Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
strong69

#6526 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by strong69 »

Odzak je u teskoj situaciji... Cuo sam se sa ljudima tamo.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
sledge

#6527 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sledge »

magi87 wrote:Austrijske oruzane snage dolaze sa 2 tone lijekova, 12 tona hrane, 120 camaca, 4000 duseka, 5000 deka, 6000 para cipela, 17000 jakni i pantola, 4 tone djecije hrane i 15000 razlicitih artikala za bebe. Hvala Austriji do neba! :) Navodno je austrijska vlada odobrila i 13 mil. eura za obnovu nakon poplava? Da li je to istina?

ÖSTERREICH SCHICKT SOLDATEN !

An Board: 2 tonnen Medizin, 12 Tonnen Nahrung, 120 Boote, 4.000 Schlafmatratzen, 5.000 Decken, 6.000 paar Schuhe, 17.000 Jacken sowie Hosen, 4 Tonnen Babynahrung und 15.000 verschiedene Baby-Artikel zum Anziehen..

http://www.meinbezirk.at/salzburg-stadt ... 54750.html
Dosadni ste više sa ovim :roll:
vijest je netačna i već je izbrisana sa jedine stranice na kojoj je objavljena.
ljuspica

#6529 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ljuspica »

KONKRETAN PRIJELOG !!!:
KO GOD NE MOZE POMOCI NA DRUGACIJI NACIN. FORMIRAJTE TIM KOJI CE SAKUPLJATI INFORMACIJE O MANIPULACIJAMA HUMANITARNOM POMOCI. ISTI TIM NEK SE POVEZE SA SIGURNOSNI AGNCIJAMA SIPOM ITD.. NEKA LJUDI DOJAVLJUJU KONKRETNA IMENA; VRIJEME I MJESTO, NACIN MANIPULACIJE I ONDA SVE TO DOSTAVITI KONTAKTIMA KOJE CE TAJ TIM IZNACI U AGENCIJAMA. NEKA KRENU HAPSENJA ODMAH. PRONAĐITE POUZDANE LJUDE U SLUŽBAMA, SAKUPLJAJTE PRIJAVE I DIJELITE INFORMACIJE O KRAĐAMA I MANIPULACIJAMA.
JESTE DA JE DISTRIBUCIJA SAD JAKO BITNA, ALI I OVAJ VID AKCIJE TREBA A POPRATI HUM AKTIVNOSTI.
ETO VAM KONKRETNE AKCIJE, MAN' TE SE SNEBIVANJA.
SAMOORANIZVANJE

copy/paste sa jedne stranice
Not My Idea

#6530 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

chmoljo, idi u vraga. zamal ne crkoh kad procitah za tog didu
O'zone
Globalni moderator

#6531 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

U Bijeljinu stigla 33 specijalca iz Velike Britanije da pomažu ugroženim !
O'zone
Globalni moderator

#6532 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

.
Last edited by O'zone on 18/05/2014 23:46, edited 1 time in total.
Diwan

#6533 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Diwan »

ćiribiribela wrote:
Grean wrote:
Challenger__ wrote:Emirati donirali 10 miliona USD za saniranje šteta u Srbiji.

Koliko su i da li su dali za BiH, da li iko zna?
Izvor? ili je to jos jedna internetska patka.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=849753
To je donacija za Srbiju i nitko nije kriv nama kada imamo nesposobne političare i diplomate koji ne znaju 'nači' pare, donaciju u ovakvoj kriznoj situaciji, za razliku od srbijanaca, odnosno političara iz Srbije koji pofino koriste veze i diplomatiju da olakšaju sebi, iako je kod njih pet puta manja nesreća nego ovdje kod nas, ali zato pet puta više rade na obezbjeđivanju donacija.
O'zone
Globalni moderator

#6534 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Izvještava nas Zorica Gajić:
"Stanje u Gajicima (Batkovicu) se sve vise pogorsava .. Voda je stigla do prvih kuca i sve je veca. Ocekuje se najgore tokom noci"
SirokiB

#6536 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SirokiB »

Paradajz50 wrote:
SirokiB wrote:
utakmica humanitarnog karaktera za bosnu..
prikupljeno nesto vise od 5 500 KM..nije neka cifra al bolje ista nego nista
:thumbup: :thumbup: Ko zaboravio, pas bio...
ma ne treba pamtiti pomoć..bitno je samo da ljudi dobiju ono što ima treba..samo mi je drago i stvarno sam ponosan na ovaj moj mali grad široki od 10 000 stanovnika ... par kamiona robe je otislo u subotu sto su skupljali u crkvi na brijegu, a jucer i danas je gss skupljao u svojim prostorijama, bio sam, puna je prostorija paketa...samo da dođe u ruke kojima treba, to je najvaznije..i jos je gss poslao 7 ljudi i 3 camca koji su se danas javili da su u šamcu i da cijeli dan evakuiraju ljude, svaka im čast..i udaljeno je to i ima jedan decko kojemu je 18 godina, poznajem ga..roditeljima nije svejedno ali ipak je isao gore pomoc..a u pon,uto,čet je skupljanje donacija kod nas u crvenom krizu..nadam se i mislim da moze jos bolje i jos vise..

i stvarno se nadam da će epiteti širokog i širokobriježana kao fašista, ustaša i raznih drugih ruznih naziva i predrasuda nakon ovih događaja prestati..

:thumbup: :thumbup:
chengaba

#6537 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by chengaba »

Chmoljo wrote: 1. šta je sa tim Varešom? forumaš se ovdje javljao, ne znam jeste li pisali išta o njima tamo, cijeli dan sam bio vani. kakva je tamo situacija? vidim mnogi govore da je dosta toga otišlo prema Maglaju, Doboju i generalno tom dijelu. čuo sam info da je njima najpotrebnije gorivo jer su putne komunikacije presječene, a da je ostalo manje-više ok?
Kurty:

"uspjeli su povezati Vares sa Brezom... jedna traka, ali zauhar..
sinoc napisa momak iz Varesa ovdje da ima prljavstine, ali da je situacija dobra"
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6538 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

Not My Idea wrote:chmoljo, idi u vraga. zamal ne crkoh kad procitah za tog didu
bio tu :roll:

kaže: stvarno su nove. :roll:

insan bona...

@chengaba :thumbup:
ala7

#6539 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ala7 »

DAJTE MI INFO ZA ORGANIZOVAN PREVOZ AKO POSTOJI IZ SARAJEVA SUTRA, BILO GDJE U OKRUGU OD 70km DO MJESTA POGOĐENI POPLAVAMA. ŽELIMO POMOĆI U ĆIŠĆENJU, IMAM 6 MOMAKA KOJA BI IŠLA, IMAMO OPREMU ALAT, SAMO NEMAMO PREVOZ.
Last edited by ala7 on 18/05/2014 23:51, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#6540 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Iz AMSRS javljaju da se pojavio veliki broj divljih slep sluzbi koji naplacuju za transport ostecenih vozila . Iz saveza porucuju da neplacate nikome pozovite AMSRS i besplatno ce vam odvesti auto.Iz AMSRS javljaju da se pojavio veliki broj divljih slep sluzbi koji naplacuju za transport ostecenih vozila . Iz saveza porucuju da neplacate nikome pozovite AMSRS i besplatno ce vam odvesti auto.
Hajlac

#6541 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hajlac »

HM 2011 wrote:Meni ova pucanja nasipa izgledaju jako sumnjivo - ali hajde -

Kao da ih je neko minirao......
Nije isključena i varijanta da se Dodo iz Beograda vratio s "molbom" kako bi se smanjio plimni val Save prema Srbiji...ali opet, s obzirom da i u samoj Hrvatskoj govore kako je vodostaj Save najveći ikad zabilježen, nije čudo i da je sam nasip popustio.
O'zone
Globalni moderator

#6542 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Image

Image
BIONA

#6543 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by BIONA »

ala7 wrote:DAJTE MI INFO ZA ORGANIZOVAN PREVOZ AKO POSTOJI IZ SARAJEVA SUTRA, BILO GDJE U OKRUGU OD 70km DO MJESTA POGOĐENI POPLAVAMA. ŽELIMO POMOĆI U ĆIŠĆENJU, IMAM 6 MOMAKA KOJA BI IŠLA, IMAMO OPREMU ALAT, SAMO NEMAMO PREVOZ.
Probaj se javiti u grupu Poplave u BIH - volonteri! Naci ce se nesto sigurno :thumbup:
kurty

#6544 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kurty »

chengaba wrote:
Chmoljo wrote: 1. šta je sa tim Varešom? forumaš se ovdje javljao, ne znam jeste li pisali išta o njima tamo, cijeli dan sam bio vani. kakva je tamo situacija? vidim mnogi govore da je dosta toga otišlo prema Maglaju, Doboju i generalno tom dijelu. čuo sam info da je njima najpotrebnije gorivo jer su putne komunikacije presječene, a da je ostalo manje-više ok?
Kurty:

"uspjeli su povezati Vares sa Brezom... jedna traka, ali zauhar..
sinoc napisa momak iz Varesa ovdje da ima prljavstine, ali da je situacija dobra"
da da... to je bilo i na TVu... juce je bilopanike i u Varesu a i u Brezi jer je bilo dezinformacija vezanih za jezero... pa je nacelnik sinoc dao demant...
Inter1908 wrote:
Inter1908 wrote:U Varesu je narod bio u panici radi jezera,jer su se culo da velika kolcina odrona kako pada u jezero Nulu...Pa se i nacelnik obratio ljudima putem F.B--
SAOPĆENJE ZA JAVNOST GRAĐANIMA VAREŠA I VAREŠ MAJDANA

U toku je radni sastanak na temu mogućeg aktiviranja klizišta ispod Peruna na jezeru Smreka.
Na osnovu službenog uvida PVJ Vareš i PU Vareš konstatovano je da postoji povremeno obrušavanje sitnih kamenica. Obavio sam razgovor sa dipl. ing. rudarstva Enverom Hercegovcem koji mi je potvrdio da je moguće da dođe do manje aktivacije klizišta Perun, koje je aktivno još od kraja 80-ih godina.
Obavještavam građane Vareša i Vareš Majdana da NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST, a za paniku posebno.Pozivajući se na Naredbu o proglašenju prirodne katastrofe na području općine Vareš najstrožije zabranjujem ulazak civila u područje šireg lokaliteta Smreka. Za javni red i mir unutar lokaliteta Smreka i poštivanje ove Naredbe zadužena je PU Vareš, a za provjeru eventualnog povećanja nivoa vode u jezeru Smreka zadužena je PVJ Vareš i dežurna služba preduzeća „Rudarstvo“ d.o.o. Vareš.

S poštovanjem,
OPĆINSKI NAČELNIK
Avdija Kovačević
Nedaj Boze da se desi Brezu i ostale gradove bi skroz unistila voda,a evo neki medi su vec objavili
--- NO LINKS ---/novost/151849/panika-u-varesu-bezrazlozna-zabranjen-ulazak-civilima-na-lokalitet-smreka
neda mi link objaviti ima na Radio Sarajevo . ba
ČičineBrčine

#6545 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ČičineBrčine »

strong69 wrote:Odzak je u teskoj situaciji... Cuo sam se sa ljudima tamo.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zasto siris dezinformaciju bezveze, koji je razlog ??????
quarterback

#6546 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by quarterback »

Hvala Široki!

Respect !
Paradajz50

#6547 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paradajz50 »

O'zone wrote:Image

Image
Jos jednom...Stocari neka pomognu svojim kolegama i stocnom hranom. Mnogi su uspjeli spasiti neka grla ali bez objekata i bez hrane. Ta goveda su mnogima jedini izvor prihoda pa je mnogo bitno da im se pomogne da ih prehrane.
Rijeka_snova

#6548 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

ala7 wrote:DAJTE MI INFO ZA ORGANIZOVAN PREVOZ AKO POSTOJI IZ SARAJEVA SUTRA, BILO GDJE U OKRUGU OD 70km DO MJESTA POGOĐENI POPLAVAMA. ŽELIMO POMOĆI U ĆIŠĆENJU, IMAM 6 MOMAKA KOJA BI IŠLA, IMAMO OPREMU ALAT, SAMO NEMAMO PREVOZ.

kontaktirajte SPUS na 033 205 937, i prijavite se ovdje: https://docs.google.com/forms/d/1L9kKgP ... 8/viewform

Vjerovatno je sada kasno za sutra, ali pokusajte
Nuken

#6549 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Nuken »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iQV5IHo ... tube_gdata[/youtube] Čovjek koji govori o tome kako se u Sanskom Mostu djeli pomoć i u čije je ruke otišla
Mustang1

#6550 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

SVIM FACEBOOK PRIJATLEJIMA !!!! REJON NEMILE JE TOTALNO DEVASTIRAN ! POMOĆ STIŽE IZ SVIH KRAJEVA BiH. NO NEDOSTAJU ČIZME ZA HRABRE MJEŠTANE OKOLNIH SELA KOJI SE VEĆ DANIMA BORE I OPSTAJU PORED I ISPOD KLIZIŠTA. KOLIKO STE U MOGUČNOSTI OBEZBJEDITI OVAJ PRIJEKO NEOPHODAN ARTIKAL KONTAKTIRAJTE KRIZNI ŠTAB NEMILSKOG REJONA NA BROJ +38762416641 (NIJAZ LUŽIĆ) . UNAPRIJED HVALA.
Post Reply