Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Njanjavi

#6526 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

Haj ga znaj, i nije ta ekipa nesto pretjerano bistra, od pocetka se vidi.
A sad kako gori guzovima ne znaju dje udaraju.
Cuj stojinica poslat da ispravlja krive drine :D
Komedija pa hajd...
saabsa

#6527 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saabsa »

bosanska senzacija wrote: 14/02/2021 14:54 A postoji li barem malena mogucnost da Alisa govori istinu.

Ne treba zaboraviti da je ona na licu mjesta pronadjena krvave glave, da je kao i Dzenan imala povrede na dlanovima i koljenima a odjeca joj je bila zguljena trenjem od cvrstu podlogu.To sve pise u izvjestajima koji se mogu naci na internetu.

Sinoc je Muriz rekao da ga je Alisa tuzila za klevetu i gotovo sam siguran da ce ga uzeti na sudu.
Postoji mogućnost da je dobila potres koljena i od toga amneziju...
JThomas

#6528 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ma stojnić može biti samo kukavičje jaje, za nekoga ili pak za vlastiti publicitet koji pada kurcu za uši. kao i svi slični "sportisti".
avenija

#6529 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by avenija »

Razocarao sam se ponasanjem Muriza. Toliko. Ovaj mu suti, ja bi mu rekao zbog tvog ponasanja da samo ti znas istinu nikada se nece ni rjesiti slucaj.
Njanjavi

#6530 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

JThomas wrote: 14/02/2021 17:55 ma stojnić može biti samo kukavičje jaje, za nekoga ili pak za vlastiti publicitet koji pada kurcu za uši. kao i svi slični "sportisti".
Ne znam bgm, kazu da mu otac bio jeben udbas a takve vole imat ko assete u djepicu za nedaj boze.
Ne konta ta ekipa da sa guranjem njega u pricu i ono njegovo "kolege" vise im je odmoglo neg pomoglo, i stojinicu i njima.
bosanska senzacija

#6531 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bosanska senzacija »

"Parkirali smo se kod Casa Grandea, noć je bila mirna. Krenuli smo polako prema Velikoj Aleji, išao je uz moju lijevu stranu. U jednom trenutku sam ga željela pitati i on je u tom trenutku trznuo glavom prema meni i od tada se ništa ne sjećam. Nikog nisam čula, bio je mir i tišina. Učinilo mi se da je to bilo kao da je on vidio nešto iza nas i ja sam tada izgubila svijest”.

Alisa Mutap je još dodala da se nakon dva dana sjetila samo još jedne scene.

“Sjetila sam se dva dana nakon toga svega jedne scene. U polusvjesnom stanju vidjela sam vozilo tamno zelene boje i osobu sa razbarušenom kosom i bio je prljav u licu. Sjećam se da se to vozilo udaljilo, ali ne mogu se sjetiti u kojem pravcu”

Evo sta je Alisa izjavila na sudjenju.

Alisa ima povrede ledja, istegnuce vrata, rane na nogama, rukama, povredu na glavi i poderanu odjecu.

Zar je stvarno toliko nerealno da je cura nakon sto ih je neko udario sa ledja u tom momentu izgubila svijest?
JThomas

#6532 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

dobro si ti upr'o jarane.
Dzontra Volta
Location: a on živi sa mamom i tatom, i nema je đe odvest' da je ljubi

#6533 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dzontra Volta »

Al fakat klix ni rijeci ne smije da objavi :zoka:
Palmalma

#6534 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

bosanska senzacija wrote: 14/02/2021 18:17 "Parkirali smo se kod Casa Grandea, noć je bila mirna. Krenuli smo polako prema Velikoj Aleji, išao je uz moju lijevu stranu. U jednom trenutku sam ga željela pitati i on je u tom trenutku trznuo glavom prema meni i od tada se ništa ne sjećam. Nikog nisam čula, bio je mir i tišina. Učinilo mi se da je to bilo kao da je on vidio nešto iza nas i ja sam tada izgubila svijest”.

“Sjetila sam se dva dana nakon toga svega jedne scene. U polusvjesnom stanju vidjela sam vozilo tamno zelene boje i osobu sa razbarušenom kosom i bio je prljav u licu. Sjećam se da se to vozilo udaljilo, ali ne mogu se sjetiti u kojem pravcu”

Alisa ima povrede ledja, istegnuce vrata, rane na nogama, rukama, povredu na glavi i poderanu odjecu.
Zar je stvarno toliko nerealno da je cura nakon sto ih je neko udario sa ledja u tom momentu izgubila svijest?
To mi ne možemo znati, to je pitanje na koji odgovor davaju eksperti iz tih oblasti - sudski vještaci.
I oni su rekli svoje, sve dok Sultanija nije formirala komisiju koja je imala za cilj da pobije dva prethodna vještačenja.

Amnezija je dijagnoza i glupo je pitati forumaše da li je (ne)realno da je neko ima ili ne? Amneziju prati med. dokumentacija koja uzima u obzir niz stanja pacijenta i procesa koja potvrđuju ili odbacuju istu.
Dijagnoza se postavlja klinički, često neuropsihološkim testiranjem i neuroradiološkim pretragama (CT, MR)....
Last edited by Palmalma on 14/02/2021 18:40, edited 2 times in total.
Scena je postavljena

#6535 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Scena je postavljena »

Dzontra Volta wrote: 14/02/2021 18:20 Al fakat klix ni rijeci ne smije da objavi :zoka:
Image
Hoce to klixovce. :D
Scena je postavljena

#6536 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Scena je postavljena »

Bloo wrote: 14/02/2021 16:01 AidaBeba
MensurM
do 1.4.2021

nina9399
Trajni - mozda nades jos leseva u meduvremenu
Mislim da je nepravedno da @nina 9399 dobije trajni, red bi bio da joj se da prostor da objasni to 3 sestre -3 lesa, ovako smo uskraceni za objasnjenje.
bosanska senzacija

#6537 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bosanska senzacija »

JThomas wrote: 14/02/2021 18:18 dobro si ti upr'o jarane.
Upr'o ili neupr'o ja sam samo obicni forumas sa svojim misljenjem koje je naravno kao i guzica. Pratim citav slucaj od samog pocetka i pravac u kojem se razvija me po malo podsjeca na film sa Edward Nortonom - Primal Fear.

Ali kao sto @karanana napisa mozda je najpametnije se distancirati i pustiti da se lov na vjestice odvija svojim tokom. Osim po nekog upisa svakako nista ne mozemo promjeniti.
Palmalma

#6538 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

Dzontra Volta wrote: 14/02/2021 18:20 Al fakat klix ni rijeci ne smije da objavi :zoka:

Zabranio neko sa vrha.
A i ne mogu pljuvati u izvor sa kojeg vodu piju.
Bloo
Globalna šefica

#6539 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Bloo »

Scena je postavljena wrote: 14/02/2021 18:39
Bloo wrote: 14/02/2021 16:01 AidaBeba
MensurM
do 1.4.2021

nina9399
Trajni - mozda nades jos leseva u meduvremenu
Mislim da je nepravedno da @nina 9399 dobije trajni, red bi bio da joj se da prostor da objasni to 3 sestre -3 lesa, ovako smo uskraceni za objasnjenje.
Trajni.
Ne zbog komentarisanja rada moderacije, vec zbog kloniranja.
JThomas

#6540 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

https://zurnal.info/novost/23762/kako-c ... im-mrezama

ovo odavno nije mit ni paranoja, ni kod nas. hahari su odavno shvatili važnost foruma, komentara, tvitera i ostalog.
last mohicans

#6541 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by last mohicans »

Evo prave vještice na Hayatu.
Palmalma

#6542 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

Čuj, Sultaniji neko naredio.
Inače ona je ginekolog i o slučaju ne zna ništa.

Dr. Kemala Dizdarevića je izložila neviđenom progonu jer nije htio mjenjati zaključak vještačenja na njen pritisak.

Laže i ne stidi se.

Fuj.
td_maajka

#6543 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

bosanska senzacija wrote: 14/02/2021 18:17 "Parkirali smo se kod Casa Grandea, noć je bila mirna. Krenuli smo polako prema Velikoj Aleji, išao je uz moju lijevu stranu. U jednom trenutku sam ga željela pitati i on je u tom trenutku trznuo glavom prema meni i od tada se ništa ne sjećam. Nikog nisam čula, bio je mir i tišina. Učinilo mi se da je to bilo kao da je on vidio nešto iza nas i ja sam tada izgubila svijest”.

Tragovi krvi na njenoj jakni ukazuju na to da je cijelo vrijeme bila u uspravnom polozaju. Ni jedna kap nije kanula na stranu niz jaknu, vec iskljucivo pravo niz ledja.

Ne kazem ja, vec vjestakinja na sudu.

Ako uzmemo to u obzir, mogla je biti bez svijesti jedino ako je u svemu tome uspjela ostati u uspravnom polozaju.

Medjutim, sve i da je bila bez svijesti i neko je drzao uspravno ili pak naslonio na nesto, nalazi govore da nije bilo potresa mozga na osnovu cega bi moglo doci do amnezije. Dakle, i za nas lajicki - eventualna amnezija je mogla biti kratkotrajna na osnovu pretrpljenog stresa, ali se pamcenje do sada moralo vratiti 100 puta. Ne kazem ja, kaze nauka. Rekli vjestaci medjutim da nije ni bilo amnezije ni tako. Vise njih. :-?
Njanjavi

#6544 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

JThomas wrote: 14/02/2021 19:10 https://zurnal.info/novost/23762/kako-c ... im-mrezama

ovo odavno nije mit ni paranoja, ni kod nas. hahari su odavno shvatili važnost foruma, komentara, tvitera i ostalog.
Ovako je i vucko klepio zadnje izbore.
Samo vucko to radi malo profesionalnije preko engleza.
Ko je pratio te izbore tamo zadnje sjeca se sigurno kampanje bojkotujem, e to je takva smicalica iz kuhinje agencije nalik cambridge analitica.
I podosta je raje palo na pricu, sasvim dovoljno da vucko uzme izbore...
Dimu1927

#6545 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dimu1927 »

Njanjavi wrote: 14/02/2021 17:34
jajara wrote: 14/02/2021 17:27 na ovom videu od sinoc na oko 1:11:00 kad budnjo gleda muriza u oci i govori mu da NE ZNA TKO JE UBICA po govoru tijela bih rekao da covjek ne laze. evo ako ima netko tu od strucnjaka zna se u kojem poslu nek objasni u par recenica ovo sto sam ja primjetio.
desetak pokreta znam procitati, a jos je lakse kad imas video i mozes premotat snimak

edit: mislim uvijek u obzir moramo uzeti i psihicko stanje subjekta. ja nemam uvid u karton gospodina budnje tako da ovo sto sam napisao je samo "mahalska"
A sta mislis onako logicki jel insan na takvom polozaju i sa takvim uticajem poput budnje, onako hazarder toliki da tek tako za nekog koga ne poznaje obrise snimke kamera sa hotela od tu vecer?
Msm ono, imal logike da lik toliko toga rizikuje za nekoga koga ne poznaje?
Ja koliko sam shvatio onog Sehovica, snimke je izuzela/obrisala/unistila policija, a ne osoblje hotela ?
Njanjavi

#6546 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

Dimu1927 wrote: 14/02/2021 19:33
Njanjavi wrote: 14/02/2021 17:34
jajara wrote: 14/02/2021 17:27 na ovom videu od sinoc na oko 1:11:00 kad budnjo gleda muriza u oci i govori mu da NE ZNA TKO JE UBICA po govoru tijela bih rekao da covjek ne laze. evo ako ima netko tu od strucnjaka zna se u kojem poslu nek objasni u par recenica ovo sto sam ja primjetio.
desetak pokreta znam procitati, a jos je lakse kad imas video i mozes premotat snimak

edit: mislim uvijek u obzir moramo uzeti i psihicko stanje subjekta. ja nemam uvid u karton gospodina budnje tako da ovo sto sam napisao je samo "mahalska"
A sta mislis onako logicki jel insan na takvom polozaju i sa takvim uticajem poput budnje, onako hazarder toliki da tek tako za nekog koga ne poznaje obrise snimke kamera sa hotela od tu vecer?
Msm ono, imal logike da lik toliko toga rizikuje za nekoga koga ne poznaje?
Ja koliko sam shvatio onog Sehovica, snimke je izuzela/obrisala/unistila policija, a ne osoblje hotela ?
Policija je unistila poruke, doslovno obrisala sa telefona rahmetli dzenana, a te snimke je obriso bog zna ko.
Ma smjesno i poslat dva murijaka po to bez naloga ikakvog, a ostalo da ne pricamo.
Znaci doslovno im poslali dva murijaka ko porukicu da imaju fore jos malo da obrisu snimak.
ovo_malo_duse

#6547 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

Te poruke sa telefona su mozda i vaznije nego snimka.
Mogu li se one izvuci ponovo iako su obrisane.
Artest

#6548 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Artest »

JThomas wrote: 14/02/2021 19:10 https://zurnal.info/novost/23762/kako-c ... im-mrezama

Ima u poljskom filmu The Hater kako to ide. Marketinska agencija dobiju projekat da ocrne politickog protivnika. Nas Merlin Memson podsjeca na lika iz naslovne uloge. Dovoljno je samo da si psihopata, i da trebas lovu.

Sudeci po komentarima visokorangiranih Sda botova poput redsa, sprema se scenarij da Mutap odlezi, i da se na taj nacin sprijeci sirenje vatre premu vrhu Kartela. Ubio ga babo od male, ona ga stiti...I to je to.

Sve ostalo je čudnovat splet nes(p)retnih okolnosti i bujna masta raje koja puno gleda holivudske krimi-serije. Ne postoji nikakva halka, niti ikakvi sda-mocnici koji su iznad zakona. Zasto išćete glavu nevinih insana?!

Ko sumnja u gospodina Budnju kad se kategoricki zakune vodom; ko sumnja u Alisinu amneziju, taj je los covjek i potencijalni negator genocida u Srebrenici.

Ako je i bilo i njakvih aljkavosti od murije i pravosudja...boze moj. Desava se. Progon vjestica momentalno da stane!
Billy The Pljuc

#6549 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Dobri dedo Alija Budnjo u jednom sasvim drugačijem izdanju:

Postam ovo samo kao primjer koliko je taj lik stvarno moćan i uticajan a što se da jasno vidjeti i iz još nekih primjera iz prošlosti vezanih za ovu familiju. Koliki smrad trebaš biti da se svrstaš na stranu ovih i ovakvih i pljuješ po jednom Murizu Memiću i njegovom mrtvom djetetu?

Da čovjek ne griješi dušu pa i da kaže da isti ne stoji iza brisanja snimaka sa hotela u njegovom vlasništvu, stvarno je teško za povjerovati da oni ne znaju ko je isto učinio. Druga vrlo bitna stvar, ima li igdje zabilježeno da je neko, nekada, na neki način ojadio nekog SDA tajkuna, uzeo mu po zvaničnim informacijama preko 60.000 KM i nestao? Ako ima eto volio bih da mi isto neko i dokaže, od jednog gospodara koji lično dočekuje radnike vodovoda ili inspekciju jer naposlijetku nije ni bitno i prijeti nekome da će ga išibati.

Sve i kad bih htio povjerovati Aliji Budnji, na osnovu onoga što znamo o njemu i konkretno njegovom sinu, ne bih mogao.
ovo_malo_duse

#6550 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

Artest wrote: 14/02/2021 20:12

Ima u poljskom filmu The Hater kako to ide. Marketinska agencija dobiju projekat da ocrne politickog protivnika. Nas Merlin Memson podsjeca na lika iz naslovne uloge. Dovoljno je samo da si psihopata, i da trebas lovu.

Sudeci po komentarima visokorangiranih Sda botova poput redsa, sprema se scenarij da Mutap odlezi, i da se na taj nacin sprijeci sirenje vatre premu vrhu Kartela. Ubio ga babo od male, ona ga stiti...I to je to.

Sve ostalo je čudnovat splet nes(p)retnih okolnosti i bujna masta raje koja puno gleda holivudske krimi-serije. Ne postoji nikakva halka, niti ikakvi sda-mocnici koji su iznad zakona. Zasto išćete glavu nevinih insana?!

Ko sumnja u gospodina Budnju kad se kategoricki zakune vodom; ko sumnja u Alisinu amneziju, taj je los covjek i potencijalni negator genocida u Srebrenici.

Ako je i bilo i njakvih aljkavosti od murije i pravosudja...boze moj. Desava se. Progon vjestica momentalno da stane!
:thumbup:
Locked