Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6526 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

kokuz_sa wrote:ma ako ces pravit nagradnu igru onda je pravi samo za te clanove a ne da je pravis na poluvremenu i izvlacis brojeve a onda da izvuces lika koji nije clan sarajeva i da ti nagrada (smisljeno ili ne) ostane ne dodjeljena..
Pa dan-dva prije utakmice i nagradne igre je i rečeno da je nagradna igra samo za članove, ukoliko se izvuče neko ko nije član tada ima pravo da se učlani u klub i da podigne nagradu.
kokuz_sa wrote:P.S.sad ce neko kazat odvojiti od kafe po 1Km i platit clanarini..hajd ok je to..al kako nekad da ne shvatite..pojedina raja nema para da ode na stadion da bodri sarajevo a kamol jos da daje za clanarinu..
Da ne živim u ovom gradu i u ovoj državi rekao bih ti u pravu si, ali kad vidim da svi imaju mobitele (aparati koji koštaju i pretplata/dopune koje koštaju), da svi jednom dnevno odu na kafu (i to košta) i da ne nabrajam dalje onda sumnjam da je broj te raje koje nemaju veći od 1000 ako je i toliki. Sve nemaju, a nosaju mobitele, skaču po kafama, vozaju automobile, idu na more... Od čega ako nemaju? Kad se nešto hoće onda se uvijek nađe način.
agent_001

#6527 Re: FK Sarajevo

Post by agent_001 »

Kakvih se sve gluposti ovdje moze procitati Boze sacuvaj.... svi sve znaju, jedan dan svi su ronaldinho, sega mega igraci, prandeli trener ovo ono, izgubi se utakmica, niko nevalja netreba clanarina, vrijedjate igrace tipa "zvaljo" trenera "zalizani" ovo ono, e pa trakvi i netrebaju biti ni clanovi niti dolazit na utakmice najdrazeg kluba, a ispostavce se kasnije ko je kakav trener i igrac, nemoze preko noci nista internetuse proklete....
agent_001

#6528 Re: FK Sarajevo

Post by agent_001 »

tovarish wrote:Evo da dam kratki sažetak utakmice:

Na utakmici je bilo do 150 Hordaša.

Utakmica loša, a isto vrijedi za obje ekipe. Mi bolji u prvom, oni mnogo bolji u drugom. Nekoliko nas je puta Hamzić izvuk'o. Suđenje pravo loše, al' je vukao malo na našu stranu. Taj poništeni gol je bio regularan iz ugla odakle sam ja gledao, al' opet sve je moguće. Možda da je sudio vidio neko guranje u šesnaestercu. Već u sljedećem napadu, oni su dali gol. Iz slobodnog, iskosa sa nekih 20 metara, lopta po sredini gola i loša reakcija Hamzića. Zbog stuba koji je držao krov, nisam vidio da li je lopta pogodila živi zid.

Eto, toliko ;)
Sudija sudio prekrsaj u napadu, ne ofsajd, prije nego sto je neki njihov i dotakao loptu, ugarali je u gol poslije zvizduka da malo pritisnu sudiju, kod njihovog gola, je lopta zakacila zivi zid, pa prom,ijenila pravac hamzic se vec bio bacio u drugu stranu, al to nisam siguran jer sam bio iza gola... i bilo je jos sansi nasih, samo realizacija ko i uvijek losa...
Reglan

#6529 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Moze li mi neko napraviti gif animaciju Zijada Blekica :thumbup: :sax:
Pitar s Kariba

#6530 Re: FK Sarajevo

Post by Pitar s Kariba »

Prvo da kažem da je i meni ovo sa nagradnom igrom ciganluk. Ako već organizuješ nagradnu igru na utakmici i izvlačiš brojeve kupljenih karata onda ne smije biti drugih, dodatnih uslova i kriterija. Ako već hoćeš da nagradiš članove za njihovu odanost onda organizuj nagradnu igru za članove i izvlači brojeve članskih karata. Ako opet hoćeš da bude nagradna igra za članove koji su došli na utakmicu onda razdvoji karte za članove i one koji to nisu, kao što je neko već rekao ovdje. Napravi eventualno jeftinije karte za članove i prodaji ih uz pokaz članske karte.
Ružno je da se ovim omalovažavaju čak i protivnički navijači a kamo li neutralni posmatrači koji su iz ovih ili onih razloga došli da gledaju utakmicu ili na kraju naši navijači koji nisu članovi. Zamislite situaciju da, kao što sam ja već imao priliku, da se nađe u Sarajevu čovjek, stranac, koji je tu poslovno ili kao turista, zaljubljenik u fudbal i zamoli te da ga odvedeš na utakmicu jer želi da vidi kako to ovdje izgleda, i sad izvuku baš broj njegove ulaznice. I šta sada reči tom čovjeku? Haj ti sad objasni da mora otići i učlaniti se u klub da bi dobio neku pišljivu nagradu koja bi da nije tako bila jedna simpatična sitnica i njemu lijepa uspomena na utakmicu u "nekom tamo" Sarajevu.
Dalje, ne znam zašto osuđivati ljude, navijače Sarajeva koji nisu članovi. Možete li vi reći i garantovati da ovdje nema ljudi koji nisu članovi a da dolaze na svaku utakmicu i plačaju svom klubu 10km svaku utakmicu? I sad je recimo veći navijač neko ko se učlanio i dao 10km za godinu a da nikad ni ne dođe na tekmu! Možete li garantovati da nema takvih slučajeva?!

I na kraju da se i ja osvrnem na Mirzu i njegov rad. Nisam fudbalski stručnjak, ne razumijem se u taktike, postave timova i ostalo, ali i ja kao laik vidim da kod nas u timu stvari nisu postavljene kako treba i da ne štimaju. Stvar je jednostavna čak i za nas laike- ti si trener, vodiš ekipu i odgovroan si i za neuspjeh i za uspjeh. Ako bude uspjeh dobijaš nagradu, ako bude neuspjeh napuštaš to mjesto. Kod nas se već vidi da uspjeha nema i neće ga biti jer nema ni bodova koji su se morali osvojiti a što je još gore nema igre. Prošlo je dovoljno vremena da se to vidi a bodovi koji su se izgubili više se ne mogu nadoknaditi. Ko ne vjeruje neka pogleda Dinamo i njegovu igru nakon par Vahinih treninga!
1946

#6531 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Pitar s Kariba wrote:Haj ti sad objasni da mora otići i učlaniti se u klub da bi dobio neku pišljivu nagradu koja bi da nije tako bila jedna simpatična sitnica i njemu lijepa uspomena na utakmicu u "nekom tamo" Sarajevu.
Vrlo lako...ukoliko razumije engleski kažeš mu "you have to be a member of the club to take your prize" ili nešto slično. Ukoliko ne razumije, kažeš mu to isto na njemu razumljivom jeziku.
Pitar s Kariba wrote:Dalje, ne znam zašto osuđivati ljude, navijače Sarajeva koji nisu članovi. Možete li vi reći i garantovati da ovdje nema ljudi koji nisu članovi a da dolaze na svaku utakmicu i plačaju svom klubu 10km svaku utakmicu? I sad je recimo veći navijač neko ko se učlanio i dao 10km za godinu a da nikad ni ne dođe na tekmu! Možete li garantovati da nema takvih slučajeva?!
Ovdje jedino vi osuđujete ljude iz menadžmenta kluba zbog nečega, niko drugi ne osuđuje više ništa. Ko kaže da je veći navijač? Ti daješ 6/10 maraka da gledaš utakmicu svog kluba. Za neke privilegije se učlaniš u svoj klub za, još jednom ponavljam, simboličan iznos. Ako ti ne možeš izdvojiti taj neki iznos za klub zašto da očekuješ da klub za tebe nešto specijalno izdvaja? Jednim dijelom bi diskriminatorski bilo da su nagrade predviđene samo za vlasnike godišnjih karata, jer ti ne moraš imati godišnju kartu da bi bio član, ali moraš biti član da bi imao godišnju, ovako imaš kartu za utakmicu - dođeš i gledaš svoj tim (kao što bi i prije radio), ako uz to imaš i klupsku člansku onda postoji mogućnost da dobiješ i neki simbolični poklon od svog kluba čiji si član.

Edit: Sad na netu pogledah, u premiershipu u izvlačenju nagrada na poluvremenu sudjeluju samo oni koji kupe lutriju koja nema veze sa kartom za utakmicu. Garantujem da je ta lutrija skuplja od 4,3 Ł (10 KM). Kako li oni objasne nekome ko dođe sa strane da tu nagradu u stvari dobije samo onaj ko kupi lutriju :sad:
Last edited by 1946 on 19/09/2010 11:40, edited 1 time in total.
Reglan

#6532 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

arshavin wrote:Moze li mi neko napraviti gif animaciju Zijada Blekica :thumbup: :sax:
north

#6533 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Mislim da je prerano da se uprava osuđuje, po svim izjavama oni su doveli pojačanja koja je MV tražio, dali su mu u potpunosti odriješene ruke da vodi ekipu , za relativno kratko vrijeme napavili pozitivnu atmosferu u i oko kluba, uradili solidne stvari sa marketingom, imidžom kluba, jednostavno rečeno, vratili su donekle ljudima vjeru u boljeSarajevo. I to za sada zaslužuje ako ništa prolaznu ocjenu. E sad, što trener to ne zna iskoristiti, u sedam kola plus kup, znači OSAM utakmica ,mi smo jedino Slobodu uzeli, hajmo reći nešto lakše (a i tu se patili prvo poluvrijeme, još igrali kući). Igre jednostavno nema, nema agresivnosti, presinga na protivničkom dijelu terena, da ne kažem kakvih uigranih akcija....Borebenosti ima, ali ne stvaraju se rezultati borbenošću, ginuću i ja na terenu, ali to ne znači da treba da igram......

što se tiče pojačanja, već sad se može reći, jedino Kojašević i donekle Arsenijević, koga ćemo za to kriviti??? Odgovor je vrlo jednostavan....... U sedam kola napadači dali 2 gola :-)

Ne znam, strah me da MV ima još dosta kredita, i dok se nešto ne preduzme, bojim se da ćemo zaostati za vodećim i da će tada već biti kasno....
Istina, mi smo još tu u vrhu,ali ljudi, imali smo raspored koji ni sami sebi u prvih sedam kola ne bi znali postaviti....jednostavno je bodovno moralo mnogo više, igru sam već komentarisao.....

Na utakmici sa Olimpikom moralo bi se na jedan kulturan način dati do znanja da MV treba da odstupi, nek mu se da neka druga pozicija u klubu da radi ako može biti od koristi, ali sa klupe mora odstupiti. Bolje sad, nego kasnije......
Obuca9

#6534 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Godišnja članarina 10 KM.
Prosječna cijena karte 8 KM.
Prosječna cijena godišnje karte 80 KM.

20.000 simpatizera u gradu x 10 KM = 200.000 KM
7.000 prodatih karata u prosjeku x 8 KM x 15 utakmica = 840.000 KM
2.000 prodatih godišnjih karata x 80 KM = 160.000 KM

200.000 + 840.000 + 160.000 = 1.200.000 KM godišnje samo od gledalaca.

Dvije ovakve godine, plus bonus od učešća u Evropi, prodatih karata u evropskim i kup utakmicama i niti više ima kakvih dugova, niti kojih drugih prepreka da se stvori pravi klub, koji će harati ovom smiješnom Ligom.

Samo se postavlja pitanje gdje je problem?
Da li postoji 20.000 simpatizera Sarajeva u ovom gradu? Da, postoji čak i duplo više.
Da li postoji mogućnost da se prosječno proda 7.00 karata po utakmici? Ovihprvih par kola je pokazalo da postoji.
Da li postoji mogućnost da se proda 2.000 godišnjih karata? Ja mislim da postoji.

Dakle svi uslovi imaju, sve je već i pripremljeno, samo je sada do ljudi da to prepoznaju i počnu aktivno učestvovati i postati jedan od te 2.000 kupaca godišnjih ili od tih 7.000 posjetilaca utakmica ili bar od tih 20.000 članova, ali je problem lijenost ljudi, koji hoće da im se sve servira (možda da im se dolazi na vrata i prodaju članske, pa kasnije kad se završi izdavanje kartice, da im se ista donese na vrata, opet), što hoće veliki klub, ali nemoj Boga ti da on aktivno sudjeluje u izgradnji istog, daj ti prvo dovedi njemu Ligu prvaka u Sarajevo, pa će onda on početi dolaziti na utakmice i postati član.

Fuj, kakvi smo.
kokuz_sa

#6535 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

hz__semir wrote:Godišnja članarina 10 KM.

Dvije ovakve godine, plus bonus od učešća u Evropi, prodatih karata u evropskim i kup utakmicama i niti više ima kakvih dugova, niti kojih drugih prepreka da se stvori pravi klub, koji će harati ovom smiješnom Ligom.

Da li postoji 20.000 simpatizera Sarajeva u ovom gradu? Da, postoji čak i duplo više.
Da li postoji mogućnost da se prosječno proda 7.00 karata po utakmici? Ovihprvih par kola je pokazalo da postoji.
Da li postoji mogućnost da se proda 2.000 godišnjih karata? Ja mislim da postoji.

Dakle svi uslovi imaju, sve je već i pripremljeno, samo je sada do ljudi da to prepoznaju i počnu aktivno učestvovati i postati jedan od te 2.000 kupaca godišnjih ili od tih 7.000 posjetilaca utakmica ili bar od tih 20.000 članova, ali je problem lijenost ljudi, koji hoće da im se sve servira (možda da im se dolazi na vrata i prodaju članske, pa kasnije kad se završi izdavanje kartice, da im se ista donese na vrata, opet), što hoće veliki klub, ali nemoj Boga ti da on aktivno sudjeluje u izgradnji istog, daj ti prvo dovedi njemu Ligu prvaka u Sarajevo, pa će onda on početi dolaziti na utakmice i postati član.

Fuj, kakvi smo.

sve si to fino napisao sema..
al ima stara boljka
20 000 simpatizera-10 000 ne zeli da ide na utakmice nase(korumpirane/nekvalitetne) lige-10 000 simpatizera ide na tekme(stalno/povremeno)
od ovih 10 000 zadnjih spomenutih
4000 nek plati clanarinu-2000 ne konta svrhu placanja i ne zeli to-2000 nikad nije culo za clanarinu-2000 nema od cega da plati clanarinu..
bosanska tj sarajevska realnost(bar po meni)
previse smo se mi uuzivili u te evropske klubove i kako radi barsa il neki tamo klub u EU a prvo nemamo kvalitet lige a onda da ne pricam o posjeti na stadionu (tamo su milionski gradovi i normala je da im moze na tekmu doc 50 000 ljudi)
e onda dodje na red EU standard
tako u EU jesu karte za tekmu jako skupe al oni u gradu od 2-3mil uvijek nadju 50-60 hiljada ljudi koji zive za taj klub i daju te pare za skupe utakmice
dok kod nas moze biti da u gradu ima i vise od 80 000 simpatizera..i nek 20 000 zivi za sarajevo al samo dio tog broja moze da da pare za taj klub i da ide na tekme..
Omerovim_Koracima

#6536 Re: FK Sarajevo

Post by Omerovim_Koracima »

hz__semir wrote:Godišnja članarina 10 KM.

Fuj, kakvi smo.
Ova ti je najacha od kako postash :thumbup:

Problem je sto nakon jednog poraza odma izgubis 2-3 milje gledalaca. eto vidjeces sad da ce protiv olimpica bit 4-5 milja. jbga to je realnost.
hali gali halid

#6537 Re: FK Sarajevo

Post by hali gali halid »

Ja bih uzeo godišnju da nema onog da MORAM postati član...
Johnny77

#6538 Re: FK Sarajevo

Post by Johnny77 »

hali gali halid wrote:Ja bih uzeo godišnju da nema onog da MORAM postati član...
Sta fali biti clan kluba i imati godisnju?

Jel to bas tako ofirno biti dio bordo zajednice majku mu? (pitanje za sve, ne samo za tebe)
tambura

#6539 Re: FK Sarajevo

Post by tambura »

A ovdje svi pametni i svi seru po radu, a jahmo sad svi vi pljuvaci i pametnjakovici da slika svak sovju godisju kartu pa nek postavi sliku da vidim koliko ce vas biti. Sumnjam da bi svi imali, a znate pisati znate srati po svemu.

Kako vas ba nije stid sviju.

Prvo cim je pocelo izdavanje clanskih karata odma ste svi usuli pitanjima: A STA JA IMAM OD TOG DA BUDEM CLAN...?
Pa nije clanska u VFu da imas korist od nje. Drugo gdje je ta ljubav kojom se svi kunete kad serete po klubu i kad pisete po forumima, a kad treba dati za clansku ili nedaj Boze godisnju kartu onda nema ljubav ispari onda vam je sve prece, onda je bitna korist, popust, usluga, hostesa picka materina raznorazna...
Za qrac me povucite i vi i vasha ljubav prema Sarajevu.

I onda dodju pametnjakovici, kojih cak i pola od vas ode godisnje na 5 utakmica Sarajeva, i to pod uslovom da je atraktivan protivnik, lijepo vrijeme i da u gradu se nishta ne desava u to vrijeme, i onda nadju da seru pljuju po upravi jebu majke itd itd...

Samo mi niste jasni nikako, sram da vas bude sviju...

Vi ste prave one p.i.c.k.e. pitarske... To je ono sto je problem... oni lezihljebovici koji bi da im dodje Blekic ili neko iz uprave na vrata kaze hajd molim te ispuni formular uclanise sve ti je placeno...

Stidite se veliki PITARI I HORDASI!
strong69

#6540 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Koji je razlog sto ne zelite biti clanovi FKS? Kupio sam godisnju za zapadnu tribinu iako necu moci ici na sve utakmice jer cesto putujem zbog posla. I ponosan sam sto sam clan FKS.
hali gali halid

#6541 Re: FK Sarajevo

Idem na SVAKU utakmicu Sarajeva, i na domace, i na gostujuće, ali neću da me klub ucjenjuje, čuj ne mogu kupiti godišnju ako ne postanem član, a član neću da budem iz tog razloga što smatram da nema potrebe da dajem tolike podatke klubu...
tambura

#6542 Re: FK Sarajevo

Post by tambura »

hali gali halid wrote:Idem na SVAKU utakmicu Sarajeva, i na domace, i na gostujuće, ali neću da me klub ucjenjuje, čuj ne mogu kupiti godišnju ako ne postanem član, a član neću da budem iz tog razloga što smatram da nema potrebe da dajem tolike podatke klubu...
E'o ga agent tajne sile :D Ti bi da budes amoniman
haubica_i_to_teshka

#6543 Re: FK Sarajevo

Post by haubica_i_to_teshka »

vozdra svima !
jesam li ja dobro procitao/razumio da je godishnja (sjever)+ clanska= 45 KM ?
Johnny77

#6544 Re: FK Sarajevo

Post by Johnny77 »

hali gali halid wrote:Idem na SVAKU utakmicu Sarajeva, i na domace, i na gostujuće, ali neću da me klub ucjenjuje, čuj ne mogu kupiti godišnju ako ne postanem član, a član neću da budem iz tog razloga što smatram da nema potrebe da dajem tolike podatke klubu...
Neko ce ih zloupotrijebiti iz kluba?

E svasta...

Hoces godisnju? Budi clan.
Hoces nagradu? Budi clan.

Hoces evropsko i mocno SARAJEVO? Pa daj tih 10 KM (koje ces radije potrositi u kladionici ili na pivu) i budi clan!
1946

#6545 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

haubica_i_to_teshka wrote:vozdra svima !
Da, s tim da godišnja karta za bilo koju tribinu ne važi za kup utakmice.
hali gali halid

#6546 Re: FK Sarajevo

Johnny77 wrote:
Neko ce ih zloupotrijebiti iz kluba?

E svasta...

Hoces godisnju? Budi clan.
Hoces nagradu? Budi clan.

Hoces evropsko i mocno SARAJEVO? Pa daj tih 10 KM (koje ces radije potrositi u kladionici ili na pivu) i budi clan!
Svakako ovako dajem više para klubu... Koji će mi ku... nagrada? Dovoljno mi je da Sarajevo pobijedi.
nanda_

#6547 Re: FK Sarajevo

Post by nanda_ »

CInjenica je da kad bi pola navijaca, simpatizera postao clan dobrim bi dijelom pomogli klubu al hajd ti bosnji objasni neke stvari to su one teorije sto bi ja davao za onakav fudbal,sto je onaj onako rekao, uradio,sto ja moram davat licne podatke sto ja ovo sto jao ono :-) a zapravo samo se trebamo upitat zar je puno 10 km dati za klub a vecina ih potrosi na mnoge druge stvari, gluposti e to se trebamo svi da zapitamo :-?
haubica_i_to_teshka

#6548 Re: FK Sarajevo

Post by haubica_i_to_teshka »

1946 wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:vozdra svima !
Da, s tim da godišnja karta za bilo koju tribinu ne važi za kup utakmice.
Hvala !
Ovako, poshto zivim vani i nisam u mogucnosti da dolazim na utakmice :( volio bih da omogucim onom ko moze ( a nije bash finansijski... )
Od stipendije, student sam ali mogu toliko odvojiti :-D da uplatim 2 godisnje za sjever + clanarine.

Ne moram da znam imena za koga su (da se ne bi pogreshno tumacilo).

Neka me ovaj nash moderator (ili neko drugi) kontaktira na pp da ugovorimo nacin kome/kako bih poslao novac a Vi odlucite kome su potrebne karte !
strong69

#6549 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Na FB-u daju sve moguce podatke i jos to fino dokumentuju slikama, u statusu pisu gdje trenutno piju kafu a strah ljude dati ime i prezime klubu :-)
nanda_

#6550 Re: FK Sarajevo

Post by nanda_ »

strong69 wrote:Na FB-u daju sve moguce podatke i jos to fino dokumentuju slikama, u statusu pisu gdje trenutno piju kafu a strah ljude dati ime i prezime klubu :-)
:lol: :lol: :lol:
Locked