Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DanteX

#6526 Re: Teretana

Post by DanteX »

Baš me interesuje ovo.

Planiram sebi uzeti aminokiseline jer idem na definiciju. Skinuo sam sa sebe jedno 30-kg, i imam još 5 kg da skinem. Trenutno imam 80.5 i taj balans držim već nekoliko mjeseci. Uglavnom, znam da aminokiseline ne tope salo, ali koliko sam upoznat pomažu pri definiciji. Dok mi iz teretane govore da moram na masi prvo dobiti. Šta mi je glupo, jer ja masu skidam :roll:

Znam da postoji razlika između mišićne mase i sala i da je to haman pa iste težine, samo je bitan volumen. Ali isto tako, ne želim biti brdo od čovjeka, već samo "zlatna sredina".

Sada, koliko je pametno da ih uzmem sada kada sam u toku skidanja sala sa sebe? A borim se protiv toga da nemam ni viška kože oko stomaka (sve ostalo je zategnuto).
Mustang1

#6527 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Image

A koliko si visok ?
EmiRem

#6528 Re: Teretana

Post by EmiRem »

DanteX wrote:Baš me interesuje ovo.

Planiram sebi uzeti aminokiseline jer idem na definiciju. Skinuo sam sa sebe jedno 30-kg, i imam još 5 kg da skinem. Trenutno imam 80.5 i taj balans držim već nekoliko mjeseci. Uglavnom, znam da aminokiseline ne tope salo, ali koliko sam upoznat pomažu pri definiciji. Dok mi iz teretane govore da moram na masi prvo dobiti. Šta mi je glupo, jer ja masu skidam :roll:

Znam da postoji razlika između mišićne mase i sala i da je to haman pa iste težine, samo je bitan volumen. Ali isto tako, ne želim biti brdo od čovjeka, već samo "zlatna sredina".

Sada, koliko je pametno da ih uzmem sada kada sam u toku skidanja sala sa sebe? A borim se protiv toga da nemam ni viška kože oko stomaka (sve ostalo je zategnuto).
Drug, slobodno uzmi aminokiseline.Ono sto je cilj aminokiselina i sto sam ja na sebi primjetio kad ih uzimam i ne uzimam,da ima razlike. Njihova je uloga da cuvaju misice kad si na definiciji, kad je kalorijski unos nizak. Tijelu kada treba energija (pretpostavljajuci da ti je unos UH nizak jer zelis da mrsas) uzima masti, medjutim u tom procesu ''zahvati'' i misice. BCAA (aminokiseline) bas zbog toga dobro dodju jer cuvaju misic i takodjer pomazu kod oporavka nakon treninga.
DanteX

#6529 Re: Teretana

Post by DanteX »

Mustang1 wrote:Image

A koliko si visok ?
1,75 sam visok. Planiram da imam 80.5 kg, ali samo mišićna masa. Drugim riječima, ovo sada šta imam, ali bez sala oko stomaka. :roll:

@ EmiRem:
Koliko sam upoznat, ovi legalni suplementi nemaju nikakve nus pojave (mass gainer, aminokiseline, proteini i sl.), da li neki suplemenat može da "pomogne" u tome da nemam kraju viška kože? Često vidim neke slike od ljudi koji su smršali pa nemaju viška kože. Pa kontam da su konzumirali nešto.
Jedino šta ja uzimam za topljenje sala je sok limuna, tačnije limunada ali bez šećera. Svako jutro prije treninga jedna čaša i to mi je pomoglo da skinem dobar dio sala (pored svakodnevnog trčanja i bicikla).

Za sada mi je sve ok, problem mi pravi donji dio stomaka, taj šlauf me najviše nervira. Dok je sa strane sve super, već vidim onaj V rez. Ali ništa od toga ako imam taj šlauf :D
EmiRem

#6530 Re: Teretana

Post by EmiRem »

DanteX wrote:

A koliko si visok ?
1,75 sam visok. Planiram da imam 80.5 kg, ali samo mišićna masa. Drugim riječima, ovo sada šta imam, ali bez sala oko stomaka. :roll:

@ EmiRem:
Koliko sam upoznat, ovi legalni suplementi nemaju nikakve nus pojave (mass gainer, aminokiseline, proteini i sl.), da li neki suplemenat može da "pomogne" u tome da nemam kraju viška kože? Često vidim neke slike od ljudi koji su smršali pa nemaju viška kože. Pa kontam da su konzumirali nešto.
Jedino šta ja uzimam za topljenje sala je sok limuna, tačnije limunada ali bez šećera. Svako jutro prije treninga jedna čaša i to mi je pomoglo da skinem dobar dio sala (pored svakodnevnog trčanja i bicikla).

Za sada mi je sve ok, problem mi pravi donji dio stomaka, taj šlauf me najviše nervira. Dok je sa strane sve super, već vidim onaj V rez. Ali ništa od toga ako imam taj šlauf :D
Drug, aminokiseline su razgradjeni proteini, koje svakako unosis kroz prehranu.Razlog (barem normalnim ljudima) da uzimaju suplemente je da nadomjeste ono sto ne mogu kroz redovnu ishranu uzet hranom. To i samo ime kaze ''suplementi''. Ja unosim 2 gr proteina po kg tezine , imam 94 kg i ne mogu unijeti oko 190 gr proteina bez suplemenata a da pri tome ne unesem jos svakakvog smeca u sebe.Da mogu jesti kilu pilecih prsa dnevno ne bih ja nista uzimao :)
DanteX

#6531 Re: Teretana

Post by DanteX »

EmiRem wrote:
DanteX wrote:

A koliko si visok ?

@ EmiRem:

Drug, aminokiseline su razgradjeni proteini, koje svakako unosis kroz prehranu.Razlog (barem normalnim ljudima) da uzimaju suplemente je da nadomjeste ono sto ne mogu kroz redovnu ishranu uzet hranom. To i samo ime kaze ''suplementi''. Ja unosim 2 gr proteina po kg tezine , imam 94 kg i ne mogu unijeti oko 190 gr proteina bez suplemenata a da pri tome ne unesem jos svakakvog smeca u sebe.Da mogu jesti kilu pilecih prsa dnevno ne bih ja nista uzimao :)
To sam želio čuti. Hvala. :thumbup:
Inače sam totalni noob šta se tiče suplemenata. :D
Mustang1

#6532 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ako si skinuo toliko skinut ces i ostalo samo treniraj malo smanji kardio pojacaj misice i to je to
hali gali halid

#6533 Re: Teretana

Post by hali gali halid »

Kakvi su oni proteini sto se u DM-u mogu kupiti?
DanteX

#6534 Re: Teretana

Post by DanteX »

Mustang1 wrote:Ako si skinuo toliko skinut ces i ostalo samo treniraj malo smanji kardio pojacaj misice i to je to
Biciklo inače koristim da odem do teretane i pomalo vikendom da odem do Darive, a trčanje mi je svaki 3-4 dan.
yoda82

#6535 Re: Teretana

Post by yoda82 »

sherbett wrote:jooj odvratnooo :skoljka:

@yoda...meni je nedavno pričala jedna plesačica da uzima Herbalife shake isključivo kao zamjenu za obrok..
mada ja u to ne vjerujem.
Opet kažem, može ona uzimati šejk kao zamjenu za obrok, ali možemo mi i preskakati obrok, ili piti samo vodu, ili piti jogurt.....
Ono što je fakt je da se većina ljudi ne zasiti od tog šejka, a i upitna je količina hranjivih sastojaka koje uneseš. Ako ćeš ti piti šejk i opet biti gladna, ja ne vidim svrhu.
Kao što neko reče ja whey pijem samo zato što ne mogu unijeti dovoljnu količinu proteina, a da ne unesem previše smeća i kalorija.
Dr. Kuca

#6536 Re: Teretana

Post by Dr. Kuca »

Kakvi su ovi animal cuts burneri?
Mustang1

#6537 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Je'l neko pio kreatin a da posti ?
Chile17

#6538 Re: Teretana

Post by Chile17 »

ja cu aBd cijeli ramazan ispostiti sa gainerom,kreatin nisam nikada ni koristio..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
stup metropola

#6539 Re: Teretana

Post by stup metropola »

Evo 3 noci za redom sanjam kako mi triceps eksplodira. Prestacu da radim triceps mjesec dana, strah me.
Mustang1

#6540 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Sta mislite o tome da se za iftar pojede tjestenina sa 4-5 kuhanih jaja .. Poslije toga sat ili nesto vise teretana a poslije nje tjestenina sa sirom i onda za sehur ono sto je bilo za iftar ( ne jaja i tjestenina nego sto su ostali jeli a ja nisam :D ) Ili poslije teretane ono sto je za iftar bilo ili sto se napravi za sehur a onda za sehur tjeseninu i sir :D
channel10

#6541 Re: Teretana

Post by channel10 »

Mustang1 wrote:Sta mislite o tome da se za iftar pojede tjestenina sa 4-5 kuhanih jaja .. Poslije toga sat ili nesto vise teretana a poslije nje tjestenina sa sirom i onda za sehur ono sto je bilo za iftar ( ne jaja i tjestenina nego sto su ostali jeli a ja nisam :D ) Ili poslije teretane ono sto je za iftar bilo ili sto se napravi za sehur a onda za sehur tjeseninu i sir :D
Da nisi mozda zaboravio na duzinu vremena izmedju iftara i sehura :D ?
Mustang1

#6542 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Sta fali prvi obrok oko 9 kad je vec tacno iftar .. Drugi u 12 poslije teretane i treci poslije 2 do kad se smije :D Inace cekam bar 2 sata poslije obroka sa teretanom ali radi ovog rasporeda i posto teretana radi do 00 mislim da sa tjesteninom i jajima nece biti problema i ako nakon sat vremena odem u teretanu
pathyeshme

#6543 Re: Teretana

Post by pathyeshme »

Ljudi predlažu 2 puta sedmično trening.
A ja sam odlučio odmoriti od teretane - sklekove radim svaka 2 dana, dovoljno da ostanem u formi. Usput, Ramazan ću iskoristiti da se oslobodim još to malo sala što imam na stomaku - svaki put pred iftar jedno 4-5 kilometara šetnje.
Image
Mustang1

#6544 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ma ostajem na svemu istom pa ako ne mognem izdrzati prilagodit cu :D Samo je ishrana fazon :D
channel10

#6545 Re: Teretana

Post by channel10 »

Mustang1 wrote:Sta fali prvi obrok oko 9 kad je vec tacno iftar .. Drugi u 12 poslije teretane i treci poslije 2 do kad se smije :D Inace cekam bar 2 sata poslije obroka sa teretanom ali radi ovog rasporeda i posto teretana radi do 00 mislim da sa tjesteninom i jajima nece biti problema i ako nakon sat vremena odem u teretanu
Ne fali nista, samo sto neces moci jesti. Jedes u 9, pa neka je trening u pola 11(mada ces tesko trening uraditi tako brzo nakon jela-barem ja ne bih mogao), pa kad zavrsis u pola 12 ili 12 opet jesti, pa onda opet u 2 ujutro. Nema saMSe :) , ali eto pokusaj, nista te ne kosta.
Mustang1

#6546 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Sto ne bi mogao ? Pa necu se pretrpavati :D
Jokericious

#6547 Re: Teretana

Post by Jokericious »

Mustang1 wrote:Sto ne bi mogao ? Pa necu se pretrpavati :D
Jelda da je ledja najgore raditi? :D
Mustang1

#6548 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Najlakse :D
Najteze je noge ubjedljivo :D
sizifinho

#6549 Re: Teretana

Post by sizifinho »

Kada organizam dugo gladuje luči se hormon rasta. U većim količinama nego za vrijeme puberteta... Također na njegovo lučenje utiče i opterećenje mišića. Sada zamislite kako na organizam može djelovati treniranje u izgladnjelom stanju?
Nećete ući u katabolizam, evolucijski stvoreni smo da preživljavamo. Nije čovjek u pećinama imao hrane za svako malo, morao je gladan ganjati srndaća, boriti se s lavovima i opstao je. Opstat ćete i vi, a moj je savjet trening prije iftara.

P.S. da ne bude da bacam šuplju, ovo što sam napisao je uprošteno. Inače studiram medicinu. Ja sam za prošli ramazan dobio 4-5 kila mišića prateći ovaj režim.

Image
ovo je prikaz nivoa HGH za vrijeme posta. Inače se ovaj hormon luči u valovima, kao što se vidi na slici. Za vrijeme izgladnjavanja, svaki ciklus se lučilo više hormona. U roku od 24 sata, količina izlučenog hormona je porasla za nekih 2000 % :D
Last edited by sizifinho on 28/06/2014 18:00, edited 1 time in total.
Kataklinger

#6550 Re: Teretana

Post by Kataklinger »

Do kad radi Fitness Universe tokom Ramazana? Jel po defaultu ili su uveli neke promjene?
Post Reply