Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
weredsf

#6526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

vivaldi wrote:Potvrdio je kako će SDA, nakon generalnih izbora naredne godine, "morati imati najmanje jednog političkog partnera kad je u pitanju obnašanje vlasti u bošnjačkom dijelu u FBiH, odnosno na državnom nivou".

"Sa SDP-om imamo loša iskustva. Raspoložene nije u tom pravcu, ali vidjet ćemo. Tu su Savez za bolju budućnost (SBB) i Stranka za BiH. Vidjet ćemo šta će biti i sa Demokratskom frontom (DF). Sve zavisi od rezultata izbora. Ne možemo reći da li ćemo bit s ovom ili onom stranom", zaključio je Tihić.

:?
Ta je stvar odavno dogovorena, neki su se tome ismijavali ali bum videl na kraju :D :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

madner wrote:
Sto se tice clana Predsjednistva, mozda ubace Marjanovica, ima dobre izglede da prodje.
.
Marjanovic mi je sasvim ok. Ispred koga ce se on kandidovati, Hrvat, Ostali...ili sta vec? Hoce li opet biti "majorizacija" :D

Ako se on kandiduje za tu poziciju, moj glas ima, evo unaprijed vec govorim. A i sasvim sigurno vecine mog okruzenja. Tako dabi to bilo nekih, vrlo vjerobvatno 250 000-270 00. Jer bi ga vrlo vjerovatno podrzale i neke druge progradjanske stranke i opcije.

Ovo sto se desava u USK mi se ne svidja nikako. Ako uzmemo u obzir podrsku DF SDA Vladi "experta" :cry: koja je unistila sve sto se unistiti moze u KS, onda bi se mogla viditi ta tendencija priblizavanja SDA i DF.

Marjanovic ako se kandiduje u startu ima moj glas. A DF, to jos ne znam, daleko su izbori. Nadam se da Vajzovic nece proci i da se nece nastaviti priblizavanje DF -SDA.
oakville

#6528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

SDA je u potencijalnoj koaliciji sa svima, pa čak i narodnim pokretom doktora Harisa S. tzv. "100% elektroprivreda". HDZ, DF i ostali - svi su u swingeraju u toj javnoj kući. SDP će naravno "braniti državu od podjele" (a šta drugo činiti kao pripremu za svoju političku dženazu?) :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

DF je veća ubleha od stranke za bih
Banksy

#6530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Hafis wrote:
kažeš i spika je prilagođena puku. Mislim da će morati malo i zakraulati u nacionalne vode, znaš kako to ide u predizbornim kampanjama, a puk to voli.
Da voli, Krišta bi dobila 350 000, a ne on ...
Basvod

#6531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

Black swan wrote:DF je veća ubleha od stranke za bih
Ponestalo ubleha pa daj sta das.
Vratice se Valter na na na na na :-)
madner

#6532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

SDA se nada da ce DF oslabiti samo SDP. No kada vide da ce im uzeti primat, okrenut ce plocu.

Sto se tice KS, Marjanovic je odradio odlican PR i dao ostavku. Nemam primjedbi, podigao je sebi i stranci rejting, skupio simpatije i pokazao da se moze drugacije. Hanka = prenapuhana prica i dupli arsini.
Havatar

#6533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Hafis wrote:
kažeš i spika je prilagođena puku. Mislim da će morati malo i zakraulati u nacionalne vode, znaš kako to ide u predizbornim kampanjama, a puk to voli.
Ona nije imala rijetko ali vrijedno ime kao Zeljko :mrgreen:
oakville

#6534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Banksy wrote:
Hafis wrote:
Krišto je pustila glas na svom jednakopravnom terenu - ŠB, Tomislavgrad, Čitluk.. - i dobila eho koji se mogao očekivati s obzirom na rasprostranjenost glasača.
oakville

#6535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Havatar wrote:
Banksy wrote:
Hafis wrote:
Kad i DF pređe cenzus i dobije par bitnih mjesta i glasova, onda će S/H koalicija morati razgovarati sa 4, 5 ili 6 bošnjačkih stranaka. Što je nezahvalan posao, jer ti pričaju bez prestanka a ništa se ne dešava. Tako da je žurni europski put garantovan, ali samo preko Graca nosiocima hrvatskog pasoša.
madner

#6536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

-LIBERO- wrote:
madner wrote:
Sto se tice clana Predsjednistva, mozda ubace Marjanovica, ima dobre izglede da prodje.
.
Marjanovic mi je sasvim ok. Ispred koga ce se on kandidovati, Hrvat, Ostali...ili sta vec? Hoce li opet biti "majorizacija" :D
To im je izvan uticaja, ovi se teoretski mogu dogovoriti da KS ne smije imati kandidata kako su krenuli. :roll:
Red Wolf

#6537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Red Wolf »

Black swan wrote:DF je veća ubleha od stranke za bih
sta ima u PC
Hafis

#6538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

oakville wrote:
Havatar wrote:
Banksy wrote:
Kad i DF pređe cenzus i dobije par bitnih mjesta i glasova, onda će S/H koalicija morati razgovarati sa 4, 5 ili 6 bošnjačkih stranaka. Što je nezahvalan posao, jer ti pričaju bez prestanka a ništa se ne dešava. Tako da je žurni europski put garantovan, ali samo preko Graca nosiocima hrvatskog pasoša.
Jest, upravo kao i ovi naši forumski prognozeri i ''analitičari''.
Btw. hrvatskog pasoša. Neka ga za svaki slučaj...kako je krenulo s tom ''pričom bez prestanka a ništa se ne dešava'', joć će i vize uvesti :)
oakville

#6539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote:
Btw. hrvatskog pasoša. Neka ga za svaki slučaj...kako je krenulo s tom ''pričom bez prestanka a ništa se ne dešava'', joć će i vize uvesti :)
Pod "pričaju bez prestanka ništa se ne dešava" misli se na europski put prema Beču. A od viza kolega nema ništa, otišao voz :razz:
Hafis

#6540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:
oakville wrote:
Pod "pričaju bez prestanka ništa se ne dešava" misli se na europski put prema Beču. A od viza kolega nema ništa, otišao voz :razz:
A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.
Što se tiče viza, ne znam kume, počelo je s IP fondovima zbog ''priče bez prestanka a ništa se ne dešava'', a ako se i VE naljuti, možda udare tamo gdje najviše boli, sve u ''cilju pritiska na političare''. Ne znam baš je li pametno pouzdati se u takOvu strategiju.
oakville

#6541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote:
A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.
Što se tiče viza, ne znam kume, počelo je s IP fondovima zbog ''priče bez prestanka a ništa se ne dešava'', a ako se i VE naljuti, možda udare tamo gdje najviše boli, sve u ''cilju pritiska na političare''. Ne znam baš je dobro pouzdati se u takOvu strategiju.
Pritisak urađa plodom evo već pa dvije decenije. Pritisnula EU ko Tuđman 1995 - s istim ciljem, istim učinkom. Preveliki si optimista za svoje dobro. :D
Innovation

#6542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

-LIBERO- wrote:Marjanovic mi je sasvim ok. Ispred koga ce se on kandidovati,
Hrvat
Hafis

#6543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:
oakville wrote:
Što se tiče viza, ne znam kume, počelo je s IP fondovima zbog ''priče bez prestanka a ništa se ne dešava'', a ako se i VE naljuti, možda udare tamo gdje najviše boli, sve u ''cilju pritiska na političare''. Ne znam baš je dobro pouzdati se u takOvu strategiju.
Pritisak urađa plodom evo već pa dvije decenije. Pritisnula EU ko Tuđman 1995 - s istim ciljem, istim učinkom.
Tako je kume :thumbup: . Ne bih ni ja popuštao da sam u tako povoljnoj i obećavajućoj poziciji. Što kažeš gore, eto i DF-a pa ''idemo dalje pričati bez prestanka a ništa se ne dešava''
Hafis

#6544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Innovation wrote:
-LIBERO- wrote:Marjanovic mi je sasvim ok. Ispred koga ce se on kandidovati,
Hrvat
Valjda ispred DF-a.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

madner wrote:SDA se nada da ce DF oslabiti samo SDP. No kada vide da ce im uzeti primat, okrenut ce plocu.

Sto se tice KS, Marjanovic je odradio odlican PR i dao ostavku. Nemam primjedbi, podigao je sebi i stranci rejting, skupio simpatije i pokazao da se moze drugacije. Hanka = prenapuhana prica i dupli arsini.

Da ali i DF, ocigledno, vrlo lako ulece u zagrljaj SDA, kad god, i gdje god, se ukaze prilika ;-) (KS, USK)

Isto tako, ovo za Hanku, ne bih bas rekao da je prenapuhana prica. Pricaj sa rajom, vidjet ces, da je Hanka vec okarakterisana kao velika mana DF.

Dobar PR, i jak marketinski iskorak, da sada ne ulazimo u pricu oko moralnih nacela i nepotizma, bi bilo kada bi Vajzovicka otisla, barem, u drugi plan.
oakville

#6546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote: A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.
Pritisak urađa plodom evo već pa dvije decenije. Pritisnula EU ko Tuđman 1995 - s istim ciljem, istim učinkom.
Tako je kume :thumbup: . Ne bih ni ja popuštao da sam u tako povoljnoj i obećavajućoj poziciji. Što kažeš gore, eto i DF-a pa ''idemo dalje pričati bez prestanka a ništa se ne dešava''[/quote]

Slab odgovor, kao i obično, neiskustvo čini svoje. Tuđman je pritisnuo u još nepovoljnijoj poziciji - s ciljem da malo napuni rupe u Hrvatskoj, što povlačenjem iz Posavine što iz Srednje Bosna. Eto EU da pripomogne cijelom procesu, u nastavcima. S EU pasošima, kao nekad Franjo s hrvatskim. Sve isto, s malim razlikama na prednjoj strani pasoša.
Hafis

#6547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:
oakville wrote: A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.
Tako je kume :thumbup: . Ne bih ni ja popuštao da sam u tako povoljnoj i obećavajućoj poziciji. Što kažeš gore, eto i DF-a pa ''idemo dalje pričati bez prestanka a ništa se ne dešava''
Slab odgovor, kao i obično, neiskustvo čini svoje. Tuđman je pritisnuo u još nepovoljnijoj poziciji - s ciljem da malo napuni rupe u Hrvatskoj, što povlačenjem iz Posavine što iz Srednje Bosna. Eto EU da pripomogne cijelom procesu, u nastavcima. S EU pasošima, kao nekad Franjo s hrvatskim. Sve isto, s malim razlikama na prednjoj strani pasoša.]
Čini mi se kume da si promašio podforum. Ali svejedno, ako bude kakav forumski kviz iz poznavanja razdoblja 1992. - 1995. bit ćeš jedan od mojih favorita :thumbup:
oakville

#6548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Jel to nemaš odgovora na tvrdnje za koje znaš da su tačne?
Hafis

#6549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

oakville wrote:Jel to nemaš odgovora na tvrdnje za koje znaš da su tačne?
Nema stvari na koje ja nemam odgovor, nego stvarno priča nema nikakve veze s ovom temom, pa mi se nekako glupo heklati
oakville

#6550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote:Jel to nemaš odgovora na tvrdnje za koje znaš da su tačne?
Nema stvari na koje ja nemam odgovor, nego stvarno priča nema nikakve veze s ovom temom, pa mi se nekako glupo heklati
Ne uklapa ti se u nedostatak argumenata?
Post Reply