GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6526 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

http://www.klix.ba/vijesti/sarajevo/cen ... /120110053
Centrotrans: Cijena mjesečne karte za studente od 16 do 29,80 KM
cyprus

#6527 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:
cyprus wrote:Fakat, čitajući po fejsbuku, meni se čini da više ljudi podržava GRAS-ovce... Narod totalno pobudalio...
Ma ako imas u raji slicne sebi nije ni cudno, rodjeni kontrasi!!! :mrgreen: :mrgreen:

Ja po svojima ne bih tako rekao, ne znam ikoga koje podrzao ovu mafiju!
Ma jok u raji, moja raja haman pa indiferentna, čini mi se da danas niko nije posvetio nijedan post GRAS-u :mrgreen: Mislim na ove rasprave u komentarima ispod različitih članaka, npr. klixovih...
perfect_guy

#6528 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by perfect_guy »

Black swan wrote:ja mislim da je ovo kraj grasa kojeg poznajemo
također mislim da ni 500 buseva ne mogu zamijeniti tramvaje
pjehe išao do čvile od narodne banke
nijedan bus od centrotransa... a u suprotnom samo 2

da oni ne mlataraju tim brojkama od 30 buseva samo da kasnije mogu pokupiti lovu
u tih 30 vjerovatno računaju i ono što vozi za hadžiće, rakovicu, vratnik, širokaču (12, ili koliko već linija je pomenuto)

a danas, hajde razumijem gužva i sve to, ali bukvalno se raspadam od poza koje sam izmjenjao od katedrale do ilidže
perfect_guy

#6529 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by perfect_guy »

un1ted wrote:http://www.klix.ba/vijesti/sarajevo/cen ... /120110053
Centrotrans: Cijena mjesečne karte za studente od 16 do 29,80 KM
da li bi ovo sad vrijedilo, pošto je vijest stara godinu i nešto?
vješalica

#6530 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

vrijedi ta cijena i dan danas jer je u isto vrijeme gras dao 16km za sve zone

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/67248 ... dente.html
Asiklar

#6531 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Asiklar »

Ima li kakav prijevoz sutra sa stupa do zeljeznicke u 5 ujutro. Trebam na stanicu stici? :D
Nisrin

#6532 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Mene pravo nervira sto su ljudi zaludjeni Centrotransom, mogu oni sad pucati niske cijene, ali kad dobiju linije trajno, onda ce MORATI podici cifre, jer su im visoki troskovi amortizacije vozila, nova su im vozila i dobro su placeni i njihovi radnici...
I uredu, studenti, penzioneri, radnici mogu priustiti te Centrotransove karte koje su "jeftinije od GRASovih", ali sta ce svi oni koji ne spadaju u ove grupe, koji su na birou, a moraju se kretati?
To je ta grupa koja podrzava GRAS u najvecoj mjeri...i to su ljudi koji negoduju ovih dana i svadjaju se sa vozacima Centrotransa koji NE DOPUSTAJU prolaz bez karte...

Pogledajte Centrotrans na drugim linijama, oko Sarajeva i dalje i uporedite njihove cijene sa cijenama BILO KOJEG DRUGOG PREVOZNIKA!

Danas sam u nekoliko navrata primjerila kombije, kao ovaj na videu sto je, staje po stanicama i ljudi ulaze :D Parola snadji se, tih "divljih prevoznika" imate svugdje po BiH, jos je izrazenije nego ovdje STO CE BITI...

Kako god, GRAS je donji, bolje nisu ni zasluzili i ovo je stvarno previse, cak i od njih!
Bolje im je bilo i 16 KM, i 53 KM od pojedinaca, institucija nego sto sad nece imati nista!!! Sve i da pocnu sa radom 15. ili 20, ko ce im vise kupiti kupon?!
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6533 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Matijevic_Vlado »

perfect_guy wrote:
Black swan wrote:ja mislim da je ovo kraj grasa kojeg poznajemo
također mislim da ni 500 buseva ne mogu zamijeniti tramvaje
pjehe išao do čvile od narodne banke
nijedan bus od centrotransa... a u suprotnom samo 2

da oni ne mlataraju tim brojkama od 30 buseva samo da kasnije mogu pokupiti lovu
u tih 30 vjerovatno računaju i ono što vozi za hadžiće, rakovicu, vratnik, širokaču (12, ili koliko već linija je pomenuto)

a danas, hajde razumijem gužva i sve to, ali bukvalno se raspadam od poza koje sam izmjenjao od katedrale do ilidže
poze kao stoperka ili :mrgreen: ?
Ciprol

#6534 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ciprol »

Nisrin wrote:Mene pravo nervira sto su ljudi zaludjeni Centrotransom, mogu oni sad pucati niske cijene, ali kad dobiju linije trajno, onda ce MORATI podici cifre, jer su im visoki troskovi amortizacije vozila, nova su im vozila i dobro su placeni i njihovi radnici...
I uredu, studenti, penzioneri, radnici mogu priustiti te Centrotransove karte koje su "jeftinije od GRASovih", ali sta ce svi oni koji ne spadaju u ove grupe, koji su na birou, a moraju se kretati?
To je ta grupa koja podrzava GRAS u najvecoj mjeri...i to su ljudi koji negoduju ovih dana i svadjaju se sa vozacima Centrotransa koji NE DOPUSTAJU prolaz bez karte...

Pogledajte Centrotrans na drugim linijama, oko Sarajeva i dalje i uporedite njihove cijene sa cijenama BILO KOJEG DRUGOG PREVOZNIKA!

Danas sam u nekoliko navrata primjerila kombije, kao ovaj na videu sto je, staje po stanicama i ljudi ulaze :D Parola snadji se, tih "divljih prevoznika" imate svugdje po BiH, jos je izrazenije nego ovdje STO CE BITI...

Kako god, GRAS je donji, bolje nisu ni zasluzili i ovo je stvarno previse, cak i od njih!
Bolje im je bilo i 16 KM, i 53 KM od pojedinaca, institucija nego sto sad nece imati nista!!! Sve i da pocnu sa radom 15. ili 20, ko ce im vise kupiti kupon?!
ovo jest, centrotrans je skuplji inače. znam kad idem kući u krajinu, njihove karte su ugl nešto malo skuplje od ostalih.
Reglan

#6535 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Reglan »

Pa cijena u centri danas nije bila 1,20 kako je bilo do sad nego 1,60.Odmah digli za lijeka im trebalo.
pathyeshme

#6536 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

Nisrin wrote:Mene pravo nervira sto su ljudi zaludjeni Centrotransom, mogu oni sad pucati niske cijene, ali kad dobiju linije trajno, onda ce MORATI podici cifre, jer su im visoki troskovi amortizacije vozila, nova su im vozila i dobro su placeni i njihovi radnici...

Iskreno, zaboli me k****.
U potpunosti se zalažem da se, ma ko god vozio, uvede da niko bez karte ne može ni prismrditi prevoznom sredstvu. Situacija sa švercanjem je otišla u tri lijepe, i krajnje je vrijeme da se tome stane u kraj. A, vjerujte, kad je centrotrans u pitanju, kod njih nema ono 'nemam karte'... Oni ti ne daju ući bez nje pa ti izvoli, razmisli šta ćeš.
Dosta mi je više smdrljivih, napušenih i pijanih, usranih i ispovraćanih, koji se uvale u javni gradski prevoz kao da su u kuću zalegli.
vjesticanametli

#6537 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vjesticanametli »

e onda trebaju zone i korigovanje cijena i masa nekih stvari
ne koristim smece od JP-a ali narodu ovo treba :D i svi opet setaju veseli i čili
ma bjez ba pojeo vuk magarca
Cholina_Lokica

#6538 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

vjesticanametli wrote:e onda trebaju zone i korigovanje cijena i masa nekih stvari
ne koristim smece od JP-a ali narodu ovo treba :D i svi opet setaju veseli i čili
Izvela pascad vani i setamo, i fakat je otuzno bilo gledati kolone ljudi koji hodaju, premoreni, nikakvi, isto u ratu :|
Kinaski

#6539 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

arshavin wrote:Pa cijena u centri danas nije bila 1,20 kako je bilo do sad nego 1,60.Odmah digli za lijeka im trebalo.
1,60 su i najavili da ce biti . Kazu isto ko u grasu
pathyeshme

#6540 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

Cholina_Lokica wrote:
vjesticanametli wrote:e onda trebaju zone i korigovanje cijena i masa nekih stvari
Izvela pascad vani i setamo, i fakat je otuzno bilo gledati kolone ljudi koji hodaju, premoreni, nikakvi, isto u ratu :|
Trebala si im ponudit' paščad, nek ih jašu :D
Cholina_Lokica

#6541 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

pathyeshme wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Trebala si im ponudit' paščad, nek ih jašu :D
Il' ih bar zaganjat, da trce i brze stignu :lol:
vjesticanametli

#6542 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

:lol: pa znam ali opet ponavljam nema nista dok ne izađŽu na ulicu i sve povjesaju i skrse ali to se kod nas nikada pa ni tada nece desiti
do tada neka setaju

ne da jasu cuke nego da ih setaju jer im je usput :lol:
Nisrin

#6543 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

U ovoj drzavi niko nije dobro placen, nije zadovoljan cak ni kad ima redovnu platu, i nikome nije dobro, a svi su na radnim mjestima, imaju kuce, auta, idu na more, super se oblace, izlaze, druze se...pustimo se demagogije vise!
Koliko je raje na biroima i dali bi sve da dobiju priliku da bilo gdje rade, cak i za minimalac!
crnoplavo

#6544 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by crnoplavo »

vjesticanametli wrote::lol: pa znam ali opet ponavljam nema nista dok ne izađŽu na ulicu i sve povjesaju i skrse ali to se kod nas nikada pa ni tada nece desiti
do tada neka setaju

ne da jasu cuke nego da ih setaju jer im je usput :lol:
a naravno oni sto imaju auta nisu krivi nizasta...
svi u auta, zrak je katastrofa, umjesto da svi (osim invalida) hodaju i budu zdraviji ono sve zdravo mladao pohrlilo u auta da zagaduje zrak, nedo Bog prosetat sat vremena, vec uvali guzcetinu u sjedalo i ojha, zagaduj
vjesticanametli

#6545 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

pa kupite auto i relax :D
kad pozele nesto da promijene bice bolje do tada setnjaaaaaaaa :D
crnoplavo

#6546 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by crnoplavo »

trebaju svi setat, osim invalida, imas dvije noge, zdrav/a a nemozes prohodat danas 20 km pa ubij se
vjesticanametli

#6547 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

:D :lol: nije 20 vec 12 km i necu se ubiti vec cu auto voziti a ubij se ti jer setas :D
Jokericious

#6548 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Jokericious »

crnoplavo wrote:trebaju svi setat, osim invalida, imas dvije noge, zdrav/a a nemozes prohodat danas 20 km pa ubij se
Ja bih preporucio lagano trcanje.
P308

#6549 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by P308 »

crnoplavo wrote:trebaju svi setat, osim invalida, imas dvije noge, zdrav/a a nemozes prohodat danas 20 km pa ubij se
bas se da setat ljudima u 7 ujutro po kisi
crnoplavo

#6550 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by crnoplavo »

12+12/24
debeloguzicari vozaju auta i voze se autima/autobusima/tramvajima zagaduju zrak
Post Reply