RUSIJA

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6526 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

pici wrote:Image

ovakve genijalce su drzali po gulagima kada se usprotive matici... inace napravio najace oruzje na planeti car bombu ilitiga Ivan i detonirana jednom na novoj zemlji i tamo vise trava ne raste... poslije zalagao se za nuklearno razoruzavanje pa ga razapese ko isusa, da nije bilo zapadnih kolega i medija i pritisaka nebi mu se za kosti znalo... rusi su daleko od demokratije isto ko i turki, diktatura mentalitet i to ti je... zaostatak od pedeset godina skoro je ne moguce nadoknadit... i takvi da mi bidnu uzor...NIKAD
Edvard Snovden? Zulijan Asanz?
insomnia78

#6527 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Poredis likove koji su pocinili veleizdaju sa ovim?
Stvarno?
Da su to uradili Rusima vec bi svjetlili iz zemlje :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Drvosjeca iz Dejcica

#6528 Re: RUSIJA

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:

ovakve genijalce su drzali po gulagima kada se usprotive matici... inace napravio najace oruzje na planeti car bombu ilitiga Ivan i detonirana jednom na novoj zemlji i tamo vise trava ne raste... poslije zalagao se za nuklearno razoruzavanje pa ga razapese ko isusa, da nije bilo zapadnih kolega i medija i pritisaka nebi mu se za kosti znalo... rusi su daleko od demokratije isto ko i turki, diktatura mentalitet i to ti je... zaostatak od pedeset godina skoro je ne moguce nadoknadit... i takvi da mi bidnu uzor...NIKAD
Nije baš za porediti, ovaj Rus istaknuti nuklerani fizičar, Snowden bivši zaposlenik CIA i po svim kriterijima "dezerter i izdajnik", Assange novinar. Da se razumijemo, cijenim ja i Snowdena i Assangea.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6529 Re: RUSIJA

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote:

e jebiga ti hakere poredisH sa genijalcem Sharovim il Solženjicinim... mislim bato drag si mi al stvarno visHe man se rusa jebat ih :izet:
sumirprimus

#6530 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

ili rokosovski, heroj rata
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6531 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nije baš za porediti, ovaj Rus istaknuti nuklerani fizičar, Snowden bivši zaposlenik CIA i po svim kriterijima "dezerter i izdajnik", Assange novinar. Da se razumijemo, cijenim ja i Snowdena i Assangea.
Poenta je da u super sile ne treba gledati kao na moralne uzore jer to nisu. Nego traziti sansu kako da sa njima pusemo u istu tikvu i dobijati za to nagradu.

@pici ovo je odgovor i za tebe.

Jebo Ruse, jebo Amerikance, jebo Turke, jebo Fince i Tunguze, jebo svako navijanje jer nije objektivno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6532 Re: RUSIJA

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Poenta je da u super sile ne treba gledati kao na moralne uzore jer to nisu. Nego traziti sansu kako da sa njima pusemo u istu tikvu i dobijati za to nagradu.

@pici ovo je odgovor i za tebe.

Jebo Ruse, jebo Amerikance, jebo Turke, jebo Fince i Tunguze, jebo svako navijanje jer nije objektivno.

dobron.Ba jebat ih sviju :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6533 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

pici wrote:

dobron.Ba jebat ih sviju :mrgreen:
Do jaja :evil:
Drvosjeca iz Dejcica

#6534 Re: RUSIJA

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Na žalost mi nismo u stanju ponašati se tako prema velikim silama, zavisimo od njih na razne načine. Volio bih i ja da je BiH toliko jaka da može biti nezavisnija od novca i političkog uticaja velikih sila ali realnost pokazuje suprotno. Dok god se budu pravili kipovi Putina i bude mahalo turskim, ruskim i američkim zastavama teško da ćemo ikad na zelenu ganu sići.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6535 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Poredis likove koji su pocinili veleizdaju sa ovim?
Stvarno?

Ovo cu te citirati na Turskoj, pa te ostavljam tamo hijenama hihihihih :P :evil:
insomnia78

#6536 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:Poredis likove koji su pocinili veleizdaju sa ovim?
Stvarno?

Ovo cu te citirati na Turskoj, pa te ostavljam tamo hijenama hihihihih :P :evil:
:D
Ja sam to isto tvrdio na temi o Turskoj kad smo raspravljali o tretmanu zarobljenih vojnika
Mada to ne treba mjesati sa lovom na neistomisljenike koji je usljedio poslije

sjedi 1

#6538 Re: RUSIJA

Post by sjedi 1 »

Živo me interesuje šta je ovaj prekookeanski šljam isplanirao glede ovog susreta Putin-Erdogan,kakav li će odgovor uslijedeiti(vjerovatno krvav) :(
vivaldi

#6539 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

poslje 50 godina rooskies otvorili prvu fabriku poluprovodnika - cijena 900 milki jura.

http://www.angstrem-t.com/
Avetinho

#6540 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

sjedi 1 wrote:Živo me interesuje šta je ovaj prekookeanski šljam isplanirao glede ovog susreta Putin-Erdogan,kakav li će odgovor uslijedeiti(vjerovatno krvav) :(
Jos jedno sranje u Ruandi.
MMM1977

#6541 Re: RUSIJA

Post by MMM1977 »

Da li je Erdogan šta priupitao za nas na ovom sastanku sa Putinom? Jer ipak, mi smo mu ostavljeni u amanet...

[emoji60]
Challenger__

#6542 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

- Samo za muzičke sladokusce, pod uslovom da nisu od onih tugaljivh nesretnika koje strah od tuđeg i nepoznatog ne lišava okeana "tuđih" ljepota:

Dugo sam tražio ovu izvedbu. Po mom mišljenju najubjedljivija izvedba ikad.
Altair_SA

#6543 Re: RUSIJA

Post by Altair_SA »

Dobra, kad mi se sere pustim na mom iPhoneu, i kenjam bolje, ova i ona vlaska Boze vdepra, jaka je konkurencija :lol:
Rostiljdzija

#6544 Re: RUSIJA

Post by Rostiljdzija »

Challenger__ wrote:- Samo za muzičke sladokusce, pod uslovom da nisu od onih tugaljivh nesretnika koje strah od tuđeg i nepoznatog ne lišava okeana "tuđih" ljepota:

Superiorna himna, remek djelo, cista umjetnost.
Co0l

#6545 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Ovo je Himna,sve ostale su himnice:

:bih:
Challenger__

#6546 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Rostiljdzija wrote:
Challenger__ wrote:- Samo za muzičke sladokusce, pod uslovom da nisu od onih tugaljivh nesretnika koje strah od tuđeg i nepoznatog ne lišava okeana "tuđih" ljepota:

Superiorna himna, remek djelo, cista umjetnost.
- Prije četiri godine sam otvorio ovu temu i ruska himna je dobila najviše glasova. Himne su veliki muzički izazov, kako za stvaraoce, tako za države. Uz rusku himnu, posebno bih ih izdvojio himne GB, Njemačke, USA i Indije jer mislim da predstavljaju prava mala muzička remek-djela:

2. Velika Britanija

3. Njemačka himna, po muzici Jozefa Hajdna (Joseph Hayden), komponovana daleke 1797. godine

4. himna USA

5. himna Indije

_______

Isto tako, bez obzira na sličnosti sa poljskom himnom, mišljenja sam da je himna "Hej Sloveni" bila vrlo, vrlo kvalitetna. Evo je kao lajt-motiv slovenačkog Laibacha:

Challenger__

#6547 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Toliko sa ovom muzičkom digresijom.

_____
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6548 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Meni licno ova:

P.S. Ne znam kako si u listi najljepsih himni izostavio himnu DDR-a.
Pedja123

#6549 Re: RUSIJA

Post by Pedja123 »

Hadzi Lojo

#6550 Re: RUSIJA

Post by Hadzi Lojo »

Nadjoh da Rusi zele objaviti informaciju u vezi 11 septebra, navodno po njihovom tornjevi su sruseni iznutra!

https://www.youtube.com/watch?v=h9MBi-W-JtI

https://www.youtube.com/watch?v=IYUYya6bPGw
Post Reply