Shvataš da je ovo moje bilo stereotipizacija nekakava koja je u startu bila lako oboriva bar u pola svojih teza.draganbl wrote:Ja ću opet reći da nisi u pravu. Obrazovan i pismen jesam, e-novine smatram katastrofalno lošim portalom, ne dopada mi se nihov pljuvački stil a često ni stavovi koje iznose...Ridjobrki wrote:
Ne, nego nije tačna perspektiva iz koje ti pišeš. Nažalost. Ti pišeš iz perspektive obrazovanog i pismenog čovjeka sklonog razmišljanju svojom glavom, vjerovatno čitaš e-novine i buku, gledaš atv, izlaziš u dfk, u životu si bio dalje od Doboja i krećeš se u krugu ljudi koji su ti slični. Sorry, druže, ali ti nisi tipičan baš kao ni ja, Chmoljo i ostala ekipa koji se sklonimo na forum u potrazi za smislom, normalnom i zdravom komunikacijom i dijalogom.
Da se razumijemo, ovo što ti iznosiš jesu činjenice. Ali za tebe. Odi na... Ne moraš daleko, npr na Lauš pa ćeš vidjeti da ono što sam napisao ipak i nije toliko netačno.
Alternativnu televiziju ne gledam, dosadni su mi, ne izlazim ni po klubovima, ali to uostalom i nema nikakve veze sa mojim postovima. Nije tačno da Banjalučani Bošnjake smatraju "radikaliziranim bradatim hordama". Mislim da se možemo zadržati na tome da ih generalno ne vole, ali ta propaganda "pijenja krvi srpskom narodu" je na sreću nestala negdje po završetku rata.
Pogledaj ponekad dnevnik RTRS i stupi u kontakt sa ljudima koji gledaju isključivo to pa možda i uočiš neka odstupanja od onoga kako ti se stvari čine. Red aktivnosti precjednika, dva reda zločina nad Srbima za koje niko nije odgovarao, red prijetnje islamista, dva reda duhovnog i pravoslavnog... Uglavnom, krajnji produkt je nešto poput ovog
, samo iz prvog lica.Da skratimo ... boli koga u banja luci neka stvar za Bosnjake i sta bosnjaci misle.. generalno nas ne volite ... a ne volimo ni mi vas... dakle govorimo opcenito ... svi mi imamo neke zajednicke probleme... Posao prije svega
iste nas brige muce... i to je to
Btw, atv je smor živi ali njihov dnevnik je meni možda i najprihvatljiviji od svih TV kuća u BiH. Barem su od svih kuća najbliži pojmu "medija", ovo ostalo je čista propaganda, agitprop živi...