Referendum(i) u RS-u

Locked
bh.tornjak

#6527 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

NORDIJSKO PROROČANSTVO IZ 12. VEKA OTKRIVA SENZACIONALNE DETALJE O PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRPSKE!

http://www.zonasumraka.net/izgubljeno-n ... m-milosti/

"Taj Bog biće voljen, poštovan i cenjen među svojim vilenjacima, koji će predstavljati narod i koji će donositi sreću svom vođi. To su najlepša od svih bića na svetu, ljudske visine i izgleda”, kaže arheolog Dmitar Pavlovič za ruske medije i dalje navodi: “Svi ovi detalji jasno ukazuju da se radi o Miloradu Dodiku."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Danguba

#6529 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

dezura na hAparatima :D
ze kalanga

#6530 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Nešto ste mi utanjili. :mrgreen:

Izgleda da je i međunarodnom faktoru jasno da je ovaj put institucija pojela govno i da je riječ o političkoj odluci.
Svjesni su i oni da jbg niko neće trpiti 20 godina nametanja i da je RS realnost BIh i da samim time se ne smije nipodaštavati konstitutivni narod. Očekivano, iznijeli su stavove kako su protiv referenduma, ali isto tako kako ne mogu reći da je to u suprotnosti sa zakonom, Ustavom i demokratijom uopšte.

Što se Dodikove posjete Beogradu tiče, ona je očekivanai usudio bih se reći da će referendum biti sporedna stvar.

Što se poziva Klintona tiče i to je očekivano. I vidjećemo već 3eg oktobra, ne bih nagađao, ali stvari se poklapaju sa onim o čemu sam u prethodnih par mjeseci pisao.
and

#6531 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

interesantne su ove zadnje priče o reorganizaciji bih.
kowalski1

#6532 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kowalski1 »

ko ono reče da treba glasati za hilari? katarina? :)

http://informer.rs/vesti/politika/90787 ... JE-BALKANA
ABH017

#6533 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

ze kalanga wrote:Nešto ste mi utanjili. :mrgreen:

Izgleda da je i međunarodnom faktoru jasno da je ovaj put institucija pojela govno i da je riječ o političkoj odluci.
Svjesni su i oni da jbg niko neće trpiti 20 godina nametanja i da je RS realnost BIh i da samim time se ne smije nipodaštavati konstitutivni narod. Očekivano, iznijeli su stavove kako su protiv referenduma, ali isto tako kako ne mogu reći da je to u suprotnosti sa zakonom, Ustavom i demokratijom uopšte.

Što se Dodikove posjete Beogradu tiče, ona je očekivanai usudio bih se reći da će referendum biti sporedna stvar.

Što se poziva Klintona tiče i to je očekivano. I vidjećemo već 3eg oktobra, ne bih nagađao, ali stvari se poklapaju sa onim o čemu sam u prethodnih par mjeseci pisao.
Predsjednik Dodik je informirao ambasadore o opredjeljenju Vlade Republike Srpske za provođenje odluke Ustavnog suda BiH time što će u narednim danima Narodnoj skupštini RS-a dostaviti prijedlog izmjena Zakona o praznicima RS-a, u cilju njegovog usklađivanja sa Ustavom BiH. Očekuju se inicijalni koraci u ovom pravcu, uz napomenu da samo Ustavni sud može utvrditi da li je njegova odluka provedena.

Izgleda da će prije biti da su odluke institucija manjeg entiteta političke i da će morati da se usklade sa USTAVOM BIH.
Point.

#6534 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Point. »

Uvijek ste vi zivjeli u nekom paralelnom, imaginarnom svijetu.
ze kalanga

#6535 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

ABH017 wrote:

Predsjednik Dodik je informirao ambasadore o opredjeljenju Vlade Republike Srpske za provođenje odluke Ustavnog suda BiH time što će u narednim danima Narodnoj skupštini RS-a dostaviti prijedlog izmjena Zakona o praznicima RS-a, u cilju njegovog usklađivanja sa Ustavom BiH. Očekuju se inicijalni koraci u ovom pravcu, uz napomenu da samo Ustavni sud može utvrditi da li je njegova odluka provedena.

Izgleda da će prije biti da su odluke institucija manjeg entiteta političke i da će morati da se usklade sa USTAVOM BIH.
Vidjećemo. Evo prođe i osmi. Već sam naglašavao 3 scenarija. Komisije su formirane i ukoliko US ne povuče svoju političku odluku i stavi je van snage i ukoliko strani faktor ne odlučiti učiniti još goru stvar, odnosno zabraniti demokratski čin, referendum će biti održan.
Poenta priče je da se prevelika prašina podigla, a da se ona praktično i ne tiče praznika na nivou cijele BiH. Ali dobro politička odluka valjda i zahtjeva prašinu.
sinuhe

#6536 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sinuhe »

Bila bi blamaza da se ne odrzi referendum. Vaznije je koliki ko znacaj daje svemu tome.
ze kalanga

#6537 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Iz ugla onih koji se bave političkim obećanjima naravno da bi bila blamaža. Dodik bi se izblamirao. S druge strane, kampanje u tom periodu ulaze u završnicu i ako se ne mora neka aktivnost sprovesti to liderima ide u korist.
Već smo definisali da će Dodik ubjedljivije nego prošli put dobiti lokalne izbore, tako da taj referendum i njegov ishod definitivno neće uticati na partijski rezultat ili barem ne u nekoj velikoj mjeri. Već sam ustanovio da je Borenović u ovom predreferendumskom periodu odnio najviše poena.
archi_a

#6538 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by archi_a »

L u c i f e r wrote:Kraj Republike Srpske

Da sam na mjestu Milorada Dodika, istog časa bih emigrirao: to kad Srbija nešto odluči, nikada ne prihvatiti, prilično je pouzdan, najpouzdaniji zapravo mogući znak izvjesnosti nečega

08.09.2016 16:18
Piše: Boris DEŽULOVIĆ

........................

Eno, ako ne vjerujete, ministar vanjskih poslova i prvi potpredsjednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić nekidan u intervjuu za Deutsche Welle izjavio kako, citiram, “Srbija nikad neće prihvatiti ukidanje Republike Srpske”. Ja, recimo, da sam na mjestu Milorada Dodika, istog časa bih emigrirao: to kad Srbija nešto odluči, nikada ne prihvatiti, prilično je pouzdan, najpouzdaniji zapravo mogući znak izvjesnosti nečega. U Oxfordovom rječniku pojam “realnost” opisan je kao “zbilja, stvarnost, ukupnost stanja onoga što je stvarno i materijalno postoji, svojstvo pojave koju Srbija nikad neće prihvatiti”. Da socijalist i marksist Ivica Dačić izjavi, pretpostavka, kako “Srbija nikad neće prihvatiti Boga”, bio bi to epohalni prvi materijalni dokaz da Bog postoji.

S ukidanjem Srpske nije, jasna stvar, ozbiljno računao nijedan političar, analitičar ili geostrateg, nitko razuman nije u projekcije budućnosti Balkana ugrađivao mogućnost stvarnog ukidanja Republike Srpske, sve dok Dačić iznenada nije poručio da to “Srbija nikad neće prihvatiti”. Europska komisija, razumije se, već je sazvala hitan sastanak šefova država i vlada, a Obama i Putin istog su dana sa samita grupe G20 u kineskom Hangzhou zvali Dačića da ga pitaju zna li on možda nešto što oni ne znaju.

Jednako je tako, sjetili bi se Srbi da nisu u komi, omladinac Ivica Dačić kao predsjednik Mladih socijalista Beograda 1991. javno poručivao kako Srbija nikad neće prihvatiti samoproglašenu nezavisnost Slovenije i Hrvatske i ukidanje Titove Jugoslavije. Jednako je 1992., sada kao portparol Miloševićeve Socijalističke partije Srbije, javno poručivao kako Srbija nikad neće prihvatiti nezavisnost BiH i ukidanje zajedničke države svih Srba. Jednako je 2006., sad već kao sâm predsjednik Socijalističke partije Srbije, javno poručivao kako Srbija nikad neće prihvatiti crnogorsku nezavisnost i ukidanje Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Jednako je, konačno, 2008., kao zamjenik predsjednika Vlade, javno poručio kako Srbija nikad neće prihvatiti takozvanu kosovsku nezavisnost i ukidanje srpskog državnog suvereniteta nad Kosovom i Metohijom.

Sedam dana na Kosovu se slavilo kad je srpska Vlada objavila kako nikad neće prihvatiti nezavisnost Kosova. Vatromet je nakon TV-dnevnika razdanio noć nad Prištinom kao NATO-ove bombe, a stariji muškarci plakali su kao mala djeca, već pomireni da za svoga života neće doživjeti da Srbija nikad ne prihvati Republiku Kosovo.

Nakon toga, što da vam kažem, Kosovo promijenilo pet predsjednika, primljeno u UNESCO, osvojilo bogami i jednu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama - eno kosovska reprezentacija nekidan odigrala i prvu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo - ali sve im džabe. Srbija do dana današnjeg nije prihvatila nezavisnost Kosova.
Jednako je tako, sada kao šef diplomacije i prvi potpredsjednik Vlade, Ivica Dačić svoju poruku kako “Srbija nikad neće prihvatiti ukidanje Republike Srpske” javno odaslao samo dva tjedna pred referendum na kojemu su bosanskohercegovački Srbi trebali odlučivati o 9. januaru kao Danu Srpske. Jebiga, bilo je lijepo dok je trajalo. U Službenom glasniku RS gledaju kako da milijun i dvjesto hiljada glasačkih listića nekako recikliraju u toalet-papir, a u selima na rubovima entiteta već skidaju one goleme table “Dobrodošli u Republiku Srpsku”, sve rezignirano psujući i Dačića i Vučića i majku Srbiju, što su svih dvadeset pet godina duboke kome bili uz njih.
“Vi ste, braćo, nama baksuz.”

:D :thumbup:
Apropo dostojanstva i držanje tog srpskog patriote Ivice, koji brani srbe i državu od svih neprijatelja sa lijeve, desne, gornje i donje strane...........
Evo jedna sličica za anale, slikana na Bledu prije par dana. :D

Image
Ja i moj drug Edi. :thumbup:
Danguba

#6539 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

kowalski1 wrote:ko ono reče da treba glasati za hilari? katarina? :)

:lol: :lol:

mokri snovi...zaslinili pravo
Proroković: Ne može to bez rata

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da je ovaj scenario nemoguć na Balkanu.
- Promena većine državnih granica ne može da se desi bez rata, a pitanje je ko je ovde spreman ponovo da ratuje. SAD su mogle tu ideju da nametnu 1995, sad više ne mogu. O stanju na Balkanu pitaju se i Rusija, EU, kao i islamske zemlje, kojima se sigurno ne bi svidelo da BiH ostane samo na nivou Federacije. Pritom, ovi planovi više liče na Trampa, koji se zalaže za "prirodne granice" - ukazuje Proroković.
Covjek sve rekao.
Bujrum sta se ceka. :izet:
L u c i f e r

#6540 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

E ako Informer tako kaže, onda je istina. :roll: :zzzz:
and

#6541 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

L u c i f e r wrote:

50 %
ono za kosovo
cassius

#6542 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cassius »

Ako referendum ne uspije, ne bi me cudilo da to bude posljednji trzaj krmka za nekom separacijom, prije nego sto dode do preustroja drzave :D Mislim ne bi me cudilo da se sprovede nesto tipa onog sto je Covic predlagao :D
Ricken

#6543 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ricken »

ze kalanga wrote:
ABH017 wrote:

Vidjećemo. Evo prođe i osmi. Već sam naglašavao 3 scenarija. Komisije su formirane i ukoliko US ne povuče svoju političku odluku i stavi je van snage i ukoliko strani faktor ne odlučiti učiniti još goru stvar, odnosno zabraniti demokratski čin, referendum će biti održan.
Poenta priče je da se prevelika prašina podigla, a da se ona praktično i ne tiče praznika na nivou cijele BiH. Ali dobro politička odluka valjda i zahtjeva prašinu.
Odluka tog suda je u skladu sa Ustavom i BiH i RSa, na kraju i sam Ustavni sud RSa je imao slične odluke 2011. godine pa se mjenjao zakon o praznicima. Eh sad što ta odluka nekim politikama odgovara,, a drugim politikama ne odgovara, nečini je političkom odlukom, sve dok je donijeta u okvirima zakona i ovlaštenja.
Drvenija87

#6544 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvenija87 »

''HAPSE ME VEC DECENIJU A JA KO PTICA SLOBODAN'''
Image
kowalski1

#6545 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kowalski1 »

Danguba wrote:

mokri snovi...zaslinili pravo
Proroković: Ne može to bez rata

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da je ovaj scenario nemoguć na Balkanu.
- Promena većine državnih granica ne može da se desi bez rata, a pitanje je ko je ovde spreman ponovo da ratuje. SAD su mogle tu ideju da nametnu 1995, sad više ne mogu. O stanju na Balkanu pitaju se i Rusija, EU, kao i islamske zemlje, kojima se sigurno ne bi svidelo da BiH ostane samo na nivou Federacije. Pritom, ovi planovi više liče na Trampa, koji se zalaže za "prirodne granice" - ukazuje Proroković.
Covjek sve rekao.
Bujrum sta se ceka. :izet:
znači bosnu brani putin? :-D yeeee :lol:
SmokingMan

#6546 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SmokingMan »

L u c i f e r wrote:

Baš je "doušnik" zijaretio Bograd samo da bi dao "interviju" za "vejrodostojni" Informer,pa dovoljno je pogledati naslovnu stranu novine,i sve ti je jasno.
archi_a

#6547 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by archi_a »

Inače relevantan medij, ne u lokalnim, već prepoznat u svjetskim okvirima. Ebiga, nije ni čudo da su kao zombiji..... Filovani provjerenim i istinitim informacijama. :-)

Image
ljevoruki

#6548 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ljevoruki »

Najveca je sega da im "daju" da se rs pripoji srbiji i jos da otmu sjeverni dio Kosova. :lol:
Hau jes nou. :oops:
L u c i f e r

#6549 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

I ćorava kokoš zrno ubode, pa tako i Informer:
Ne verujem, takođe, ni da bi Bošnjaci mirno pristali da im se država svede na sarajevski pašaluk - zaključuje Milivojević.
:thumbup:
Drvenija87

#6550 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvenija87 »

Pa to su novine/ picoustog/ premijera ''europejca''.
Image
Locked