Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dr. Kuca wrote:Ma nefic je klasicni uhljeb zna da nece nizasta odgvorati.
Nebitno za Nefića ali neće niko ni za šta odgovarati. Svi ovi silni propusti u zadnjoj tragediji, propusti pri ubistvu Memića, propusti pri ubistvu Vedrana, svi ostali slini propusti organa za koje nikad niko nije odgovaro niti će.
Pozivanje na odgovrnost je najsmješnija stavka u državi u kojoj je takva riječ obična uzriječica kao "jbga" ili "ba"
i u drzavi na konstataciju «Aplikacoja za tender» pitanje «imas li stelu», polazem ispit «Imas li stelu»?, trazim posao «Imas li.platiti»? , vadim rodni list «Znas li.koga¿? Neobrazovanih ljudi sa postapalicama, nepravilnom upotrebom nepravilnih glagola ima sirom svijeta. Nasa je tragedija potpuno odsustvo sistema, kasnije osnovnih etickih postulata, a nase samoubojstvo uklapanje u te sheme. Rijetki koju dignu glas bivaju ismijani, sikanirani i izvrnuti ruglu. U tom «sistemu» su i profesionalci iznenadjenje, nevjerica.. Skoro mi se desilo sa BIH ambasadom u Madjarskoj. Ljudi su bili tako profesionalni da sam mislila da sam u skrivenoj kameri.
Ne mogu da vjerujem da od ovolikog broja forumaša, inače solidno obaviještenih o svemu što se dešava, ne može da se nađe neko ko ima malo više informacija o ubici, čime se dotični bavio, njegovim roditeljima i mogućim vezama u vlasti, policiji, sudstvu.
Do sada smo uvijek imali prilično pouzdane informacije puno prije portala.
nema baš špedicija veze sa Graničnom Policijom. možda ima neke sa Carinom, ali špediteri su donji u odnosu na carinike, ne vidim kako neko može i čime dobit takvu uslugu od carinika a carinik od graničnog policajca...
jest ublizu, ali iz iskustva jer sam i ja u špediciji, carinici ne jebu špeditere ni 3% a carina i GP nema veze baš... bez obzira što stoje jedan do drugog
Automobil Golf VI kojim je 25-godišnji Sanjin Sefić usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, ranije je koristio njegov otac Jasmin Sefić i, također, izazvao saobraćajnu nesreću.
Kako saznaje „Oslobođenje“, protiv Jasmina Sefića je, zbog nanošenja težih tjelesnih povreda, pred Općinskim sudom Sarajevo vođen postupak ali je on oslobođen krivnje.
Automobil Golf VI je, navodi „Oslobođenje“, u vlasništvu Raiffeisen leasinga.
Sefića su do granice BiH sa Srbijom, kako nezvanično saznajemo, dopratili jedan član porodice i poznanik. Odatle ga je na teritoriju Srbije odvezao taksista iz Priboja, koji je odranije policiji poznat po sličnim djelima. On je i ranije prebacivao kriminalce iz BiH u Srbiju, i to uvijek preko istih graničnih prijelaza.
Evo direktor bolnice u Mostaru na pitanje "da li je moguće da bi neka od beba koje je preminula preživjela da nije bilo zaraze bakterijom?" mrtav hladan izjavi
Jeste, ali to je sada filozofiranje", kazao je Kvesić.
O'zone wrote:Evo direktor bolnice u Mostaru na pitanje "da li je moguće da bi neka od beba koje je preminula preživjela da nije bilo zaraze bakterijom?" mrtav hladan izjavi
Jeste, ali to je sada filozofiranje", kazao je Kvesić.
I kaže odgovornost.....kakva odgovornost......
ljudi moji
mi smo njima niko
oni su bogovi shvatite to
mi obični ljudi smo njima samo broj i statistika
i krkanu i dobrom čovjeku i vjerniku i ateisti i osjetljivom čovjeku i neosjetljivom
neko mora umrijeti
većina se spasi
eto
Ma treba udarat, meni je jedne godine lik uletio u avliju vozeći 130 km/h na sat, povaljo ograde 26 metara, zakačio komšijino dijete retrovizorom. Nikad dužih 5 min u životu nije imao dok nije došla policija, otad lik uredno vozi.
Ovo mu ćaća vozi koliko vidim. Na videu 2 preticanja na punoj plus još jedno u gradu - jeste na isprekidanoj, ali vrlo vjerovatno uz prekoračenje brzine...
BlueBlood wrote:Vozači i dalje prolaze kroz crveno ispred Zemaljskog muzeja
nažalost moram priznati da i ja često na krajnje žuto prođem
obično budem zadnji u koloni do sljedećeg semafora
ali sporo vozim oko 65
krajnje zuto jer ima pocetno zuto i srednje zuto
zeleno pocne treptati, 1, 2, 3, 4, ako procijenim da necu biti ispod samog semafora na 4. treptaj zelenog, kocim... bar sada sa trepcucim zelenim nema sanse da proletis na zuto jer se iznenada ukljucilo... na semaforima koji jos nemaju automat za trepcuce zeleno, zuto svjetlo je nesto duze nego na novim semaforima pa ima dovoljno vremena za zaustavljanje... na crveno svjesno proci je za psihijatrijsku provjeru
Ovo mu ćaća vozi koliko vidim. Na videu 2 preticanja na punoj plus još jedno u gradu - jeste na isprekidanoj, ali vrlo vjerovatno uz prekoračenje brzine...
Dobro nije neka brzina, ali je u par minuta napravio vise preticanja na punoj nego sto bi ja napravio u par godina voznje. Tipican primjer vozaca kojem se "moze"... Odnosno nekog ko vrlo dobro zna da za preticanje na punoj nece dobiti kaznu ni zabranu.
Roditelje na ispitivanju drzati 24 sata , svaki dan u 7 ponovo dolaziti po njih i siru porodicu i vrsiti ispitivanje sa jebenom psihozom kako to inspektori znaju , sve po zakonu.