Ta je stvar odavno dogovorena, neki su se tome ismijavali ali bum videl na krajuvivaldi wrote:Potvrdio je kako će SDA, nakon generalnih izbora naredne godine, "morati imati najmanje jednog političkog partnera kad je u pitanju obnašanje vlasti u bošnjačkom dijelu u FBiH, odnosno na državnom nivou".
"Sa SDP-om imamo loša iskustva. Raspoložene nije u tom pravcu, ali vidjet ćemo. Tu su Savez za bolju budućnost (SBB) i Stranka za BiH. Vidjet ćemo šta će biti i sa Demokratskom frontom (DF). Sve zavisi od rezultata izbora. Ne možemo reći da li ćemo bit s ovom ili onom stranom", zaključio je Tihić.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
weredsf
#6526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Marjanovic mi je sasvim ok. Ispred koga ce se on kandidovati, Hrvat, Ostali...ili sta vec? Hoce li opet biti "majorizacija"madner wrote:
Sto se tice clana Predsjednistva, mozda ubace Marjanovica, ima dobre izglede da prodje.
.
Ako se on kandiduje za tu poziciju, moj glas ima, evo unaprijed vec govorim. A i sasvim sigurno vecine mog okruzenja. Tako dabi to bilo nekih, vrlo vjerobvatno 250 000-270 00. Jer bi ga vrlo vjerovatno podrzale i neke druge progradjanske stranke i opcije.
Ovo sto se desava u USK mi se ne svidja nikako. Ako uzmemo u obzir podrsku DF SDA Vladi "experta"
Marjanovic ako se kandiduje u startu ima moj glas. A DF, to jos ne znam, daleko su izbori. Nadam se da Vajzovic nece proci i da se nece nastaviti priblizavanje DF -SDA.
-
oakville
#6528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA je u potencijalnoj koaliciji sa svima, pa čak i narodnim pokretom doktora Harisa S. tzv. "100% elektroprivreda". HDZ, DF i ostali - svi su u swingeraju u toj javnoj kući. SDP će naravno "braniti državu od podjele" (a šta drugo činiti kao pripremu za svoju političku dženazu?) 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je veća ubleha od stranke za bih
- Banksy
#6530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da voli, Krišta bi dobila 350 000, a ne on ...Hafis wrote:
kažeš i spika je prilagođena puku. Mislim da će morati malo i zakraulati u nacionalne vode, znaš kako to ide u predizbornim kampanjama, a puk to voli.
-
Basvod
#6531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ponestalo ubleha pa daj sta das.Black swan wrote:DF je veća ubleha od stranke za bih
Vratice se Valter na na na na na
- madner
#6532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA se nada da ce DF oslabiti samo SDP. No kada vide da ce im uzeti primat, okrenut ce plocu.
Sto se tice KS, Marjanovic je odradio odlican PR i dao ostavku. Nemam primjedbi, podigao je sebi i stranci rejting, skupio simpatije i pokazao da se moze drugacije. Hanka = prenapuhana prica i dupli arsini.
Sto se tice KS, Marjanovic je odradio odlican PR i dao ostavku. Nemam primjedbi, podigao je sebi i stranci rejting, skupio simpatije i pokazao da se moze drugacije. Hanka = prenapuhana prica i dupli arsini.
- Havatar
#6533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ona nije imala rijetko ali vrijedno ime kao ZeljkoBanksy wrote:Da voli, Krišta bi dobila 350 000, a ne on ...Hafis wrote:
kažeš i spika je prilagođena puku. Mislim da će morati malo i zakraulati u nacionalne vode, znaš kako to ide u predizbornim kampanjama, a puk to voli.
-
oakville
#6534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Krišto je pustila glas na svom jednakopravnom terenu - ŠB, Tomislavgrad, Čitluk.. - i dobila eho koji se mogao očekivati s obzirom na rasprostranjenost glasača.Banksy wrote:Da voli, Krišta bi dobila 350 000, a ne on ...Hafis wrote:
-
oakville
#6535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad i DF pređe cenzus i dobije par bitnih mjesta i glasova, onda će S/H koalicija morati razgovarati sa 4, 5 ili 6 bošnjačkih stranaka. Što je nezahvalan posao, jer ti pričaju bez prestanka a ništa se ne dešava. Tako da je žurni europski put garantovan, ali samo preko Graca nosiocima hrvatskog pasoša.Havatar wrote:Ona nije imala rijetko ali vrijedno ime kao ZeljkoBanksy wrote:Da voli, Krišta bi dobila 350 000, a ne on ...Hafis wrote:
- madner
#6536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To im je izvan uticaja, ovi se teoretski mogu dogovoriti da KS ne smije imati kandidata kako su krenuli.-LIBERO- wrote:Marjanovic mi je sasvim ok. Ispred koga ce se on kandidovati, Hrvat, Ostali...ili sta vec? Hoce li opet biti "majorizacija"madner wrote:
Sto se tice clana Predsjednistva, mozda ubace Marjanovica, ima dobre izglede da prodje.
.![]()
- Red Wolf
#6537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sta ima u PCBlack swan wrote:DF je veća ubleha od stranke za bih
-
Hafis
#6538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jest, upravo kao i ovi naši forumski prognozeri i ''analitičari''.oakville wrote:Kad i DF pređe cenzus i dobije par bitnih mjesta i glasova, onda će S/H koalicija morati razgovarati sa 4, 5 ili 6 bošnjačkih stranaka. Što je nezahvalan posao, jer ti pričaju bez prestanka a ništa se ne dešava. Tako da je žurni europski put garantovan, ali samo preko Graca nosiocima hrvatskog pasoša.Havatar wrote:Ona nije imala rijetko ali vrijedno ime kao ZeljkoBanksy wrote:
Da voli, Krišta bi dobila 350 000, a ne on ...
Btw. hrvatskog pasoša. Neka ga za svaki slučaj...kako je krenulo s tom ''pričom bez prestanka a ništa se ne dešava'', joć će i vize uvesti
-
oakville
#6539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pod "pričaju bez prestanka ništa se ne dešava" misli se na europski put prema Beču. A od viza kolega nema ništa, otišao vozHafis wrote:Jest, upravo kao i ovi naši forumski prognozeri i ''analitičari''.oakville wrote:
Kad i DF pređe cenzus i dobije par bitnih mjesta i glasova, onda će S/H koalicija morati razgovarati sa 4, 5 ili 6 bošnjačkih stranaka. Što je nezahvalan posao, jer ti pričaju bez prestanka a ništa se ne dešava. Tako da je žurni europski put garantovan, ali samo preko Graca nosiocima hrvatskog pasoša.
Btw. hrvatskog pasoša. Neka ga za svaki slučaj...kako je krenulo s tom ''pričom bez prestanka a ništa se ne dešava'', joć će i vize uvesti
-
Hafis
#6540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.oakville wrote:Pod "pričaju bez prestanka ništa se ne dešava" misli se na europski put prema Beču. A od viza kolega nema ništa, otišao vozHafis wrote:Jest, upravo kao i ovi naši forumski prognozeri i ''analitičari''.oakville wrote:
Kad i DF pređe cenzus i dobije par bitnih mjesta i glasova, onda će S/H koalicija morati razgovarati sa 4, 5 ili 6 bošnjačkih stranaka. Što je nezahvalan posao, jer ti pričaju bez prestanka a ništa se ne dešava. Tako da je žurni europski put garantovan, ali samo preko Graca nosiocima hrvatskog pasoša.
Što se tiče viza, ne znam kume, počelo je s IP fondovima zbog ''priče bez prestanka a ništa se ne dešava'', a ako se i VE naljuti, možda udare tamo gdje najviše boli, sve u ''cilju pritiska na političare''. Ne znam baš je li pametno pouzdati se u takOvu strategiju.
-
oakville
#6541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pritisak urađa plodom evo već pa dvije decenije. Pritisnula EU ko Tuđman 1995 - s istim ciljem, istim učinkom. Preveliki si optimista za svoje dobro.Hafis wrote:A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.oakville wrote:
Pod "pričaju bez prestanka ništa se ne dešava" misli se na europski put prema Beču. A od viza kolega nema ništa, otišao voz
Što se tiče viza, ne znam kume, počelo je s IP fondovima zbog ''priče bez prestanka a ništa se ne dešava'', a ako se i VE naljuti, možda udare tamo gdje najviše boli, sve u ''cilju pritiska na političare''. Ne znam baš je dobro pouzdati se u takOvu strategiju.
-
Innovation
#6542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hrvat-LIBERO- wrote:Marjanovic mi je sasvim ok. Ispred koga ce se on kandidovati,
-
Hafis
#6543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je kumeoakville wrote:Pritisak urađa plodom evo već pa dvije decenije. Pritisnula EU ko Tuđman 1995 - s istim ciljem, istim učinkom.Hafis wrote:A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.oakville wrote:
Pod "pričaju bez prestanka ništa se ne dešava" misli se na europski put prema Beču. A od viza kolega nema ništa, otišao voz
Što se tiče viza, ne znam kume, počelo je s IP fondovima zbog ''priče bez prestanka a ništa se ne dešava'', a ako se i VE naljuti, možda udare tamo gdje najviše boli, sve u ''cilju pritiska na političare''. Ne znam baš je dobro pouzdati se u takOvu strategiju.
-
Hafis
#6544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Valjda ispred DF-a.Innovation wrote:Hrvat-LIBERO- wrote:Marjanovic mi je sasvim ok. Ispred koga ce se on kandidovati,
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:SDA se nada da ce DF oslabiti samo SDP. No kada vide da ce im uzeti primat, okrenut ce plocu.
Da ali i DF, ocigledno, vrlo lako ulece u zagrljaj SDA, kad god, i gdje god, se ukaze prilika
Isto tako, ovo za Hanku, ne bih bas rekao da je prenapuhana prica. Pricaj sa rajom, vidjet ces, da je Hanka vec okarakterisana kao velika mana DF.
Dobar PR, i jak marketinski iskorak, da sada ne ulazimo u pricu oko moralnih nacela i nepotizma, bi bilo kada bi Vajzovicka otisla, barem, u drugi plan.
-
oakville
#6546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je kumeHafis wrote:Pritisak urađa plodom evo već pa dvije decenije. Pritisnula EU ko Tuđman 1995 - s istim ciljem, istim učinkom.oakville wrote: A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.
Slab odgovor, kao i obično, neiskustvo čini svoje. Tuđman je pritisnuo u još nepovoljnijoj poziciji - s ciljem da malo napuni rupe u Hrvatskoj, što povlačenjem iz Posavine što iz Srednje Bosna. Eto EU da pripomogne cijelom procesu, u nastavcima. S EU pasošima, kao nekad Franjo s hrvatskim. Sve isto, s malim razlikama na prednjoj strani pasoša.
-
Hafis
#6547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
oakville wrote:Tako je kumeHafis wrote:Pritisak urađa plodom evo već pa dvije decenije. Pritisnula EU ko Tuđman 1995 - s istim ciljem, istim učinkom.oakville wrote: A to, a vidiš ja sam mislio na plan izgradnje magistralne rasvjete na putu Rotimlja - Hodovo. Sad mi je jasnije.
Što se tiče viza, ne znam kume, počelo je s IP fondovima zbog ''priče bez prestanka a ništa se ne dešava'', a ako se i VE naljuti, možda udare tamo gdje najviše boli, sve u ''cilju pritiska na političare''. Ne znam baš je dobro pouzdati se u takOvu strategiju.. Ne bih ni ja popuštao da sam u tako povoljnoj i obećavajućoj poziciji. Što kažeš gore, eto i DF-a pa ''idemo dalje pričati bez prestanka a ništa se ne dešava''
Čini mi se kume da si promašio podforum. Ali svejedno, ako bude kakav forumski kviz iz poznavanja razdoblja 1992. - 1995. bit ćeš jedan od mojih favoritaSlab odgovor, kao i obično, neiskustvo čini svoje. Tuđman je pritisnuo u još nepovoljnijoj poziciji - s ciljem da malo napuni rupe u Hrvatskoj, što povlačenjem iz Posavine što iz Srednje Bosna. Eto EU da pripomogne cijelom procesu, u nastavcima. S EU pasošima, kao nekad Franjo s hrvatskim. Sve isto, s malim razlikama na prednjoj strani pasoša.]
-
oakville
#6548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel to nemaš odgovora na tvrdnje za koje znaš da su tačne?
-
Hafis
#6549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema stvari na koje ja nemam odgovor, nego stvarno priča nema nikakve veze s ovom temom, pa mi se nekako glupo heklatioakville wrote:Jel to nemaš odgovora na tvrdnje za koje znaš da su tačne?
-
oakville
#6550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne uklapa ti se u nedostatak argumenata?Hafis wrote:Nema stvari na koje ja nemam odgovor, nego stvarno priča nema nikakve veze s ovom temom, pa mi se nekako glupo heklatioakville wrote:Jel to nemaš odgovora na tvrdnje za koje znaš da su tačne?