SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vnm

#6526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vnm »

dejan nije izbacen iz masinske tehnicke skole.
generalno se veoma cesto u novinama muvaju delinkventi iz metalske tehnicke skole a nasi strucni novinari nemaju ni volje ni vremena da provjere cinjenice, nego polete ko lesinari kako bi iskoristili jos jedan zalostan dogadjaj da poguraju svoju "karijeru". fuj je cinjenica da se toliki intimni podaci iznose, a da ne pricam o lazima...

jos gori je pokusaj odredjenih forumasa da ovo iskoriste za raspravu o nacionalnom kljucu. fuj...
MAN-lion's coach

#6527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

vnm wrote:dejan nije izbacen iz masinske tehnicke skole.
generalno se veoma cesto u novinama muvaju delinkventi iz metalske tehnicke skole a nasi strucni novinari nemaju ni volje ni vremena da provjere cinjenice, nego polete ko lesinari kako bi iskoristili jos jedan zalostan dogadjaj da poguraju svoju "karijeru". fuj je cinjenica da se toliki intimni podaci iznose, a da ne pricam o lazima...

jos gori je pokusaj odredjenih forumasa da ovo iskoriste za raspravu o nacionalnom kljucu. fuj...
:thumbup:

Baš me zanima koliko novinari iznose detalje tj.i krvnu sliku mafioza po Sarajevu koji prevrnu grad na sebe.
MAN-lion's coach

#6528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Comrad wrote:Inace, ova masinska skola treba hitnu reorganizaciju. Jeste tesko smiriti te delikvente, ali niko nista ne radi po tom pitanju. Nesto se mora uciniti. Direktori, nastavnici i svi ostali u toj skoli su krivi za stanje u kojoj se nalazi. Ako ne mogu da se nose sa tim poslom, pa neka odu i neka dopuste ljudima koji bi mozda mogli nesto uraditi.

Cinjenica je da dosta delikvenata i ovih problematicnih maloljetnika potice upravo iz ove skole, tu su jos i elektrotehnicka Buca potok.

Sve se moze kad se hoce.
Misliš METALSKE?
no_crnjak

#6529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

bezze naglabate ocam'...

laka mu crna Bosanska zemlja....i to je to
Kristijana

#6530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Kristijana »

pustopoljina wrote:ali nesto mi je posebno zasmetalo:
ne citas sta pise, nego ko pise :shock: :shock: :shock: :? :? :?
mozes to uraditi kod nekoga ko je po tvom misljenju provjereno glup.
ali ne vjerujem da si toliko iscitala forum da zmireci znas ko sta pise :shock:
ja ne citam ko pise, nego sta pise.
tako se desi da se na nekim temama kacim sa ljudima s kojima sam mislila da se slazem (iskustvo s druge teme). u tome ne vidim nista lose, niti je to ista licno.
ali citati samo od odredjenih ljudi, ili doci na FORUM samo da se napise SVOJE misljenje je nidje veze.
to se otvori blog, pa se brisu nepozeljni komentari i komentatori.
Pogrešno si me shvatila. To ''KO piše'' se odnosi na one koji vrijeđaju bez razloga, ni ja ne vrijeđam nikog.

Niko ne čita sve. Ja recimo uzmem jednu temu danas, šta mi je zanimljivo, a u druge ni ne virnem. I onda tu čitam sve, pa se i raspišem. Ja sam od onih što će uvažiti svakoga dok ne vrijeđa. Ne dijelim forumaše na podobne i nepodobne, naprotiv, ali ne shvatam rasprave preozbiljno i ne vizualiziram te ljude. Mislim da je forum mjesto gdje anonimni ljudi upumpavaju svoje ideje u svijet. Za 5 godina neću se sjećati nijednog imena s foruma ali ću znati da sam na forumu dosta naučila, informisala se, vidjela kako se razmišlja u SA i tako to. Tako da i ja isto kao i ti: čitam šta se piše a ko piše ionako ne znam. :) A ona fraza je namijenjena samo spuštanju zapjenjenih kolega forumaša.

Kad se nađu tu oni koji vrijeđaju, a ja ih ne znam otprije, a oni mi počnu: Njeni postovi ništa ne valjaju'', ''Širi nacionalizam'' ( svako ko je ZAISTA čitao moje postove zna da to nije tako ) obje, jasno, neistine :D onda i ja njima nekako odvratim, jer ne mora se niko slagati sa mnom, ali ako je to na nivou onoga: ''Slažemo se da se ne slažemo'' ( evo, ovako kao što ti pišeš, kulturno ) onda je ok. Zato smo na forumu pa ćemo diskutovati. Ali ako me omalovažavaju zbog mog stava ili mišljenja i samo je njihovo ispravno, onda - tu spuštam.
Uporedi sama njihove komentare i svoj. Ti komentarišeš ovdje napisano, a oni bulazne nešto o SVIM mojim postovima, psuju.

Zato im kažem da me zaobiđu, a čitat ćemo se kad proradi kultura komunikacije. Mi smo recimo, ne Ekonomiji udarili preko 10 strana ozbiljne rasprave kapitalizam vs. anarhija pa niko nikoga nije vrijeđao. Međutim, kad se spomene nacionalnost, svi zapjene ako osoba ne govori ono što ONI misle o toj temi. Zašto da to bude tabu tema? Meni nije. Hiljadu sam puta napisala da ima diskriminacije i nad Bošnjacima u RSu, kao i ovdje nad Ostalima, tako da mi nije jasno zašto su se dotični :lol: razgoropadili.

Nije važno, na forumu, ko je u pravu ko nije ( svako je sam sebi u pravu ) nego da uvažimo tuđe pravo na njegovu priču.

no_crnjak, u pravu si. Dosta smo začatali. Izgleda danas mirno u gradu pa samo o ovome pričamo. A što se tiče samoubistava mladih, važna je prevencija a ona je sveobuhvatna - cijelo društvo mora postati bolje, od politike, ekonomije do obrazovanja. Svijet i sistem trebaju služiti ljudima a ne ljudi sistemu. Svi trebaju imati mogućnosti, škole, poslove, novce, stanove, cure s kojima se vole... da je tako, samoubistava i depresija ne bi bilo. :cry:
zvrcak

#6531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

Vijest upravo stigla : pucali na Cak Norisa, metak u kriticnom stanju!!!
Comrad

#6532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

MAN-lion's coach wrote:
Comrad wrote:Inace, ova masinska skola treba hitnu reorganizaciju.
Misliš METALSKE?
Ajd recemo iz one kod muzeja. Ja je znam ko masinsku. Ne znam kakvih jos smjerova imaju.

Mozda grijesim, ali tako je uvijek po novinama i na netu. Vecinom su ucenici iz te skole. Tesko da ces vidjeti da neko iz prve, druge gimnazije, ekonomske se tuce okolo i uzima mobitele. Mislim ima i toga, ali sam siguran kad bi se napravio neki spisak da bi ovi prednjacili.
MAN-lion's coach

#6533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Comrad wrote:
MAN-lion's coach wrote:
Comrad wrote:Inace, ova masinska skola treba hitnu reorganizaciju.
Misliš METALSKE?
Ajd recemo iz one kod muzeja. Ja je znam ko masinsku. Ne znam kakvih jos smjerova imaju.

Mozda grijesim, ali tako je uvijek po novinama i na netu. Vecinom su ucenici iz te skole. Tesko da ces vidjeti da neko iz prve, druge gimnazije, ekonomske se tuce okolo i uzima mobitele. Mislim ima i toga, ali sam siguran kad bi se napravio neki spisak da bi ovi prednjacili.
U toj zgradi se nalaze 3 ŠKOLE.
Mašinska,Metalska i sa boka zgrade Građevinska.
Ako ćemo pričati o debilizmima učenika onda je to metalska škola čiji učenici prave idiotarije,ali bogami donose i medalje sa olimpijada zajedno sa kolegama sa drugog sprata tj.Mašinske škole.

Nema problema po drugim školama a znalo se i pištolj potegnuti i sl.
terra_incognita

#6534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Ima i po drugim školama.
Vala ona drvna je isto sivi dom. Radila sam u zgradi pored i imala priliku da ih doživim, užas jedan.
terra_incognita

#6535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Opet pješak stradao
kod Waltera :sad:
vnm

#6536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vnm »

Comrad wrote:Ajd recemo iz one kod muzeja. Ja je znam ko masinsku. Ne znam kakvih jos smjerova imaju.
nisu to smjerovi, to su dvije skole sa dvije grupe nastavnog osoblja, a posto ti prozivas pedagoge moras znati razlikovati te dvije skole.

ucenici iz te skole jesu katastrofa, ali ne zbog nastavnog osoblja. te iste ucenike da upises u gimnaziju isto bi radili, samo sto ne mogu upisati bolju skolu pa oni koji reda radi srednju ganjaju nazalost zavrse u tim skolama i maltretiraju i lose uticu na normalne ucenike, pa se na kraju zavrsi nazalost kako se u ovom slucaju zavrsilo.

sa mnom su u gimnaziju isli likovi koji su imali po nekoliko mjeseci uslovnih kazni zbog belaja koje su pravili, ali sve redom strasno pametni likovi koji su bez problema mogli upisati bilo koju skolu ako dovoljno zapnu...
smoki_choko

#6537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

CVIKERASH wrote:Beograd 1993 = Sarajevo 2010/11

Dizelasi zive i dalje.Kao sto uvijek smo uvjek znali da recikliramo najgori otpad sa zapada,sad smo poceli da kopiramo i istocne komsije.

ovo je Sarajevo danas :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Y9sE77a ... re=related[/youtube]
jel ovom krimosu na kraju na sahrani ovi trubaci sviraju od Safeta Isovica - Sehidski Rastanak :shock: ili se meni cini
koja ironija :-)
poznanik

#6538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

smoki_choko wrote:
CVIKERASH wrote:
jel ovom krimosu na kraju na sahrani ovi trubaci sviraju od Safeta Isovica - Sehidski Rastanak :shock: ili se meni cini
koja ironija :-)

Svira mu verzija ove pjesme:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vftid0i2 ... r_embedded[/youtube]
teAMICA

#6539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by teAMICA »

Na Pofalićima (Kolodvorska na kraju, kod onog vulkanizera) jutros hrpa policije, pored leš pokriven, okolo plava traka...
zateznistub

#6540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Eno na carsiji opet rokanj! :x
Nikad kraja...
Lunizz

#6541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lunizz »

Ma sve je normala
Alkos

#6542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alkos »

Eto, kao ne zna se ko je pucao. Zna se dobro koje su grupe u pitanju, jer evo vec nekoliko mjeseci traje mali rat izmedju njih... Policija i tuzilastvo jedu govna, sve dok neko nevin ne izgubi glavu! Ovi ne biraju ni vrijeme ni mjesto pucnjave.
burek_in_space

#6543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

Interesantno je shto sinoc prolazim Charshijom i komentarishem kako se nisu odavno porokali.
Poenta - vidim brojeve lota za naredni utorak. :mrgreen:
innovision

#6544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by innovision »

burek_in_space wrote:Interesantno je shto sinoc prolazim Charshijom i komentarishem kako se nisu odavno porokali.
Poenta - vidim brojeve lota za naredni utorak. :mrgreen:
ako neces to podijeli samnom samo 10 na bingu treba mi par stojaD:
karanana

#6545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

jesu nesposobni ovi charshijaneri i mafiose wanna be-i. ili su kukavice.
hoce li ikog ikad na vlakovo poslati?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

il su toliko neprecizni
ili je ovo šepurenje da bi lakše koke kasnije barili
29Black

#6547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 29Black »

Alkos wrote:Eto, kao ne zna se ko je pucao. Zna se dobro koje su grupe u pitanju, jer evo vec nekoliko mjeseci traje mali rat izmedju njih... Policija i tuzilastvo jedu govna, sve dok neko nevin ne izgubi glavu! Ovi ne biraju ni vrijeme ni mjesto pucnjave.

Pa eto ti nam reci ko je u pitanju,sviju nas zanima.A ubuduce bi mogli kladionicu otvoriti sa ponudama gdje ce biti slijedeca pucnjava,a za ove malo zagrijanije kockare u ponudi da bude i koje krimi grupe ce se sukobiti.
Alkos

#6548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alkos »

29Black wrote:
Alkos wrote:Eto, kao ne zna se ko je pucao. Zna se dobro koje su grupe u pitanju, jer evo vec nekoliko mjeseci traje mali rat izmedju njih... Policija i tuzilastvo jedu govna, sve dok neko nevin ne izgubi glavu! Ovi ne biraju ni vrijeme ni mjesto pucnjave.

Pa eto ti nam reci ko je u pitanju,sviju nas zanima.A ubuduce bi mogli kladionicu otvoriti sa ponudama gdje ce biti slijedeca pucnjava,a za ove malo zagrijanije kockare u ponudi da bude i koje krimi grupe ce se sukobiti.
Grohotom se smijem...

To zna pola grada, nije to nikakva pamet.
Zna se koje se grupe pucaju po starom gradu u zadnje vrijeme, sto ispred katedrale, sto po carsiji, kod vijecnice, itd, itd. I svi ti koji su pucali, ranjavali jedni druge, i dalje se nalaze na slobodi nakon jedne noci provedene u pritvoru, i dalje svi nosaju pistolje i rokaju se na svakom cosku. Ne trebas biti natprosjecno inteligentan i vidovit da shvatis neke stvari, pogotovo ako imalo pratis desavavanja u gradu, ali si podobro glup ako to ne vidis.

Zivio
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

traje rat između njih???

ja rata i govana
u nas je sve improvizacija pa i "rat" između bandi
burek_in_space

#6550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

innovision wrote: ako neces to podijeli samnom samo 10 na bingu treba mi par stojaD:
Nisam toliko merhametli :oops: :mrgreen:
Locked