Android OS
Moderator: Benq
- respo
#6526 Re: Android OS
nisi naveo manu osmand-a a u toj prici prednost iga
offline navigacija je ogranicena cini mi se na 250 kilometara kod osmand-a dok je kod igo neogranicena
prednost osmanda je recimo sto se edituje haman pa svako dnevno i cesto izlaze nove mape dok je to u igi kvartalno
offline navigacija je ogranicena cini mi se na 250 kilometara kod osmand-a dok je kod igo neogranicena
prednost osmanda je recimo sto se edituje haman pa svako dnevno i cesto izlaze nove mape dok je to u igi kvartalno
-
zLatk0
#6527 Re: Android OS
Meni je mozda bolji Navitel od iGo, sto se tice prave navigacije.. Treba ti samo .apk - mape skidas sa njihove stranice + sve je u mapama (POI), a dosta dobro su prekrili nase podrucje
-
quarterback
#6528 Re: Android OS
sto se tice iGOa vec godinama vuce iste fajlove, dakle jednom slozis svoj content folder u kojem su mape, poi i ostalo sto koristis, zipujes ga i potom ga svaki sljedeci put nakon sto instaliras iGO pokretanjem apk-a samo kopiras na svoje mjesto
igo sa svim sto ti treba instaliras bukvalno u 2 klika
1. pokretanje iGO apk fajla
2. unzipovanje content foldera na sd karticu
igo sa svim sto ti treba instaliras bukvalno u 2 klika
1. pokretanje iGO apk fajla
2. unzipovanje content foldera na sd karticu
-
BadBoy
#6529 Re: Android OS
A ljudi, zar vam je u Sarajevu baš toliko prijeko potrebna navigacija? Haj po Bosni ako ćeš se zavlačiti po nekim mjestima, mogu i razumjeti, niko se ne voli izgubiti. Ali u Sarajevu manje-više apsolutno sve možeš ukapirati za pola godine vožnje i to ako si žensko 
- shiljak
#6530 Re: Android OS
kako nije potrebna, Baščarčija, Ilidža.. 
-
Djubre_
#6531 Re: Android OS
Ma ne treba ti ni po bosni.. prkno
treba ti van granica najvise... nemojte misliti ovo bukvalno.. ali koji ce mi djavo po sarajevu, zenici, tuzli itd.. ok diskutujete.. to je samo moje misljenje..
Sent from my GT-I9001
Sent from my GT-I9001
-
aMeR_BH
#6532 Re: Android OS
Koji governor/scheduler preporucujete za najbolji vijek baterije bez ugrozavanja performansi? Na XDA ima dosta komentara ali sam otprilike skontao da je to conservative/sio ili smartass2/sio
Moj kernel ne podrzava smartass2 pa sam stavio conservative ali da cujem i vase komentare
Sent from Xperia Arc S using Tapatalk
Moj kernel ne podrzava smartass2 pa sam stavio conservative ali da cujem i vase komentare
-
lozze
#6533 Re: Android OS
Imam samsung galaxy nexus, i cekam jos uvijek software update 4.2....postoji li neki fazon da ubrzam taj proces da mi dodje software update?
- respo
#6534 Re: Android OS
rekoh cini mi se ne znam tacno je li 250KM mozda je 350 300 nisam siguran al znam da ima ogranicenje kod osmand-a jer to je u biti pravljeno da bude online navigacija a ne offline tek kasnije je pocelo sa tim offline navigiranjemLud i ponosan wrote:Nije istina, od Sarajeva do H. Novog ima malo više (preko Mostara), nedavno sam isprobao kako radi, bez greške. U povratku je bilo nekih problema, zbog pojedinaca - indijanaca, ali ništa što što se neće brzo ispraviti.respo wrote:nisi naveo manu osmand-a a u toj prici prednost iga
prednost osmanda je recimo sto se edituje haman pa svako dnevno i cesto izlaze nove mape dok je to u igi kvartalno![]()
Nema nikakvog limita po pitanju kilometraže.
Prednost OsmAnd-a je i pokrivenost. Kakav iGo...Uzmi obje, sjedi i provozaj se po gradu, otiđi do Lukavice, Ilidže, D. Malte,... pa ćeš vidjeti o čemu pričam. A onda isprobaj i po BiH... Ne mogu se porediti.
Nedostatak OSM-a jeste sto svako ima pravo da koriguje i mijenja mape kako zeli, tako da se pojavi dosta gresaka, no update je skoro sedmicno, pa se i te greske brzo ispravljaju. Dosta je entuzijasta kod nas i uradili su veliki posao.
I da, testirao sam ja Navigon i iGo, detaljno, unutar EU su vjerovatno bolje opcije (posebno iGo), ali BiH ni pod razno.
ps drago mi je da sam garmin instalirao pa testiram garmin na androidu al je jos to u nekom razvoju i ne podrzava sve rezolucije nego samo velike
- respo
#6535 Re: Android OS
od njih samih
pogledaj jebo ga ti sam ako meni ne vjerujes
pogledaj jebo ga ti sam ako meni ne vjerujes
-
zLatk0
#6536 Re: Android OS
Mislim da nema toga sada, jer ti nudi 1 mapu BIH od cca 55mb i vazi za cijelu,ker su sad offline, nije kao Maps
- respo
#6537 Re: Android OS
ma nije problem da skines mapu nego kad napravis rutu ne moze dalje od te neke cifre
ti mozes skinuti citav svijet ako zelis u mapama
i lip nisam slabo informisan kazem ti pogledaj kod njih samih na zadnjoj 1.1.0 beta verziji
ti mozes skinuti citav svijet ako zelis u mapama
i lip nisam slabo informisan kazem ti pogledaj kod njih samih na zadnjoj 1.1.0 beta verziji
- respo
#6538 Re: Android OS
evo ti citat
"9.Offline routing is still at an experimental stage but works now for not too long distances"
ps evo ti kompletan pregled te liste
The application currently accomodates the following use cases: 1.Map viewing and looking for locations or landmarks like villages, lakes, addresses (street / house number), the nearest open restaurants, or the closest public transport.
2.Aid for city walking tours (with or without internet) as a tourist, find POIs and addresses.
3.View or go to a location specified by lat/lon coordinates
4.Log your movements in tracks
5.Save your favorite spots as 'Favorites'.
6.OSM contributors can see OSM bugs : open/create, update map, edit POI, send GPX.
7.Navigate using an existing GPX file
8.Use online routing for navigation (requires a small amount of internet traffic per route).
9.Offline routing is still at an experimental stage but works now for not too long distances
"9.Offline routing is still at an experimental stage but works now for not too long distances"
ps evo ti kompletan pregled te liste
The application currently accomodates the following use cases: 1.Map viewing and looking for locations or landmarks like villages, lakes, addresses (street / house number), the nearest open restaurants, or the closest public transport.
2.Aid for city walking tours (with or without internet) as a tourist, find POIs and addresses.
3.View or go to a location specified by lat/lon coordinates
4.Log your movements in tracks
5.Save your favorite spots as 'Favorites'.
6.OSM contributors can see OSM bugs : open/create, update map, edit POI, send GPX.
7.Navigate using an existing GPX file
8.Use online routing for navigation (requires a small amount of internet traffic per route).
9.Offline routing is still at an experimental stage but works now for not too long distances
- respo
#6539 Re: Android OS
jbg i ti se uhvatio onih 250 kilometara za koej usput rekoh da nisam siguran je li bas tolika kilometraza
znam sigurno da sam pokusao lisabon sarajevo i nije moglo kao i oslo sarajevo
je li to 350Km ili 500 ili 750 ne znam
znam da je na pocetku kad su tek to poceli bilo u vrh glave 100Km pa su pomjerali granicu kako je nova verzija izlazila
znam sigurno da sam pokusao lisabon sarajevo i nije moglo kao i oslo sarajevo
je li to 350Km ili 500 ili 750 ne znam
znam da je na pocetku kad su tek to poceli bilo u vrh glave 100Km pa su pomjerali granicu kako je nova verzija izlazila
- respo
#6540 Re: Android OS
bujrum ja ti govorim iz iskustva od prije mozda 10-ak dana
- respo
#6541 Re: Android OS
evo sta pise u samom programu kad pravis rutu
calculate possibly non-optimal route over long distances
znaci nije podrzano rutiranje kako treba preko neke cifre koju ne znam sada tacno
calculate possibly non-optimal route over long distances
znaci nije podrzano rutiranje kako treba preko neke cifre koju ne znam sada tacno
- respo
#6542 Re: Android OS
jbt ako znam sta treba to su navigacije kao sto je onom cehu opsesija gradski saobracaj meni su navigacije topografija geografija
znam sta pricam
eto i sam vidis gdje te odvede na ilidzu umjesto valjda prema gradu
i jel koristis obicni ili plus?
znam sta pricam
eto i sam vidis gdje te odvede na ilidzu umjesto valjda prema gradu
i jel koristis obicni ili plus?
- respo
#6543 Re: Android OS
nije do mapa 100%
najvece greske na mapama se rade u gradovima a ne na otvorenim putevima
kazem ti da je ovdje greska do softvera a ne do mapa kao takvih
ne govorim ja da je osmand los program cak naprotiv al govorim mora se obratiti paznja i na lose stvari na tom programu ako zelimo objektivno reci kakav je osmand
cim podrzava otvorenu kartu normalno da ce biti pokrivenije nego komercijalni koji se obnavljao jednom u 3 mjeseca ili i rijedje
ne govorim ja da je osmand los program cak naprotiv al govorim mora se obratiti paznja i na lose stvari na tom programu ako zelimo objektivno reci kakav je osmand
cim podrzava otvorenu kartu normalno da ce biti pokrivenije nego komercijalni koji se obnavljao jednom u 3 mjeseca ili i rijedje
-
BadBoy
#6544 Re: Android OS
Kod mene na Siyah kernelu je PegasusQ i SIO. Opet što kažeš, svejedno ionako ga punim svaku noć, a nije mi vala vrijedno da imam dual core telefon koji će mi štopati da bih izvukao 10% više baterijeRičard wrote:SmartassV2 - najbolji odnos performanse - trajanje baterijeaMeR_BH wrote:Koji governor/scheduler preporucujete za najbolji vijek baterije bez ugrozavanja performansi? Na XDA ima dosta komentara ali sam otprilike skontao da je to conservative/sio ili smartass2/sio
Conservative - strikno stednja baterije, nekad mozes osjetiti i da zalaguje, zbog smanjene freq CPU-a
Sto se tice Schedulera, tu neces osjetiti neku razliku sta god izabrao.![]()
Ja koristim On Demand i CFQ default.
Mada, na kraju krajeva to je sve sviranje k***u nema nekog osjetnog efekta u praksi![]()
- respo
#6545 Re: Android OS
znam ja sta ti pricasLud i ponosan wrote:Ja ti kazem da je do mapa... Mozes sam pogledati koliko gresaka ima OSM.respo wrote:nije do mapa 100%
Ljudi ne zavrse puteve do kraja kada crtaju, umjesto dvosmjerne unesu jednosmjernu,itd., to se naravno uploaduje i software ne moze pravilno rutirati. Da ne spominjem namjerno izivljavanje i crtanje pogresnih ruta.
Mozes lako provjeriti ovo sto ti govorim.
editovati ne mozes kao na wikipediji nego se moras registrovati pa je tu vec filtrirano kako se boriti protiv toga sto ti govoris
i to je lako provjeriti
a govorim ti da je do softvera a ne do mapa
al nema veze budi ubjedjen u to kad bude tema o tome pisat cemo opsirnije o navigacijama i svemu sto se njih tice
-
aMeR_BH
#6546 Re: Android OS
Osjetim lag na conservativu pa cu se vratiti na Ondemand za sad. Cekam smartassv2 na ovom kernelu ili cu probati drugi.Ričard wrote:SmartassV2 - najbolji odnos performanse - trajanje baterijeaMeR_BH wrote:Koji governor/scheduler preporucujete za najbolji vijek baterije bez ugrozavanja performansi? Na XDA ima dosta komentara ali sam otprilike skontao da je to conservative/sio ili smartass2/sio
Conservative - strikno stednja baterije, nekad mozes osjetiti i da zalaguje, zbog smanjene freq CPU-a
Sto se tice Schedulera, tu neces osjetiti neku razliku sta god izabrao.![]()
Ja koristim On Demand i CFQ default.
Mada, na kraju krajeva to je sve sviranje k***u nema nekog osjetnog efekta u praksi![]()
Sto se tice schedulera komentari su isti pa tu nema dileme
sio > noop > bfq > cfq
-
BadBoy
#6547 Re: Android OS
Meni je Boga mi Siyah riješio dosta problema koje sam imao sa stock samsungovim ICS-om. Dok ne izađe JB neću ga mijenjati 
- rajv0sa
#6548 Re: Android OS
XPERIA Miro kakav je ?
- mumi80
#6549 Re: Android OS
Kod mene su onda vjerovatno stare mape na OsmAndu jer pola ulica u Zenici nema. Ako neko zna odakle mogu skinuti nove mape nek šalje u PP. I jel kod vas moguće pretraživanje po kućnom broju? Ne treba mi navigacija od grada do grada al kad recimo trebam na određenu adresu da ne gubim vrijeme jer ima dosta dugih ulica i izgubim pola sata dok nadjem tačnu adresu. Jel ima neka od ovih boljih navigacija da to može odradit kao Garmin na symbianu?
- Zatamnjena stakla
#6550 Re: Android OS
Imam ga. Fin je. Nemoj sad nešto očekivati ali je ekstrica telefonbELMIN_666 wrote:XPERIA Miro kakav je ?