Ne znam koji kurac imas takav nastup prema ucesnicima teme koji ti nisu po volji?Challenger__ wrote:Hajd ne lupaj Kiki, živ bio:
Stvarno si cudan lik.
Ne znam koji kurac imas takav nastup prema ucesnicima teme koji ti nisu po volji?Challenger__ wrote:Hajd ne lupaj Kiki, živ bio:
HNNUNPRECEDENTED NUMBERS COLLAPSING & SURRENDERING !!
Rafiq Loft Media - The collapse of a large and unprecedented number in the ranks of Armed Terrorists, with also large numbers surrendering to the Syrian Arab Army from all the provinces ...We are in the last quarter of the crisis, but this quarter will be a lot quicker than some imagined.
MAGNIFICENT NEWS THAT WE HAVE BEEN WAITING FOR, MAY GOD PROTECT OUR ARMY ... - J
Artillery bombardments carried out by Syrian Army occur on locations of opposition fighters in Abu Green village of Aleppo countryside, what resulted in casualties.
Syrian DocumentsHeavy clashes have fired out between Syrian Army and Free Army militia in the town of Abu Green near al-Sfera area of Aleppo countryside, and casualties of both sides were reported.
stoji to, i na slavi Qusayra su oslobodili Talkalakh. sve to je lijpo, ali ni oslobadjanje Qabouna ne mozes gledati izolovano. da ne spominjem da je Qaboun urbana sredina, ratuje se za svaku kucu, za svaku sobu. uz to jako brzo je zauzet.Kikibombona wrote:Nije kolega.Klavikula wrote: taj isti Qaboun koji je vojska vratila pod svoju kontrolu nedavno je duplo vrijednija pobjeda od one u Qusayru, u 10x gorim uslovima
Kusajr ne moze posmatrati izlovano. Bez Kusajra pobunjenici su se nasli u duplo goroj poziciji u provnciji Homs i u samom gradu.
Svejedno, nisam upratio da su vratili Kuban. Zamlaka, Dzobar, Daraja?

Challenger__ wrote: - sjajan snimak preleta i dejstva vojnog aviona - VIDEO

- Opet se koprcaš i pokušavaš se izvući. Pogledaj ponovo šta Tarik Ramadan kaže: sirijski režim ubija, Čeli UBIJA !Challenger__ wrote:Ti bi od ovog diva napravio advokata ovih budaletina koje operišu za američko-izraelske interese.
Daleko je istina od toga.
E cuj balkanski emirat.udrch wrote:
izvor: balkanskiemirat.hr
A za tebe vazi isto kao za udrcha. Ne mogu da vjerujem u sta si se pretvorio u roku od par mjeseci. Pa citas li ti te debilne postove koje pises??? Ta tvoja super-sila nije u stanju opeljusati par vehabija a ti sanjas o vecim stvarima.Challenger__ wrote:Haskić Senad piše da iz pepela Sirija polako izrasta u super-silu Bliskog istoka. Uopšte ne mislim da pretjeruje. Ovo je samo početak "povratka otpisanih".
kako ti to interpretiraš?Na samom početku 'arapskog buđenja', koje je počelo prije oko dvije godine, Amerika, Evopa, ali ni Izrael, nisu željeli da Bashar al-Assad ode sa vlasti i tražili su da se, kao, reformiše sirijsko društvo i tada su shvatili da je sirijski narod nezadovoljan i da želi promjene. Ali Zapad je tada gledao ko je opozicija u Siriji i sa kime može sarađivati. Tu su bili Muslimansko bratstvo, islamisti, sekularisti i ekstremisti, pa su zapadne zemlje među njima željele organizovati opoziciju koja njima odgovara”, ubijeđen je Ramadan.Mišljenja je da se SAD sada miješaju u sirijski rat jer su u toj zemlji pronašli “pouzdanu opoziciju koja će raditi sve što joj Washington naredi”.SAD i Evropa su željele da budu sigurne da će u slučaju smjene Bashara al-Assada imati sigurne ljude da zaštite zapadne interese. Posljednjih mjeseci vidimo da francuske i američke obavještajne službe donose podatke o tome da su pobunjenike trenirali ljudi iz SAD-a, Jordana i Izraela.
Vidiš li ti sebe, čitaš li se?sarajevoxxxx wrote: - Amerika ne želi da Asad ode sa vlasti, tačka !
O ovome ja pišem dvije godine. Dvije godine meni politički amateri govore da je ideja o "Novom Bliskom istoku", istoku razaranja, krvi, međusobnog uništenja i fragmentacija "teorija zavjere". I sad ti meni, poturaš kao "svoj" argument čovjeka koji piše o istoj opasnosti.Ocijenio je da će se u Siriji ponoviti scenario iz Iraka, jer će se podijeliti zemlja i zaštiti ekonomski interesi Amerike.Možda će SAD izvesti napad u Siriji da se opravda pred svijetom da je, kao, nešto pokušano da se uradi. Ali osjećam da sada žele intervenciju jer su sebi osigurali opoziciju kakvu žele. Nemojte biti naivni. Naredni korak u Siriji sigurno neće biti stabilizacija zemlje nego destabilizacija i podjele kao i u Iraku. U Siriji će se ponoviti irački scenario prema kojem je predviđeno da se fragmentira politički sistem, zaštite zapadni ekonomski interesi i destabilizira cijeli Bliski istok. Pa vidite šta se dešava u Iraku, Libiji, Siriji, Egiptu, Tunisu... To je taj novi Bliski istok, destabilizirani Bliski istok koji nema nikakve veze sa demokratijom.
sirija do tokija a bugari su ušli u sofiju slavna i moćna SSA pobi sve redomKikibombona wrote:Sve je to jalovo. Izgube - vrate, izgube - vrate. Stavise, imam osjecaj da SAA lakse izgubi nego sto vraca odredjeni teritorij. Uzmimo za primjer predgradja Damaska. Pobunjenici su relativno lako zauzeli Dzobar, Kuban i druga predgradja i gradice u okolini Damaska. SAA vec mjesecima oslobadja i cisti, ali nikad da se to stvarno desi. Poubnjenici iz Daraje su definitivno supermeni. Ni atomska bomba im ne moze nista.![]()
![]()
Od Kusajra i zauzimanja Haladije SAA nije imala nijednu veliku pobjedu.
Hapice. Zlo je "pušteno iz boce". Riječ je o simbiozi terorizma i velikog kapitala - simbiotičkom fašizmu. Gdje su oni, tu je smrt i razaranje, teror i odmazda. I biće tako, sve dok to zlo (teror) i njegovi sponzori (nosioci velikog kapitala) ne budu razdvojeni ili poraženi.Sto nikad, ali bas nikad ne komentarises ubistva civila od strane Asadove vojske kao na ovim posljednjim snimcima?
US Armija, za koju tvrde da je svjetska super sila, nije bila u stanju "opeljusati" par afganistanskih vehabija u puno duzem vremenskom roku. Sta cemo sad?hape_hapica wrote:A za tebe vazi isto kao za udrcha. Ne mogu da vjerujem u sta si se pretvorio u roku od par mjeseci. Pa citas li ti te debilne postove koje pises??? Ta tvoja super-sila nije u stanju opeljusati par vehabija a ti sanjas o vecim stvarima.Challenger__ wrote:Haskić Senad piše da iz pepela Sirija polako izrasta u super-silu Bliskog istoka. Uopšte ne mislim da pretjeruje. Ovo je samo početak "povratka otpisanih".
I pitanje za tebe, ako nije problem. Sto nikad, ali bas nikad ne komentarises ubistva civila od strane Asadove vojske kao na ovim posljednjim snimcima? Naravno da ces sada reci kako je to strasno, ali molim te nemoj. Pratim te nekoliko mjeseci i ama bas nikad nisi sam od sebe spomenuo strasne zlocine koje cine pripadnici SAA.