ja71 wrote:boli i mene ta utakmica...MOSALJOZE wrote:znači jale bi ušao kad bi se penali pucaliEdoI wrote:Na TM-u piše da je 2 odbranio i 22 primio, ako ja ovo dobro čitam.jer jbg argentina ce sigurno igrati zatvorenije protiv nas u polufinalu.Treba malog ubaciti pred kraj šta znaš možda odbrani mesiju
bez obzira mislim da bi za protivnika bio psiholoski udarac kad bi u zadnjim minutama produzetaka
izbacili jednog od najboljih golmana premier lige i ubalici golmana iz druge lige
mislim da bi se zbunili do bola
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#6526 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- swarley_s
#6527 Re: AW: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci -
Sto cemo naslutitiMOSALJOZE wrote:znači jale bi ušao kad bi se penali pucaliEdoI wrote:Na TM-u piše da je 2 odbranio i 22 primio, ako ja ovo dobro čitam.jer jbg argentina ce sigurno igrati zatvorenije protiv nas u polufinalu.Treba malog ubaciti pred kraj šta znaš možda odbrani mesiju
I ja sam na Dzekinoj temi spominjao argentinu i polufinale, te dzekin promasaj koji smo mu halalili jer je dobar insan.
A jastace nego zatvirwnije igrati protiv nas.
Ipak, dva najvolja strijelca svjetskog prvenstva su u nasem taboru.
Ale aleee
- DonVito
#6528 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Cuj ponovodinty2 wrote:eo u avazovom sportu piše da je kolašinac ponovo izjavio-izrazio želju da igra za BiH
-
ja71
#6529 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Imas li kakav Link ?dinty2 wrote:eo u avazovom sportu piše da je kolašinac ponovo izjavio-izrazio želju da igra za BiH
Najnovije sto je google nasao je :
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/ne-moze ... riti-vrata
a tu otprilike stoji da Kolasinac jos nije 100% izgubljen sto prakticno znaci da manje vise jeste
- dinty2
#6530 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
izdanje sporta za 10. utorak dakleja71 wrote:Imas li kakav Link ?dinty2 wrote:eo u avazovom sportu piše da je kolašinac ponovo izjavio-izrazio želju da igra za BiH
Najnovije sto je google nasao je :
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/ne-moze ... riti-vrata
a tu otprilike stoji da Kolasinac jos nije 100% izgubljen sto prakticno znaci da manje vise jeste
neam link,,ne mogu naći
ali ima u novinama
- tendzera
#6531 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Procenat odbranjenih penala Jasmina Fejzica
Jasmin Fejzic hat von 28 Elfmetern 10 (35,71 %) gehalten.
- Artest
#6532 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Umjesto ovih fosila, tipa ispirilog Pirica, trebaju doci mladji, energicniji i emancipovani ljudi. Volio bih vidjeti Bolu kao operativca saveza. Ili recimo kad bi dosao jedan svabo Salihamidzic, sa pratecim ugledom i njemackim obrascem ponasanja... Dakako, sve su to puste zelje. Realnost je drugacija.
Ovako cekajmo hoce li se Piric ili neki drugi prezvakani birokrata proslog sistema, dosjetiti da podigne slusalicu i okrene par brojeva. Da se nekom ide na noge, nema govora. To je za luzere Hrvate.
Ovaj kadar savezlijskih stetocina, od pecikoza do cistacice, ne moze imati PRISTUP mladom igracu iz dijaspore, kao sto bi ga imao igrac koji je nastupao u 21. stoljecu i ima odredjene reference u svijetu. Ovakvi samo mogu uprskati stvar.
Ibrahimovica su zvali u A2 reprezentaciju na turneju u Maleziju, s Amirom Japaurom, Đelom Liteksom i ekipom. Isti vizionari i danas sjede u savezu.
Ovako cekajmo hoce li se Piric ili neki drugi prezvakani birokrata proslog sistema, dosjetiti da podigne slusalicu i okrene par brojeva. Da se nekom ide na noge, nema govora. To je za luzere Hrvate.
Ovaj kadar savezlijskih stetocina, od pecikoza do cistacice, ne moze imati PRISTUP mladom igracu iz dijaspore, kao sto bi ga imao igrac koji je nastupao u 21. stoljecu i ima odredjene reference u svijetu. Ovakvi samo mogu uprskati stvar.
Ibrahimovica su zvali u A2 reprezentaciju na turneju u Maleziju, s Amirom Japaurom, Đelom Liteksom i ekipom. Isti vizionari i danas sjede u savezu.
- DonVito
#6533 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Da u 2 ligi.Procenat odbranjenih penala Jasmina Fejzica
-
svi u napad
#6534 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bravo Artest. To je sustina stvari. Mi moramo biti profesionalci i podici sve na jedan visi nivo. Vec sam o tome pisao. Moraju ljudi od autoriteta odraditi stvari. Naravno Pape prvo trba reci taj i taj me interesuju, a onda gospodo akcija ili nema vise hljeba/posla u Savezu. Usporedbe radi nek se svako od vas postavi u kozu Kolasinca. Dosao mu Piric na noge ili dosao mu Salihamidzic. On odrastao u Njemackoj nikad cuo za Pirica, a na drugoj strani jedan od velikana njemackog i evropskog fudbala (najtrofejniji nas igrac koji je i Misketa nagovorio). E sad ce Jez i company reci nema pasosa i td. Dragi moji sta mislite je li Rakitic isao u Zg deset puta autom da sredi te papire ili su to luzeri Hrvati sa uvijek 5-6 Bosanaca u timu uradili umjesto njega. Ja znam odgovor a vjerujem da ga i znate. Pocnimo postavljati zahtjeve tj. pocnimo raditi kao i ostali napredni svijet. Imamo sansu da napravimo veliku repku i da slijedecih 10 godina budemo prisutni u svjetskom fudbalu. Naprijed BiH. Do godine u Brazilu.
- Murat Sabanovic
#6535 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
mirno spavajmo! mladi cekaju u redu da obuku dres .
- MOSALJOZE
#6536 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dobra ideja.Što ne bi neki naši igrači(ukolik zele) da kad savez zapazi(ili sušić) nekog igrača odu popričaju.Zašto ne bi pomagali repki.Onda treneri iz PL pogotovo omladinski pogoni.Da su treneri u kontaktu sa Jagodicem i SušićemArtest wrote:Umjesto ovih fosila, tipa ispirilog Pirica, trebaju doci mladji, energicniji i emancipovani ljudi. Volio bih vidjeti Bolu kao operativca saveza. Ili recimo kad bi dosao jedan svabo Salihamidzic, sa pratecim ugledom i njemackim obrascem ponasanja... Dakako, sve su to puste zelje. Realnost je drugacija.
-
ja71
#6537 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
hmmmmmmm, da li 1. liga stvarno bolje puca penaleDonVito wrote:Da u 2 ligi.Procenat odbranjenih penala Jasmina Fejzica
-
TheMule
#6538 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dobar post.Artest wrote:Umjesto ovih fosila, tipa ispirilog Pirica, trebaju doci mladji, energicniji i emancipovani ljudi. Volio bih vidjeti Bolu kao operativca saveza. Ili recimo kad bi dosao jedan svabo Salihamidzic, sa pratecim ugledom i njemackim obrascem ponasanja... Dakako, sve su to puste zelje. Realnost je drugacija.
- IcedMFEarth
#6539 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ko je sad Samardžić 
-
ajvaz_dedo
#6540 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sta kurlatas ocima,majke ti?IcedMFEarth wrote:Ko je sad Samardžić
Decko 10 godina trenira dva puta dnevno,i on,a i brat mu...
Koji igra centafora,14 god.,182-3cm visok,ubitacnu lijevu nogu itd.
A sada Piricu,da te tako nazovem,upravo zbog tih tvojih okica,Samardzic,je igrao za nasu juniorsku reprezentaciju,naravno,preko stele,posto je bilo nemoguce dobiti poziv jednom "dijasporcu",a da stele (citaj kesha) u igri nema...
Igrao je dvije prijateljske protiv Makedonaca,prva remi,druga nasa pobjeda,2-1 ili 3-1,nebitno...
Bitno je da je decko bio tu a da mu niko nije prisao i rekao: konju,mazlume... Dobar si!
Nista nevaljas!
Niiiiistaaaaaa...
Ali,bitni su klanovi,i talovi,menadzerka posla...
Vise ga niko nikad kontaktirao nije...
Na sljedecim okupljanjima,pozivaju se djeca iz Svicarskih drugoligasa,treceligasa,ali decko iz skakavaca,nije interesantan,bio...
Ali danas jeste,ili jos bolje sutra,kada udze,i debituje za Europskog giganta...
A mi,mi cemo i dalje kurlatati ocima?!
Ko je Hajrovic?
Ko je Seferovic?
Ko je Samardzic?
-
Kontra__
#6541 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A ko sad uvede Samardzica u svu ovu pricu, ne kontam jer se nije spominjao na prethodnim stranicama?
-
ajvaz_dedo
#6542 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma niko,odjednom,iz vedra neba...Kontra__ wrote:A ko sad uvede Samardzica u svu ovu pricu, ne kontam jer se nije spominjao na prethodnim stranicama?
Ali u tome i jeste poenta,nigdje ga bilo nije,ali sutra je DEBI,pa nam je tek sada interesantan,tek je sada "nas"?! Hahhahahahhahahahhahahahaha
-
Kontra__
#6543 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Fakat ba pitam, ako neces normalno odgovarati ili ako si nadrkan nesto nemoj ni odgovarati, bez tog sarkazma slobodno!
- jeza u ledja
-
ajvaz_dedo
#6545 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma ozbljno ti kazem,majke mi,nenadrkavam se,niti sam sarkastican...Kontra__ wrote:Fakat ba pitam, ako neces normalno odgovarati ili ako si nadrkan nesto nemoj ni odgovarati, bez tog sarkazma slobodno!
Decku 19 godina,niko i nista...
Ali tek kada treba da bude nesto,e onda kao "evo ga"!
I onda se cudimo izjavama tipa "neznam za koga da se odlucim",ili jos gore kada se vec odluce,a na nasu zalost ne za nas.
Onda im se spominje familija i najmiliji...
-
Kontra__
#6546 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa da, slazem se da ovu djecu treba jednostavno vrbovati prije nego postanu neko i nesto, jer se tad u 99% slucajeva usqrce i iz nekog inata se odluce za druge repke.
- jeza u ledja
#6547 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kako znas da je "igrao preko stele"?
Nije mi jasno u koju bi ga ti reprezentaciju zvao? Koliko vidim, igrao je prosle godine. Mozda ga opet pozovu.
Odkud znas da mu niko nije prisao i rekao "hej mali dobar si trebaces nam"?
Nije mi jasno u koju bi ga ti reprezentaciju zvao? Koliko vidim, igrao je prosle godine. Mozda ga opet pozovu.
Odkud znas da mu niko nije prisao i rekao "hej mali dobar si trebaces nam"?
-
ajvaz_dedo
#6548 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bilo bi sad glupo da "ja" sada i imena pisem ko je koga zvao,i ko je koga nazvao,i koliko su ti pozivi kostali...
"Glupo",mislim ofirno,bi bilo,upravo zbog tog djeteta,a i zbog druge djece...
I naravno njihovih roditelja...
A sto se tice "ovih",sto su keshirali,nista mi draze bilo nebi,da im se imena mogu iznijeti u javnost...
"Glupo",mislim ofirno,bi bilo,upravo zbog tog djeteta,a i zbog druge djece...
I naravno njihovih roditelja...
A sto se tice "ovih",sto su keshirali,nista mi draze bilo nebi,da im se imena mogu iznijeti u javnost...
- jeza u ledja
#6549 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Aha, pretpostavljao sam... tric, trac, truc.
-
ajvaz_dedo
#6550 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I jos nesto...
Bio je pozvan,kad ih je bilo haman 40-ak pozvano...
Iz svih krajeva svijeta... Bilo je raznih valuta,majke mi...
Ali 1/1 ti garantujem da niko s njim-s njima progovorio nije,kao pedagog,kao trener,0 profesionalnosti je tu bilo! Ali bitno je bilo da su bili klanovi,ala Zeljo-Sarajevo,ala Bosna-dijaspora,i naravno da je tih dva-tri dana kroz hotel prodefilovalo desetine raznoraznih menadzera.
Ali,menadzeri nisu bili u drustvu jedni drugima.Ne.Oni su bili u drustvu selektora,savjetnika,direktora,i "ostalih" iz saveza...
Pokusavam vam samo docarati jedan mali dio atmosfere na okupljanjima...
A ima tu i "dobrih" stvari...
Neko bude pozvan "opet"!
Bio je pozvan,kad ih je bilo haman 40-ak pozvano...
Iz svih krajeva svijeta... Bilo je raznih valuta,majke mi...
Ali 1/1 ti garantujem da niko s njim-s njima progovorio nije,kao pedagog,kao trener,0 profesionalnosti je tu bilo! Ali bitno je bilo da su bili klanovi,ala Zeljo-Sarajevo,ala Bosna-dijaspora,i naravno da je tih dva-tri dana kroz hotel prodefilovalo desetine raznoraznih menadzera.
Ali,menadzeri nisu bili u drustvu jedni drugima.Ne.Oni su bili u drustvu selektora,savjetnika,direktora,i "ostalih" iz saveza...
Pokusavam vam samo docarati jedan mali dio atmosfere na okupljanjima...
A ima tu i "dobrih" stvari...
Neko bude pozvan "opet"!