Dešavanja u Srbiji

Post Reply
BiH-x

#6526 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

Bosanac sa dna kace wrote:Budimo ljudi, iako smo srbi. :lol:
:lol:

Kao sto neko rekao; nek ga sahrane pored draze kad mu nadju grob :lol:
ilija cvorovic

#6527 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

Evo ti je bosanac sa dna kace dao približan odgovor.
Što se tiče slika koje je neko postavio, može li neka Cerića ili drugog Reisa sa Izetbegovićem i onog hodže iz Gluhe Bukovice.
Last edited by ilija cvorovic on 17/11/2009 00:37, edited 1 time in total.
vee-jay

#6528 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

:lol: :lol: :lol:
Bosanac sa dna kace

#6529 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosanac sa dna kace »

ilija cvorovic wrote:Evo ti je bosanac sa dna kace dao približan odgovor.
Što se tiče slika koje je neko postavio, može li neka Cerića ili drugog Reisa sa Izetbegovićem i onog hodže iz Gluhe Bukovice.
analogija i poredjenje ti do jaja odvaljuju
dje to alija kaze da srba nece bit?
ja se sjecam da kaze: spavajte rata nece bit
ni za rejza se ne sjecam da je bio bas za rat,
a patrijarh fino govorio:
Prelazak s riječi na djela označio je patrijarh Pavle, kada je u Prebilovcima, u avgustu '91. godine, pozvao 30.000 vjernika u borbu: "Ako je božja volja da vodimo rat, svaki Srbin mora viteški i herojski boriti vjeran istorijskom duhu srpskog naroda".
dallton

#6530 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

ilija cvorovic wrote:Evo ti je bosanac sa dna kace dao približan odgovor.
sto se tice cerica moze slika nema nikakvih problema - ima tema zove se "cericu zar te nije sramota" :-D
a o gluhoj bukovici ima tema gluho bilo i coravo koliko hoces :lol:

da se vratimo na ovu sadasnju temu - kako pavle ucini ono sto po tebi nije mogao da ucini?
_BaD_BoY

#6531 Re: Desavanja u Srbiji

Post by _BaD_BoY »

Kakav god da je bio Pavle i koliko god je zla pocinio,narucio,podrzao,blagoslovio ja mu ipak ne mogu pomisliti nikad da se nekom njegovom desilo kao sto se desavalo bosnjacima..dovoljno je sto je svoje ime ispisao krvavim slovima za citav zivot za ovu i buduce generacije bosanaca i hercegovaca..i bolje je da ovo malo ohladi pa da se onda komentarise jer ima osoba koje su ga ipak smatrale svojim iskrenim vodjom..pa koji dan uzdrzanosti nebi skodio
Bosanac sa dna kace

#6532 Re: Desavanja u Srbiji

_BaD_BoY wrote:Kakav god da je bio Pavle i koliko god je zla pocinio,narucio,podrzao,blagoslovio ja mu ipak ne mogu pomisliti nikad da se nekom njegovom desilo kao sto se desavalo bosnjacima..dovoljno je sto je svoje ime ispisao krvavim slovima za citav zivot za ovu i buduce generacije bosanaca i hercegovaca..i bolje je da ovo malo ohladi pa da se onda komentarise jer ima osoba koje su ga ipak smatrale svojim iskrenim vodjom..pa koji dan uzdrzanosti nebi skodio
...ni on a niti clanovi njegovog sinoda i njegove crkve nisu se suzdrzvali u blagoislajnu genocida, agresije, masakara, ubijanja, silovanja, pljacke...
Bosnolog

#6533 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

BiH-x wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Budimo ljudi, iako smo srbi. :lol:

Kao sto neko rekao; nek ga sahrane pored draze kad mu nadju grob :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :bih: :mrgreen:
ilija cvorovic

#6534 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

Mislim da si približan, i to ne od mene, odgovor dobio.
Drugo, Pavle će biti proglašen za sveca, i mislim da ćemo to nas dvojica dočekati. Da napomenem, svece ne proglašava SPC.
Treće, nisam nešto ogrezao u religiju pa mi je ova tema malo off.
Hajde se vratite na ono o otcjepljenju Vojvodine, to mi je interesantnije.
Bosnolog

#6535 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

ilija cvorovic wrote:Mislim da si približan, i to ne od mene, odgovor dobio.
Drugo, Pavle će biti proglašen za sveca, i mislim da ćemo to nas dvojica dočekati. Da napomenem, svece ne proglašava SPC.
Treće, nisam nešto ogrezao u religiju pa mi je ova tema malo off.
Hajde se vratite na ono o otcjepljenju Vojvodine, to mi je interesantnije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
_BaD_BoY

#6536 Re: Desavanja u Srbiji

Post by _BaD_BoY »

Bosanac sa dna kace wrote:
_BaD_BoY wrote:Kakav god da je bio Pavle i koliko god je zla pocinio,narucio,podrzao,blagoslovio ja mu ipak ne mogu pomisliti nikad da se nekom njegovom desilo kao sto se desavalo bosnjacima..dovoljno je sto je svoje ime ispisao krvavim slovima za citav zivot za ovu i buduce generacije bosanaca i hercegovaca..i bolje je da ovo malo ohladi pa da se onda komentarise jer ima osoba koje su ga ipak smatrale svojim iskrenim vodjom..pa koji dan uzdrzanosti nebi skodio
...ni on a niti clanovi njegovog sinoda i njegove crkve nisu se suzdrzvali u blagoislajnu genocida, agresije, masakara, ubijanja, silovanja, pljacke...
ma znam..a i gore navedeni citati su i vise nego za nepovjerovati..al opet kazem da bi mozda bolje bilo pustiti da ohladi koji dan..cisto radi ljudi koji citav zivot zive u zabludi i sa idejom njegove plemenitosti..jer kod srba sad vlada subjektivno misljenje i da im predocis hiljadu dokaza glave su jos vruce i neces moci dobiti objektivan odgovor..mada iskreno sumnjam da ces i nekad kasnije moci..
Bosanac sa dna kace

#6537 Re: Desavanja u Srbiji

ilija cvorovic wrote:Drugo, Pavle će biti proglašen za sveca, i mislim da ćemo to nas dvojica dočekati. Da napomenem, svece ne proglašava SPC.
..kolko ja skonta on je vec svetac..
a cini mi se da u pravoslavlju svaka crkva ima pravila o kanonizaciji svetaca tako da im ne treba nikakva dozvola sa strane
ilija cvorovic

#6538 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

ilija cvorovic wrote:Drugo, Pavle će biti proglašen za sveca, i mislim da ćemo to nas dvojica dočekati. Da napomenem, svece ne proglašava SPC.
..kolko ja skonta on je vec svetac..
a cini mi se da u pravoslavlju svaka crkva ima pravila o kanonizaciji svetaca tako da im ne treba nikakva dozvola sa strane
Jbg, da bi raspravljao o nečemu, moraš da znaš materiju. A i mene dovodiš u nezgodnu situaciju,jer ne znam svo gradivo :) .
Mislim da ovako stoje stvari (neko će već opovrgnuti ako nisam u pravu) - ne postoje živi sveci. U zavisnosti od značaja neke ličnosti (ne obavezno crkvene), njegovog života i djela, ta osoba se može proglasiti svecem, nakon smrti, najčešće dosta dugo nakon njegove smrti.
Ovo što pišeš da je već, to je oreol koji ga je pratio, i Sušić je bio svetac za pitare dok je igrao.
Kad bi svaka crkva u pravoslavlju imala mogućnost da samostalno proglašava svece, u Srbiji ni jedan dan ne bi bio radni :)
IHAVEDREAM

#6539 Re: Desavanja u Srbiji

Post by IHAVEDREAM »

dallton wrote:
IHAVEDREAM wrote:Da li toonda znaci ,da je po istom principu:
Ceric=Muslimani=narod=drzava :?:
nema crkve u islamu...islamska zajednica se ne zove "bosnjacka islamska zajednica" vec islamska (sto ce reci svih muslimana, nebitno nacija jer islam naciju ne priznaju)...drzava se ne zove bosnjacka nego bih...

koji ti dio nije jasan?
Ooooooo,nema crkve u islamu...islamska zajednica se ne zove "bosnjacka islamska zajednica" vec islamska (sto ce reci svih muslimana, nebitno nacija jer islam naciju ne priznaju)...drzava se ne zove bosnjacka nego bih...

Koje otkrice za neprosvijecene!Ili ,ili ,bolje receno , za pagane!
Odgovor nije potreban,iz razloga sto sam konstataciju prezentirala u upitnom obliku!

Moje izvinjenje....definitivno, off topic :oops:
IHAVEDREAM

#6540 Re: Desavanja u Srbiji

Post by IHAVEDREAM »

Postao/la Bosanac sa dna kace dana 17/11/2009 01:03......Koliko ja skonta on je vec svetac.
a cini mi se da u pravoslavlju svaka crkva ima pravila o kanonizaciji svetaca tako da im ne treba nikakva dozvola sa strane.

Slabo kontas!
Da je bas tako kako se tebi cini,bilo bi vise svetaca u Pravoslavnih, nego dana u godini!
Bosanac sa dna kace

#6541 Re: Desavanja u Srbiji

IHAVEDREAM wrote:Postao/la Bosanac sa dna kace dana 17/11/2009 01:03......Koliko ja skonta on je vec svetac.
a cini mi se da u pravoslavlju svaka crkva ima pravila o kanonizaciji svetaca tako da im ne treba nikakva dozvola sa strane.

Slabo kontas!
Da je bas tako kako se tebi cini,bilo bi vise svetaca u Pravoslavnih, nego dana u godini!
kolko se ja sjecam imaju haman pa svaki dan nekog sveca, nekad se poklapaj i po 2 na dan
eto bas me zanima jel pravoslavni Gruzijci slave sv.Dusana Prvovjencanog
IHAVEDREAM

#6542 Re: Desavanja u Srbiji

Post by IHAVEDREAM »

IHAVEDREAM wrote:Postao/la Bosanac sa dna kace dana 17/11/2009 01:03......Koliko ja skonta on je vec svetac.

Slabo kontas!
kolko se ja sjecam imaju haman pa svaki dan nekog sveca, nekad se poklapaj i po 2 na dan
:oops: Izvinjenje, off topic......
Kad sretnes prvog Gruzijca,pitaj ga...ali prvo provjeri je li Pravoslavac!
anastasija

#6543 Re: Desavanja u Srbiji

Post by anastasija »

hercegovac_pravi wrote:
anastasija wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Pa obratio sam ja paznju na terminologiju, upravo zbog toga i kazem "bivsa Srbija" jer nije "do Tokija" odnosno nema SAO Karajina, Crne Gore, Kosova a Vojvodina se dobro ljuja, o Presevskoj Dolini i Sandzaku da i ne govorimo. Zato ovu sadasnju tvorevinu i zovem bivsa Srbija jer ne znam gdje pocinje a gdje zavrsava.
Sto se tice prenosa nadlesnosti Vojvodini, ja koliko sam procitaou vasim listovima, 153 nadlesnosti ce biti prenesene sa Srbije na Vojvodinu, razvojna banka, VANU, imovina itd....I ne trube samo radikali o cijepanju bivse Srbije...isto radi i DSS i SNS. Mislim da nije bez razloga ali to je moje skromno misljenje.
VANU postoji jos od 2002.
Svaka normalna evropska zemlja ima svoje akademije nauka i umetnosti i predstavnistva, pocev cak i od same strogo centralizovane Francuske.
U Vojvodini ima svega 30 000 Madjara, tako da o tome mogu svi oni koji prizeljkuju samostalnu Vojvodinu da sanjaju.
Ona postaje samo jedna u nizu evropskih regija. To priblizava i samu Srbiju Evropi.
DSS je u Vojvodini a i na republickom nivou pukao a SNS tek kupi boove pa malo se po staroj navici radikalno izrzavaju zarad poena.
Dakle psi laju karavani prolaze...
Dobro ali zasto ga onda ponovo uvrstavaju u "Statut" mislim ako postoji vec od 2002??? I slazem se da svaka "normalna evropska zemlja ima svoje akademije nauka i umetnosti" (tvoj citat) ali evropski regioni nemaju te institucije. Predstavnistva da imaju ali "akademske institucije ne u formi kakvoj je formiran VANU.
A zasto samo Madjari ? Pa u Vojvodini zivi i drugih ljudi osim Madjara. Ili ti zaista mislis da su samo Madjari ti koji traze odvajanje od Srbije ??? Pa da je to slucaj ovaj Statut nikada nebi vidio svijetlost dana a ne bilo sta drugo. Al....i mislim da ce vrijeme pokazati da je ovaj Statut jos jedan pokazatelj slabosti bivse Srbije.
Opet pises netacno. Ja se nisam dobro izrazila u prethodnom postu. dakle regije u evropskim drzavama imaju svoje akademije nauka i umetnosti. Neke nemacke pokrajine ih imaju, primera radi, ima ih i u austriji, cak i u centralizovanoj Francuskoj, ali izgleda da to vi u Bosni ne znate.
I ti ostali sto su separatisti su u mnogo manjem broju. ekstrema bilo i bice. Kad bi bio referendum ( a Vojvodina ima pravo na referendum po Statutu) video bi kako bi prosao. Daleko drugacije nego kada bi referendum imala Republika Srpska.
anastasija

#6544 Re: Desavanja u Srbiji

Post by anastasija »

dallton wrote:
ilija cvorovic wrote:Anastasija, kao što vidiš iz priloženih postova, Pavle = crkva = narod = država = fašisti.
E da je bio sa Cacom, Jukom, Orićem and co. bio bi prosvjetitelj. Humanista. Demokrata. Željko Komšić.
Jos da je pljuvao po dodiku gde bi mu kraj bio.
esad idi pa otvori teme o tome koje vec postoje procitaj sta ko pise...

i koliko znam pavle je bio glavar srpske pravoslavne crkve (a ne univerzalne crkve koja eventualno ima isto ime u svim drzavama) pa prema tome...
i jos da dodam da ako pavle nije bio = crkva = drzava = narod, kako je moguce da je dao ovlastenje milosevicu da pregovara u ime srpskog naroda?
Opet netacno.
On je glavar Srpske pravoslavne crkve, a ona je i u Republici Srpskoj i u Crnoj gori, i u Cikagu, dakle svuda gde ima Srba Pavle im je bio poglavar.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6545 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

anastasija wrote: ona je i u Republici Srpskoj i u Crnoj gori, i u Cikagu, dakle svuda gde ima Srba .
.........je Srbija. :D
vee-jay

#6546 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:
anastasija wrote: ona je i u Republici Srpskoj i u Crnoj gori, i u Cikagu, dakle svuda gde ima Srba .
.........je Srbija. :D
:thumbup:
ilija cvorovic

#6547 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ilija cvorovic »

Slabo kontas!

:-) :-) , ne postoji svetac Dušan Prvovjenčani. Takođe, slavljenje svetaca, kao lične slave, u pravoslavnom svijetu, je običaj koji se zadržao samo kod Srba i mislim Bjelorusa ili tako nešto.
kupusar167

#6548 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kupusar167 »

´stovani Ilija Cvorovicu...

Cinjenica je da je Pavle kao sto kaze Anastazija poglavar svih Srba tj. onih ljudi koji se smatraju vjernicima SPC.
Svi znamo da je Pavle direktno ili indirekno podsticao rat u HR,BiH kao i na Kosovu.
Bilo je dovoljno citata sa rijecima koje su dokumentovane.
Sta bi htio da kazes, da Pavle nije imao uticaju na svu politiku koja se vodila 90-ih pa na ovamo.(zadnje 2. godine sigurno ne)
Ali, sve u svemu malo je pravoslavnih svestenika koji su javno, jasno i glasno rekli protiv rata u bivsim republikama EX-YU.
Pavle im je bio vodja. Znaci on bi trebao da ima uticaja kao prvo na svestena lica a preko njih i na obicne ljude (vjernike)
Sam djavolji vladika u BN Kacavende je drzao govore od kojih bi se i sam Sejtan pocrvenio od stida.
A ti ´stovana Anastazija posto izgleda takodjer zivis u zap. EU, sigurno znas da katolicka kao i evagelisticka crkva i dan danas (64 godine po zavrsetku rata)
osudje hitlerovu politiku.
Znaci oni su (kardinali) su priznali gresku izmedju 33-45 godine proslog vijeka.
To je ono sto nam fali ili smeta kod Pavla.
On kao vjerski vodja je trebao (makar javno) da smiruje strasti obicnih vjernika.Nijednim gestom niti rijecju nije osudio dogadjaje u Vukovaru, Podrinju,
Posavini... Da osudi zlocine koji su pripadnici pravoslavne vjere kojim je on duhovni vodja osudi... Nista od toga se nije desilo...
Znaci sigurno ce kod drago Allah-a ili Bog-a odgovarati za svoje (ne)djela.
Ja nemam pravo da ga osudjujem ali on ce odgovarati na drugom sudu.

Toliko od mene

Lijep pozz...
kupusar167

#6549 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kupusar167 »

´stovani Ilija Cvorovicu...

Cinjenica je da je Pavle kao sto kaze Anastazija poglavar svih Srba tj. onih ljudi koji se smatraju vjernicima SPC.
Svi znamo da je Pavle direktno ili indirekno podsticao rat u HR,BiH kao i na Kosovu.
Bilo je dovoljno citata sa rijecima koje su dokumentovane.
Sta bi htio da kazes, da Pavle nije imao uticaju na svu politiku koja se vodila 90-ih pa na ovamo.(zadnje 2. godine sigurno ne)
Ali, sve u svemu malo je pravoslavnih svestenika koji su javno, jasno i glasno rekli protiv rata u bivsim republikama EX-YU.
Pavle im je bio vodja. Znaci on bi trebao da ima uticaja kao prvo na svestena lica a preko njih i na obicne ljude (vjernike)
Sam djavolji vladika u BN Kacavende je drzao govore od kojih bi se i sam Sejtan pocrvenio od stida.
A ti ´stovana Anastazija posto izgleda takodjer zivis u zap. EU, sigurno znas da katolicka kao i evagelisticka crkva i dan danas (64 godine po zavrsetku rata)
osudje hitlerovu politiku.
Znaci oni su (kardinali) su priznali gresku izmedju 33-45 godine proslog vijeka.
To je ono sto nam fali ili smeta kod Pavla.
On kao vjerski vodja je trebao (makar javno) da smiruje strasti obicnih vjernika.Nijednim gestom niti rijecju nije osudio dogadjaje u Vukovaru, Podrinju,
Posavini... Da osudi zlocine koji su pripadnici pravoslavne vjere kojim je on duhovni vodja osudi... Nista od toga se nije desilo...
Znaci sigurno ce kod drago Allah-a ili Bog-a odgovarati za svoje (ne)djela.
Ja nemam pravo da ga osudjujem ali on ce odgovarati na drugom sudu.

Toliko od mene

Lijep pozz...
vee-jay

#6550 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

ilija cvorovic wrote: :-) :-) , ne postoji svetac Dušan Prvovjenčani. Takođe, slavljenje svetaca, kao lične slave, u pravoslavnom svijetu, je običaj koji se zadržao samo kod Srba i mislim Bjelorusa ili tako nešto.
u dobroj ste grupi :D
Post Reply