Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kiligonzales

#6526 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kiligonzales »

W0rM wrote:
Kikibombona wrote:
W0rM wrote:A koji klinac oni moraju da paradiraju? Cemu? Kao nemaju prava da se vjencavaju, i sta je problem? odes u neku drugu drzavu koja ce ti dati ta prava, ovdje ih ne trazi. Ako je to uslov za EU sto se mene tice nemoramo ni uci u istu. Kaze zazmiri jedan dan, znamo mi kako to ide, "jedan dan" ce biti ta parada, pa ce doci nakon njih neki drugi koji hoce svoju itd. Na kraju ce pedofilija biti normala, jer eto ljudi imaju svoja "prava"?

Jos nesto, mislim da je izraz homofob totalno pogresan, fobija je kad se bojis nekog ili neceg, ja nemam strah da ce me neki od njih privest, nego mi to nije normlano.
BiH je Evropa. U svakoj evropskoj drzavi je bila parada, u svakoj balkanskoj drzavi je bila parada. BiH nece biti slijepo crijevo. BiH ce biti kao bratska Holandija.

Kome se ne svidja uvijek moze otici u Somaliju, Filipine, Nigeriju itd.

Ne znam zasto nasi ljudi idu u Njemacku i Holandiju, zasto ne idu u Iran???? Licemjerje.
Kad vidis da svi jedu vnago trebas i ti? Hoces to da kazes? Sto rece neko, mi smo Evropa samo na karti, niti nas ona zeli, niti hrli k nama. Bratska Holandija? Ista ona koja je izrucila Srebrenicu, takva mi ne treba, hvOOla.
Nama ne treba parada, nama trebaju radna mjesta, obrazovanje i druge stvari koje trebaju da se dovedu u red i za koje bi trebalo da se protestvuje i izrazava nezadovoljstvo. Da je prosjecna plata u BiH 1500 KM mislis da bi nekog interesovalo da ide vani? Bi ali rijetke. Mi imamo toliko pitanja koja trebamo rijesiti da ovo o jge populaciji ne bi trebalo doci narednih 3 godine na dnevni red a kamoli da se seta i paradira.
Pored toliko crnjaka, jos trebam da gledam likove koji kao "ponosno" setaju i govore "da su ponosni sto je gej"? I ja sam streight i sta sad? Ne hvalim se, ne treba mi parada, za razliku od njih cak radim u korist drzave u vidu nataliteta.

Umjesto ovi nesretnici sto setaju i izrazavaju svoju sexualnu orijentaciju, sto ne odu pred zgradu vlade F BiH ili zgradu parlamenta BiH, pa tu ne protestvuju, izraze svoje gradjansko nezadovoljstvo pa bi narod i cestitao, rekao da su borci za bolje sutra. Tuga.

Ne shvatamo mi tu Evropu. Ta Evropa je do drugog svijetskog rata bila promotor superiornosti bijelog covjeka, na njenom prostoru su bili zoloski vrtovi sa ljudima (Crncima, Azijatima, Indijancima). Svaki evropski narod je imao razloge sto se smatrao boljim od drugoga. Sve savremene ideologije su ponikle tu i napravile sudar. Svi ti izmi su evropskog covjeka kostali dva rata koji su odnjeli na milione zivota u samoj Evropi, pa i u Svijetu. Teska lekcija za covjecanstvo uopste, ali jaka za Evropu da sebi ne ponovi takvo sto. Da im je neko rekao prije da ce zivjeti u Evropi bez granica ko bi im povjerovao da je to moguce? U takvoj jednoj neravnopravnoj Evropi danas su ljudska prava daleko veca za svakoga pojedinca nego u jednoj BiH. Posto Demokratija nije samo njeno cedo, a Amerika je glavni promotor i zastitnik demokratije pa i te jedne liberalne misli, u njoj je svaka skupina ljudi koja je sebe smatrala obespravljenom svijedocila svojom borbom za ravnopravnost, pa i homoseksualci. Koliko je Crncima trebalo da postanu ravnopravni clanovi americkog drustva? Homoseksualci koje ne volim, niti ih branim, shvatili su da u tome sistemu zele graditi svoja prava i sada to rade svugdje. U Americi koja nije bila oduvijek ovako liberalna, vec je i sama bolovala od konzervatizma isti su bili bolesnicima, da bi danas bili to sto jesu ravnopravni gradjani u drustvu.

Mi u BiH bolujemo od mnogo stvari, prvo bolujemo od toga da u svakoj sredini gdje je jedan narod dominantan, druga dva su uskracena mnoga prava, imamo diskriminaciju, sovinizam, pa i fasizam, atake na ljudski zivot, zanemarivanje ljudskih prava, gdje su ljudi na osnovu vjere nacije liseni mnogih ljudskih prava i religijske grupe koje se ne tretiraju jednako, muskarci i zene cesto nemaju jednaka prava, imamo ugrozene zivote, slobode, povredu sigurnosti pojedinca, politicko nametanje samovolje nad slobodom politickog izrazavanja, imamo zanemarivanje pravde i institucionalnu nejednakost, zanemarivanje radnickih prava, kompromitovane sindikate nad kojim bdije politicki uticaj, NVO koji se moze nazvati s pravom vladinim sektorom jer su stranke duboko upletene u njihov uticaj, mjesanje politike u licni zivot gradjana, tu su korpucija, kriminal i povlastenost pojedinaca pred sistemom po sistemu jaci tlaci, bogatiji kara siromasnijeg i td.

Kada u jednom takvom drustvu izadju Homoseksualci trazeci svoja prava, to je za mnoge nepotrebno. Ali za grupu koju ne volim, imaju respekt jer svima nama pokazuju kako se treba boriti za svoja prava. Krenuli su sa ulice sami protiv svih. Oni su saka pojedinaca koji ce sutra dobiti sva prava pred zakonima ove zemlje, a drugi nece jer sute. Na kraju ce iz svake zemlje regije doci tu da podrze jedni druge trazeci svoja prava, a mi koji smo normalni podijelicemo se u borbi za osnovna prava i buducnost svoje djece u svemu.

Sutra ce nas biti vise u toj Evropi, nego u BiH u koju se kunemo, zasto jer smo sami sebe obespravili sutnjom.

Pederi pederi bas ste cudna raja neka da ste bili kurac, a sada ste jaja. :D
mali Ninja

#6527 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

E anomalije, kisa vam je 8. Ali koliko ja kontam to je win win ili vuci siti a ovce na broju :thumbup:
moet-perignon

#6528 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

mali Ninja wrote:E anomalije, kisa vam je 8. Ali koliko ja kontam to je win win ili vuci siti a ovce na broju :thumbup:

pa sta i ako budu gromovi i oluje? trebalo bi ostati kuci i gledati hayatove programe nedjeljom?
S4mpion

#6529 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Nedjelja je dan za ubit' keš, smjestit' eure u džep na račun homoseksualaca. :komi:
mali Ninja

#6530 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

moet-perignon wrote:
mali Ninja wrote:E anomalije, kisa vam je 8. Ali koliko ja kontam to je win win ili vuci siti a ovce na broju :thumbup:

pa sta i ako budu gromovi i oluje? trebalo bi ostati kuci i gledati hayatove programe nedjeljom?
Kako ja tebe zamisljam, tebe ce odnijet zrak iz auspuha policijske pratnje a kamoli oluja...
Ponesi olovo u dzepovima, za svaki slucaj.
piupiu

#6531 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

exampLe. wrote:Da se ovoliko brinete i bunite u vezi malih plata, penzija, dječijih toplataka, lošeg zdravstva, puteva itd. gdje bi nam kraj bio ali jok, radimo za 300-400€ svi šute, čim je najavljena gay parada "YEBAT CEMO IM MAJKU PEDERSKU SVI IZADJITE NA ULICEEE". :lol:
Pa ja. Kako se to ono zove u psihologiji? Transfer agresije? KlasiĆni. :D
broj dva

#6532 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

S4mpion wrote:Nedjelja je dan za ubit' keš, smjestit' eure u džep na račun homoseksualaca. :komi:
Ja mislim da ni stranacki botovi nisu ovako produktivni & uskoumni. Ima'l te na drugim temama ili ovdje dnevnicu zaradjujes ?
hAZNADAR

#6533 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
Sara03 wrote: Opet Katolik.hr, stvarno ideš u katolibane. :pisnuo:

Kažu naučnici da ovima što se "intelektualni rad" svodi samo na C/P, mozak zakržlja toliko da čak i Rabbi Jessir zaborave. :pisnuo:
Kako se vjere fino druze kada nadju zajednickog protivnika :D
Pa nije to bas moglo proci ni u socijalisticko vrijeme u bivsoj Jugoslaviji gdje se vjere nisu bas nesto pitale. Tako da nisu samo vjere udruzene.
Kikibombona

#6534 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

Lijepo je sto ce nove generacije djece rasti uz LGBT paradu.

Njima ce biti normalno.

A primitivne generacije ce izumirati...

...

Prva LGBT parada je historijska za BiH. 8-)
Last edited by Kikibombona on 05/09/2019 14:47, edited 1 time in total.
славянин

#6535 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

hAZNADAR wrote:
Pa nije to bas moglo proci ni u socijalisticko vrijeme u bivsoj Jugoslaviji gdje se vjere nisu bas nesto pitale. Tako da nisu samo vjere udruzene.
Pa ja se slazem sa tom politikom, ali ekvivalent bi bio ono fasisti i komunisti se grle i pljuju na trece :D :D
Novak20

#6536 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Novak20 »

kiligonzales wrote:

Ne shvatamo mi tu Evropu. Ta Evropa je do drugog svijetskog rata bila promotor superiornosti bijelog covjeka, na njenom prostoru su bili zoloski vrtovi sa ljudima (Crncima, Azijatima, Indijancima). Svaki evropski narod je imao razloge sto se smatrao boljim od drugoga. Sve savremene ideologije su ponikle tu i napravile sudar. Svi ti izmi su evropskog covjeka kostali dva rata koji su odnjeli na milione zivota u samoj Evropi, pa i u Svijetu. Teska lekcija za covjecanstvo uopste, ali jaka za Evropu da sebi ne ponovi takvo sto. Da im je neko rekao prije da ce zivjeti u Evropi bez granica ko bi im povjerovao da je to moguce? U takvoj jednoj neravnopravnoj Evropi danas su ljudska prava daleko veca za svakoga pojedinca nego u jednoj BiH. Posto Demokratija nije samo njeno cedo, a Amerika je glavni promotor i zastitnik demokratije pa i te jedne liberalne misli, u njoj je svaka skupina ljudi koja je sebe smatrala obespravljenom svijedocila svojom borbom za ravnopravnost, pa i homoseksualci. Koliko je Crncima trebalo da postanu ravnopravni clanovi americkog drustva? Homoseksualci koje ne volim, niti ih branim, shvatili su da u tome sistemu zele graditi svoja prava i sada to rade svugdje. U Americi koja nije bila oduvijek ovako liberalna, vec je i sama bolovala od konzervatizma isti su bili bolesnicima, da bi danas bili to sto jesu ravnopravni gradjani u drustvu.

Mi u BiH bolujemo od mnogo stvari, prvo bolujemo od toga da u svakoj sredini gdje je jedan narod dominantan, druga dva su uskracena mnoga prava, imamo diskriminaciju, sovinizam, pa i fasizam, atake na ljudski zivot, zanemarivanje ljudskih prava, gdje su ljudi na osnovu vjere nacije liseni mnogih ljudskih prava i religijske grupe koje se ne tretiraju jednako, muskarci i zene cesto nemaju jednaka prava, imamo ugrozene zivote, slobode, povredu sigurnosti pojedinca, politicko nametanje samovolje nad slobodom politickog izrazavanja, imamo zanemarivanje pravde i institucionalnu nejednakost, zanemarivanje radnickih prava, kompromitovane sindikate nad kojim bdije politicki uticaj, NVO koji se moze nazvati s pravom vladinim sektorom jer su stranke duboko upletene u njihov uticaj, mjesanje politike u licni zivot gradjana, tu su korpucija, kriminal i povlastenost pojedinaca pred sistemom po sistemu jaci tlaci, bogatiji kara siromasnijeg i td.

Kada u jednom takvom drustvu izadju Homoseksualci trazeci svoja prava, to je za mnoge nepotrebno. Ali za grupu koju ne volim, imaju respekt jer svima nama pokazuju kako se treba boriti za svoja prava. Krenuli su sa ulice sami protiv svih. Oni su saka pojedinaca koji ce sutra dobiti sva prava pred zakonima ove zemlje, a drugi nece jer sute. Na kraju ce iz svake zemlje regije doci tu da podrze jedni druge trazeci svoja prava, a mi koji smo normalni podijelicemo se u borbi za osnovna prava i buducnost svoje djece u svemu.

Sutra ce nas biti vise u toj Evropi, nego u BiH u koju se kunemo, zasto jer smo sami sebe obespravili sutnjom.

Pederi pederi bas ste cudna raja neka da ste bili kurac, a sada ste jaja. :D
:thumbup:
moet-perignon

#6537 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

mali Ninja wrote:Kako ja tebe zamisljam, tebe ce odnijet zrak iz auspuha policijske pratnje a kamoli oluja...
Ponesi olovo u dzepovima, za svaki slucaj.
hoces sa mnom, da me cuvas, a?
ti si, vjerujem, gorostas.
shape of despair

#6538 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by shape of despair »

Parada će biti i proći, pisat će se još koji dan o njoj, svak će se opet zatvorit među svoja 4 zida, a jebiga onda idemo na stvarne zimske probleme, zagađenost zraka - rasprava kako jedino USA mjerač ispravno pokazuje, možda je i Zmaj kriv, poskupljenje plina, loženje guma, kako je RAD iznenadio snijeg, i dalje se nastavlja masovno iseljavanje itd. itd.
Pa ako opet bude parada dogodine, opet će na forumu biti ispisano 50-tak stranica, pa onda opet zima, opet isti problemi, možda nam samo još bude malo lošije i eto tako.
raoul duke

#6539 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by raoul duke »

Kikibombona wrote:Lijepo je sto ce nove generacije djece rasti uz LGBT paradu.

Njima ce biti normalno.

A primitivne generacije ce izumirati...

...

Prva LGBT parada je historijska za BiH. 8-)
:thumbup:

Ja sam gay i veoma happy zbog povorke :D
hAZNADAR

#6540 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
hAZNADAR wrote:
Pa ja se slazem sa tom politikom, ali ekvivalent bi bio ono fasisti i komunisti se grle i pljuju na trece :D :D
Rodjo,... valjda je jasno i tebi i meni da dobar dio ovih sto podrzava paradu to radi samo po zakonu reakcije. Ono kontra islam, IZ, SDA, zastupnica Samra, licemjerni Bosnjaci,..... i to. Vikend liberali sto rece jedan.
славянин

#6541 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

hAZNADAR wrote:
Rodjo,... valjda je jasno i tebi i meni da dobar dio ovih sto podrzava paradu to radi samo po zakonu reakcije. Ono kontra islam, IZ, SDA, zastupnica Samra, licemjerni Bosnjaci,..... i to. Vikend liberali sto rece jedan.
Mislim da znacajno podcjenjujes uticaje lgbt lobija i nvo oko njih. Vidis da cak ni vjerske zajednice nisu smjele nista bas ono preko mjere da kazu a o medijima da ne pricam.
John Cleese

#6542 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by John Cleese »

shape of despair wrote:Parada će biti i proći, pisat će se još koji dan o njoj, svak će se opet zatvorit među svoja 4 zida, a jebiga onda idemo na stvarne zimske probleme, zagađenost zraka - rasprava kako jedino USA mjerač ispravno pokazuje, možda je i Zmaj kriv, poskupljenje plina, loženje guma, kako je RAD iznenadio snijeg, i dalje se nastavlja masovno iseljavanje itd. itd.
Pa ako opet bude parada dogodine, opet će na forumu biti ispisano 50-tak stranica, pa onda opet zima, opet isti problemi, možda nam samo još bude malo lošije i eto tako.

http://www.youtube.com/watch?v=s0FbQSsgFBY :|
Bloo
Globalna šefica

#6543 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Vehbosi su uz nas :okice:
piupiu

#6544 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

W0rM wrote:I ja sam streight i sta sad? Ne hvalim se, ne treba mi parada, za razliku od njih cak radim u korist drzave u vidu nataliteta
Planeta Zemlja, inače, vapi za povećanjem ljudskog nataliteta. :oops:
John Cleese

#6545 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by John Cleese »

Bloo wrote:Vehbosi su uz nas :okice:
Hua! :| :D
Ramzess Veliki

#6546 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

allem_77 wrote:Utemeljitelji psihijatrijske i psihonalitičke znanosti kao i psihologije bili su po tom pitanju jednoglasni. Već je 1932. profesor Schultz-Hencke napisao da su različiti oblici homoseksualnosti, uključujući i određene karakteristike osobnosti, koje često možemo primijetiti kod homoseksualaca, psihološki poremećaji. Alfred Adler i Wilhem Stekel bili su istog mišljenja. Ni Freud nije imao dileme, za njega je homoseksualnost bila psihički poremećaj, i razrađivao je različite metode liječenja homoseksualaca. Osobito je u tome daleko otišao C. G. Jung koji je objasnio:

,,Homoseksualni muškarac nespoban je pronaći muškost duboko u svojoj nutrini. Stoga je pokušava naći na biološko-seksualnoj razini.
Stoposto, Bozo Vreco i Vijeko tipican primjer. :thumbup:
madner

#6547 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by madner »

Povecanje nataliteta u razvijenim zemljama je svakako prioritet svake od istih.
Bloo
Globalna šefica

#6548 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

John Cleese wrote:
Bloo wrote:Vehbosi su uz nas :okice:
Hua! :| :D
Jos da hoce Dragan Vikic na celo.kolone i da ponese rainbow zastavu...
piupiu

#6549 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

madner wrote:Povecanje nataliteta u razvijenim zemljama je svakako prioritet svake od istih.
Čekaj dok se digne temperatura za još koji stepen.
славянин

#6550 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

madner wrote:Povecanje nataliteta u razvijenim zemljama je svakako prioritet svake od istih.
Srecom mi ne spadamo u te :D :D
Locked