Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
jasammemo

#6526 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by jasammemo »

boshniak wrote:Nazovi ih, mozes sa skype-a besplatno, tako jedino, ili probaj sa drugog browsera ili preko mobitela.
Hvala na odgovoru. Nije do browsera ni do mobitela jednostavno neće, dok npr. mogu stavit ovaj link banke, drugu ovu opciju...
Probat cu ih zvat :thumbup:
jasammemo

#6527 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by jasammemo »

liaar wrote:Najbrže odgovaraju putem Facebooka, provjereno
Hvala puno, probat cu i to :thumbup:
kenan77

#6528 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kenan77 »

Pozdrav svima,ne da mi se ćitati postove mozda ima odgovror na moj problem..pa ako ima ko da pomogne u najkracim crtama..dakle problem uplate preko pp na moj racun ne idu,,koristim pp 10 god al placanje i refund bez problema...sad kad treba da neko uplati ili iz bih ili iz inostranstva ne ide..u banci kazu nije do njih nego do pp..zna li iko sta moram uraditi,postavke promjeniti i li sl?? hvala
Mehemed
Vozim: automobil

#6529 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

kenan77 wrote:Pozdrav svima,ne da mi se ćitati postove mozda ima odgovror na moj problem..pa ako ima ko da pomogne u najkracim crtama..dakle problem uplate preko pp na moj racun ne idu,,koristim pp 10 god al placanje i refund bez problema...sad kad treba da neko uplati ili iz bih ili iz inostranstva ne ide..u banci kazu nije do njih nego do pp..zna li iko sta moram uraditi,postavke promjeniti i li sl?? hvala
Koju karticu koristiš, da vidimo je li problem najjednostavniji što može biti.
kenan77

#6530 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kenan77 »

Mehemed wrote:
kenan77 wrote:Pozdrav svima,ne da mi se ćitati postove mozda ima odgovror na moj problem..pa ako ima ko da pomogne u najkracim crtama..dakle problem uplate preko pp na moj racun ne idu,,koristim pp 10 god al placanje i refund bez problema...sad kad treba da neko uplati ili iz bih ili iz inostranstva ne ide..u banci kazu nije do njih nego do pp..zna li iko sta moram uraditi,postavke promjeniti i li sl?? hvala
Koju karticu koristiš, da vidimo je li problem najjednostavniji što može biti.
hvala druze na pomoci..rijesio sam,,visa kartica je u pitanju..u postavkama kartice na svom akauntu na dnu mora se aktivirati "automatski transfer"treba da bude "yes"
Casual's

#6531 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Casual's »

Ekipa, imam problem sa PayPal (ovo je sigurno peti put u posljednih 2 mjeseca da nešto ne štima). Uglavnom, istekla mi Visa u UniCreditu i napravio sam Visu u Intesa Sanpaolo. Međutim, jučer je automatski prebaceno samo jedan dio (200€) available sredstava. Kontaktirao sam support, kazu da ne znaju zbog cega je to i da ce istraziti. Je l' se neko do sada susretao sa slicnim?
Casual's

#6532 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Casual's »

Casual's wrote:Ekipa, imam problem sa PayPal (ovo je sigurno peti put u posljednih 2 mjeseca da nešto ne štima). Uglavnom, istekla mi Visa u UniCreditu i napravio sam Visu u Intesa Sanpaolo. Međutim, jučer je automatski prebaceno samo jedan dio (200€) available sredstava. Kontaktirao sam support, kazu da ne znaju zbog cega je to i da ce istraziti. Je l' se neko do sada susretao sa slicnim?
Intesa ima limit od 500 KM po transakciji. Bjezim iz ove banke... :D
vjesticanametli

#6533 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Ma nema ja prebacujem i vise :? Isto intesa
Casual's

#6534 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Casual's »

vjesticanametli wrote:Ma nema ja prebacujem i vise :? Isto intesa
Iz PayPal-a vele da je Error 04, a iz Intese vele da je to zbog limita.
Mozes dnevno imati 5 transakcija po 500 KM, ne moze odjednom vise od 500.
vjesticanametli

#6535 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Aaaaa e ako imas na pp npr 501 eur nece proci automatski withdr. Uvijek gledaj da prije 1 povuces manuelno toliko da 500 eura proDZe prvog .....nece automatski s pp ako imas vise od 500 :-D hajd probaj
nardawg

#6536 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nardawg »

Da li se ikom ovo desava... Nemam nikako opciju da prebacim na debitnu karticu, samo mi daje opciju da povezem racun iz banke.
Povezana mi je visa debitna kartica iz raiffeisena, do sad je sve radilo kako treba i automatsko i rucno povlacenje. Kartica povezana prije pola godine, znaci nije istekla.
Image
holowey

#6537 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

nardawg wrote:Da li se ikom ovo desava... Nemam nikako opciju da prebacim na debitnu karticu, samo mi daje opciju da povezem racun iz banke.
Povezana mi je visa debitna kartica iz raiffeisena, do sad je sve radilo kako treba i automatsko i rucno povlacenje. Kartica povezana prije pola godine, znaci nije istekla.
Image
meni je po otvaranju pp accounta neko vrijeme stajao balance, dok se nije nakupilo $100+... tek je onda ta lova sa balansa presla na moju rfz karticu... u medjuvremenu su povremeni refundi prolazili a taj balance nije mrdao
Stockk

#6538 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Stockk »

tek sad otkrih da radi ona verifikacija brojem, napokon :lol:
clicks

#6539 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by clicks »

istekla mi je VISA kartica unicredit banke pa su mi sada dali MasterCard. viza mi je bila povezana vec 9 godina na paypal bez problema.
medutim sad kad pokusavam da dodam novu karticu tj. mastercard izbacuje mi sljedece: na aplikaciji za android "right now we are not able to complete this transaction", a na web stranici "Sorry, we are not able to process your request. Please try again later"
vjesticanametli

#6540 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

NE MOZEEEE MASTER SAMO VISA PROCITAJ TEMU OJJJ SVAKI DAN ISTO :twisted: :run:
Saka

#6541 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Može Mastercard, što ne bi mogla? Nije rekao da hoće da prima uplate već samo da poveže karticu, to mora raditi, kao i kupovina sa Master karticom.
Vidi jel kartica aktivirana i da imaš para na njoj, probaj prvo sa bankomata izvaditi pare da znaš da radi.
clicks

#6542 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by clicks »

vjesticanametli wrote:NE MOZEEEE MASTER SAMO VISA PROCITAJ TEMU OJJJ SVAKI DAN ISTO :twisted: :run:
sve sami pametnjakovici
Saka wrote:Vidi jel kartica aktivirana i da imaš para na njoj, probaj prvo sa bankomata izvaditi pare da znaš da radi.
Kartica aktivirana, para imam na nju ide plata. Sa bankomata isto podizao.
Casual's

#6543 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Casual's »

funky_w4 wrote:istekla mi je VISA kartica unicredit banke pa su mi sada dali MasterCard. viza mi je bila povezana vec 9 godina na paypal bez problema.
medutim sad kad pokusavam da dodam novu karticu tj. mastercard izbacuje mi sljedece: na aplikaciji za android "right now we are not able to complete this transaction", a na web stranici "Sorry, we are not able to process your request. Please try again later"
Moguce da ti nije isto ime na PP kao na kartici. To je meni bio problem prije par dana.
clicks

#6544 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by clicks »

Casual's wrote:Moguce da ti nije isto ime na PP kao na kartici. To je meni bio problem prije par dana.
Isto ime i adresa. Chatao sam sa nekim iz supporta preko fb i pitao me standardno nezainteresovano par pitanja jel ovo, jel ono. Na kraju kaze vidi sa bankom.
Casual's

#6545 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Casual's »

funky_w4 wrote:
Casual's wrote:Moguce da ti nije isto ime na PP kao na kartici. To je meni bio problem prije par dana.
Isto ime i adresa. Chatao sam sa nekim iz supporta preko fb i pitao me standardno nezainteresovano par pitanja jel ovo, jel ono. Na kraju kaze vidi sa bankom.
Ma beskorisno je postalo to sa chatom i emailom. Najbolja opcija ti je pozvati.
skafiskafsnjak

#6546 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by skafiskafsnjak »

Koliko kosta da mi neko npr iz NJemacke posalje pare preko paypala ?
Ja imam paypal koji je povezan karticom bankovnom.... Ja znam da te pare legnu na paypal racun i da je to besplatno...ali se naplacuje prebacivanje na karticu, zar ne ?

EDIT: A sta se pricali ovo gore, ako mi je Master card, ne mogu primati pare ? Samo.slati?
vjesticanametli

#6547 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Rootboi wrote:
zenny wrote:
Rootboi wrote:koja je kartica u pitanju koja je vezana za paypal?
Unicredit Debit Mastercard kartica
e zato ti ne može ,mastercard može plaćanje i refund a za primanje novca mora biti visa
skafiskafsnjak

#6548 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by skafiskafsnjak »

Znaci, za slanje svaka, a za primanje novca Viza.
E sad, koliku proviziju uzimaju?
Npr 200eura saljem iz Deu za BiH. Ima li tacno koliko provizije uzimaju?
vjesticanametli

#6549 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Mozda cenera...edit na 244 skinuto od strane pp 11 eura....et euri iz de za bih maloprije
zLatk0

#6550 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zLatk0 »

skafiskafsnjak wrote:Znaci, za slanje svaka, a za primanje novca Viza.
E sad, koliku proviziju uzimaju?
Npr 200eura saljem iz Deu za BiH. Ima li tacno koliko provizije uzimaju?
Devizni račun ? Znam da me je na 250€ manja provizija izašla preko deviznog nego PP (BiH > EU)
Post Reply