Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6526 Re: Smartphone diskusije
Bezveze trlefoni, i jedan i drugi. Naredali one kamere da navuku one koji misle, sto vise kamera, to bolje slike, ali kurko, kamere ocajne u poredjenju sa drugim telefonima.
- shape of despair
#6527 Re: Smartphone diskusije
Ja nigdje kameru ne spomenuh a ovaj iznad ih popljuva baš po kamerama.
Vidim ovdje svi nosaju S8 pa naviše, svi moderni, top poslovi, ono situirani, auto kakvo dobro, pa mobitel od 1.5K dode ko zajebancija a A serija samsunga ko smeće
Vidim ovdje svi nosaju S8 pa naviše, svi moderni, top poslovi, ono situirani, auto kakvo dobro, pa mobitel od 1.5K dode ko zajebancija a A serija samsunga ko smeće
-
AlenK
#6528 Re: Smartphone diskusije
Vjerovatno je mislio da za pare koliko kostaju mozes dobiti puno bolji tel drugog prouzvodjacashape of despair wrote:Ja nigdje kameru ne spomenuh a ovaj iznad ih popljuva baš po kamerama.
- fortaleza
#6529 Re: Smartphone diskusije
Ne isplati, pogotovo s tvojim koristenjem telefona.shape of despair wrote:Koliko se isplati dati vise para za samsung A9 u odnosu na A7.
A9: 6GB rama SD660,
A7: 4GB rama Exynos 7885
Prosječan korisnik: socijalne aplikacije i surfanje, mail.
- arnes_king
#6530 Re: Smartphone diskusije
Pa zasto ne isplati? Bolje specifikacije ce ga duze sluziti, treba i na to gledati.fortaleza wrote:Ne isplati, pogotovo s tvojim koristenjem telefona.shape of despair wrote:Koliko se isplati dati vise para za samsung A9 u odnosu na A7.
A9: 6GB rama SD660,
A7: 4GB rama Exynos 7885
Prosječan korisnik: socijalne aplikacije i surfanje, mail.
- fortaleza
#6531 Re: Smartphone diskusije
Ako gledas sa strane da se telefon mijenja u prosjeku na svako 2-3 godine znaci da bi za njegovo koristenje uredjaja (drustvene mreze i google) perfektno radilo kroz taj period i to sa 4gb rama. Vec poslije niti nema softverskih nadogradnji, a trajnost telefona nije garantirana svakako.arnes_king wrote:Pa zasto ne isplati? Bolje specifikacije ce ga duze sluziti, treba i na to gledati.fortaleza wrote: Ne isplati, pogotovo s tvojim koristenjem telefona.
Manje novca na uredjaj te ga je lakse zamijeniti opet.
Na stranu to gdje se po hardverskim specifikacijama i cijenom samsung ne isplati u odnosu na druge proizvodjace.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6532 Re: Smartphone diskusije
Ma druze, ja sam se dotakao kamere cisto jer su zbog toga najvise reklamirani. Generalno, ako imas mogucnost negdje da uporedis te telefone sa nekim telefonima drugih proizvodjaca u istom cjenovnom rangu, vidjeces da nisu nista spektakularno, ali opet isto, ako nisi prezahtjevan korisnik sluzice te oba bez problema. Ako si se bas odlucio za neki od ovih, ja bih onda uzeo ovaj sa snapdragon procesorom, ako lova nije problem.shape of despair wrote:Ja nigdje kameru ne spomenuh a ovaj iznad ih popljuva baš po kamerama.
-
zrakomlat
#6533 Re: Smartphone diskusije
Šta mislite o A50 novom? Vrijedi li onih 550 kod neovlastenih?
- kokuz_sa
#6534 Re: Smartphone diskusije
Tek izasao..jos nema dovoljno podataka sa trzista kskav je..zrakomlat wrote:Šta mislite o A50 novom? Vrijedi li onih 550 kod neovlastenih?
Po karakteristikama je jako dobar..
Nabavna mu je oko 400KM
Ja bi ipak isao na opciju A8s..za nekih 50KM skuplji
- MTV
#6535 Re: Smartphone diskusije
Ja nabavio A50 kod ovlastenih za 552 KM. Tehnomag za njihov rodjendan 21% popusta. 699-21%= 552,21
Ako te sta zanima pitaj.
Ako te sta zanima pitaj.
Last edited by MTV on 25/04/2019 18:40, edited 1 time in total.
- i agree
#6536 Re: Smartphone diskusije
Pa opisi nam malo kakav je,kamera navece kako slika,nek je sretanMTV wrote:Ja nabavio A50 kod ovlastenih za 555 KM.
Ako sta treba pitaj.
- i agree
#6537 Re: Smartphone diskusije
Mozda po toj nabavnoj sto spoimnjes da je 50km skuplji ali po piku i nebi reko da je tako mala razlika...nemoj samo reci opet pikkokuz_sa wrote:Tek izasao..jos nema dovoljno podataka sa trzista kskav je..zrakomlat wrote:Šta mislite o A50 novom? Vrijedi li onih 550 kod neovlastenih?
Po karakteristikama je jako dobar..
Nabavna mu je oko 400KM
Ja bi ipak isao na opciju A8s..za nekih 50KM skuplji
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=S ... Galaxy+A8s
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=samsung+a50
- MTV
#6538 Re: Smartphone diskusije
Hvalai agree wrote:Pa opisi nam malo kakav je,kamera navece kako slika,nek je sretanMTV wrote:Ja nabavio A50 kod ovlastenih za 555 KM.
Ako sta treba pitaj.
Verzija 4GB /128 GB
Baterija bolja od mog prethodnog A5 2017.
Ekran boli glava.
Kamera ima hrpu dodataka sta prethodni nema. Slike sigurno nisu kao kod top modela ali nisu ni lose. Nisam po noci slikao
Nazad je plastican dok je prethodni bio staklen. Nije vodootporan. Ima utor za 2 nano SIM kartice i jos za memorijsku. Znaci nije ono hibridan. Podrzava sve 4G bandove za nas u BiH.
-
zrakomlat
#6539 Re: Smartphone diskusije
Jel onako u prosjeku znacajan skok s A5 '17 na A50. A5 2017 nisam imao,ali svi sto znam da su ga imali, bili su i vise nego zadovoljni s njim.MTV wrote: Verzija 4GB /128 GB
Ekran boli glava.
Kamera ima hrpu dodataka sta prethodni nema. Slike sigurno nisu kao kod top modela ali nisu ni lose. Nisam po noci slikao
Nazad je plastican dok je prethodni bio staklen. Nije vodootporan. Ima utor za 2 nano SIM kartice i jos za memorijsku. Znaci nije ono hibridan. Podrzava sve 4G bandove za nas u BiH.
Ima 2-3 mjeseca nešto me puklo da mjenjam telefon iako mi uopste nije neka potreba. Razmisljao o LG G6 bio na nekom snizenju u BHtelecomu, kad izleti ovaj, učini mi se zanimljiv, al ne bi dao 7 stoja za njega. Ti si dobro prosao s tom ponudom iz ovlastene radnje, na piku ima i skupljih po piljarama.
- MTV
#6540 Re: Smartphone diskusije
Jeste skok je.zrakomlat wrote:Jel onako u prosjeku znacajan skok s A5 '17 na A50. A5 2017 nisam imao,ali svi sto znam da su ga imali, bili su i vise nego zadovoljni s njim.MTV wrote: Verzija 4GB /128 GB
Ekran boli glava.
Ima 2-3 mjeseca nešto me puklo da mjenjam telefon iako mi uopste nije neka potreba. Razmisljao o LG G6 bio na nekom snizenju u BHtelecomu, kad izleti ovaj, učini mi se zanimljiv, al ne bi dao 7 stoja za njega. Ti si dobro prosao s tom ponudom iz ovlastene radnje, na piku ima i skupljih po piljarama.
Zapao mi je za oko kad se pojavio u prodavnici i onda sam gledao na youtube klipove ono jedan na engleskom 10 na indijskom
Pokusat cu ti opisati neke stvari na "starom" (taj telefon je jos uvijek beton) i ovom novom.
A5 2017
Ekran 5,2"
Kamera prednja i zadnja 16 Mpx, nema opticke stabilizacije
3GB RAM i 32 GB interna
Vodootporan
Single SIM + memorijska
Otkljucavanje putam otiska prsta na HOME tipki.
Android Oreo
Bio nov 799 KM ja ga tad uzeo za 718 KM (popust 10% na cek od penzije) jos nekoliko dana je pod garancijom.
A50
Ekran 6,4"
Kamera zadnja 25, 8 i 5 Mpx ima opticku stabilizaciju i wide
Prednja 25 Mpx
4GB RAM i 128 GB interna
Nije vodootporan
Dual SIM + memorijska (ima tri utora nije ono da je jedna hibridan)
Otkljucavanja telefona putem prednje kamere i citaca otiska prsta ugradjenog u zaslon (nadogradnjom od malo manje 500 MB je ubrzan ali moglo bi to jos brze)
Android Pie
One UI je bogovski
Cijena 699 KM ja ga uzeo za 552 KM
-
zrakomlat
#6541 Re: Smartphone diskusije
HvalaMTV wrote:Jeste skok je.zrakomlat wrote:Jel onako u prosjeku znacajan skok s A5 '17 na A50. A5 2017 nisam imao,ali svi sto znam da su ga imali, bili su i vise nego zadovoljni s njim.MTV wrote: Verzija 4GB /128 GB
Ekran boli glava.
Zapao mi je za oko kad se pojavio u prodavnici i onda sam gledao na youtube klipove ono jedan na engleskom 10 na indijskom![]()
Pokusat cu ti opisati neke stvari na "starom" (taj telefon je jos uvijek beton) i ovom novom.
A5 2017
Ekran 5,2"
Kamera prednja i zadnja 16 Mpx, nema opticke stabilizacije
3GB RAM i 32 GB interna
Vodootporan
Single SIM + memorijska
Otkljucavanje putam otiska prsta na HOME tipki.
Android Oreo
Bio nov 799 KM ja ga tad uzeo za 718 KM (popust 10% na cek od penzije) jos nekoliko dana je pod garancijom.
A50
Ekran 6,4"
Kamera zadnja 25, 8 i 5 Mpx ima opticku stabilizaciju i wide
Prednja 25 Mpx
4GB RAM i 128 GB interna
Nije vodootporan
Dual SIM + memorijska (ima tri utora nije ono da je jedna hibridan)
Otkljucavanja telefona putem prednje kamere i citaca otiska prsta ugradjenog u zaslon (nadogradnjom od malo manje 500 MB je ubrzan ali moglo bi to jos brze)
Android Pie
One UI je bogovski
Cijena 699 KM ja ga uzeo za 552 KM
- MTV
#6542 Re: Smartphone diskusije
Nema na cemuzrakomlat wrote: Hvala
-
corei3
#6543 Re: Smartphone diskusije
Kupio sam A9 2018, dobar telefon, za moje potrebe taman.
Primjetio sam, a predpostavljam sta je, da kad ga god spustam na tvrdu podlogu, da se lagano u trenutku spustanja čuje jako mala vibracija, kao da je leća kamere. I kod prijatelja mi je isto na A7, a može li neko potvrditi da je to to. Inace je ispravan uredaj.
Primjetio sam, a predpostavljam sta je, da kad ga god spustam na tvrdu podlogu, da se lagano u trenutku spustanja čuje jako mala vibracija, kao da je leća kamere. I kod prijatelja mi je isto na A7, a može li neko potvrditi da je to to. Inace je ispravan uredaj.
- kokuz_sa
#6544 Re: Smartphone diskusije
Zvuk fokusiranja?corei3 wrote:Kupio sam A9 2018, dobar telefon, za moje potrebe taman.
Kada je tek izasao S8..imao je problem sa tim..rijesen je programski sa update
-
corei3
#6545 Re: Smartphone diskusije
Nije to.kokuz_sa wrote:Zvuk fokusiranja?corei3 wrote:Kupio sam A9 2018, dobar telefon, za moje potrebe taman.
Kada je tek izasao S8..imao je problem sa tim..rijesen je programski sa update
Kad telefon malo grublje spustim na tvrdu podlogu(malo grublje znači normalno) kao da zvecne nešto sa strane kamere
-
UmaX
#6546 Re: Smartphone diskusije
To je OIS. Zvuk je normalan.
- skafiskafsnjak
#6547 Re: Smartphone diskusije
E jos da imaju OISUmaX wrote:To je OIS. Zvuk je normalan.
- kokuz_sa
#6548 Re: Smartphone diskusije
Tako kad sta klepce u autu je isto normalan zvukUmaX wrote:To je OIS. Zvuk je normalan.
- skafiskafsnjak
#6549 Re: Smartphone diskusije
Nemaju OIS uopste ahahah. Ako mu bas zavibrira... mozda je ukljuceno nesto, neka opcija.kokuz_sa wrote:Tako kad sta klepce u autu je isto normalan zvukUmaX wrote:To je OIS. Zvuk je normalan.
- kokuz_sa
#6550 Re: Smartphone diskusije
I oficijalni odgovor Samsung servisa
Jer ima vec dosta ljufi istu prituzbu
Sorry Sir but that is not an issue. I know that the button which is directly infront of the movable camera causes this noise. You might be wondering how I know this, there were 5 or 6 more people who came up to us with same issue on same model. We had opened their phones and noticed that the button which is directly infront of the movable camera (volume up button) causes this noise when phone is shaken or if it vibrates due to sound from receiver. (Without a cover). There is nothing to worry about. Please use a case if it bothers you too much but we cant do much about the design of this model and we cannot open the device because its not faulty."
Nije problem, ali je propust u dizajnu..
Jer ima vec dosta ljufi istu prituzbu
Sorry Sir but that is not an issue. I know that the button which is directly infront of the movable camera causes this noise. You might be wondering how I know this, there were 5 or 6 more people who came up to us with same issue on same model. We had opened their phones and noticed that the button which is directly infront of the movable camera (volume up button) causes this noise when phone is shaken or if it vibrates due to sound from receiver. (Without a cover). There is nothing to worry about. Please use a case if it bothers you too much but we cant do much about the design of this model and we cannot open the device because its not faulty."
Nije problem, ali je propust u dizajnu..