Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The Realist

#6526 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

skenderija04 wrote:@ The realist

Je li ovo izvjestaj koji je Manchester Utd. poslao komisiji za regulaciju trgovine vrijednosnim papirima (SEC), da bi mogao izaci na berzu ( NYSE) u Americi ?
Onaj veći post je prezentacija za IPO (pa sam vadio detalje), a ovo drugo se nalazi u prospektu za IPO.
Riddle

#6527 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Strasno. United u svom elementu. :D Treba jos napomenuti da Nike treba da iznese prijedlog za naredni ugovor. :lol: Ovo je da padnes u nesvijest.
The Realist

#6528 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Riddle wrote:Strasno. United u svom elementu. :D Treba jos napomenuti da Nike treba da iznese prijedlog za naredni ugovor. :lol: Ovo je da padnes u nesvijest.
Te brojke ne znamo, tako da ih ne želim spominjati. Čim se krene spekulisati previše sa brojkama, počnu se greške praviti, a to želim izbjeći.

Pošto ja nemam skrivene namjere, nemam ni potrebu da idem na stranu Glazer, ili protiv njih, nego samo pokušavam prikazati brojke što je tačnije moguće i šta to znači za United.
Riddle

#6529 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Naravno da brojke ne znamo, ali ako Nike zeli potpisati novi ugovor, svakako da ce povecati iznos. To je logicno.

Nisam siguran sta zelis reci u tom drugom pasusu. Nisam te optuzio ni za sta. :D
The Realist

#6530 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Hahahahaha, ma znam da me nisi optužio, nego samo onako govorim da volim sve prikazati koliko je to moguće realno, bez da neku stranu zastupam, ali volim biti tačan, pa zato izbjegavam spominjanje cifri sa kojima se spekuliše, pogotovo dok se ne zna kako misle taj novac trošiti.

Što se tiče ugovora sa Nike-om, on čak ne mora biti toliko veći, ako se ne prodaju prava na 50% profita, kao što je sada urađeno, jer ako izračunaju dobro, to može opet jako puno novca donijeti.
Last edited by The Realist on 05/08/2012 03:30, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6531 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Kagawa je trenutno jedini transfer ? Nisam nešto u toku u zadnje vrijeme.
The Realist

#6532 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Kagawa i Powell.
Riddle

#6533 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

The Realist wrote:Hahahahaha, ma znam da me nisi optužio, nego samo onako govorim da volim sve prikazati koliko je to moguće realno, bez da neku stranu zastupam, ali volim biti tačan, pa zato izbjegavam spominjanje cifri sa kojima se spekuliše, pogotovo dok se ne zna kako misle taj novac trošiti.

Što se tiče ugovora sa Nike-om, on čak ne mora biti toliko veći, ako se ne prodaju prava na 50% profita, kao što je sada urađeno, jer ako izračunaju dobro, to može opet jako puno novca donijeti.
Cekaj, zar United nije pustio izvjestaj o ovom ugovoru? Mislio sam da ovo nisu spekulacije. Gdje i kako ce Glazeri trositi pare je sasvim druga prica, ali o tome nisam ni govorio. Samo sam mislio reci da je ovo impresivan ugovor koji je neviđen dosad. Ovo je kao da postojece ugovore Uniteda i Barcelone spojis u jedan.
The Realist

#6534 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Riddle wrote: Cekaj, zar United nije pustio izvjestaj o ovom ugovoru? Mislio sam da ovo nisu spekulacije. Gdje i kako ce Glazeri trositi pare je sasvim druga prica, ali o tome nisam ni govorio. Samo sam mislio reci da je ovo impresivan ugovor koji je neviđen dosad. Ovo je kao da postojece ugovore Uniteda i Barcelone spojis u jedan.
Govorio sam o budućem ugovoru sa NIKE-om :).
Riddle

#6535 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

:-) :lol:

Pogubili smo se. Koja su doba, nije ni cudo.
missko

#6536 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Jel onaj Moura zavrsio ljekarski, kad ce taj potpis zna li neko sta detaljnije ?
vejza00

#6537 Re: Manchester United FC

Post by vejza00 »

missko wrote:Jel onaj Moura zavrsio ljekarski, kad ce taj potpis zna li neko sta detaljnije ?
ima detaljno su njegov agent i predsjednik Sao Paola rekli da po ko zna koji put u Daily Mailu pisu vece gluposti nego u dnevnom avazu jer od tog jos nema nista
sarajevomd

#6538 Re: Manchester United FC

Post by sarajevomd »

Ako daily mail pise gluposti, sta onda radi sky ?
vejza00

#6539 Re: Manchester United FC

Post by vejza00 »

sarajevomd wrote:Ako daily mail pise gluposti, sta onda radi sky ?
jos nisam procito da su oni napisali da je lucas potpisao za bilo koji klub, mada iskreno svi oni zive od lazi koje pisu

ipak sky pise da ce lucas u psg za 45 mil eura,al isto tako i pisu da predsjednik sao paola nije ni poreka ali nije ni potvrdio ovu vijest brazilskih medija
dragonz

#6540 Re: Manchester United FC

Post by dragonz »

Follow the rumour mill with all the latest gossip and speculation from the newspapers.

da ne objašnjavam bezveze
Riddle

#6541 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Samo treba da nauci kako izbjeci ofsajd zamku. :D
"People think I am joking, but if Sir Alex Ferguson called me up and said 'Okay, let's do this. Come and have a trial', it would be impossible for me to say no."

"I would not take up the challenge if I didn't think I was good enough. I am a very accomplished player and I know I could make a difference.

"I would be the fastest player in the team - but I can play as well."
"@usainbolt if you want that trial at Man Utd shout me, I'll speak to the boss!! Well done in 100m, waiting for you to smash the 200m now!"
"After the Olympics we work on that...lol..thanks man @rioferdy5"
rioferdy5
@usainbolt the boss has just said for u to let me know when u want to come down for the trial..get your studs ready after the olympics bro!!
:lol: :lol: :lol:
The Realist

#6542 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Ako sve bude išlo po planu, United će ovaj petak početi trgovati svojim dionicama (nešto više od 10%).

Također vezano za ovo:
@DuckerTheTimes reporting that MUFC are facing a soaring demand for shares in IPO. MUFC have received enough orders for the shares.
Izgleda da je potražnja povelika.

I da, trenutni bruto dug iznosi 437mio funti (pisao sam o tome da je obveznica oko 393mio), no, interesantno je da po prospectu planiraju 2014. dug spustiti na ispod 300mio funti, što je definitivno dobro za klub. Ukoliko u tom periodu ne bi uzimali dividende, već bi tada servisiranje duga trebalo biti jeftinije za klub, nego porez i dividende, iako je ovaj dug dosta skup. Nadam se da neće doći do isplaćivanja dividendi, a.B.d.!

Ostaje žal za nas što više novih dionica nije prodano, tj. što se išlo 50-50, ali dobro je i ovo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6543 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Riddle

#6544 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Citav dan se ova prica ne stisava. Ako potpise, to sigurno nece biti veceras, ali sto se mene tice, moze i na zadnji dan prelaznog roka. Najbolji napadacki dvojac na svijetu bi bilo preciznije.
sarajevomd

#6545 Re: Manchester United FC

Post by sarajevomd »

Svako svog konja hvali :) Kod nas bi to bili rooney i rvp, kod citya aguero i tevez, kod reala benzema higuain, kod barcelone villa, messi...
Riddle

#6546 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Siguran sam da bi vecina ovaj dvojac stavila na prvo mjesto. Ali nebitno sad, nista se jos nije desilo.

Onaj mali Brazilac je potpisao za PSG. Navodno 43 milliona eura.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6547 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Ma preplaćeno derište, čuj ne valja mu Manchester kao grad :-)
ultima_palabra

#6548 Re: Manchester United FC

Post by ultima_palabra »

leet wrote:Ma preplaćeno derište, čuj ne valja mu Manchester kao grad :-)
Manćester kao grad mom je srcu uvijek drag... nastavi sam :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6549 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Bjež' ba uljtima :mrgreen:
ledeni_caj

#6550 Re: Manchester United FC

Post by ledeni_caj »

3 penala Manco fuli, sta je ovo. :-)
Post Reply