Pogledat cu ima l' kakav namjenski sprej, pa mozda pokusati ocistiti za pocetak.Bakir1 wrote:ma ima onaj namjenski sprej na svakoj pumpi ali je poskup....
poslano sa Sonija Ze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pogledat cu ima l' kakav namjenski sprej, pa mozda pokusati ocistiti za pocetak.Bakir1 wrote:ma ima onaj namjenski sprej na svakoj pumpi ali je poskup....
ako ne nadjes onda moze i i s ovimkonektovan wrote:Pogledat cu ima l' kakav namjenski sprej, pa mozda pokusati ocistiti za pocetak.Bakir1 wrote:ma ima onaj namjenski sprej na svakoj pumpi ali je poskup....
poslano sa Sonija Ze

Kad si zadnji put nešto očistio bolankonektovan wrote:Pogledat cu ima l' kakav namjenski sprej, pa mozda pokusati ocistiti za pocetak.Bakir1 wrote:ma ima onaj namjenski sprej na svakoj pumpi ali je poskup....
poslano sa Sonija Ze
alkohol rješava puno stvarikB27 wrote:Treba imati u vidu da ti za ovaj poduhvat uopće ne treba nešto što je 'contact cleaner'. Ok, očisti ti kontakte konektora, ali ključno je očistiti sam senzor (njegovo tijelo) koji nema veze sa električnim kontaktima koje 'poboljšavaju' ovi sprejevi.
Vjerujem da ne previše jak alkohol to rješava bez problema - i puno bolje od ovih stvari.
Znači, ti tvrdiš da rakija ne pomažekB27 wrote:Treba imati u vidu da ti za ovaj poduhvat uopće ne treba nešto što je 'contact cleaner'. Ok, očisti ti kontakte konektora, ali ključno je očistiti sam senzor (njegovo tijelo) koji nema veze sa električnim kontaktima koje 'poboljšavaju' ovi sprejevi.
Vjerujem da ne previše jak alkohol to rješava bez problema - i puno bolje od ovih stvari.
Posebno glavoboljuquarterback wrote:alkohol rješava puno stvarikB27 wrote:Treba imati u vidu da ti za ovaj poduhvat uopće ne treba nešto što je 'contact cleaner'. Ok, očisti ti kontakte konektora, ali ključno je očistiti sam senzor (njegovo tijelo) koji nema veze sa električnim kontaktima koje 'poboljšavaju' ovi sprejevi.
Vjerujem da ne previše jak alkohol to rješava bez problema - i puno bolje od ovih stvari.![]()
Jutros ocistio stan, cakum pakum, stelexi, daxovi radili.[emoji1] Ma meni drago sto sam ja nesto konkretno uradio i nasao problem, bar tako mislim, jer niti jedan majstor do sad to nije ni pokusao da uradi, da provjeri njegovo stanje.condy wrote:Kad si zadnji put nešto očistio bolankonektovan wrote:Pogledat cu ima l' kakav namjenski sprej, pa mozda pokusati ocistiti za pocetak.Bakir1 wrote:ma ima onaj namjenski sprej na svakoj pumpi ali je poskup....
poslano sa Sonija Ze
Pa taj originalni sprej i jeste za sam senzor, i sluzi za njegovo cišcenje. Ovi sprejevi su za kontakt, a ko zna, mozda i oni prave problem. Dosta raje je to radilo samo sa kontaktima i na kraju rijesili problem.kB27 wrote:Treba imati u vidu da ti za ovaj poduhvat uopće ne treba nešto što je 'contact cleaner'. Ok, očisti ti kontakte konektora, ali ključno je očistiti sam senzor (njegovo tijelo) koji nema veze sa električnim kontaktima koje 'poboljšavaju' ovi sprejevi.
Varijabilna remenica, odnosno solenoid varijabilne remenice. Zna i bregasta dobiti po nosu ako se maltretira lošim uljem.spree wrote:Vozim scenica 2 1.6 16v i uvijek kada dodjem na 2000 obrtaja cuje se nekakav cudan zvuk. Kao da grebe nesto. To bude do nekih 2300 obrtaja i onda prestane, doduse kad je hladan cuje se na malo vecem rasponu. Sta bi to moglo biti?
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
To da.konektovan wrote:Pa taj originalni sprej i jeste za sam senzor, i sluzi za njegovo cišcenje. Ovi sprejevi su za kontakt, a ko zna, mozda i oni prave problem. Dosta raje je to radilo samo sa kontaktima i na kraju rijesili problem.kB27 wrote:Treba imati u vidu da ti za ovaj poduhvat uopće ne treba nešto što je 'contact cleaner'. Ok, očisti ti kontakte konektora, ali ključno je očistiti sam senzor (njegovo tijelo) koji nema veze sa električnim kontaktima koje 'poboljšavaju' ovi sprejevi.
poslano sa Sonija Ze
konektovan wrote: Jutros ocistio stan, cakum pakum, stelexi, daxovi radili.[emoji1] Ma meni drago sto sam ja nesto konkretno uradio i nasao problem, bar tako mislim, jer niti jedan majstor do sad to nije ni pokusao da uradi, da provjeri njegovo stanje.
poslano sa Sonija Ze
To moja zena samo zna, i na koji nacin naplacujem.Bakir1 wrote:koliko naplacujes ciscenje stana
Hvala na odgovoru [emoji106] . Ma desi mi se nakada kada palim, pa cudno zavergla pa se ugasi. Jel smijem voziti tako? Sljedece godine planiram veliki servis pa bi i to uradio usput. Jel mi kasno cekati do tada? I znas li otprilike koliko bi to kostalo?direstraits0078 wrote:Varijabilna remenica, odnosno solenoid varijabilne remenice. Zna i bregasta dobiti po nosu ako se maltretira lošim uljem.spree wrote:Vozim scenica 2 1.6 16v i uvijek kada dodjem na 2000 obrtaja cuje se nekakav cudan zvuk. Kao da grebe nesto. To bude do nekih 2300 obrtaja i onda prestane, doduse kad je hladan cuje se na malo vecem rasponu. Sta bi to moglo biti?
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
imao jedini kvar do sada na focusu prije 7 godina, u F ACu kazu crkao trotil senzor...kB27 wrote:Ma valja.E jes' ga lola preveo na bosanski, jebo on sebe. Senzor zračne mase
Ma ljudi ne poznaju strane jezike hebiga, ne treba im zbog tog zamjeriti. Mala zamjena slova i eto ga eksploziv.[emoji1]kB27 wrote:[emoji38] [emoji38] [emoji38]
Trotil je jebeni TNT ako se ne varam, taj stvarno nije normalan.