Logosoft
Moderator: Benq
-
StupskaBitanga
#6526 Re: Logosoft ALL ABOUT
Imate u današnjem Avazu
- afannedim
#6527 Re: Logosoft ALL ABOUT
Je.o to što su oni podnijeli prijavu.
-
The BEN10
#6528 Re: Logosoft ALL ABOUT
Druže, pročitaj tačku broj 2, od početka do kraja. Tamo piše da su ZAJEDNO podnijeli...afannedim wrote:Je.o to što su oni podnijeli prijavu.
-
Naslovnica
#6529 Re: Logosoft ALL ABOUT
31.07.2013. podnijeli pismo namjere.
A ovdje nas ubjeđuju da nema od toga ništa.
-
loool
#6530 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne kontam sta znaci ovo pismo?
-
The Realist
#6531 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa sumnjam da bi podnijeli, da nije prije toga sve dogovoreno. Obično ide prvo dogovor, onda ostalo.afannedim wrote:Je.o to što su oni podnijeli prijavu.
- Edinz
#6532 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovo je davno gotova stvar, samo se čeka da mtel sad napravi kampanju za širenje na FBiH
-
The BEN10
#6533 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prijava koncentracije = prijava o UDRUŽIVANJU KAPITALA. Dakle, mTel i LOL zajednički podnose prijavu o tome da je mTel sada novi vlasnik...loool wrote:Ne kontam sta znaci ovo pismo?
- Praetorious
#6534 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znači, ode LoL u tuđe vlasništvo. Vrijeme je da kupim kablovski modem i nazovm HS ... al' tek kad se ovo zvanično i konačno realizira. Ako mi daju KID paket bez naplate najma modema, onda još bolje 
- afannedim
#6535 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pogledajte datum kad je bilo, pa su rekli prodato 100%, i onda je početkom februara mislim rečeno da je sve propalo između M-TEL-a i Logosofta. Ne branim ih niti sam uposlenik, al znam dosta nekih informacija u vezi ovoga.Naslovnica wrote:31.07.2013. podnijeli pismo namjere.
A ovo saopštenje je bilo 26.12.2013.
Saopštenje za javnost
Poštovani,
Vezano za informacije koje su se nedavno pojavile u medijima, a koje se odnose na izmjenu vlasničke strukture kompanije Logosoft d.o.o., u cilju ispravnog informisanja javnosti, a na prvom mjestu naših korisnika i poslovnih partnera, dajemo sljedeće zvanično saopštenje:
Tačno je da uprava Logosoft d.o.o. vodi pregovore o prodaji jednog dijela kompanije telekomunikacijskom operatoru MTEL iz Banja Luke. Ti pregovori su u toku, još uvijek nisu finalizirani, pa su u tom smislu netačne informacije da je prodaja već završena.
Logosoft d.o.o, kao jedna od najvećih ISP (Internet Service Provider) kompanija u BiH te vodeći sistem integrator i dugogodišnji Microsoft i Cisco partner, već dugi niz godina kontinuirano radi na proširenju dijapazona svojih usluga i povećanju zadovoljstva korisnika. Pregovori koje vodimo oko ulaska u saradnju sa jednim od najvećih bh. operatora su i fokusirani u smjeru sticanja dodatne tržišne snage te proširenja sadržaja i poboljšanja kvaliteta naših usluga.
Kakav god ishod pregovora da bude, Logosoft d.o.o. ostaje da postoji kao privredni subjekt, na istom mjestu i sa istim skupom djelatnosti kao i do sada te još boljim, kvalitetnijim i potpunijim uslugama u ISP segmentu, što se prvenstveno odnosi na usluge pristupa Internetu, fiksnu telefoniju i IP televiziju. Čvrsto smo opredijeljeni da i dalje imamo tehnološki najnapredniju i najsadržajniju uslugu na bh. tržištu.
Pored toga, nastavljamo u punom kapacitetu i sve naše ostale djelatnosti koje se odnose na sistem integracije, edukaciju i implementaciju poslovnih rješenja, kao i do sada, sa našim stručnjacima koje smo predano izgrađivali i educirali u prethodnih 18 godina.
Ishod pregovora o izmjeni vlasničke strukture, ni u kom slučaju, ne treba da brine korisnike naših usluga, kao ni naše poslovne partnere. Poslovni odnos koji imamo sa našim korisnicima i partnerima nam je iznimno važan i dragocjen te ga namjeravamo i dalje graditi na obostrano zadovoljstvo.
Za sve dodatne informacije slobodno nam se možete obratiti putem emaila: [email protected].
Na kraju, koristimo priliku i da svim našim korisnicima, a i onima koji će to tek postati, poželimo sretnu i uspješnu 2014. godinu u kojoj ćemo, nadamo se, nastaviti dosadašnju saradnju.
Uprava Logosofta
-
loool
#6536 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala,pa to je odlicno samo nek nije bh telekom koji bi i dalje napucavao cijenu za nista.Ovako se mozemo nadat samo boljem.The BEN10 wrote:Prijava koncentracije = prijava o UDRUŽIVANJU KAPITALA. Dakle, mTel i LOL zajednički podnose prijavu o tome da je mTel sada novi vlasnik...loool wrote:Ne kontam sta znaci ovo pismo?
-
Nazif_Gljiva
#6537 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako nastave sa dobrom uslugom, ja ne vidim razlog da ne budem njihov korisnik...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Ljakan
#6538 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tacno bitan je kvalitet usluge i cijena a hoce li biti vlasnik ovaj ili onaj to me najmanje interesuje.Nisam tu zbog njega nego onog sto nudi.
-
Naslovnica
#6539 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ljakan wrote:Tacno bitan je kvalitet usluge i cijena a hoce li biti vlasnik ovaj ili onaj to me najmanje interesuje.Nisam tu zbog njega nego onog sto nudi.
- Praetorious
#6540 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma bojim se da će usluga ostati ista ili čak nepovoljnija po krajnjeg korisnika nego što je sad. Ako bude kakvih poboljšanja ja sam Za, no ... Znajući da niko nema korisnike na umu već lične interese, nisam baš siguran u ta neka poboljšanja.
Živi bili pa vidjeli.
Živi bili pa vidjeli.
-
neki
#6541 Re: Logosoft ALL ABOUT
Cemu boljem se ti imas nadati?? Pogledaj mtelove trio pakete, i bh telekom je godinama ispred njih i ponudom i cijenama..loool wrote:Hvala,pa to je odlicno samo nek nije bh telekom koji bi i dalje napucavao cijenu za nista.Ovako se mozemo nadat samo boljem.The BEN10 wrote:Prijava koncentracije = prijava o UDRUŽIVANJU KAPITALA. Dakle, mTel i LOL zajednički podnose prijavu o tome da je mTel sada novi vlasnik...loool wrote:Ne kontam sta znaci ovo pismo?
Ova fuzija definitivno ne ide u korist krajnjem korisniku, pogotovo ako Logosoft uskladi ponudu sa mtelovom..
-
loool
#6542 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ljudski se nadat sve da ostane kao sto jeste meni odgovara.Bh telekom ni u ludilu!!neki wrote: Cemu boljem se ti imas nadati?? Pogledaj mtelove trio pakete, i bh telekom je godinama ispred njih i ponudom i cijenama..
Ova fuzija definitivno ne ide u korist krajnjem korisniku, pogotovo ako Logosoft uskladi ponudu sa mtelovom..
-
operacija labrador
#6543 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam već prešao na Q2F integrirani paket. Do sada sve ok,net i IP telefon . Brzina neta je 15/2 . Dosta je bilo LOL-a ...sretno u svakom slučajuPraetorious wrote:Znači, ode LoL u tuđe vlasništvo. Vrijeme je da kupim kablovski modem i nazovm HS ... al' tek kad se ovo zvanično i konačno realizira. Ako mi daju KID paket bez naplate najma modema, onda još bolje
- saraf_osmica
#6544 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo idiot se može radovati kupovini LOL-a od strane Mtela. Prvo, mtel će izjednačiti ponudu sa svojom ponudom u šumskoj. Drugo, od kako ih je mtel kupio, samo problemi a poboljšanja na slamci. Treće, mtelu je cilj da ifrastrukturno penetrira u Federaciju a za korisnike ih boli "uvo". Četvrto, sav kapital ide u Srbiju a do sada je ostajao u BiH. Peto, mtel je smiješna konurencija za BHT. Da ih je kupio HS ili meni mrski Telemach možda bi bilo nešta. Ovako je sve to obična prdimahovina.
-
Naslovnica
#6545 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako ostane ponuda i cijene kao do sada, definitivno ostajem.
Ako se prešaltaju na trenutnu mtel-ovu ponudu (gora od BHT), odlazim iste sekunde!
Ako se prešaltaju na trenutnu mtel-ovu ponudu (gora od BHT), odlazim iste sekunde!
- saraf_osmica
#6546 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prešaltaće 1000%. To je politika sva tri dominantna operatora. Politika izjednačavanja ponude na cijeloj teritoriji koju pokrivaju. Recimo BHT može na Dobrinji pustiti 100/100 konekciju bez problema ali neće. Kako je u Varešu tako je i na Dobrinji. Tako isto radi i Mtel i Eronet. Samo će sada da smišljaju isprazne fraze kao što telemach radi tipa "visokih troškova" ili će ponuditi 2 prijatelj broja u mtel mreži kao kompenzaciju za izjednačavanje usluge. Naravno, naivni će da nasjednu.Naslovnica wrote:Ako ostane ponuda i cijene kao do sada, definitivno ostajem.
-
loool
#6547 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jah,eto neko ce dati tolike pare da bi srusio nesto sto se godinama sticalo.Pises kojestarije.Bolje da si napisao smeta mi sto je mtel i sa tim zavrsio,bolje bi zvucalo.saraf_osmica wrote:Samo idiot se može radovati kupovini LOL-a od strane Mtela. Prvo, mtel će izjednačiti ponudu sa svojom ponudom u šumskoj. Drugo, od kako ih je mtel kupio, samo problemi a poboljšanja na slamci. Treće, mtelu je cilj da ifrastrukturno penetrira u Federaciju a za korisnike ih boli "uvo". Četvrto, sav kapital ide u Srbiju a do sada je ostajao u BiH. Peto, mtel je smiješna konurencija za BHT. Da ih je kupio HS ili meni mrski Telemach možda bi bilo nešta. Ovako je sve to obična prdimahovina.
- saraf_osmica
#6548 Re: Logosoft ALL ABOUT
loool wrote:Jah,eto neko ce dati tolike pare da bi srusio nesto sto se godinama sticalo.Pises kojestarije.Bolje da si napisao smeta mi sto je mtel i sa tim zavrsio,bolje bi zvucalo.saraf_osmica wrote:Samo idiot se može radovati kupovini LOL-a od strane Mtela. Prvo, mtel će izjednačiti ponudu sa svojom ponudom u šumskoj. Drugo, od kako ih je mtel kupio, samo problemi a poboljšanja na slamci. Treće, mtelu je cilj da ifrastrukturno penetrira u Federaciju a za korisnike ih boli "uvo". Četvrto, sav kapital ide u Srbiju a do sada je ostajao u BiH. Peto, mtel je smiješna konurencija za BHT. Da ih je kupio HS ili meni mrski Telemach možda bi bilo nešta. Ovako je sve to obična prdimahovina.
Šta me briga. Sam ćeš vidjeti šta je mtel
-
loool
#6549 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pises bez argumenata sto znaci da jedino mozes ih mrziti ili si pak vidovit?Kako ti znas koji je njihov plan i sta ce biti u buducnosti?Zar mislis da je neko toliko lud da otjera korisnike novom vrstom usluge i cijenom?saraf_osmica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta me briga. Sam ćeš vidjeti šta je mtel![]()
- saraf_osmica
#6550 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislim, nick te prikriva pravo. Nema šta. Mada te razumijem. Svako svoga konja hvali. Ne znam na kojoj poziciji radiš u LOL-u ali ono laganje da nema ništa od kupovine vam nije trebalo. Al šta je tu je. Sretno sa novim gazdom.loool wrote:Pises bez argumenata sto znaci da jedino mozes ih mrziti ili si pak vidovit?Kako ti znas koji je njihov plan i sta ce biti u buducnosti?Zar mislis da je neko toliko lud da otjera korisnike novom vrstom usluge i cijenom?saraf_osmica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta me briga. Sam ćeš vidjeti šta je mtel![]()