Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
prog321
#6526 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Prokleti Ameri i IMF. ! Slali nam pare a mi nismo htjeli odbiti da ne bi ispali nekulturni. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6527 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
prog321 sta imas od skole?
-
prog321
#6528 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Baustela i kramp, kao onaj Bodkin.
Sta tebe ba briga? Nisam ja tema ove emisije.
- sinuhe
- zateznistub
#6530 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
joj jesi ti neki...pa superiorno, tri jezika i google translate..._BataZiv_0809 wrote:prog321 sta imas od skole?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6531 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa ako nisi tema sto onda spominjes svoje obrazovanje?prog321 wrote:Baustela i kramp, kao onaj Bodkin.![]()
Mislim po prici se vidi da od skole imas dva velika odmora i raspust, ali eto, zabavlja me da gledam kako se koprcas u izmisljotinama
-
PM72
#6532 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bato,
Je l' to ovaj "superiorni" opet ima mentalni proljev?
Je l' to ovaj "superiorni" opet ima mentalni proljev?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6533 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Naravno
Paradigma ponovo udara 
-
prog321
#6534 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
_BataZiv_0809 wrote:Pa ako nisi tema sto onda spominjes svoje obrazovanje?prog321 wrote:Baustela i kramp, kao onaj Bodkin.![]()
Mislim po prici se vidi da od skole imas dva velika odmora i raspust, ali eto, zabavlja me da gledam kako se koprcas u izmisljotinama
Poredili smo osnovno i srednje obrazovanje nekad i sad. Ja sam nagovjestio da danasnje obrazovanje ne zaostaje za najprednijim skolama u svijetu. Jer imam vlastitog iskustva sa obrazovanjem u nekoliko tih zemalja. I to je sve.
A tebi cu reci nesto iz svog privatnog zivota samo kada prestanes se skrivati iza gomile.
Viris kao mis i podbacujes izjecke. Nikada da kazes nesto novo, nesto sto nikada drugi nije rekao.
Moras postaci ljude da nesto nauce, a ne samo glupavo se keziti i damama slati priljubke,
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6535 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma ne moras ti meni nista odgovoriti. Tvoj forumski opus je tvoja licna kartaprog321 wrote:
Poredili smo osnovno i srednje obrazovanje nekad i sad. Ja sam nagovjestio da danasnje obrazovanje ne zaostaje za najprednijim skolama u svijetu. Jer imam vlastitog iskustva sa obrazovanjem u nekoliko tih zemalja. I to je sve.
A tebi cu reci nesto iz svog privatnog zivota samo kada prestanes se skrivati iza gomile.
Viris kao mis i podbacujes izjecke. Nikada da kazes nesto novo, nesto sto nikada drugi nije rekao.
Moras postaci ljude da nesto nauce, a ne samo glupavo se keziti i damama slati priljubke,
-
PM72
#6536 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bato,
Treba mu odati priznanje.Zaista.Svojski se trudi da svaki dan izvali kakvu mentalnu izlučevinu.
A riječ "najpredan" je valjda neka pošalica sa Kozare ili Grmeča,šta li?
"podbacujes izjecke" "slati priljubke"...prevedi na neki od "tri svjetska jezika" kojima se koristiš pa ćemo MOŽDA i shvatiti šta je vrli pisac htio reći.
Stari ljudi bi rekli :"nema budale do školovane budale".
Treba mu odati priznanje.Zaista.Svojski se trudi da svaki dan izvali kakvu mentalnu izlučevinu.
Eto mu škole i obrazovanja.Roditelji dali grdne pare ali džaba.Nije u stanju napisati jedan jedini smisleni post na maternjem jeziku.Kad napišeš da nešto "nagovještavaš" to znači da predviđaš ili upozoravaš šta će se desiti u budućnosti.On izveo zaključak kako "današnje obrazovanje ne zaostaje za najprednim školama u svijetu" pa napisao kako je "nagovjestio".Ja sam nagovjestio da danasnje obrazovanje ne zaostaje za najprednijim skolama u svijetu.
"podbacujes izjecke" "slati priljubke"...prevedi na neki od "tri svjetska jezika" kojima se koristiš pa ćemo MOŽDA i shvatiti šta je vrli pisac htio reći.
Stari ljudi bi rekli :"nema budale do školovane budale".
-
Mohamad Sissoko
#6537 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Drugovi su olicenje licemjersrva, isli na noge mrskom kapitalisti molit za pare.Do tada redukcije struje kao ekonomska mjera.prog321 wrote:Prokleti Ameri i IMF. ! Slali nam pare a mi nismo htjeli odbiti da ne bi ispali nekulturni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6538 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
PM72 wrote:Bato,
Mah, svaka mu cast i sto nije zdimio s teme kao ostala bratija, nakon sto ih je madner rastavio na proste faktore.
Jesi li upratio to ?
-
PM72
#6539 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Madner je car za razliku od ove krajiške havetinje što je opaljena tahtom u glavu...
- HAVANA
#6540 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mohamad Sissoko wrote:Drugovi su olicenje licemjersrva, isli na noge mrskom kapitalisti molit za pare.Do tada redukcije struje kao ekonomska mjera.prog321 wrote:Prokleti Ameri i IMF. ! Slali nam pare a mi nismo htjeli odbiti da ne bi ispali nekulturni.
Dobro je da je bar ekonomska mjera bila.Sad nemam vode,nako.Dobiju zicaru,nema zicare,uzimaju kredit da podijele penzije,semafor im nauka,kupe fensi voz nako,i parkiraju ga,za tramvajski saobracaj im treba jedno 2000 ljudi,ko da nas krkace nosaju,metlu od 3 marke kupe za 26,praonicu za tramvaj od milion a ne moze tramvaj uci u nju,gdje je samo nadjose
-
PM72
#6541 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Josip Pejaković je davno izjavio :" Biće nam gore za naše dobro"...
-
prog321
#6542 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sve smo to imali i za vrijeme Juge.HAVANA wrote:
Dobro je da je bar ekonomska mjera bila.Sad nemam vode,nako.Dobiju zicaru,nema zicare,uzimaju kredit da podijele penzije,semafor im nauka,kupe fensi voz nako,i parkiraju ga,za tramvajski saobracaj im treba jedno 2000 ljudi,ko da nas krkace nosaju,metlu od 3 marke kupe za 26,praonicu za tramvaj od milion a ne moze tramvaj uci u nju,gdje je samo nadjoseI mogo bi do sutra nabrajat.Puni morala i vjere a guze curice od 17 godina i vozaju ih u dzipovima raskosnim,pokradose boga oca...To je nama nasa borba dala...
Jebo ono,bilo,proslo,sta cemo sad?
Mozemo se sloziti da je danas shit za mnogo ljudi, isto tako je bilo shit za vrijeme Juge.
A ne glancati proslost i izmisljati sadasnjost.
Jugoslavija je bankrotirala tri puta u periodu izmedju 82-91. Nije mogla isplacivati dugove.
Ovakvo nakaradno stanje je posljedica mentalnog sklopa razvijenog u Jugoslaviji. NIsu ovi ljudi ovdje pali sa neba.
Prevelika birokratija, lek od odgovornosti, uzimanje kredita ne brinuci ko ce ga isplatiti. To je drugovi zaostavstina komunizma.
- madner
#6543 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fino fino, tako i ja cesto nudim nerjeseno kada vidim da cu biti matiran uskoro.
Kako mozes reci da je toga bilo, kada nije. Nije bilo redukcija vode. GRAS nije imao 2000 ljudi, zicaru nije niko poklonio no ipak je radila a voz koji ne moze da vozi nije nikad prije bio.
Na stranu da je bilo korupcije, no barem su ljudi morali biti pored toga sposobni da vrse osnovne funkcije.
Kako mozes reci da je toga bilo, kada nije. Nije bilo redukcija vode. GRAS nije imao 2000 ljudi, zicaru nije niko poklonio no ipak je radila a voz koji ne moze da vozi nije nikad prije bio.
Na stranu da je bilo korupcije, no barem su ljudi morali biti pored toga sposobni da vrse osnovne funkcije.
- nosara
#6544 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bas si tvrdoglav... Markovic je pred raspad dobio paket od MMF-a uz kafu bez ikakvih problema... Otkad se kredit daje nekom ko ne brine ko ce ga isplatit...?prog321 wrote:Sve smo to imali i za vrijeme Juge.HAVANA wrote:
Dobro je da je bar ekonomska mjera bila.Sad nemam vode,nako.Dobiju zicaru,nema zicare,uzimaju kredit da podijele penzije,semafor im nauka,kupe fensi voz nako,i parkiraju ga,za tramvajski saobracaj im treba jedno 2000 ljudi,ko da nas krkace nosaju,metlu od 3 marke kupe za 26,praonicu za tramvaj od milion a ne moze tramvaj uci u nju,gdje je samo nadjoseI mogo bi do sutra nabrajat.Puni morala i vjere a guze curice od 17 godina i vozaju ih u dzipovima raskosnim,pokradose boga oca...To je nama nasa borba dala...
Mozemo se sloziti da je danas shit za mnogo ljudi, isto tako je bilo shit za vrijeme Juge.
Jugoslavija je bankrotirala tri puta u periodu izmedju 82-91. Nije mogla isplacivati dugove.
Ovakvo nakaradno stanje je posljedica mentalnog sklopa razvijenog u Jugoslaviji. NIsu ovi ljudi ovdje pali sa neba.
Prevelika birokratija, lek od odgovornosti, uzimanje kredita ne brinuci ko ce ga isplatiti. To je drugovi zaostavstina komunizma.
Zaostavstina komunizma je u raspadu... Kad se raspadne nece ostat nista jer ovi tvoji nista ne rade... Prosto... Na kraju ce se naguzit i predat drzavu nekom strancu i to ce bit to... To je vas plafon...
-
oridjidji
#6545 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma EU nudila 5 milijardi dolara pomoci rece Kiro jednom, samo da rat nemamo, ovi nasi skontali da ratom mogu zgrnuti vise, a usicariti po komad BiH, popljackati ostavstinu Juge, nesto porusiti i eto gdje smo danas. Mi koji smo se najmanje pitali popusili najvise, u corsokaku svijeta, medju 20 najsiromasnijih zemalja svijeta. Spica.prog321 wrote:Prokleti Ameri i IMF. ! Slali nam pare a mi nismo htjeli odbiti da ne bi ispali nekulturni.
-
oridjidji
#6546 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tad je Gras bio kurac. Svi se gurali u Energoinvest. Udjes u kancelariju, vise administracije, nego radnika u pogonu. Isto tako bi i prvih godina nakon rata. Pa mic po mic poce raja da otpada sa te sise, jbg ko ce docekati platu, prvo ovi u pogonu, pa onda iz kancelarija.madner wrote:Fino fino, tako i ja cesto nudim nerjeseno kada vidim da cu biti matiran uskoro.![]()
-
oridjidji
#6547 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mora da su nam radi toga digli ustedjevinu, mamicu im.prog321 wrote:Sve smo to imali i za vrijeme Juge.HAVANA wrote:
-
prog321
#6548 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Druze Nosara, niste u pravu.nosara wrote:... Markovic je pred raspad dobio paket od MMF-a uz kafu bez ikakvih problema... Otkad se kredit daje nekom ko ne brine ko ce ga isplatit...?
...
Markovic je dobio kredit u zamjenu za rigorodne ekonomske mjere. Neke od njih su dovele do rasta nezaposlenosti i bankrota desetina kompanijia.
Drugarica Piupiu je postavila link jednom da bi potvrdila zavjeru IMF; ko-fol, oni su htjeli tim mjerama dovedu Jugu pred kolaps. Sto ja ne vjerujem
Jednostavno se Juga naguzila i skinula gace, da bi dobila taj kredit.
Last edited by prog321 on 21/10/2015 13:33, edited 1 time in total.
- nosara
#6549 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nisi ti dobar nesto... Kakav bankrot, o cemu ti...? Rigorozne mjere su dovele do otvaranja 300000 privatnih firmi, nagomilavanja deviznih rezervi i smanjenja duga za 10 milijardi... Kad ce ovi tvoji uradit 1% od toga, pa da umrem razocaran u komunizam...prog321 wrote:Druze Nosara, niste u pravu.nosara wrote:... Markovic je pred raspad dobio paket od MMF-a uz kafu bez ikakvih problema... Otkad se kredit daje nekom ko ne brine ko ce ga isplatit...?
...
Markovic je dobio kredit u zamjenu za rigorodne ekonomske mjere. Neke od njih su dovele do ogromnog rasta nezaposlenosti i bankrota desetina kompanijia.
Drugarica Piupiu je postavila link jednom da bi potvrdila zavjeru IMF; ko-fol, oni su htjeli tim mjerama dovedu Jugu pred kolaps. Sto ja ne vjerujem![]()
Jednostavno se Juga naguzila i skinula gace, da bi dobila taj kredit.
Do marta 1990 nastalo je oko 292000 privatnih preduzeća. Sivo devizno tržište je uklonjeno, dinar denomiran 10000:1, suzbijena inflacija. Uvedena je konvertibilnost s njemačkom markom u odnosu 7:1. Za samo 3 sedmice devizne rezerve SFRJ su narasle za 800 miliona dolara.
- HAVANA
#6550 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Imali smo voz,sad ga nemamo skoro nikako,imali smo zicaru,imali tramvaj,imali u dosta slucajeva stan od firme,sad se kuci kako znas i umijes,imali zdravstvo...Imali svasta na cemu i sad pociva pola ovih stvari u ovom jadu,drugo pola su raskrcmili...I krcme,i krcme,i krcme ostatke...Sve bi to fino bilo da se na toj solidnoj osnovi stvarala nova i veca vrijednost medjutim oni su urusili ostatke i sve obezvrijedili.To je to.Nemamo mi nista osim kredita koje ce nasa djeca vracati.Nema stvaranja nove vrijednosti,imaju samo njihove plate i raskos u kojoj zive...prog321 wrote:Sve smo to imali i za vrijeme Juge.HAVANA wrote: