Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#6526 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Hafis wrote: 04/12/2019 10:26
Ma daj bola. I ovo predsjednik neke stranke. Pa jebote čovjek smlatio pola stranice teksta koji je mogao reći u jednoj jedinoj rečenici.
Počeo o potrebi mijenjanja izbornog zakona (normalno, ne usuđujući se da on iznese nekakav kostur njegovog prijedloga sažet u dvije rečnice -pošto se u tu materiju razumije k'o Marica u krivu belegiju) i završava s školama pod jednim krovom, ''historijom'' i što je danas u modi - antifašizmom - Srećom pa nije kiksao poput onih sivih likova poput Skake i Novalića nazivajući ga borbom protiv antifašizma.
Obični kupljeni kmet, jeftini kondom za izigravanje multietničarenja i ostalih unitarističkih špica.
Mala ispravka.

Mario nije predsjednik stranke nego UG "Hrvatskog Narodnog Vijeća BiH" kojega je osnovao Ivo Komšić. Uz P.M. su u najnovijem sazivu: Igor Kamočaji, Ivo Marković, Petar Matanović, Marinko Pejić, Luka Brković, Ivo Komšić, Biljana Miketin, Ivana Krstanović, Stipe Prlić i Martin Tais. Čista interesna grupa bez uticaja i dodira sa svojim narodom koja svoju sreću (materijalnu) gradi u rasprodaji političkih prava do svođenja Hrvata na bh katolike. Na žalost bh Hrvata i radost Bošnjaka.
Hrvatsko narodno vijeće Bosne i Hercegovine (akronim HNV BiH), nestranačka i nevladina organizacija, utemeljena u Sarajevu (6. II. 1994) na Prvom zasjedanju Sabora Hrvata BiH, kao njegovo izvršno tijelo. Nastala je u vrijeme kada institucije države BiH nisu mogle normalno djelovati, jer su političke stranke HDZ BiH i Srpska demokratska stranka BiH povukle svoje dužnosnike iz državnih institucija, čime je hrvatski narod u BiH ostao bez institucionaliziranog predstavništva. HNV BiH uspio je pridobiti međunarodnu zajednicu za svoj program rješenja krize u BiH; na temelju Deklaracije, prihvaćene na zasjedanju Sabora Hrvata BiH 6. II. 1994., postignut je Washingtonski sporazum 18. III. 1994. i zaustavljen rat između Bošnjaka i Hrvata. U toj se Deklaraciji ističe da je državna cjelovitost BiH vitalni interes hrvatskog naroda u BiH te se njome traži trenutačno zaustavljanje ratnih djelovanja i osiguravanje kontinuiteta državotvornosti i jednakopravnosti triju naroda: Bošnjaka, Hrvata i Srba. Nakon potpisivanja Daytonskoga sporazuma 14. XII. 1995. HNV BiH djeluje na njegovoj dosljednoj primjeni: zalaže se za trajan mir i izgradnju BiH kao samostalne i suverene, međunarodno priznate države.
Natuknica - Leksikografski zavod Miroslav Krleža
Druga stvar, a ovo ozbiljno pitam je zašto hrvatski kantoni/županije ne uvedu škole pod jednim krovom po istom principu kakve su bošnjačke škole ?

Učiš sve na hrvatskom jeziku i po hrvatskom programu s tim da imaš pravo u svjedodžbu upisati bosanski jezik ako hoćeš.
Last edited by Novak20 on 04/12/2019 11:06, edited 2 times in total.
Hafis

#6527 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Henry Chinaski wrote: 04/12/2019 10:45 Razumijem borbu za svoja prava ili prava svog naroda ali bilo kakav pokušaj opravdavanja HDZ-a kao dokazane kriminalne organizacije je diskreditirajući za bilo kojeg forumaša.
Pa nismo u političkoj emisiji da se lupamo floskulama i gdje svi znaju da svi lažu ali samo neka se nešto priča.
Ako je HDZ jedan krajnji pol hrvatske politike, ovaj gore fićfirić je drugi suprotni krajnji pol te iste politike...dno dna. i sad kad bih morao birati, ovakvu kmetinu, uvakvog uvlačiguza i njegove stavove ni u snu.
Nevolja je što bošnjačka politika želi Hrvate svesti upravo na ovakve prozirne likove, i na žalost tu svoju projekciju je prenijela i na malo širu osnovu, da ne kaže, dole u bazu, među narod.
Ljudima mora biti jasno da ovakvih likova se može možda skupiti jedno dvadeseta-tridesetak u cijeloj državi.Sličan mi je i onaj žutalj Kovačević što ga je želja uzeo za savjetnika.
Čitav svoj javni angažman je proveo ''baveći se Hrvatima'', a u stvarnom životu tko zna i kako se osjeća i ima li uopće kontakta s pripadnicima tog naroda. Ali eto, dosta je elokventan, ima kmetski mentalitet, u stanju je sve učiniti iz koristoljublja, ima podobno ime i prezime i završio je konačno na budžetu poslije toliko godina truda.
A ovaj fićfirić, osim imena i prezimena nema više ništa. Ai eto, kreatori te politike rutinski ga periodično gurnu u javnost (pa makar s i ovakvim glupostima u razini srednjoškolskog uratka).
Hafis

#6528 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Novak20 wrote: 04/12/2019 11:02

Druga stvar, a ovo ozbiljno pitam je zašto hrvatski kantoni/županije ne uvedu škole pod jednim krovom po istom principu kakve su bošnjačke škole ?

Učiš sve na hrvatskom jeziku i po hrvatskom programu s tim da imaš pravo u svjedodžbu upisati bosanski jezik ako hoćeš.
Ma predugo to traje. Recimo u Mostaru nema više potrebe, pošto je imovina davno razmjenjena. Na ljevoj obali nema više hrvatske djece i nema se zbog koga išta mijenjati, a na desnoj obali ono nešto bošnjačke djece ionaku roditelji šalju u najbližu školu s programom na bosanskim jeziku. Tako i srednje škole.
Ova manja mjesta gdje još postoji izmješanost nemaju toliki izbor osnovnih škola, p su se i odlučili za te tzv. dvije škole pod jednim krovom.
Samo da podsjetim - prva takva škola je nastala u Stocu za potrebe djece povratnika, jer onda nije postojao nikakakav federalni program. I onda je Krenulo dalje u Federaciji: negdje za povratničku bošnjačku djecu a negdje za povratničku hrvatsku djecu.
Uglavnom, djece je sve manje, svugdje pada upis djece u školu i vremenom će se to morati spojiti, prvenstveno iz ekonomskih razloga.
stakasa

#6529 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

stakasa wrote: 04/12/2019 09:07
Hafis wrote: 03/12/2019 21:01
Pa dobro kupljeni kmete, što ti gazde ne napisaše na papir kako treba izmijeniti zakon.
Covjek je sublimirao ono najvaznije:
- Pejinović je naglasio da je želja HDZ-a "da diskreditiraju sve Hrvate koji žive mimo tog trećeg entiteta ili Herceg-Bosne kako ga oni nazivaju".
To je kljuc i sustina. Ovo na sta su pristali bosanski Hrvati je ja mislim nezabiljezeno u istoriji
U posljednje vrijeme su intenzivirani pregovori o formiranju federalne vlade. HDZ kao uslov postavlja izmjenu Izbornog zakona. Činjenica je da je ovaj koji imamo diskriminirajući, ali kakav je onaj koji predlaže HDZ rekao je naš gost.

"Znam je da je neophodno mijenjati Izborni zakon. Znamo da je Dejton donio mir, ali ne i da je bio pravedan. Izborni zakon treba mijenjati, ali ne onako kako to želi HDZ-e to bi ponovo bilo diskriminirajuće. Jer oni žele da diskreditiraju sve Hrvate koji žive mimo tog trećeg entiteta ili Herceg-Bosne kako ga oni nazivaju. To je pogubna politika za Hrvate u BiH. Umjeto da se okrećemo i krećemo prema Evropskim prosperitetima mi se vraćamo u prošlost", kazao je Mario Pejić.

Umjesto da je fokus na prava svakog građanina na obrazovanje naprimjer, pojedinci sebi uzimaju za pravo da pod krinkom zaštite cijelog jednog naroda odlučuju koji građanin ima pravo pripadati, a koji ne tom narodu.

"Hrvati u BiH se nalaze u šizofrenoj poziciji. Zamislite situaciju, živite u jednoj državi ali vam govore da je ne trebate voljeti. Nemam ja ništa protiv Hrvatske, to je naša susjedna država treba je voljeti. Hrvati u BiH nemaju dvije domovine, mi živimo u BiH, možemo mi voljeti Hrvatsku i ja je volim, ali ja imam jednu državu i to je BIH. Politike su se umiješale. HDZ se osnovao u Skenderiji i oni su bili tada za jednu državu, ali je dolaskom Bobana to promijenjeno i više nisi veliki Hrvat, ako ne voliš Hrvatsku", kazao je Pejić.

Nedavno je Bosna i Hercegovina proslavila još jedan rođendan. Na Dan državnosti smo se sjetili onoga, i srpska i hrvatska i muslimanska i ostalih. Koliko od tih vrijednosti, ukoliko je moguće zanemariti politička previranja, baštinimo u svakodnevnom životu, među ljudima, koliko je toga sačuvano u građanima.

"Među građanima je sačuvano, ali moramo se paziti zbog mlađih generacija, pogotovo tamo gdje imate dvije škole pod istim krovom. Djeca sve više uče i znaju o historiji susjednih zemalja nego o svojojo zemlji. Moramo da djeci približavamo tradiciju BiH, a to su antifašističke vrijednosti. Moramo jačati domoljublje", kazao je za kraj Mario Pejić.
Ma daj bola. I ovo predsjednik neke stranke. Pa jebote čovjek smlatio pola stranice teksta koji je mogao reći u jednoj jedinoj rečenici.
Počeo o potrebi mijenjanja izbornog zakona (normalno, ne usuđujući se da on iznese nekakav kostur njegovog prijedloga sažet u dvije rečnice -pošto se u tu materiju razumije k'o Marica u krivu belegiju) i završava s školama pod jednim krovom, ''historijom'' i što je danas u modi - antifašizmom - Srećom pa nije kiksao poput onih sivih likova poput Skake i Novalića nazivajući ga borbom protiv antifašizma.
Obični kupljeni kmet, jeftini kondom za izigravanje multietničarenja i ostalih unitarističkih špica.
Vazno je da je on ovo poslao u eter. Naravno da je to trebalo davno uraditi ali bolje i danas nego sutra. Rusi vam se projekat Hafize. I ti to dobro znas. Ali nemate snage da se trznete i spasite sto se spasiti da vec autisticno nastavljate po istom tragu
Maraschino

#6530 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

jazzer wrote: 04/12/2019 10:41 Pejic je obicni kupljeni kmet i jeftini kondom za razliku od Covica i vrhuske HDZ-a koji autonomno
donose svoje odluke i ne idu nigdje po misljenje, nisu niciji kmetovi a ni jeftini kondomi
.

Procitas li ti ono sto napises prije nego kliknes ''submit''?
dobar sarkazam :thumbup:
Hafis

#6531 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

stakasa wrote: 04/12/2019 11:33
Vazno je da je on ovo poslao u eter. Naravno da je to trebalo davno uraditi ali bolje i danas nego sutra. Rusi vam se projekat Hafize. I ti to dobro znas. Ali nemate snage da se trznete i spasite sto se spasiti da vec autisticno nastavljate po istom tragu
Ma dobro, fićfirić je to ubacio u eterr, to jest dobaci do Slobodne Bosne i eto, riješen problem.
E sad taj projekt i to rušenje...realno u federaciji postoje samo dva projekta..a niti jedan nije baš multietnički, ili antifašistički kako vole reći.
Hoću reći, nema tu kraja. Srećom depopulacija, stalno curenje stanovništva će sve to dovesti u red. Nestat će pogona, a neće više biti ni interesa za projekte. Već se polako ukazuje prazna zemlja, i to će se nastaviti...svest će se sve na tri-četiri grada i autoput 5c.
stakasa

#6532 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

Hafis wrote: 04/12/2019 12:26
stakasa wrote: 04/12/2019 11:33
Ma dobro, fićfirić je to ubacio u eterr, to jest dobaci do Slobodne Bosne i eto, riješen problem.
E sad taj projekt i to rušenje...realno u federaciji postoje samo dva projekta..a niti jedan nije baš multietnički, ili antifašistički kako vole reći.
Hoću reći, nema tu kraja. Srećom depopulacija, stalno curenje stanovništva će sve to dovesti u red. Nestat će pogona, a neće više biti ni interesa za projekte. Već se polako ukazuje prazna zemlja, i to će se nastaviti...svest će se sve na tri-četiri grada i autoput 5c.
Ja ovo ni ne poricem. Ali ste se vi digli preko svake mjere. Nerealno ste visoko, jedno je vrijeme i izgledalo da ce vam se ti maksimalisticki ciljevi zacementirat ali su kola krenula nizbrdo. Pa ce obicnom inercijom i pad biti tezi, isto kao sto je i balon bio prenapuhaniji vec sto je bilo realno.
Ovo ostalo se slazem - i da nema kraja i da ce curit. Ali barem se sa odlascima smanjuju rizici za oruzane sukobe.
Hafis

#6533 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

stakasa wrote: 04/12/2019 12:32
Ja ovo ni ne poricem. Ali ste se vi digli preko svake mjere. Nerealno ste visoko, jedno je vrijeme i izgledalo da ce vam se ti maksimalisticki ciljevi zacementirat ali su kola krenula nizbrdo. Pa ce obicnom inercijom i pad biti tezi, isto kao sto je i balon bio prenapuhaniji vec sto je bilo realno.
Ovo ostalo se slazem - i da nema kraja i da ce curit. Ali barem se sa odlascima smanjuju rizici za oruzane sukobe.
Upravo to i govorim. Ja sam najljepše godine u životu nepovratno izgubio u ratu koji su nam zamijesili, i bilo bi mi žao da bilo tko drugi prođe kao ja.
Srećom, današnja mladost je mnogo pametnija (imaju iskustvo moje genercije) i znaju da sve ovo nije vrijedno toga da se čovjek prehladi a ne da da dio tijela ili život i polako se, ali i sve više otiskuje u normalan svijet.
A s druge strane, mafijaši koji su nas sviju zajahali znaju pravila igre, podgrijavat će vodu ali neće dopustiti da proključa, i normalno uživati kao i do sada.
spreca

#6534 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Ali zato Afize ti nisi obicni,nego vise kratni i vise namjenski...kad Babi Drgoslavu zatreba da vam ga zacera u prvu ili drugu klasu.tu je vise kratni Kondomcina
stakasa

#6535 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

Hafis wrote: 04/12/2019 12:38
stakasa wrote: 04/12/2019 12:32
Upravo to i govorim. Ja sam najljepše godine u životu nepovratno izgubio u ratu koji su nam zamijesili, i bilo bi mi žao da bilo tko drugi prođe kao ja.
Srećom, današnja mladost je mnogo pametnija (imaju iskustvo moje genercije) i znaju da sve ovo nije vrijedno toga da se čovjek prehladi a ne da da dio tijela ili život i polako se, ali i sve više otiskuje u normalan svijet.
A s druge strane, mafijaši koji su nas sviju zajahali znaju pravila igre, podgrijavat će vodu ali neće dopustiti da proključa, i normalno uživati kao i do sada.
Drago mi je da ovako pises iako je licemjerno da to pises tek sad. Ali bolje ikad nego nikad. Dok je islo, dok su ti isti mafijasi garantovali dobar standard, dok se je gazila ljeva strana (ne samo granatama u ratu nego i ekonomski i na sve druge nacine evo 25 godina kako se ne puca), dok je debalans (ekonomski, socioloski, politicki, demografski sa sljevanjem svih katolickih studenata i kadrova na desnu stranu...) bio ogroman i sa trendom rasta i u konacnici gasenja onog geta tamo - sutilo se je, podrzavalo sto otvoreno sto presutno. E sada kada projekat, a jeste projekat, pocinje da generise manje nego dosad... Ali eto, bolje ikad nego nikad
P.S.
Na kraju ces pocet i za Velez opet navijat. Sto ce meni bit najdraze od svega :D
Novak20

#6536 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Ovo mi je najjače iz Bakirovog mudrovanja. Upravo obara građansku Vladu KS iz "građanskih principa" koji trebaju biti dominantni za SDA. Izmišlja postojanje četvrtog "političkog" naroda koji na popisu nije veći od 5 %. Što je najžalosnije, ne kaže kako misli uvesti RS koju mu je rahmetli babo aminovao u te svoje "građanske principe".

Valjda mu Hrvati i taj četvrti narod koji ne zna za Rome i Jevreje u vlasti, trebaju kao janičari da zarate protiv Dodika ali se prije toga moraju podrediti SDA. Kao što učini Ž.K.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/video-iz ... iri-naroda
-Kad imate jedan bolestan zub, a sve ostalo zdravo, primjećujete samo taj jedan zub. HDZ i SDA se u 99 posto stvari slažu, kad su u pitanju euroatlanske integracije, ekonomija, reformske agende. Ali se ne slažemo u principu na kojem stoji ova zemlja; je li to građanski ili etnički princip. Oni bi preferirali etnički princip do kraja i time poništili potrebu postojanja multietničkih i građanskih stranaka do kraja. Mi to ne bismo uradili. Za nas građanski princip treba biti dominantan u odnosu na etički, kazao je lider SDA i dodao:

-U ovoj državi postoje tri konstitutivna i četiri politička naroda. Imate dakle Bošnjake, Srbe i Hrvate i jedan čitav narod koji ne želi da se svrsta, koji želi ostati u multietničkim strankama i SDA će braniti njihovu poziciju bez obzira na to što nase ljevičarske stranke često napadaju i svrstavaju nas s drugima stranakama, mi ćemo braniti te stranke dok god one brane BiH”.
BHCluster

#6537 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

:lol: Kad građansku Vladu KS brani HDZ-ov portali i dezurni forumski HDZ bot. Priceless.
MorningStar

#6538 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by MorningStar »

BHCluster wrote: 15/12/2019 00:55 :lol: Kad građansku Vladu KS brani HDZ-ov portali i dezurni forumski HDZ bot. Priceless.
Kad patriotu bh hrvata ljevicara udomi sda pa on istu brani a dijaspora dodaje maramice. :lol:
512MB

#6539 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Kad se počne koristit "bolan" i "ko nas bre zavadi" zna se kolko je sati :bih:
Point.

#6540 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Čim vidim forumske HDZ ublehe kako kukaju, znam da je Željko uradio pravu stvar. Gazi, Željko gazi ublehe.
muha_sa

#6541 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by muha_sa »

Point. wrote: 15/12/2019 09:49 Čim vidim forumske HDZ ublehe kako kukaju, znam da je Željko uradio pravu stvar. Gazi, Željko gazi ublehe.
:thumbup:
Novak20

#6542 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Kada na sabahu vidim bošnjačke pobjegulje koje su otjerali Srbi da se sa sigurne udaljenosti naslađuju nevoljama Hrvata znam da je Željko u stvari Sejdo, a da je bošnjačka politika poput one koja je proizvela Sejdu.

https://hms.ba/zasto-onaj-koji-je-izdao ... dnostavan/
Kažu kako je Mario Nenadić dobar momak. Ne znam čovjeka, ali znam da on, ukoliko bude izabran za premijera Sarajevske županije, neće zastupati interese sarajevskih Hrvata, jer ga oni nisu izabrali već onih koji ga na tu poziciju izaberu, ako ga izaberu, bošnjačke koalicije SDA- SBB- DF. Račune polažeš onom tko te izabere. Njemu odgovoraš i njegovu politiku sprovodiš. Kad to prestaneš činiti, smjene te. To je tako u politici.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Željko Komšić veli na Face televiziji kako je srušio vlast u Sarajevskoj županiji da bi se u nju vratio sa SDA, jer on između sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, kojemu je Elmedin Konaković, još akutalni šef Sarajevskog kantona, dao 60.000 maraka iz proračuna za Bošnjačku akademiju znanosti i umjetnosti i Marija Nenadića, sarajevskog Hrvata izabrao ovog potonjeg.

– To je taj sistem vrijednosti za koji se ja zalažem, objašnjavao je Komšić Senadu Hadžifejzoviću “zašto je izdao.” Što će na to reći Komšićevi logističari iz Islamske zajednice, ostaje vidjeti.

Komšićev sistem vrijednosti je, dakle, da Hrvate biraju Bošnjaci, baš kao što su i njega izabrali kako bi bili njihove sluge. I da to rade uz opravdanje da se bore za državu, koju ta borba drma kao potres Albaniju.

A Komšićeva borba za državu uključuje, po njegovim riječima, još dvije stvari; “Nato i ne dam Čoviću izborni zakon”. To jest ne dam Hrvatima da biraju svoje predstavnike.

Iako je uporno ponavljao kako je Predsjedništvo usvojilo “Program reformi” Senad Hadžifejzović ga je gotovo pa natjerao da kaže kako je to ANP. -Formalno nije, ali sadržajno je to ANP, ponavljao je Hadžifejzović, dok Komšić nije konačno pupustio: – Eto jest ANP. -E, to sam htio čuti, zadovoljno je odahnuo vlasnik Face tv, kao u onoj narodnoj “što je babi milo to joj se i snilo”.

Ako se na kraju ispostavi kako dokument koji bude poslan u sjedište Sjevernoatlanskog saveza nije “Godišnji akcijski plan za članstvo u NATO-u”, dakle, ne dokument koji BiH vodi u Alijansu, već samo znači suradnju s NATO-om, a da je za članstvo potrebno donijeti novu odluku, kao što tvrdi Dodik, “patrioti” će ostati još jedna stvar u kojoj nije izdao “da neda Čoviću Izborni zakon”, o kojem on neće odlučivati, jer u Parlamentu BiH od njegova tri zastupnika ništa ne ovisi.

Čovjek koji je izdao vlastiti narod i pristao biti bošnjačka alatka za majorizaciju svojih sunarodnjaka, ili nekadašnjih sunarodnjaka, sada je izdao i Bošnjake koji su vjerovali u njegov obraz. To pokazuje i stotine komentara na društvenim mrežama, ali i na Youtube ispod snimke njegovog nastupa na Face televiziji.

Čini se kako su njegovi glasači, Bošnjaci, konačno shvatili da im “bosanski Tito” , ili “gospodin predsjednik države”, kako ga Hadžifejzović netočno oslovljava, prodaje ublehe. Komšić je izdao “raju”, napustio Konakovića i priklonio se Bakiru iz istog razloga zbog kojeg se kandidirao za hrvatskog člana Predsjedništva, kako bi bio alatka bošnjačke majorizaciju Hrvata. A taj razlog nije u sferi ideala, već daleko prizemniji- u sferi vlast i benefiti koje ti ona donosi. Pet i pol tisuća u Predsjedništvu BiH, među ostalim. Kredit od 100.000 maraka se mora vraćati, a gdje ćeš šupljačenjem toliko zaraditi. I to mu je osigurala SDA i IZ preporukom “dva glasa Džaferoviću- jedan Komšiću”.

A SDA, kojoj duguje predsjedničku plaću i sve ono što nosi funkcija člana Predsjedništva, narednih četiri godine, nudi još- i to puno više, kako bi ovladala “s 3 milijarde u Kantonu Sarajevo”, u preostale 3 godine mandata, nego što mu je Konaković mogao ponuditi- mrvu vlasti njegovim deeflijama, osim u KS i u svim drugim bošnjačkim kantonima, te pride na federalnoj i državnoj razini.

Kakvi principi, kakav obraz, kakva država. Ma hajte, molim vas. To su hoštaplerove priče za malu djecu./HMS/
BHCluster

#6543 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

MorningStar wrote: 15/12/2019 01:07
BHCluster wrote: 15/12/2019 00:55 :lol: Kad građansku Vladu KS brani HDZ-ov portali i dezurni forumski HDZ bot. Priceless.
Kad patriotu bh hrvata ljevicara udomi sda pa on istu brani a dijaspora dodaje maramice. :lol:
Sto me ne cudi da si se prepoznao u ovome. :lol:
BHCluster

#6544 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 15/12/2019 10:42 Kada na sabahu vidim bošnjačke pobjegulje koje su otjerali Srbi da se sa sigurne udaljenosti naslađuju nevoljama Hrvata znam da je Željko u stvari Sejdo, a da je bošnjačka politika poput one koja je proizvela Sejdu.
Jebes Sejdu sta si ti. :lol:
MorningStar

#6545 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by MorningStar »

BHCluster wrote: 15/12/2019 18:45
Novak20 wrote: 15/12/2019 10:42 Kada na sabahu vidim bošnjačke pobjegulje koje su otjerali Srbi da se sa sigurne udaljenosti naslađuju nevoljama Hrvata znam da je Željko u stvari Sejdo, a da je bošnjačka politika poput one koja je proizvela Sejdu.
Alergican na srbe hrvate, a nikako da ode da zavodi red po banja luci i ljubuskom :D
BHCluster

#6546 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

MorningStar wrote: 15/12/2019 18:50
BHCluster wrote: 15/12/2019 18:45
Alergican na srbe hrvate, a nikako da ode da zavodi red po banja luci i ljubuskom :D
Ta ce Sejdo zavoditi red po Ljubuskom i Banjaluci kad je to Kojović sa bh blokom sredio u vidu trazenja minimalnog zajedničkog imenitelja o stvarima koje su se događale '92-'95. :oops:
MorningStar

#6547 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by MorningStar »

BHCluster wrote: 15/12/2019 19:01

Ta ce Sejdo zavoditi red po Ljubuskom i Banjaluci kad je to Kojović sa bh blokom sredio u vidu trazenja minimalnog zajedničkog imenitelja o stvarima koje su se događale '92-'95. :oops:
Mislim na tebe konkretno, jer ocito si alergican na sve srpsko hrvatsko.. ukljucujuci i jedenje cvaraka :lol:
BHCluster

#6548 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

MorningStar wrote: 15/12/2019 19:02

Mislim na tebe konkretno, jer ocito si alergican na sve srpsko hrvatsko.. ukljucujuci i jedenje cvaraka :lol:
Oочигледно!
Hafis

#6549 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

MorningStar wrote: 15/12/2019 19:02

Ma šta ono zna. Čovjek je alergičan na sve srpsko i hrvtsko i bila stvatr. Imunološki poremećaj... bolest kao i sve druge...... I nije se lijepo rugati hasti...jednostavno se praviš da ne vidiš, ili staviš na foe kao ja.

Inače da konačno demistificiramo te čvrke (bljak :| ) i da vidimo tko su naši domaći šampioni:

https://www.nezavisne.com/zivot-stil/hr ... aka/278494

Bišćanin svjetski prvak u brzom jedenju čvaraka

Mirso Mrkalj iz Bišćana, kojeg su nakon takmičenja neki konkurenti već prozvali „veličanstveni“, prvi je svjetski prvak u brzom jedenju čvaraka, koje je sinoć održano u Prijedoru.
Kafana „Kod Neđe Debelog“ u Prijedoru ušla je tako u istoriju kao prvi domaćin „Čvarčijade“, na kojoj je učestvovalo 15 takmičara.
Njihov zadatak je bio da što prije pojedu porciju čvaraka od oko 100 grama, a bili su bodreni od strane nekoliko desetina navijača uz taktove grupe AC/DC i njihove pjesme „Thunderstruck“, (ne)zvanične himne ovog takmičenja.

U oštroj konkurenciji Mirso je odnio pobjedu ispred Prijedorčanina Emira Hodžića i Banjalučanina Gorana Gavrića Grge.

Veličanstveni Mirso i Emir se sastali u finalu :lol:
BHCluster

#6550 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Ono kad se demantuješ a nisi ni skuzio da si to uradio. Epic fail! Pajser na kub. :lol:
Post Reply