce ga duze sluziti, treba i na to gledati.
Ako gledas sa strane da se telefon mijenja u prosjeku na svako 2-3 godine znaci da bi za njegovo koristenje uredjaja (drustvene mreze i google) perfektno radilo kroz taj period i to sa 4gb rama. Vec poslije niti nema softverskih nadogradnji, a trajnost telefona nije garantirana svakako.
Manje novca na uredjaj te ga je lakse zamijeniti opet.

Na stranu to gdje se po hardverskim specifikacijama i cijenom samsung ne isplati u odnosu na druge proizvodjace.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6532 Re: Smartphone diskusije

Post by konektovan »

shape of despair wrote:Ja nigdje kameru ne spomenuh a ovaj iznad ih popljuva baš po kamerama.
Ma druze, ja sam se dotakao kamere cisto jer su zbog toga najvise reklamirani. Generalno, ako imas mogucnost negdje da uporedis te telefone sa nekim telefonima drugih proizvodjaca u istom cjenovnom rangu, vidjeces da nisu nista spektakularno, ali opet isto, ako nisi prezahtjevan korisnik sluzice te oba bez problema. Ako si se bas odlucio za neki od ovih, ja bih onda uzeo ovaj sa snapdragon procesorom, ako lova nije problem.
zrakomlat

#6533 Re: Smartphone diskusije

Post by zrakomlat »

Šta mislite o A50 novom? Vrijedi li onih 550 kod neovlastenih?
kokuz_sa

#6534 Re: Smartphone diskusije

Post by kokuz_sa »

zrakomlat wrote:Šta mislite o A50 novom? Vrijedi li onih 550 kod neovlastenih?
Tek izasao..jos nema dovoljno podataka sa trzista kskav je..
Po karakteristikama je jako dobar..
Nabavna mu je oko 400KM

Ja bi ipak isao na opciju A8s..za nekih 50KM skuplji
MTV

#6535 Re: Smartphone diskusije

Post by MTV »

Ja nabavio A50 kod ovlastenih za 552 KM. Tehnomag za njihov rodjendan 21% popusta. 699-21%= 552,21
Ako te sta zanima pitaj.
Last edited by MTV on 25/04/2019 18:40, edited 1 time in total.
i agree

#6536 Re: Smartphone diskusije

Post by i agree »

MTV wrote:Ja nabavio A50 kod ovlastenih za 555 KM.
Ako sta treba pitaj.
Pa opisi nam malo kakav je,kamera navece kako slika,nek je sretan
i agree

#6537 Re: Smartphone diskusije

Post by i agree »

kokuz_sa wrote:
zrakomlat wrote:Šta mislite o A50 novom? Vrijedi li onih 550 kod neovlastenih?
Tek izasao..jos nema dovoljno podataka sa trzista kskav je..
Po karakteristikama je jako dobar..
Nabavna mu je oko 400KM

Ja bi ipak isao na opciju A8s..za nekih 50KM skuplji
Mozda po toj nabavnoj sto spoimnjes da je 50km skuplji ali po piku i nebi reko da je tako mala razlika...nemoj samo reci opet pik :D pa vecina radnji se tu reklamira dzaba
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=S ... Galaxy+A8s

https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=samsung+a50
MTV

#6538 Re: Smartphone diskusije

Post by MTV »

i agree wrote:
MTV wrote:Ja nabavio A50 kod ovlastenih za 555 KM.
Ako sta treba pitaj.
Pa opisi nam malo kakav je,kamera navece kako slika,nek je sretan
Hvala
Verzija 4GB /128 GB
Baterija bolja od mog prethodnog A5 2017.
Ekran boli glava.
Kamera ima hrpu dodataka sta prethodni nema. Slike sigurno nisu kao kod top modela ali nisu ni lose. Nisam po noci slikao :mrgreen:
Nazad je plastican dok je prethodni bio staklen. Nije vodootporan. Ima utor za 2 nano SIM kartice i jos za memorijsku. Znaci nije ono hibridan. Podrzava sve 4G bandove za nas u BiH.
zrakomlat

#6539 Re: Smartphone diskusije

Post by zrakomlat »

MTV wrote: Verzija 4GB /128 GB
Ekran boli glava.
Kamera ima hrpu dodataka sta prethodni nema. Slike sigurno nisu kao kod top modela ali nisu ni lose. Nisam po noci slikao :mrgreen:
Nazad je plastican dok je prethodni bio staklen. Nije vodootporan. Ima utor za 2 nano SIM kartice i jos za memorijsku. Znaci nije ono hibridan. Podrzava sve 4G bandove za nas u BiH.
Jel onako u prosjeku znacajan skok s A5 '17 na A50. A5 2017 nisam imao,ali svi sto znam da su ga imali, bili su i vise nego zadovoljni s njim.

Ima 2-3 mjeseca nešto me puklo da mjenjam telefon iako mi uopste nije neka potreba. Razmisljao o LG G6 bio na nekom snizenju u BHtelecomu, kad izleti ovaj, učini mi se zanimljiv, al ne bi dao 7 stoja za njega. Ti si dobro prosao s tom ponudom iz ovlastene radnje, na piku ima i skupljih po piljarama.
MTV

#6540 Re: Smartphone diskusije

Post by MTV »

zrakomlat wrote:
Ekran boli glava.
Jel onako u prosjeku znacajan skok s A5 '17 na A50. A5 2017 nisam imao,ali svi sto znam da su ga imali, bili su i vise nego zadovoljni s njim.

Ima 2-3 mjeseca nešto me puklo da mjenjam telefon iako mi uopste nije neka potreba. Razmisljao o LG G6 bio na nekom snizenju u BHtelecomu, kad izleti ovaj, učini mi se zanimljiv, al ne bi dao 7 stoja za njega. Ti si dobro prosao s tom ponudom iz ovlastene radnje, na piku ima i skupljih po piljarama.
Jeste skok je.
Zapao mi je za oko kad se pojavio u prodavnici i onda sam gledao na youtube klipove ono jedan na engleskom 10 na indijskom :lol:
Pokusat cu ti opisati neke stvari na "starom" (taj telefon je jos uvijek beton) i ovom novom.

A5 2017
Ekran 5,2"
Kamera prednja i zadnja 16 Mpx, nema opticke stabilizacije
3GB RAM i 32 GB interna
Vodootporan
Single SIM + memorijska
Otkljucavanje putam otiska prsta na HOME tipki.
Android Oreo
Bio nov 799 KM ja ga tad uzeo za 718 KM (popust 10% na cek od penzije) jos nekoliko dana je pod garancijom.

A50
Ekran 6,4"
Kamera zadnja 25, 8 i 5 Mpx ima opticku stabilizaciju i wide
Prednja 25 Mpx
4GB RAM i 128 GB interna
Nije vodootporan
Dual SIM + memorijska (ima tri utora nije ono da je jedna hibridan)
Otkljucavanja telefona putem prednje kamere i citaca otiska prsta ugradjenog u zaslon (nadogradnjom od malo manje 500 MB je ubrzan ali moglo bi to jos brze)
Android Pie
One UI je bogovski
Cijena 699 KM ja ga uzeo za 552 KM
zrakomlat

#6541 Re: Smartphone diskusije

Post by zrakomlat »

MTV wrote:
zrakomlat wrote:
Ekran boli glava.

Jeste skok je.
Zapao mi je za oko kad se pojavio u prodavnici i onda sam gledao na youtube klipove ono jedan na engleskom 10 na indijskom :lol:
Pokusat cu ti opisati neke stvari na "starom" (taj telefon je jos uvijek beton) i ovom novom.

A5 2017
Ekran 5,2"
Kamera prednja i zadnja 16 Mpx, nema opticke stabilizacije
3GB RAM i 32 GB interna
Vodootporan
Single SIM + memorijska
Otkljucavanje putam otiska prsta na HOME tipki.
Android Oreo
Bio nov 799 KM ja ga tad uzeo za 718 KM (popust 10% na cek od penzije) jos nekoliko dana je pod garancijom.

A50
Ekran 6,4"
Kamera zadnja 25, 8 i 5 Mpx ima opticku stabilizaciju i wide
Prednja 25 Mpx
4GB RAM i 128 GB interna
Nije vodootporan
Dual SIM + memorijska (ima tri utora nije ono da je jedna hibridan)
Otkljucavanja telefona putem prednje kamere i citaca otiska prsta ugradjenog u zaslon (nadogradnjom od malo manje 500 MB je ubrzan ali moglo bi to jos brze)
Android Pie
One UI je bogovski
Cijena 699 KM ja ga uzeo za 552 KM
Hvala :thumbup:
MTV

#6542 Re: Smartphone diskusije

Post by MTV »

zrakomlat wrote: Hvala :thumbup:
Nema na cemu :)
corei3

#6543 Re: Smartphone diskusije

Post by corei3 »

Kupio sam A9 2018, dobar telefon, za moje potrebe taman.
Primjetio sam, a predpostavljam sta je, da kad ga god spustam na tvrdu podlogu, da se lagano u trenutku spustanja čuje jako mala vibracija, kao da je leća kamere. I kod prijatelja mi je isto na A7, a može li neko potvrditi da je to to. Inace je ispravan uredaj.
kokuz_sa

#6544 Re: Smartphone diskusije

Post by kokuz_sa »

corei3 wrote:Kupio sam A9 2018, dobar telefon, za moje potrebe taman.
Primjetio sam, a predpostavljam sta je, da kad ga god spustam na tvrdu podlogu, da se lagano u trenutku spustanja čuje jako mala vibracija, kao da je leća kamere. I kod prijatelja mi je isto na A7, a može li neko potvrditi da je to to. Inace je ispravan uredaj.
Zvuk fokusiranja?

Kada je tek izasao S8..imao je problem sa tim..rijesen je programski sa update
corei3

#6545 Re: Smartphone diskusije

Post by corei3 »

kokuz_sa wrote:
corei3 wrote:Kupio sam A9 2018, dobar telefon, za moje potrebe taman.
Zvuk fokusiranja?

Kada je tek izasao S8..imao je problem sa tim..rijesen je programski sa update
Nije to.
Kad telefon malo grublje spustim na tvrdu podlogu(malo grublje znači normalno) kao da zvecne nešto sa strane kamere
UmaX

#6546 Re: Smartphone diskusije

Post by UmaX »

To je OIS. Zvuk je normalan.
skafiskafsnjak

#6547 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

UmaX wrote:To je OIS. Zvuk je normalan.
E jos da imaju OIS :-)
kokuz_sa

#6548 Re: Smartphone diskusije

Post by kokuz_sa »

Tako kad sta klepce u autu je isto normalan zvuk
skafiskafsnjak

#6549 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

kokuz_sa wrote:
Tako kad sta klepce u autu je isto normalan zvuk
Nemaju OIS uopste ahahah. Ako mu bas zavibrira... mozda je ukljuceno nesto, neka opcija.
kokuz_sa

#6550 Re: Smartphone diskusije

Post by kokuz_sa »

I oficijalni odgovor Samsung servisa
Jer ima vec dosta ljufi istu prituzbu

Sorry Sir but that is not an issue. I know that the button which is directly infront of the movable camera causes this noise. You might be wondering how I know this, there were 5 or 6 more people who came up to us with same issue on same model. We had opened their phones and noticed that the button which is directly infront of the movable camera (volume up button) causes this noise when phone is shaken or if it vibrates due to sound from receiver. (Without a cover). There is nothing to worry about. Please use a case if it bothers you too much but we cant do much about the design of this model and we cannot open the device because its not faulty."

Nije problem, ali je propust u dizajnu..
Post Reply