Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Ridjobrki

#6526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ridjobrki »

draganbl wrote:
Ridjobrki wrote:
Ne, nego nije tačna perspektiva iz koje ti pišeš. Nažalost. Ti pišeš iz perspektive obrazovanog i pismenog čovjeka sklonog razmišljanju svojom glavom, vjerovatno čitaš e-novine i buku, gledaš atv, izlaziš u dfk, u životu si bio dalje od Doboja i krećeš se u krugu ljudi koji su ti slični. Sorry, druže, ali ti nisi tipičan baš kao ni ja, Chmoljo i ostala ekipa koji se sklonimo na forum u potrazi za smislom, normalnom i zdravom komunikacijom i dijalogom.

Da se razumijemo, ovo što ti iznosiš jesu činjenice. Ali za tebe. Odi na... Ne moraš daleko, npr na Lauš pa ćeš vidjeti da ono što sam napisao ipak i nije toliko netačno.
Ja ću opet reći da nisi u pravu. Obrazovan i pismen jesam, e-novine smatram katastrofalno lošim portalom, ne dopada mi se nihov pljuvački stil a često ni stavovi koje iznose...
Alternativnu televiziju ne gledam, dosadni su mi, ne izlazim ni po klubovima, ali to uostalom i nema nikakve veze sa mojim postovima. Nije tačno da Banjalučani Bošnjake smatraju "radikaliziranim bradatim hordama". Mislim da se možemo zadržati na tome da ih generalno ne vole, ali ta propaganda "pijenja krvi srpskom narodu" je na sreću nestala negdje po završetku rata.
Shvataš da je ovo moje bilo stereotipizacija nekakava koja je u startu bila lako oboriva bar u pola svojih teza. :-D
Pogledaj ponekad dnevnik RTRS i stupi u kontakt sa ljudima koji gledaju isključivo to pa možda i uočiš neka odstupanja od onoga kako ti se stvari čine. Red aktivnosti precjednika, dva reda zločina nad Srbima za koje niko nije odgovarao, red prijetnje islamista, dva reda duhovnog i pravoslavnog... Uglavnom, krajnji produkt je nešto poput ovog
Da skratimo ... boli koga u banja luci neka stvar za Bosnjake i sta bosnjaci misle.. generalno nas ne volite ... a ne volimo ni mi vas... dakle govorimo opcenito ... svi mi imamo neke zajednicke probleme... Posao prije svega
iste nas brige muce... i to je to
, samo iz prvog lica. :lol: :lol: :lol:

Btw, atv je smor živi ali njihov dnevnik je meni možda i najprihvatljiviji od svih TV kuća u BiH. Barem su od svih kuća najbliži pojmu "medija", ovo ostalo je čista propaganda, agitprop živi...
Komrad

#6527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

draganbl wrote: Vjerovatno je istina to što si napisao, mada sebe lično isključujem iz generalizacija (lako se to iz mojih postova može vidjeti). Takođe, ne bih toj činjenici da se narodi ne vole ni davao neki veliki značaj jer to nije ni bitno. Ne vole se ni pripadnici istog naroda koji recimo potiču iz različitih sredina, ili imaju drugačije interese.
Međutim, stalno se vrtimo oko iste stvari. Politike čitavih stranaka, a ponajviše onih koje pobjeđuju na izborima se baziraju na pljuvanju po drugima. Znači, stranka ne dolazi na vlast zbog toga što nudi plan izlaska iz krize, plan zapošljavanja, konkretne planove za poboljšanje standarda, stanja u zdravstvu, školstvu, policiji, vojsci, carini, već se sve svodi na parolu, glasaj za nas da ne bi oni drugi pobijedili. I tu mislim na sve podjednako.
I ja sebe iskljucujem iz toga.. ali gledam opcenito stanje... sa strane dakle ne vjerujem da se mrzimo u nekoj velikoj mjeri ali sam siguran da se ne volimo u nekoj velikoj mjeri...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

madner wrote:
Komrad wrote:
draganbl wrote: Ja ću opet reći da nisi u pravu. Obrazovan i pismen jesam, e-novine smatram katastrofalno lošim portalom, ne dopada mi se nihov pljuvački stil a često ni stavovi koje iznose...
Alternativnu televiziju ne gledam, dosadni su mi, ne izlazim ni po klubovima, ali to uostalom i nema nikakve veze sa mojim postovima. Nije tačno da Banjalučani Bošnjake smatraju "radikaliziranim bradatim hordama". Mislim da se možemo zadržati na tome da ih generalno ne vole, ali ta propaganda "pijenja krvi srpskom narodu" je na sreću nestala negdje po završetku rata.
Da skratimo ... boli koga u banja luci neka stvar za Bosnjake i sta bosnjaci misle.. generalno nas ne volite ... a ne volimo ni mi vas... dakle govorimo opcenito ... svi mi imamo neke zajednicke probleme... Posao prije svega
iste nas brige muce... i to je to
U cije ime vi sad govorite?
K'o Bakir, u ime Bosnjaka :mrgreen:
Komrad

#6529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
Pa nego sta... necu valjda u ime multietnicara :)
Alfons Kauders

#6530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

draganbl wrote: Vjerovatno je istina to što si napisao, mada sebe lično isključujem iz generalizacija (lako se to iz mojih postova može vidjeti). Takođe, ne bih toj činjenici da se narodi ne vole ni davao neki veliki značaj jer to nije ni bitno. Ne vole se ni pripadnici istog naroda koji recimo potiču iz različitih sredina, ili imaju drugačije interese.
Međutim, stalno se vrtimo oko iste stvari. Politike čitavih stranaka, a ponajviše onih koje pobjeđuju na izborima se baziraju na pljuvanju po drugima. Znači, stranka ne dolazi na vlast zbog toga što nudi plan izlaska iz krize, plan zapošljavanja, konkretne planove za poboljšanje standarda, stanja u zdravstvu, školstvu, policiji, vojsci, carini, već se sve svodi na parolu, glasaj za nas da ne bi oni drugi pobijedili. I tu mislim na sve podjednako.
ej to?

kazes stranke pobjedjuju na racun pljuvanja... ok, i to stoji... donekle...

medjutim, sta se ono desi kad bosnjaci odjebu desnicu i glasaju za ljevicu i centar? kako to da te stranke preko noci postaju najcrnja desnica u srpsko-hrvatskim medijima?

cijelu deceniju slusamo kako bosnjaci, kao najmnogobrojniji narod, moraju preuzeti odgovornost i glasati za progresivne snage, kako bi ih pratila i ostala plemena...

ali avaj... svi ti isti novinari, analiticari, intelektualci i ostali doktori presipanja supljeg u prazno sad kukaju kako je sdp najcrnja moguca opcija, utjelovljenje bosnjackog nacionalizma i stranka koja pokusava uspostaviti islamsku republiku... hmmmmmm... zanimljivo, zar ne? silajdzic, desnicar koji je na izborima zijanio dvije trecine glasova preko noci je postao pozeljan bosnjacki lider... da i ne pricamo o fahri...

dragane, da se ne seremo, imam previse godina za to - svima je ovdje jasno o cemu se radi... :wink: ziv ti meni bio, ali znamo mi vrlo dobro gdje je problem... :D
vivaldi

#6531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

draganbl wrote: Znači, stranka ne dolazi na vlast zbog toga što nudi plan izlaska iz krize, plan zapošljavanja, konkretne planove za poboljšanje standarda, stanja u zdravstvu, školstvu, policiji, vojsci, carini, već se sve svodi na parolu, glasaj za nas da ne bi oni drugi pobijedili. I tu mislim na sve podjednako.
To jeste tako, ali im samo vlast sasvim sigurno nije jedini cilj.
Ridjobrki wrote:atv je smor živi ali njihov dnevnik je meni možda i najprihvatljiviji od svih TV kuća u BiH. Barem su od svih kuća najbliži pojmu "medija", ovo ostalo je čista propaganda, agitprop živi...
Ma atv se razlikuje od rtrs samo po tome sto su oni antidodikovski (narocito otkako nisu dobili nista od one love sto je mile dijelio medijima). Nema tu bas neke profesionalnosti ni objetkivnosti. Ne postoji medij u BiH koji ne duva u neciju tikvu..
Komrad wrote: sa strane dakle ne vjerujem da se mrzimo u nekoj velikoj mjeri ali sam siguran da se ne volimo u nekoj velikoj mjeri...
Ovo je vjerovatno najtacnija definicija. Vecina naroda nema nista protiv druzenja tokom dana, ali navece svak voli zanociti medju svojim..
draganbl

#6532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

Da ne bih bio pogrešno shvaćen, razlog zašto sam napisao da je moja procjena da Banjalučani, Srbi, "generalno ne vole Bošnjake" nije taj što sam htio napraviti nekakve generalizacije i odvući raspravu u tom smjeru, već je to bio odgovor na blagu provokaciju da Srbi za Bošnjake smatraju da su "žestoko radikalizirane bradate horde", kako je jedan forumaš odgovorio.
Znači, samo u tom kontekstu ima smisla moja rečenica da bih se prije zadržao na stavu da Srbi generalno ne vole Bošnjake, i da je ta rečenica korisna da se pročita samo u poređenju sa rečenicom da ih smatraju "žestoko radikaliziranim bradatim hordama".
Ja lično nikada ne bih ni za jednu grupaciju ljudi rekao ni da je volim ni da je ne volim.
plain vanilla

#6533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
plain vanilla wrote:
Nemoj bolan u ime svih Bosnjaka, Bakir ce
a ti mozes u svoje ime..

ja ne mrzim nikoga ko to osobno nije zaluzio, pa bio Bosnjak, Srbin, Hrvat ili multietnicar :D
Alfons Kauders

#6534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

draganbl wrote:Da ne bih bio pogrešno shvaćen, razlog zašto sam napisao da je moja procjena da Banjalučani, Srbi, "generalno ne vole Bošnjake" nije taj što sam htio napraviti nekakve generalizacije i odvući raspravu u tom smjeru, već je to bio odgovor na blagu provokaciju da Srbi za Bošnjake smatraju da su "žestoko radikalizirane bradate horde", kako je jedan forumaš odgovorio.
Znači, samo u tom kontekstu ima smisla moja rečenica da bih se prije zadržao na stavu da Srbi generalno ne vole Bošnjake, i da je ta rečenica korisna da se pročita samo u poređenju sa rečenicom da ih smatraju "žestoko radikaliziranim bradatim hordama".
Ja lično nikada ne bih ni za jednu grupaciju ljudi rekao ni da je volim ni da je ne volim.
kako to moja prijateljica iz BL jednom prilikom slikovito rece...

"znas zasto nas mrze srbi? zato jer smo na stolu ostavili neplacen racun za struju kad su nas istjerali iz stana..."

:D
draganbl

#6535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by draganbl »

Alfons Kauders wrote:
draganbl wrote:Da ne bih bio pogrešno shvaćen, razlog zašto sam napisao da je moja procjena da Banjalučani, Srbi, "generalno ne vole Bošnjake" nije taj što sam htio napraviti nekakve generalizacije i odvući raspravu u tom smjeru, već je to bio odgovor na blagu provokaciju da Srbi za Bošnjake smatraju da su "žestoko radikalizirane bradate horde", kako je jedan forumaš odgovorio.

"znas zasto nas mrze srbi? zato jer smo na stolu ostavili neplacen racun za struju kad su nas istjerali iz stana..."

Vjerovatno imaš neki cilj zašto citiraš moje postove, pa onda nakon toga napišeš nešto što sa mojim postovima nema nikakve veze. Bilo bi lijepo kada bi moje stavove uklopio u kontekst svojih, kada se već pozivaš na njih. U protivnom, zamolio bih te da me ne citiraš bez potrebe.
Ridjobrki

#6536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ridjobrki »

Ono nije bila provokacija i ako ti neke stvari ne primjećuješ onda ti i ja ne živimo u istom gradu. ;-)

Možda Srbi danas u četiri i petnaest ne doživljavaju Bošnjake baš u dlaku onako kako sam ih ja opisao ali ne brini, hoće dogodine ako se to ovako fino i stručno narodu nastavi objašnjavati. Kad ti je Lagumdžija predstavljen kao islamski fanatik a Galijašević kao ekspert za terorizam nisi daleko od dosta nekih čudnih i sa razumom nespojivih stvari. Ja kontam da se ti lično ne možeš u ovom pronaći, ne nalazim te ni ja, ali "Srbi generalno ne vole Bošnjake" je ipak malo prebenigno za reći nakon onog mjesta u istočnoj Bosni čije ja ime nerado potežem u diskusijama jer je iovako preeksploatirano i gdje treba i gdje ne treba.
Komrad

#6537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
Komrad wrote:
plain vanilla wrote:
Nemoj bolan u ime svih Bosnjaka, Bakir ce
a ti mozes u svoje ime..

ja ne mrzim nikoga ko to osobno nije zaluzio, pa bio Bosnjak, Srbin, Hrvat ili multietnicar :D
ne mrzim ni ja .. ali opcenito ne zivimo u nekoj velikoj ljubavi... sto svi vidimo samo niko nece da prizna...
Ridjobrki

#6538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ridjobrki »

vivaldi wrote:
Ridjobrki wrote:atv je smor živi ali njihov dnevnik je meni možda i najprihvatljiviji od svih TV kuća u BiH. Barem su od svih kuća najbliži pojmu "medija", ovo ostalo je čista propaganda, agitprop živi...
Ma atv se razlikuje od rtrs samo po tome sto su oni antidodikovski (narocito otkako nisu dobili nista od one love sto je mile dijelio medijima). Nema tu bas neke profesionalnosti ni objetkivnosti. Ne postoji medij u BiH koji ne duva u neciju tikvu..
Dobro rečeno, a najgledljiviji su bili oni koji su puhali u Soroševu tikvu. Danas je atv najbliže tome.
plain vanilla

#6539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
ne mrzim ni ja .. ali opcenito ne zivimo u nekoj velikoj ljubavi... sto svi vidimo samo niko nece da prizna...
ma sta vidimo? onaj dan kad pocnem mrziti nekoga samo po mjestu njegovog prebivalista, upucat cu se
ja vidim da se narod pati u cijeloj BiH i da smo ovce nevidjene
Komrad

#6540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
Komrad wrote:
ma sta vidimo? onaj dan kad pocnem mrziti nekoga samo po mjestu njegovog prebivalista, upucat cu se
Mislim da se ne razumijemo ... ne govorim o tome da se neko svako jutro budi sa mrznjom prema bosnjacima, hrvatima, srbima itd... mada ima i takvih dusevnih bolesnika
Govorim o situaciji da ljudi ovdje ne zive u nekoj velikoj ljubavi... tacnije u nikakvoj...
jer da nije tako procentat povratka u sve krajeve bi bio mnogo veci od ovog danasnjeg...
plain vanilla

#6541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
plain vanilla wrote:
Komrad wrote:
Mislim da se ne razumijemo ... ne govorim o tome da se neko svako jutro budi sa mrznjom prema bosnjacima, hrvatima, srbima itd... mada ima i takvih dusevnih bolesnika
Govorim o situaciji da ljudi ovdje ne zive u nekoj velikoj ljubavi... tacnije u nikakvoj...
jer da nije tako procentat povratka u sve krajeve bi bio mnogo veci od ovog danasnjeg...
Pa nema veze bas povratak s ljubavi, vise ima s uslovima povratka, od cega zivjeti kad se vratis
ili zasto se vratiti kad si ovamo vec izgradio zivot
pa ako cemo pravo, zasto iz grada na selo

Zasto se Bosnjak iz Njemacke ne vrati u Zenicu? Mrzi Bosnjake?

Sto se mene tice, ne osjecam ni kolektivnu ljubav ni mrznju, svakome po zasluzi..
Komrad

#6542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
Pa nema veze bas povratak s ljubavi, vise ima s uslovima povratka, od cega zivjeti kad se vratis
ili zasto se vratiti kad si ovamo vec izgradio zivot
pa ako cemo pravo, zasto iz grada na selo

Zasto se Bosnjak iz Njemacke ne vrati u Zenicu? Mrzi Bosnjake?

Sto se mene tice, ne osjecam ni kolektivnu ljubav ni mrznju, svakome po zasluzi..
Dobro mozda ja nisam dobro sagledao situaciju ... mozda se ljudi i vole... prihvatam kritiku ako sam pogrijesio
plain vanilla

#6543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:dosta o mrzhnji, nego, imal shta novo o imj-u? :D
nema, ali ako treba, izmislit cemo :roll: :D
Alfons Kauders

#6544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

draganbl wrote: Vjerovatno imaš neki cilj zašto citiraš moje postove, pa onda nakon toga napišeš nešto što sa mojim postovima nema nikakve veze. Bilo bi lijepo kada bi moje stavove uklopio u kontekst svojih, kada se već pozivaš na njih. U protivnom, zamolio bih te da me ne citiraš bez potrebe.
Moj stav je jasan - u istoj mjeri u kojoj ne treba generalizirati citave narode, ne treba generalizirati ni sve politicke opcije. :D Dozom sarkazma castim, onako jer volim raju iz grada na Vrbasu. :D

Pusti se te price kako bas sve stranke dobiju izbore na pljuvanju, parolama i mrznji. To jednostavno nije slucaj. Isto ti dodje kao i neki jeftini stereotip o cijelom narodu. To sam u prvom postu i rekao.

Cinjenica je da vecina Srba u RS podrzava politicke opcije koje su meni u najmanju ruku odvratne, iz svima poznatih razloga. Ja ipak nikad necu poistovjecivati cijeli narod sa glasackim tijelom u RS, brojevi mi nisu bitni. Bitni su mi moji prijatelji, pripadnici tog istog naroda s kojim sam se veceras zapio i koji vjeruju u isto sto i ja.To su i dokazali kad je bilo najvaznije, upravo zato jer su vjerovali u nesto sto nije ni blizu onome u sta vjeruje vecina glasaca u tvom komsiluku. Nisu sve politike iste, ni slicne, ni podudarne, nit' koji kurac. Crno-bijeli svijet druze moj. :D
zavrzlama

#6545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

glupo je pomisljati na mrznju jednog naroda prema drugom narodu....samo postoji jedna istina da srbi imaju vecih problema da zive u blizini bosnjaka ,nego bosnjaci u blizini srba ....zasto?

vise je razloga navest cu neke glavnije:

srbima je suzivot protiv strateskog interesa i onog za sta su ginuli....suzivot sa bosnjacima rusi njihov strateski i ideoloski cilj...
srbima je prisutnost bosnjaka dokaz poraza i neugodno suocavanje sa onim sto su pocinili njihovi sunarodnici...
srbima je suzivot sa bosnjacima rizik da ih proglase "Alijinim srbima i izdajicama srpstva"

bosnjacima je suzivot sa srbima strateski cilj i nije izdaja onog za sta su ginuli....suzivot sa srbima jaca BIH ...
bosnjacima je prisutnost srba dokaz da nisu sami za BIH i suzivot i potvrda da ustraju na odrzavanju suzivota...
bosnjacima je suzivot sa srbima moralno olaksanje i skidanje rizika da ce se ponovo morati ginuti za drzavu BIH..

ne mrze bosnjaci srbe ,niti srbi mrze bosnjake......nego su strateski ciljevi srba takvi da im suzivot sa drugim se ne poklapa sa stratesko-ideoloskim ciiljevima....sutra da kod srba dodje promjena politicke garniture i da srbija pusti BIH na miru, za par godina bi se ti odnosi popravili i vise nego sto iko pomislja..znaju to i velikosrbi,zato konstantno bojeci se tog scenarija rade na suzbijanju mogucnosti zblizavanja naroda...
Alfons Kauders

#6546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

IMJ je Chucku Norrisu oduzeo legitimitet!
zilog

#6547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zilog »

Alfons Kauders wrote:

Osim pritajene prijeratne xenofobicne mrznje, podgrijane kosovskom mitologijom, mrze nas i zbog jedne psiholoske zamke:
Lakse je objasniti na vlastitom primjeru, mada nije u srazmjeri...
Sjecate li se kada ste prema nekom ispali pravi shupak? Bez pravog razloga i iskrenog izvinjenja. Mozda nikad niste ni priznali, ali ste duboko u sebi znali kakvi ste ispali. Mozda vas je neko naveo da ispadnete takvi, ali nije bilo povratka.
Nakon toga, sve je u vama radilo da opravdate taj postupak i polako ste tu osobu poceli okrivljavati za vasu budalastinu. Poslije toga je bilo vrlo lako naci razlog da je mrzite, ili bar ne "gotivite" i zazirete od nje/njega.

Ne odnosi se na sviju, ali na veliki broj onih koje je lako prepoznati.

U nasem slucaju, kako prepoznati da vas neko mrzi?
Kada cujete pricu da su svi krivi i kada vam pocnu relativizirati uzroke pokolja.
Alfons Kauders

#6548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:
nema, ali ako treba, izmislit cemo :roll: :D
chekam :)

pa dochekam :D
Alfons Kauders wrote: IMJ je Chucku Norrisu oduzeo legitimitet!
sad mi je lakshe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ivo Kiseliakus Rex Croatorum

iebote, da vierum u deusa mogao sam u naimaniu ruku biti kardinal... reis ili vladika... ali sta ie tu ie...

Bog je jedan! A ime mu je Edin Dijamant Dzeko!
Alfons Kauders

#6549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

zilog wrote: Osim pritajene prijeratne xenofobicne mrznje, podgrijane kosovskom mitologijom, mrze nas i zbog jedne psiholoske zamke:
Lakse je objasniti na vlastitom primjeru, mada nije u srazmjeri...
Sjecate li se kada ste prema nekom ispali pravi shupak? Bez pravog razloga i iskrenog izvinjenja. Mozda nikad niste ni priznali, ali ste duboko u sebi znali kakvi ste ispali. Mozda vas je neko naveo da ispadnete takvi, ali nije bilo povratka.
Nakon toga, sve je u vama radilo da opravdate taj postupak i polako ste tu osobu poceli okrivljavati za vasu budalastinu. Poslije toga je bilo vrlo lako naci razlog da je mrzite, ili bar ne "gotivite" i zazirete od nje/njega.

Ne odnosi se na sviju, ali na veliki broj onih koje je lako prepoznati.

U nasem slucaju, kako prepoznati da vas neko mrzi?
Kada cujete pricu da su svi krivi i kada vam pocnu relativizirati uzroke pokolja.
nekad davno, spremajuci nekakav rad vezan uz krivicno... citao sam iskaze silovatelja, pedofila i slicnih manijaka... nakon cega sam, sav u nekom akademskom folu, odlucio da cu bez ikakvog pitanja zavaliti svakog kretena koji krene udarati zenu ili dijete zavaliti u glavu, cim god stignem... jebes ga, pravni sistem nije dovoljno efikasan... ali saka ili glava cuda cine - jebo par godina "rehabilitacije" u kpd-u...

vidis... jedna stvar koja se uvijek provlacila kroz te iskaze, bilo da se radi o zeni koja je prezivjela cari menopauze ili djevojcici koja nije ni spoznala pubertet, je bila ona "izazivala me", pracena klasicnom balkanskom "sve su one iste"

paralele neka povlaci maric, ja nisam placen za to...
DrugaGimnazija

#6550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DrugaGimnazija »

Dnevnik.ba wrote: Potvrdi li se kako je točna informacija da je OHR poništio odluku SIP-a, a to ćemo znati već sutra, to praktično znači kako iza rušenja Daytonskog sporazuma i rušenje BiH, pretvaranja Federacije BiH u bošnjački entitet i eliminiranja Hrvata kao konstitutivnog naroda i disolucije BiH, stoji međunarodna zajednica.( R. I. / Dnevnik.ba)
Vrlo lijepo i zurnalistcki neutralno srocena vijest. :?

Autor R.I. je uspio dva puta spomenuti rusenje BiH u jednoj recenici, a za nepostivanje Dejtona optuzuje jedinu instituciju nadleznu da tumaci taj Dejton. Sta jos na to reci?!
Locked