Toga se ija bojim.MOSALJOZE wrote:Svidja mi se ova ideja.Sad nemojte me pogrešno shvatiti,ali čitam kako će savez predstavljati dresove pred SP,kako će igrači imati razne obaveze.Bojim se da ovo ne preraste u takav cirkus,da će pripreme biti "zanemarene" i da će bit važnije slikat se i vršiti neke promocije.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
DonVVVV
#6526 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
-
PeppermintSA
#6527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja se pitam da li ljudi kod nas uopšte razumiju loptushake69 wrote:Mislim da je Ognjen odgovorniji u odbrambenim zadacima i da ce imati blagu prednost u odnosu na Vrska, nadam se.
SA 1. dijelom se slazem.. U vezi 2. dijela...mislim da ne razumijes igru reprezentacije na desnoj strani. (za koju, BTW, ne tvrdim da je idealna, ali u takvoj igri Vrsajevic igra onako kako se trazi od njega i u takvoj ulozi, koju obavljaju Mujdza i Vrsajevic, Ognjen i Ermin bi bili smjesniji od Vrsajevica)
Cuj to, ne znam sta treba raditi desni bek?
Ybga..izgleda bas da ne znas.. Avdija je (ili bi trebao da bude) desni bocni igrac, a NE samo desni bek. Ako ne znas razliku izmedju te dvije pozicije, onda je tvoja konstatacija u tvom zandjem postu, vjerovatno tacna.
Ja ti fino napisem post, ti se pravis grbav![]()
---------------------
Malo postovanja, druze, za sagovornike. Govorimo o Avdiji kao desnom beku, zamjeni za Mujdzu, zar ne? Mujdza umije vrlo pristojno odgovoriti odbrambenim zadacima, sto je godinama pokazivao u Bundesligi i reprezentaciji a i probiti protivnicku odbranu s jednako dobrim centarsutom. Avdija nema Bozijeg dara za to prvo sto sam rekao za mensura a za drugo, vidjeli smo kako je ispadao smijesan protiv jacih ekipa (Argentine) da nema kuveta da nabaci loptu pored argentinskog beka. Iako se govori da je brz, ne pokazuje to u vracanju nakon neuspjesnih napada gdje je redoviti musterija 'ko muha bez glave" na desnoj strani. Baska je sto je imao uspjeha protiv slabasnih momaka iz knezevine na svicarskoj granici i slicno, u proteklim kvalama, ali u Brazilu ce biti neuporedivo jace selekcije.
Vršajević, istina, nema defanzivnih kvaliteta ali je daleko od istina priča koju ovdje pokušavaju pojedinci da guraju o tome da nam desni bek sasvim solidno funkcioniše kad je tu Mujdža ili Vranješ. Preko koje strane smo primili doslovno sve golove protiv Portugala? Po kojoj strani su nas Egipćani unakazili u prijateljskoj? Po kojoj strani Amerikanci? Po kojoj strani su nam Slovaci bježali?
Kad smo pukli u Parizu? Kad se Pjanić prestao vraćati i zatvarati. Zašto nemamo probleme na lijevom beku iako Salihović takođe NEMA nikakvih defanzivnih kvaliteta? Jer se Lulić vraća i zatvara.
Meni prvom Vršajević ide na neku stvar, ali tvrditi da nam je desna strana propuh zbog njega može izvaliti samo neko ko veze nema s fudbalom, uz svo dužno poštovanje.
- IcedMFEarth
#6528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Kad već nemamo kvalitetnog defanzivnog veznog, ja bih stavio ovako dva centralna i biće dosta da stvaraju pometnju protivniku, pogotovo Pjanić koji to zna raditi i u klubu. Kreativnosti u ovom veznom redu vala neće faliti, plus Džeko koji se često izvlači u sredinu. Sa dva napadača i dva krila ne treba i još jedan ocentralni ofanzivni vezni koji će igrati iza napadača. Na klupi ima Zukanović koji može pokriti lijevi bek i štopera. Vranješ štoper i desni bek. Medunjanin i Hadžić koji mogu igrati centralne vezne. Višća, Stevanović i Kvržić krila. Misimović može igrati polu-špica. Ovako kad gledam i ne izgleda mi ovo loše, pod uslovom da su svi zdravi.
-
PeppermintSA
#6529 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
IcedMFEarth wrote:
Kad već nemamo kvalitetnog defanzivnog veznog, ja bih stavio ovako dva centralna i biće dosta da stvaraju pometnju protivniku, pogotovo Pjanić koji to zna raditi i u klubu. Kreativnosti u ovom veznom redu vala neće faliti, plus Džeko koji se često izvlači u sredinu. Sa dva napadača i dva krila ne treba i još jedan ocentralni ofanzivni vezni koji će igrati iza napadača. Na klupi ima Zukanović koji može pokriti lijevi bek i štopera. Vranješ štoper i desni bek. Medunjanin i Hadžić koji mogu igrati centralne vezne. Višća, Stevanović i Kvržić krila. Misimović može igrati polu-špica. Ovako kad gledam i ne izgleda mi ovo loše, pod uslovom da su svi zdravi.
ne možemo mi igra sa 2 napadača, to je samoubistvo.
Prespori smo
- IcedMFEarth
#6530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa možemo ostaviti Ibiševića na klupi, ubaciti Misimovića. Ali opet faktički ista stvar, a još smo sporiji. Ibišević barem radi presing na protivnika.
-
Paul F.
#6531 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Potpuno se slažem.horion_bosona wrote:loše, dno... totalni promašaj
Čuj fudbal = ekonomija.
Španci masovno bježe iz Španije smatrajući da tamo nema perspektive.
Brazilska ekonomija se jeste popravila u zadnjih nekoliko godina ali ćemo ubrzo vidjeti tu "ekonomiju"
kad bosanski novčanici počnu nestajati na SP u Brazilu.
- Logovan
#6532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Možemo, samo mora se nazad, tj. iza napadača sve fino posložiti.PeppermintSA wrote: ne možemo mi igra sa 2 napadača, to je samoubistvo.
Prespori smo
-
DonVVVV
#6533 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
IcedMFEarth wrote:
Ovako mozemo protiv Latvije i Litvanije.
Protiv malo jace rep.
Pjanic u Romi ima osiguraca, Salihovic bi samo pravio nama pometnju.
Last edited by DonVVVV on 14/04/2014 23:42, edited 1 time in total.
- IcedMFEarth
#6534 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
De začas ti napiši kakvu bi ti formaciju izveo dok nisi banovan, fakat me interesuje 
-
DonVVVV
#6535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jeli to prijetnjaIcedMFEarth wrote:De začas ti napiši kakvu bi ti formaciju izveo dok nisi banovan, fakat me interesuje
Treba malo pratiti protivnika a ne samo svoje poredati kao panjeve tj. reci ova ekipa tj. rep. moze svakome dati dva gola,
Ne moze se grlom u jagode protiv Argentine i Nigerije.
Ukratko, Begovic + 4-5-1.
Besic zadnji vezni.
-
PeppermintSA
#6536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
S ovim igračkim fondom ne možemoLogovan wrote:Možemo, samo mora se nazad, tj. iza napadača sve fino posložiti.PeppermintSA wrote: ne možemo mi igra sa 2 napadača, to je samoubistvo.
Prespori smo
- IcedMFEarth
#6537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bez Bešića nam se piše propast, sa Bešićem do finala
Tom Bešiću trenutno je najveći izazov čuvati Suljića. Potencijal jeste, ali na njega ne možemo se osloniti.
Tom Bešiću trenutno je najveći izazov čuvati Suljića. Potencijal jeste, ali na njega ne možemo se osloniti.
-
DonVVVV
#6538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
PeppermintSA wrote:ne možemo mi igra sa 2 napadača, to je samoubistvo.
Kaze da igra napadacki nogomet tj. za GOL vise.
To sto je protiv malo jace rep. ocito po ko zna koliko puta dokazano..
Igra bez igre.
Kako doci do lopte protiv malo kvalitetnije pa dalje malo brze igrace tj. one koja ima igraca u def. i off koji koliko toliko da lopte igraju da ne pricam o Nigeriji i Argentini... ocito da nasa strucna kamikaza nije svjesna
Svima nama je jasno da vezni red moramo zgusnuti protiv jaci rep. ne mozemo ovakako "povikat ce opet Misimovic" kao protiv Francuske kad se igralo na Kosevu. U Francuskoj se igralo 4-5-1, sa klasicnim zadnjim veznim tj. sa pravim zadatkom a igrao se nogomet, igrao se nogomet za GOL vise, sada sto je samo jedna usla..otom potom.
Ne kazem da protiv Argentine mozemo izvuci bobu ili pobjedu sa formacijom 4-5-1 tj. klasicnim veznim ali sigurno nas nece rastaviti da imamo veliki (-) pred Nigeriju a kako tek posle tog raspada protiv njih, opet isto
- IcedMFEarth
#6539 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Niđe veze, kritikuje se Pape jer nemamo defanzivnog veznog
Imamo u opticaju Rahimića koji nikako ne igra, Zahirovića koji jedva igra i Bešića koji igra. U Mađarskoj.
Imamo u opticaju Rahimića koji nikako ne igra, Zahirovića koji jedva igra i Bešića koji igra. U Mađarskoj.
-
DonVVVV
#6540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zato iskoci Tino Sven Susic ko zadnji vezni.
Safete, moze se kad hoce...
- IcedMFEarth
#6541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bravo.DonVVVV wrote:Zato iskoci Tino Sven Susic ko zadnji vezni.
Safete, moze se kad hoce...
-
Mirza007
#6542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pozdrav svima, ja sam dakle jedan od onih 4 miliona strucnjaka koje je Osim spominjao.
Dakle, doci ce nam zadnji vezni glave, imam osjecaj. Pogotovo protiv Argentine.
Ovo sto se nudi kao rjesenje (Susic, Hadzic) vise rjesava necije osobne probleme nego objektivni problem reprezentacije koji postoji na toj poziciji - a postoji to se zna vec jako dugo. Sada je mozda kasno, ali je po mom misljenju trebalo traziti od Rahimica da bude maximalno fizicki spreman makar za jedno poluvrijeme protiv Argentine, bez obzira na to sto ne igra (ili da zadnju godinu odigra u bilo kojem klubu gdje bi igrao). Od ovih drugih mogucnosti mi se cini Besic kao najbolje rjesenje ali kako sada stvari stoje on nece ni vidjeti Brazila. Onom utakmicom protiv Mexika je pokazao da moze, mada je i to bilo davno.
Kako bilo mislim da bi trebali proci grupu, samo da dobro otvorimo protiv Argentine (da se razumijemo, meni je i poraz od jednog gola razlike, recimo 2:1 jako dobar rezultat za nas). Sada je sve do Susica. Kako god prosli na Svjetskom, mislim da je i za njega i za reprezentaciju najbolje da se razidju (dva ciklusa - dosta je).
Dakle, doci ce nam zadnji vezni glave, imam osjecaj. Pogotovo protiv Argentine.
Ovo sto se nudi kao rjesenje (Susic, Hadzic) vise rjesava necije osobne probleme nego objektivni problem reprezentacije koji postoji na toj poziciji - a postoji to se zna vec jako dugo. Sada je mozda kasno, ali je po mom misljenju trebalo traziti od Rahimica da bude maximalno fizicki spreman makar za jedno poluvrijeme protiv Argentine, bez obzira na to sto ne igra (ili da zadnju godinu odigra u bilo kojem klubu gdje bi igrao). Od ovih drugih mogucnosti mi se cini Besic kao najbolje rjesenje ali kako sada stvari stoje on nece ni vidjeti Brazila. Onom utakmicom protiv Mexika je pokazao da moze, mada je i to bilo davno.
Kako bilo mislim da bi trebali proci grupu, samo da dobro otvorimo protiv Argentine (da se razumijemo, meni je i poraz od jednog gola razlike, recimo 2:1 jako dobar rezultat za nas). Sada je sve do Susica. Kako god prosli na Svjetskom, mislim da je i za njega i za reprezentaciju najbolje da se razidju (dva ciklusa - dosta je).
- animus
#6543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U nasem savezu ne cvjetaju ruze to odavno znamo ali ovi nasi novinari su fakat nesposobni. Oni ne zele da stvari malo ispitaju pa da imamo pogled iz vise uglova. Maloprije sam naisao na jedan interesantan tekst vezan za nedavno glasanje i Osimov intervju ako se to moze nazvati interrvjuom jer je Osim dao tri recenice a novinar napisao sve ostalo sto je kod nas uobicajena praksa. Tamo ce biti posla za policiju koliko vidim jer se radi o velikim sumama novca koji se izgleda krci kako ko stigne. Moram da kazem da smo mi bas jedan jadan narod koji ne moze imati mira i uzivati kada treba.
http://supersport.ba/bh-nogomet/koga-ce ... adili.html
http://supersport.ba/bh-nogomet/koga-ce ... adili.html
- PriNc_ba
#6544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
evo jutrosnjeg fb spama
nije losa stvarka samo malo nespojivo sve ovo ahahhaha al ajd... samo nek' se pjeva
- Logovan
#6545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svaka čast za ovo.
Okrenut ćemo janje
i mezit baklave
na centru marakane
naši slave
Okrenut ćemo janje
i mezit baklave
na centru marakane
naši slave
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma dajte
...ovo je estetski u rangu celo selo šmrče belo
spot mu nije čak ni smiješan
-
todd_smith
#6547 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo je najveca glupost koju sam vidio/cuo ove godine
- Logovan
#6548 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni je bolje ovo, nego da gledam mržnju između nas i Hrvata.JoseMujica wrote:ma dajte...ovo je estetski u rangu celo selo šmrče belo
-
todd_smith
#6549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja nikoga ne mrzim, ali necu da se trpa u kos sa:Logovan wrote:Meni je bolje ovo, nego da gledam mržnju između nas i Hrvata.JoseMujica wrote:ma dajte...ovo je estetski u rangu celo selo šmrče belo
"Zemljo moja jedina od Mandze i Edina."
Isto kao sto Hrvati ne bi zeljeli isto to. Tema ce vrlo lahko otici u off-topic. Pjesma je debilna. "Zanimljiva" najblaze receno.
- denimb
#6550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sve za 5, ali ako danas imaju svoju zvanicnu zastavu i znamo kako izgleda...zasto vezu onu verziju "cenzura" na pocetku videa sa nasom?
Ili ti ga...smrdi, smrdi, uzasno smrdi...
Danasnji grb hrvatske pocinje sa crvenom kockicom, a grb banovine hrvatske, i NDH je pocinjao upravo onako sa prvim i zadnjim bijelim poljem...
Ili ti ga...smrdi, smrdi, uzasno smrdi...
Danasnji grb hrvatske pocinje sa crvenom kockicom, a grb banovine hrvatske, i NDH je pocinjao upravo onako sa prvim i zadnjim bijelim poljem...