Popularne stvari koje ne kontam
- ultima_palabra
#6526 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam vala, publicitet Super Bowla kod nas isti kao i prethodnih godina, nikakav...
- Banksy
#6527 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kao i svake godine, zanimljiv je zbog novih selebriti reklama ...
http://www.jutarnji.hr/video--pet-najbo ... i/1515881/
http://www.index.hr/black/clanak/top-10 ... 73121.aspx
http://www.jutarnji.hr/video--pet-najbo ... i/1515881/
http://www.index.hr/black/clanak/top-10 ... 73121.aspx
-
dječak sa šibicama
#6528 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemojte tako, kad sam cuo kako Lejdi Gaga pjeva americku himnu, prvo sam se najezio, onda sam pustio suzu i osjetio sam neku toplinu kroz tijelo, i strasnu zelju da uzmem pusku u jednu i zastavu u drugu ruku i odem braniti americki nacin zivota u Afganistanu, Siriji i Iraku!
- Banksy
#6529 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Frajle ... tako iritantne ženetine ...
- JThomas
#6530 Re: Popularne stvari koje ne kontam
baš su frajle, ekstra im stoji ime. možda bi bolje bilo samo "gospoje".
- šatirana_ljubičica
#6531 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne kontam ''Mahalušu'' u izvedbi one ne znam joj ni ime
ok kontam, ali da se toliko LOŽE na to...
ok kontam, ali da se toliko LOŽE na to...
-
dječak sa šibicama
#6532 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja ne kontam ni Mahalca ili kako se zove predstava onog debila Mace.
Kome je ono smijesno.
Kome je ono smijesno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6533 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nauči pravila i bit će ti zanimljivijecyprus wrote:Ne kontam jebeni SuperbowlI moram reći da sam zabrinut time što se njegova popularnost širi... Ove godine se o istom pričalo više nego ikad kod nas... Po prvi put sam saznao i pobjednika istog - jebeni Denver Broncosi, iako to nisam ni najmanje želio...
Dobro, znam da serem - nek prati šta ko hoće, ko neće ne mora... Ali zaista ne želim živjeti u svijetu u kojem raja iz BiH ili Evrope masovno prati hrkljuš od američkog fudbala![]()
- sema911s
#6534 Re: Popularne stvari koje ne kontam
[quote="cyprus"]Ne kontam jebeni Superbowl
I moram reći da sam zabrinut time što se njegova popularnost širi... Ove godine se o istom pričalo više nego ikad kod nas... Po prvi put sam saznao i pobjednika istog - jebeni Denver Broncosi, iako to nisam ni najmanje želio...
Dobro, znam da serem - nek prati šta ko hoće, ko neće ne mora... Ali zaista ne želim živjeti u svijetu u kojem raja iz BiH ili Evrope masovno prati hrkljuš od američkog fudbala
[/quote
]
A to sto im mi(evropa) guramo fudbal, formulu1, wrc, brdske utrke, rukomet, odbojku, stolni tenis, ralycros, drift, polo, rugby, jbga.. Kada skontas pravila i basseball postaje zanimljiv(ako bacas ili udaras), po evropi sve vise tih ekipa ina liga, po DE postaje pravo popularan sport.
Ako si iz Sarajeva imas svake subote na otoci 5-8momaka trenira.. Bacimo ti koji putt
Dobro, znam da serem - nek prati šta ko hoće, ko neće ne mora... Ali zaista ne želim živjeti u svijetu u kojem raja iz BiH ili Evrope masovno prati hrkljuš od američkog fudbala
]
A to sto im mi(evropa) guramo fudbal, formulu1, wrc, brdske utrke, rukomet, odbojku, stolni tenis, ralycros, drift, polo, rugby, jbga.. Kada skontas pravila i basseball postaje zanimljiv(ako bacas ili udaras), po evropi sve vise tih ekipa ina liga, po DE postaje pravo popularan sport.
Ako si iz Sarajeva imas svake subote na otoci 5-8momaka trenira.. Bacimo ti koji putt
-
prog321
#6535 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Evropski fudbal je nepopularan u Americi jer su ga proglasili da je za pedere i djevojcice.
Isto trebaju Evropljani uraditi sa americkim fudbOlom.
Ono kad se jedan igrac naguzi a drugi mu stavi ruku izmedju nogu i igra se sa njegovim jajima, meni je nekako pederski.
A i ona lopta podsjeca na jaje.
Ono kad se jedan igrac naguzi a drugi mu stavi ruku izmedju nogu i igra se sa njegovim jajima, meni je nekako pederski.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6536 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Koji trol oba mi oca.
Ne kontam kako ga neko moze shvatati ozbiljno.
Ne kontam kako ga neko moze shvatati ozbiljno.
- cyprus
#6537 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hrak pljucVelkoski wrote:Nauči pravila i bit će ti zanimljivijecyprus wrote:Ne kontam jebeni SuperbowlI moram reći da sam zabrinut time što se njegova popularnost širi... Ove godine se o istom pričalo više nego ikad kod nas... Po prvi put sam saznao i pobjednika istog - jebeni Denver Broncosi, iako to nisam ni najmanje želio...
Dobro, znam da serem - nek prati šta ko hoće, ko neće ne mora... Ali zaista ne želim živjeti u svijetu u kojem raja iz BiH ili Evrope masovno prati hrkljuš od američkog fudbala![]()
Ragbi recimo poštujem... Nisam neki fan, iako sam pogledo par i ragbi utakmica, ali ga poštujem... Mislim da kao sport ima smisla... Jebeni američki fudbal nema! Fuj!
- supercali
#6538 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam ove tipa velkoski koji gledaju fudbal i vjerovatno tersaju kad nema dinamike a onda hvale ovaj americki gdje se u prosjeku igra pola minute pa onda jedno 5 minuta prvo sudije zasjedaju pa onda dok se namjeste pozicije tek krece sljedeca akcija koja opet traje 30 sekundi i tako u nedogled
Nekad jedino kad oni pobjegnu traje akcija minutu
Nekad jedino kad oni pobjegnu traje akcija minutu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6539 Re: Popularne stvari koje ne kontam
porediš neuporedivo...
možda volim gledati i šah
- supercali
#6540 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije neuporedivoVelkoski wrote:porediš neuporedivo...
Ako volis fudbal tipa englezi tamo vamo i sl onda tesko da ti ovaj americki ima smisla i svidja ti se
Sah moze biti i brzopotezni
-
dječak sa šibicama
#6541 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije tacno, u USA je nas nogomet nepopularan jer ga smatraju "dosadnim", zbog toga sto se utakmice zavrsavaju cesto rezultatom 0:0 naprimjer.prog321 wrote:Evropski fudbal je nepopularan u Americi jer su ga proglasili da je za pedere i djevojcice.
Njihovo povrsno gledanje na sport.
Inace, americki nogomet je jako interesantan sport, bar meni.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6542 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa fudbal i američki fudbal su dvije totalno različite stvari... Nauči pravila i ti i onda gledaj, neće ti faliti dinamike.supercali wrote:Nije neuporedivoVelkoski wrote:porediš neuporedivo...
Ako volis fudbal tipa englezi tamo vamo i sl onda tesko da ti ovaj americki ima smisla i svidja ti se
- supercali
#6543 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Znam ja pravilaVelkoski wrote:Pa fudbal i američki fudbal su dvije totalno različite stvari... Nauči pravila i ti i onda gledaj, neće ti faliti dinamike.supercali wrote:Nije neuporedivoVelkoski wrote:porediš neuporedivo...
Ovo o cemu pricam nema veze koji sport gledas nego opcenito sa psihologijom covjeka
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6544 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slabo ti onda ide psihologija. 
Kada gledam FUDBAL imam jedna očekivanja, a kada gledam AMERIČKI FUDBAL imam totalno drugačija očekivanja. As simple as that.
Kada gledam FUDBAL imam jedna očekivanja, a kada gledam AMERIČKI FUDBAL imam totalno drugačija očekivanja. As simple as that.
- supercali
#6545 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ide meni psihologija super izgleda novinarstvo i psihologija ne iduVelkoski wrote:Slabo ti onda ide psihologija.
Svejedno je sta ocekujes dok gledas jedno a sta dok gledas drugo psihologija je cudo ako se razumijes u nju
Kazem ti osobe koje vole dinamican fudbal americki gledaju iz razloga sto je to in furka i sl
Hokej je vec poveznica za takve ljude
Al nebitno kad ne kontas
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6546 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E stručnjak, opet ti kažem da porediš neuporedivo. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6547 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bezveze prica. To sto se nekom (ne) svidja football, nije razlog da ne kontamo njegovu popularnost. To sto je kod nas soccer popularan, isto to ce neko reci u USA, koji vam je to, ne kontam cemu toliki hype.....
Gledao sam NHL (slabo u zadnje vrijeme), gledam NBA, gledam Euroligu, gledam fudbal (osim nase, spansku, englesku, nekad njemacku i talijansku kad igraju ovi nasi, te LP), gledam tenis, gledao sam Formulu 1, gledam rukomet kad igra reprezentacija.....
Ne gledam football ilitiga americki fudbal. Ne gledam ni ragbi. Ne gledam ni bejzbol (pratio neko vrijeme dok sam se kladio i tako sam skontao foru, ali mi je sport bezze za gledanje.
ALI.....to je moj licni dozivljaj i naravno da kontam zasto masa ljudi uziva u Superbowl-u, jbg, imaju i ljudi kojima je curling zanimljiv, ali vjerovatno ne prate bocanje
Gledao sam NHL (slabo u zadnje vrijeme), gledam NBA, gledam Euroligu, gledam fudbal (osim nase, spansku, englesku, nekad njemacku i talijansku kad igraju ovi nasi, te LP), gledam tenis, gledao sam Formulu 1, gledam rukomet kad igra reprezentacija.....
Ne gledam football ilitiga americki fudbal. Ne gledam ni ragbi. Ne gledam ni bejzbol (pratio neko vrijeme dok sam se kladio i tako sam skontao foru, ali mi je sport bezze za gledanje.
ALI.....to je moj licni dozivljaj i naravno da kontam zasto masa ljudi uziva u Superbowl-u, jbg, imaju i ljudi kojima je curling zanimljiv, ali vjerovatno ne prate bocanje
Last edited by Tomahawk11 on 09/02/2016 13:32, edited 1 time in total.
- MyTao
#6548 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Americki fudbal nije toliko los, kao sto Velkoski kaze treba nauciti ne samo pravila vec i neke poteze, taktike i slicno... Eh sad, ja ga licno ne mogu gledati samo zbog toga sto svako 5 minuta uzmu time out za reklamu. Americki fudbal nije sport vec jedna velika reklama i sve se vrti oko toga... jedna tekma koja traje sat vremena traje i po 4 sata zbog tih reklama... a prave igre bude svega nekih 10-15 minuta u ta 4 sata... treba im samo po 10 minuta da se poredaju u onu svoju formaciju onda 10 sekundi igre, pa onda sve ponovo
Cak i igracu su jedna velika reklama, gdje u svakom interview-u pricaju o tome kako piju Budwiser, jedu tu i tu hranu, voze to i to auto... sve ziva plastika. Ne znam kako njima pored toga nas fudbal moze biti dosadan
a jedini razlog zasto kod njih rezultat bude po 30-20 je sto se jedan touchdown broji 6+1 poen.
Kontam ja americki fudbal, ali mi je
Cak i igracu su jedna velika reklama, gdje u svakom interview-u pricaju o tome kako piju Budwiser, jedu tu i tu hranu, voze to i to auto... sve ziva plastika. Ne znam kako njima pored toga nas fudbal moze biti dosadan
Kontam ja americki fudbal, ali mi je
Last edited by MyTao on 09/02/2016 13:51, edited 1 time in total.
- MyTao
#6549 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dupli
Last edited by MyTao on 09/02/2016 13:51, edited 1 time in total.
- supercali
#6550 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako skontas shvatit ces da je itekako uporedivo do tada zivi u zabludiVelkoski wrote:E stručnjak, opet ti kažem da porediš neuporedivo.