Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tabijat wrote:Ne znam ima li posebna tema za Moju Tv.
Na 50" LCD Tvu, 4k, negledljivo.
Ne očekujem naravno neki šiz od kvalitete i 4k rezoluciju - znam da je 1920x1080, ali ovo je uporedivo s camom iz kina. na nokiji iz 2005. Preloše.
Pošto je ovo drugi stb, da ne bi razvlačila kablove po kući povezano je onim čudom što se utakne u utičnicu. Jel moguće da je do toga? Ima li ikakvog lijeka? Trenutno je fakat negledljivo, pikselizacija, boje, oštrina, sve skupa.
Još se je slika u zadnje vrijeme i popravila
Donaplati za HD paket, Arene su solidne sada, Hayat i Al Jazzera, FOX ima solidnu sliku, i ako ide na niskoj rezoluciji.
Domaći kanali katastrofa.
Ma ne dam im ništa više, ako je to to, i ono im normalno, otkazat ću je totalno.
Samo me interesuje da nije zato što je internet povezan preko utičnice, ili da nije loše postavljeno na samom STB-u.
allem_77 wrote:Neće ni pustiti. Možda svaka treća ili četvrta bude 4g? Barem je tako u mojoj okolini slučaj? Od 4 BS, jedna je 4g.
U Visokom je sve i jedna 4G, koja je imala 3G ima i 4G, a sve su imale 3G, okolna naselja također. Ja nisam vidio H+ na mobitelu ne pamtim(osim prilikom poziva).
Tabijat wrote:Ne znam ima li posebna tema za Moju Tv.
Na 50" LCD Tvu, 4k, negledljivo.
Ne očekujem naravno neki šiz od kvalitete i 4k rezoluciju - znam da je 1920x1080, ali ovo je uporedivo s camom iz kina. na nokiji iz 2005. Preloše.
Pošto je ovo drugi stb, da ne bi razvlačila kablove po kući povezano je onim čudom što se utakne u utičnicu. Jel moguće da je do toga? Ima li ikakvog lijeka? Trenutno je fakat negledljivo, pikselizacija, boje, oštrina, sve skupa.
de ti malo pogledaj postavke slike na svom TV-u,potrazi malo na netu, vrlo vjerovatno da ti zbog toga ne valja slika. Ima kanala tipa OSM, Visoko i još par lokalnih gdje nema pomoći, ali ti mi nisu ni bitni, ostali kanali barem kod mene je slika sasvim dobra na SD kanalima , na HD kanalima pogotovo
BH Telecom će pustiti testni 5G za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, najavljeno je danas na press konferenciji ove dvije organizacije.
"BH Telecom će u okviru 25. SFF-a pustiti testnu 5G mrežu za vrijeme trajanja ovog festivala", rečeno je.
Kako je kazao v. d. direktora BH Telecoma Sedin Kahriman, ovo je samo jedan od noviteta koji će biti prezentiran u okviru SFF-a.
"Mi smo ove godine krenuli sa uvođenjem 4G+ mreže. Za vrijeme trajanja ovog festivala pustit ćemo i testni signal 5G mreže kako bi se on koristio u komercijalne ili poslovne svrhe", kazao je Kahriman, najavivši i mnoge druge sadržaje koje je BH Telecom pripremio za vrijeme trajanja SFF-A.
ja iskreno nemam 5G TELEFON , Ko ima vjerojatno će test biti u okviru nekih drugih stvari.
BH Telecom će pustiti testni 5G za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, najavljeno je danas na press konferenciji ove dvije organizacije.
"BH Telecom će u okviru 25. SFF-a pustiti testnu 5G mrežu za vrijeme trajanja ovog festivala", rečeno je.
Kako je kazao v. d. direktora BH Telecoma Sedin Kahriman, ovo je samo jedan od noviteta koji će biti prezentiran u okviru SFF-a.
"Mi smo ove godine krenuli sa uvođenjem 4G+ mreže. Za vrijeme trajanja ovog festivala pustit ćemo i testni signal 5G mreže kako bi se on koristio u komercijalne ili poslovne svrhe", kazao je Kahriman, najavivši i mnoge druge sadržaje koje je BH Telecom pripremio za vrijeme trajanja SFF-A.
ja iskreno nemam 5G TELEFON , Ko ima vjerojatno će test biti u okviru nekih drugih stvari.
Kako uopste testirati tu 5G mrezu kad uredjaji jos nisu siroko zastupljeni?
Meni se cini ko ono ja cu sad nesto bubnut, a vi dokazite da nije tako.
Mogli su reci da eksperimentalno pustaju i 6G tehnologiju.
Ne trebam guglati. Naravno da postoje uređaji. Jasno je. Ali koliko su zastupljeni, da bi vijest o testnom pustanju 5G signala imala uopste smisla?
kao npr. vijest da je otvorena brza punionica za tesla automobile.
Ima ih koliko? 2-3 u BiH?
Informacija jeste, ali da je sad to neka vijest i uspjeh, nije jer je potpuno besmisleno u kontekstu trzista.
Nemojte me pogresno shvatiti. Nije ovo pljuvanje, nego mi smjesno.
Cuo sam da nakon isteka garancije mogu traziti da besplatno otkljucaju telefon za sve mreze. Je l se taj zahtjev podnosi u bht poslovnici ili u servisu i koliko se ceka?
drug_profi wrote:Ne trebam guglati. Naravno da postoje uređaji. Jasno je. Ali koliko su zastupljeni, da bi vijest o testnom pustanju 5G signala imala uopste smisla?
kao npr. vijest da je otvorena brza punionica za tesla automobile.
Ima ih koliko? 2-3 u BiH?
Informacija jeste, ali da je sad to neka vijest i uspjeh, nije jer je potpuno besmisleno u kontekstu trzista.
Nemojte me pogresno shvatiti. Nije ovo pljuvanje, nego mi smjesno.
Prvo da naglasim da nemam pojma kako će sve to izgledati. Ako sam dobro shvatio, samo taj dio oko pozorišta će biti pokriven. Možda i BH Telecom obezbjedi neku opremu za posjetioce. Možda bude i neki BH Telecom štand gdje će se moći probati i testirati. Ne uvodi Telecom 5G. Ovo je samo demonstracija spremnosti da se ide u tom smjeru kada za to dođe vrijeme. Koliko vidim, do kraja godine je planirano da se na tržištu nađe nekoliko modela mobitela sa 5G.
S obzirom da smo nedavno bili 100 i neki ovo je odlican napredak. Da su i ona druga dva telekoma brzi ko BHT vec bi bili u top 20 a mozda bi i HR skinuli sa trona kao najbolje plasiranu ex-yu zemlju.
fusion_ba wrote:Cuo sam da nakon isteka garancije mogu traziti da besplatno otkljucaju telefon za sve mreze. Je l se taj zahtjev podnosi u bht poslovnici ili u servisu i koliko se ceka?
U poslovnici. Dobiješ kod na email u roku par dana, bar je u mene bilo tako.
kakva je situacija sa internetom u inostranstvu. nasao sam neke travel pakete, ali mi se cijene nimalo ne svidjaju, 12 feninga MB, pozivi me ne zanimaju. na kraju cu uzeti karticu u zemlji u kojoj budem kao sto radim uvijek. ali me zanima da li ima neka opcija za koju ne znam?