Sarajevski taksisti- dno dna
-
tempuser
#6526 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma nek odredi ko hoce, ako treba da to bude ta cijena, a ne ovako, naplati 2-4 x skuplje, a ne pali taksimetar, znaci ne plati porez ni za normalnmu tarifu.
- JThomas
#6527 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
oni predlažu a kantonalno ministarstvo saobraćaja odobrava.
- Plavo-bijeli
#6528 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pričao mi je jedan taksista Žutog Taxia dva događaja sa aerodroma, te njegov način borbe sa istim lopovima:
#1: Došla mu xy iz Danske, sjeli u taksi i vozili se negdje do Starog grada. Ona imala malo naglasak i sjedila naprijed, a on samo šutio. Kad su došli kaže taksista 40km. On njega upita za šta bolan? Kaže jest, uračunao i torbe i svašta nešto kao.. kaže dobro samo mi daj račun... ovaj krenuo da zanovjeta on mu rekao, nema problema, samo pričekaj da zovnem policiju. Ostao mu sjediti u autu i došla policija za par minuta, i taj iz SA TAxia dobio 5000km kazne.
#2: Došla mu neka druga xy, sjeli u taksi i sad se vozili do Centra. Cijena 30km. On mu rekao kakvi ovo je 12km, evo ti 12 km ako hoćeš.. ovaj mu krenuo prijetiti, moraš platiti ovo ono... on izašao , a ovaj isto izašao kao hoće da se bije... kaže nema problema platit ću, samo pričekaj da zovnem policiju... ja kaze kako sam za mobitel on se okrenuo i brze bolje u auto i gas...
Eto tako je on meni ispričao pa sad jel istina.. nadam se da jeste i maksimalno sam uživao slušajući.
#1: Došla mu xy iz Danske, sjeli u taksi i vozili se negdje do Starog grada. Ona imala malo naglasak i sjedila naprijed, a on samo šutio. Kad su došli kaže taksista 40km. On njega upita za šta bolan? Kaže jest, uračunao i torbe i svašta nešto kao.. kaže dobro samo mi daj račun... ovaj krenuo da zanovjeta on mu rekao, nema problema, samo pričekaj da zovnem policiju. Ostao mu sjediti u autu i došla policija za par minuta, i taj iz SA TAxia dobio 5000km kazne.
#2: Došla mu neka druga xy, sjeli u taksi i sad se vozili do Centra. Cijena 30km. On mu rekao kakvi ovo je 12km, evo ti 12 km ako hoćeš.. ovaj mu krenuo prijetiti, moraš platiti ovo ono... on izašao , a ovaj isto izašao kao hoće da se bije... kaže nema problema platit ću, samo pričekaj da zovnem policiju... ja kaze kako sam za mobitel on se okrenuo i brze bolje u auto i gas...
Eto tako je on meni ispričao pa sad jel istina.. nadam se da jeste i maksimalno sam uživao slušajući.
- Porodice Foht
#6529 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Uživao sam čitajući ovo i ja ali nekako predobro mi sve to izgleda. Pogan je to da bi tako lako podvila rep. MoRe bit je i bilo...Plavo-bijeli wrote:Pričao mi je jedan taksista Žutog Taxia dva događaja sa aerodroma, te njegov način borbe sa istim lopovima:
-
Hakiz
#6530 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, znam kako je. Ali, nema zakona koji se ne može promijeniti.JThomas wrote:oni predlažu a kantonalno ministarstvo saobraćaja odobrava.
- Blixen
#6531 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
odmah se stoka fata za stanicuPorodice Foht wrote:Uživao sam čitajući ovo i ja ali nekako predobro mi sve to izgleda. Pogan je to da bi tako lako podvila rep. MoRe bit je i bilo...Plavo-bijeli wrote:Pričao mi je jedan taksista Žutog Taxia dva događaja sa aerodroma, te njegov način borbe sa istim lopovima:
zovu druge taksiste
prave dramu itd
prije dodje 5 drugih auta nego milicija
sve ovo fino zvuci ali da takso ode a da mu se ne plati, to se jos nije desilo
- iceman ze
#6532 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
London centar- Aerodrom Heathrow, platio 35 funti, nasao ih preko tripadvisora, platio online, i to oko 4.30 ujutro, bmw7, ja mislio trgovci organima....
- okanomalo
#6533 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
na aerodromu uzeli taksi,kaze po koferu 5KM. odmah smo otkazali i zvali crveni taksi. ne volim kad me mahalci prave idiotom.nisam dijaspora pa da me uzimaju lopatom.platili voznju i to je to.
-
tempuser
#6534 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Isto tako 4-5 ujutro, Uberom centar Madrida - aerodrom, dodje Tesla, vozi lik utegnut u odijelo i kravatu ko da je na koncert ozbilje muzike posao i duplo jeftiniji od redovnog taksija.iceman ze wrote:London centar- Aerodrom Heathrow, platio 35 funti, nasao ih preko tripadvisora, platio online, i to oko 4.30 ujutro, bmw7, ja mislio trgovci organima....
- hadzinicasa
#6535 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Shine Logavina - aerodrom + 2 kofera = 11,5 KM. S ovim prevoznicima koji nisu digli cijene.Porodice Foht wrote: Koliko je po taksimetru s aerodroma do carsije, nisam se odavno vozio?
- thekupus
#6536 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hadzinicasa wrote:Shine Logavina - aerodrom + 2 kofera = 11,5 KM. S ovim prevoznicima koji nisu digli cijene.Porodice Foht wrote: Koliko je po taksimetru s aerodroma do carsije, nisam se odavno vozio?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#6537 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bascarsija - B faza Sarajevo Taxi 12 KM, Samir & Emir 9 KMthekupus wrote:hadzinicasa wrote:Shine Logavina - aerodrom + 2 kofera = 11,5 KM. S ovim prevoznicima koji nisu digli cijene.Porodice Foht wrote: Koliko je po taksimetru s aerodroma do carsije, nisam se odavno vozio?nije toliko nikad bilo, ispod 15 KM nema šanse, jedino divljak neki neoznačeni koji pazi da ga ne prijaviš
Do Aerodroma mora biti vise, pogotovo ako racuna i torbe.
- nepass1
#6538 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sa stqnda na aerodromu do inat kuce 15KM mi naplatiothekupus wrote:hadzinicasa wrote:Shine Logavina - aerodrom + 2 kofera = 11,5 KM. S ovim prevoznicima koji nisu digli cijene.Porodice Foht wrote: Koliko je po taksimetru s aerodroma do carsije, nisam se odavno vozio?nije toliko nikad bilo, ispod 15 KM nema šanse, jedino divljak neki neoznačeni koji pazi da ga ne prijaviš
- hadzinicasa
#6539 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pa bilo je, evo zadnji put sad u januaru. samir i emir ne naplacuju kofere.sime_cipol wrote:Bascarsija - B faza Sarajevo Taxi 12 KM, Samir & Emir 9 KMthekupus wrote:hadzinicasa wrote:
Shine Logavina - aerodrom + 2 kofera = 11,5 KM. S ovim prevoznicima koji nisu digli cijene.nije toliko nikad bilo, ispod 15 KM nema šanse, jedino divljak neki neoznačeni koji pazi da ga ne prijaviš
Do Aerodroma mora biti vise, pogotovo ako racuna i torbe.
Sarajevotaxijem se ne vozim iz principa, inace ali zimus u zurbi sjednem kod katedrale i na semaforu kod Markala kad je stao na crveno - izadjem.
kad sam sjela u taxi pocnem gledati je li upalio taximetar, kaze on sta gledaS? reko' gledam gdje je taximetar i je li ukljucen. poce': sta je li ukljucen, sta ti meni u mom autu gledas, nemoj sad da te izbacim.
velim, ne morate me izbacivati, evo ja cu izaci sama - nema Boga mi tolike zurbe da ostanem nakon toga sjediti u autu. (taman stao na semafor) i izadjoh. osta da psuje.
krupni jedan, celavi - stand Katedrala.
Last edited by hadzinicasa on 24/03/2019 15:52, edited 1 time in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6540 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koje su to gadne seljacine.hadzinicasa wrote:
zadnji put sad u januaru. samir i emir ne naplacuju kofere.
Sarajevotaxijem se ne vozim iz principa, zadnji put, takodjer zimus zaustavim kod katedrale i na semaforu kod Markala kad je stao na crveno - izadjem.
kad sam sjela u taxi pocnem gledati je li upalio taximetar, kaze on sta gledaS? reko' gledam gdje je taximetar i je li ukljucen. poce': sta je li ukljucen, sta ti meni u mom autu gledas, nemoj sad da te izbacim.
velim, ne morate me izbacivati, evo ja cu izaci sama (taman stao na semafor) i izadjoh. osta da psuje.
- hadzinicasa
#6541 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Primitivci bahati.Entropio wrote: Koje su to gadne seljacine.
- Blixen
#6542 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a ja u dijaspori sve glupani, koji nikad nisu vidjeli ni culi za Sarajevo taksi govno koje ima stand na aerodromuokanomalo wrote:nisam dijaspora pa da me uzimaju lopatom
ne vjerujem da ce bas zajebat pripadnici 103 Lake Minhenske brigade
- Porodice Foht
#6543 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne bi se vala nikad na ovo bunio ali eto.thekupus wrote:hadzinicasa wrote:Shine Logavina - aerodrom + 2 kofera = 11,5 KM. S ovim prevoznicima koji nisu digli cijene.Porodice Foht wrote: Koliko je po taksimetru s aerodroma do carsije, nisam se odavno vozio?nije toliko nikad bilo, ispod 15 KM nema šanse, jedino divljak neki neoznačeni koji pazi da ga ne prijaviš
-
invincible1921
#6544 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Stand kod katedrale po meni najgori od svih. Nece ni da te voze ako nije makar cenerEntropio wrote:Koje su to gadne seljacine.hadzinicasa wrote:
zadnji put sad u januaru. samir i emir ne naplacuju kofere.
Sarajevotaxijem se ne vozim iz principa, zadnji put, takodjer zimus zaustavim kod katedrale i na semaforu kod Markala kad je stao na crveno - izadjem.
velim, ne morate me izbacivati, evo ja cu izaci sama (taman stao na semafor) i izadjoh. osta da psuje.
- thekupus
#6545 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
iz mog iskustva, na Katedrali je pola pola, dio su papci, dio normalni. Ipak tu sačekam uvijek Crveni na stanici, nikad više od 10 minuta ne čekam da naiđe. Što se tiče Starog grada, puno su od Katedrale gori Sebilj i Central, tu su baš dno dna.invincible1921 wrote:
Stand kod katedrale po meni najgori od svih. Nece ni da te voze ako nije makar cener
- Logovan
#6546 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hadzinicasa wrote: pa bilo je, evo zadnji put sad u januaru. samir i emir ne naplacuju kofere.
Sarajevotaxijem se ne vozim iz principa, inace ali zimus u zurbi sjednem kod katedrale i na semaforu kod Markala kad je stao na crveno - izadjem.
velim, ne morate me izbacivati, evo ja cu izaci sama - nema Boga mi tolike zurbe da ostanem nakon toga sjediti u autu. (taman stao na semafor) i izadjoh. osta da psuje.
Seljačina teška, idiot. Ovakve treba izbaciti iz taksi službi.
- dječak sa šibicama
#6547 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Najjaci je Latinska, voze na memli stranu gdje god trazis, cesto ne pale taksimetar vec imaju tarifu do odredjene lokacije, jedino oni ne odbijaju pentranje na Bostarice recimo.
A ima dosta divljaka, mislim da ih namjerno puste, uzmu im reket vjerovatno.
-
azdralovic
#6548 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bilo nedavno na epizodi slucajeva-x kako ovi sa standa zovu stalno policiju da otjera te nelegalne...dječak sa šibicama wrote:Najjaci je Latinska, voze na memli stranu gdje god trazis, cesto ne pale taksimetar vec imaju tarifu do odredjene lokacije, jedino oni ne odbijaju pentranje na Bostarice recimo.
Ali ovi se vracaju stalno valjda
-
todd_smith
#6549 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Necemo mi Ubera vidjeti za 35 godina jos
-
tempuser
#6550 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dugo je na Ketedrali bio Mevludin, olicenje svega negativnog u Sa taxiju, debeo sa kratkim rukama, uvijek neki Mercedes, taj od 92 strepi da ne dobije degenek kad se sretnemo.thekupus wrote:iz mog iskustva, na Katedrali je pola pola, dio su papci, dio normalni. Ipak tu sačekam uvijek Crveni na stanici, nikad više od 10 minuta ne čekam da naiđe. Što se tiče Starog grada, puno su od Katedrale gori Sebilj i Central, tu su baš dno dna.invincible1921 wrote:
Stand kod katedrale po meni najgori od svih. Nece ni da te voze ako nije makar cener