Slažem se sa tobom, ali ovo gore što sam pisao nisam mislio na Ilidžu već ovaj prostor oko Grasa do RTV doma.mk ultra wrote:jest al zato kad ti indijac u sred afrike donese zapisnik o ispitivanju stuba iz sarajeva bude ti dragoalibaba_i_30_godina wrote:Iz ovog bućkuriša što si napisao meni se čini da tebi smetaju visoke zgrade jer ti zaklanjaju pogled na neku livadu gdje je prije bilo arhitektonsko remek djelo u obliku neke tvornice i industrije. Pored svega toga ti je žao što više tih zdanja nema i što su ih zamijenile neke malo modernije zgradurine.selma 83 wrote:vidjećemo, rođen sam i odrastao u naselju iznad =, Grasaa, Šika-a(nekad davno privatizovan) "žica(nema je) "Dijamant"(nema ga) #dalekovodi#TDS ugasili peći tako da uskoro baj baj . tako da znam lokalitet i nažalost 3000 do 4000 radih mjesta je otišlo za zamjenu za stanove ,P.S. nekad je pogled pucao bez pregrade do Švrakina, C- faze , vidio se RtV dom,Bazen,sad gledamo u 13do 15 spratova(kolko već) zgrade Miljacka, bože sačuvaj šta se radi, urbicid ,jest Žica bila ogromna , crna , dimila ali je bio objekat visinski po mjeri. plus što je bila baš silan objekat.a ono što napraviše gdje je Dijamant cccc
![]()
Industrija treba da bude izvan grada, greška je svakako prije i bila što su se firme gradile tako blizu centru.![]()
prvo je trebalo bolju cestu napraviti i dovesti u red gradski i međugradski saobraćaj... dalje bi se sve samo razvijalo
porazno je da dvojca debila unište nešto što je trajalo 5000 godina radi ceste, radi nekih stambenih/hotelskih smještaja itd... ako je interes nekoliko ljudi važniji od nacionalnog interesa i to onih koji su Bosanski orjentisani na papiru, jebo ti nas... smije li im ko reci ne moze?
Ovo što rade na Ilidži je pravo skrnavljanje našeg nasljeđa i historije, ali briga tamo nekog baju za to njemu je važan profit i to je sve o čemi misli, još pogotovo što ga niko ne sankcioniše po tom pitanju, pa čak i podržavaju.
Sve se to može jako lijepo urediti, i da se napravi cesta i da se očuvaju te starine ali kada nikog ne interesuje .... jedan lijep primjer je po meni gore onaj dio očuvanih ostataka kod Hotela Evrope.