W0rM wrote:Kad vidis da svi jedu vnago trebas i ti? Hoces to da kazes? Sto rece neko, mi smo Evropa samo na karti, niti nas ona zeli, niti hrli k nama. Bratska Holandija? Ista ona koja je izrucila Srebrenicu, takva mi ne treba, hvOOla.Kikibombona wrote:BiH je Evropa. U svakoj evropskoj drzavi je bila parada, u svakoj balkanskoj drzavi je bila parada. BiH nece biti slijepo crijevo. BiH ce biti kao bratska Holandija.W0rM wrote:A koji klinac oni moraju da paradiraju? Cemu? Kao nemaju prava da se vjencavaju, i sta je problem? odes u neku drugu drzavu koja ce ti dati ta prava, ovdje ih ne trazi. Ako je to uslov za EU sto se mene tice nemoramo ni uci u istu. Kaze zazmiri jedan dan, znamo mi kako to ide, "jedan dan" ce biti ta parada, pa ce doci nakon njih neki drugi koji hoce svoju itd. Na kraju ce pedofilija biti normala, jer eto ljudi imaju svoja "prava"?
Jos nesto, mislim da je izraz homofob totalno pogresan, fobija je kad se bojis nekog ili neceg, ja nemam strah da ce me neki od njih privest, nego mi to nije normlano.
Kome se ne svidja uvijek moze otici u Somaliju, Filipine, Nigeriju itd.
Ne znam zasto nasi ljudi idu u Njemacku i Holandiju, zasto ne idu u Iran???? Licemjerje.
Nama ne treba parada, nama trebaju radna mjesta, obrazovanje i druge stvari koje trebaju da se dovedu u red i za koje bi trebalo da se protestvuje i izrazava nezadovoljstvo. Da je prosjecna plata u BiH 1500 KM mislis da bi nekog interesovalo da ide vani? Bi ali rijetke. Mi imamo toliko pitanja koja trebamo rijesiti da ovo o jge populaciji ne bi trebalo doci narednih 3 godine na dnevni red a kamoli da se seta i paradira.
Pored toliko crnjaka, jos trebam da gledam likove koji kao "ponosno" setaju i govore "da su ponosni sto je gej"? I ja sam streight i sta sad? Ne hvalim se, ne treba mi parada, za razliku od njih cak radim u korist drzave u vidu nataliteta.
Umjesto ovi nesretnici sto setaju i izrazavaju svoju sexualnu orijentaciju, sto ne odu pred zgradu vlade F BiH ili zgradu parlamenta BiH, pa tu ne protestvuju, izraze svoje gradjansko nezadovoljstvo pa bi narod i cestitao, rekao da su borci za bolje sutra. Tuga.
Ne shvatamo mi tu Evropu. Ta Evropa je do drugog svijetskog rata bila promotor superiornosti bijelog covjeka, na njenom prostoru su bili zoloski vrtovi sa ljudima (Crncima, Azijatima, Indijancima). Svaki evropski narod je imao razloge sto se smatrao boljim od drugoga. Sve savremene ideologije su ponikle tu i napravile sudar. Svi ti izmi su evropskog covjeka kostali dva rata koji su odnjeli na milione zivota u samoj Evropi, pa i u Svijetu. Teska lekcija za covjecanstvo uopste, ali jaka za Evropu da sebi ne ponovi takvo sto. Da im je neko rekao prije da ce zivjeti u Evropi bez granica ko bi im povjerovao da je to moguce? U takvoj jednoj neravnopravnoj Evropi danas su ljudska prava daleko veca za svakoga pojedinca nego u jednoj BiH. Posto Demokratija nije samo njeno cedo, a Amerika je glavni promotor i zastitnik demokratije pa i te jedne liberalne misli, u njoj je svaka skupina ljudi koja je sebe smatrala obespravljenom svijedocila svojom borbom za ravnopravnost, pa i homoseksualci. Koliko je Crncima trebalo da postanu ravnopravni clanovi americkog drustva? Homoseksualci koje ne volim, niti ih branim, shvatili su da u tome sistemu zele graditi svoja prava i sada to rade svugdje. U Americi koja nije bila oduvijek ovako liberalna, vec je i sama bolovala od konzervatizma isti su bili bolesnicima, da bi danas bili to sto jesu ravnopravni gradjani u drustvu.
Mi u BiH bolujemo od mnogo stvari, prvo bolujemo od toga da u svakoj sredini gdje je jedan narod dominantan, druga dva su uskracena mnoga prava, imamo diskriminaciju, sovinizam, pa i fasizam, atake na ljudski zivot, zanemarivanje ljudskih prava, gdje su ljudi na osnovu vjere nacije liseni mnogih ljudskih prava i religijske grupe koje se ne tretiraju jednako, muskarci i zene cesto nemaju jednaka prava, imamo ugrozene zivote, slobode, povredu sigurnosti pojedinca, politicko nametanje samovolje nad slobodom politickog izrazavanja, imamo zanemarivanje pravde i institucionalnu nejednakost, zanemarivanje radnickih prava, kompromitovane sindikate nad kojim bdije politicki uticaj, NVO koji se moze nazvati s pravom vladinim sektorom jer su stranke duboko upletene u njihov uticaj, mjesanje politike u licni zivot gradjana, tu su korpucija, kriminal i povlastenost pojedinaca pred sistemom po sistemu jaci tlaci, bogatiji kara siromasnijeg i td.
Kada u jednom takvom drustvu izadju Homoseksualci trazeci svoja prava, to je za mnoge nepotrebno. Ali za grupu koju ne volim, imaju respekt jer svima nama pokazuju kako se treba boriti za svoja prava. Krenuli su sa ulice sami protiv svih. Oni su saka pojedinaca koji ce sutra dobiti sva prava pred zakonima ove zemlje, a drugi nece jer sute. Na kraju ce iz svake zemlje regije doci tu da podrze jedni druge trazeci svoja prava, a mi koji smo normalni podijelicemo se u borbi za osnovna prava i buducnost svoje djece u svemu.
Sutra ce nas biti vise u toj Evropi, nego u BiH u koju se kunemo, zasto jer smo sami sebe obespravili sutnjom.
Pederi pederi bas ste cudna raja neka da ste bili kurac, a sada ste jaja.