hajmo detalji, mirza, ing, dr. help vicite
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
made_in_sarajevo
#65176 Re: BHTelecom All About
- arnes_king
#65177 Re: BHTelecom All About
I ja to cekammade_in_sarajevo wrote:hajmo detalji, mirza, ing, dr. help vicite
Ovo mi se cini bas extra, samo eto jos dok vidimo detalje i pristupacnost
-
mulderm
#65178 Re: BHTelecom All About
Wireless box gateway je Fritzbox 7490arnes_king wrote:I ja to cekammade_in_sarajevo wrote:hajmo detalji, mirza, ing, dr. help vicite
-
channel10
#65179 Re: BHTelecom All About
Upravo sve zavrsio. Sva procedura trajala 6-7 dana.Hyperthalamus wrote:Platis dugovanja koja postoje u tom momentu kad zatrazis potvrdu...to oni vide u sistemu i isprintaju ti taj racun koji platis na licu mjesta....a kad ti jave da je gotova potvrda i da mozes doci po nju uz potvrdu ces dobiti opet racun za te dane koje si koristio uslugu dok si cekao potvrdu....i opet nakon toga svega ce ti doci racun za koristenje od momenta kad su ti dali potvrdu u ruke pa sve do momenta kad je broj prenesen na drugu mrezu (ali njega ces dobiti naknadno postom ili elektronski, zavisno kako si do sada primao racune). Poenta je da mozes otici bilo kada podnijeti zahtjev za prijenos broja, ali ne prije 1.7. (Jer ti tada istice ugovor u mtelu) i da prethodno moras pribaviti potvrdu od mtela da nemas dugovanja.channel10 wrote:Ne mogu platiti sva dugovanja, ako obracunski istice prvog i necu dobiti taj racun do 10-15. u tom mjesecu. Nekad davno su mi rekli (ali nisam sto posto siguran, pa zato i pitam) da se moze zatraziti prijenos broja tri dana prije isteka roka ugovora i da se dobije taj papir odmah, a racun ce doci kad i dolazi obicno.Hyperthalamus wrote:Odes u mtel, platis sva dugovanja koja imas i zatrazis potvrdu o nepostojanju dugovanja. Potvrda je gotova za najvise 3 dana, kad je dobijes odes na salter bht sa potvrdom i kazes hocu da prenesem broj kod vas, das im potvrdu.....sve ostalo oni obave.
P.S. to sto tebi racun dolazi 10-15 u mjesecu na adresu njih ne interesuje, oni hoce da ti njima platis taj racun onog momenta kad zatrazis potvrdu, jer oni to smatraju raskidom ugovora, a u tom slucaju sva dugovanja dolaze na naplatu odmah.
Moj ti je savjet da odes 8.7. na salter mtel-a i zatrazis potvrdu, tad ce sigurno imati racune za 6 mjesec u sistemu koji ti mogu isprintati da platis, pa ces onda kroz cca 3 dana doci po potvrdu i uz nju ces dobiti racun za 10-tak dana 7 mjeseca koji ces platiti i tek onda sa potvrdom ides u bhtelecom....ostalo je lako.
Moze li neko napisati kako se najlakse vrsi provjera stanja kod.postpaid korisnika, posto sam zaboravio kako se provjerava nakon ovih 4-5 godina na mtelu?
- Cossack
#65180 Re: BHTelecom All About
Ja pošaljem prazan SMS na 0611101.
-
channel10
#65181 Re: BHTelecom All About
HvalaCossack wrote:Ja pošaljem prazan SMS na 0611101.
Mislio sam da nema neka aplikacija kojom na jedan klik dobijes stanje racuna, ali moze i ovako.
- escobar__
#65182 Re: BHTelecom All About
Imaju app (zove se Stanje računa) koji je smeće kao i manje-više sve ostale njihove aplikacije u Prodavnici ali mislim da je korisnija od slanja SMS poruke.
Najbolji uvid imaš kad se uloguješ na bhmobile.bhtelecom.ba.
- fusion_ba
#65183 Re: BHTelecom All About
Fali im aplikacija poput moj mtel
- escobar__
#65184 Re: BHTelecom All About
Da, i to aplikacija koja će objedinit sve te servise koje nude, a ne da za svaku uslugu imaš poseban app.
Također, ključno je da aplikacije budu funkcionalne, a ne kao ova Stanje računa gdje si malo-malo pa izlogovan bez nekog posebnog razloga.
Također, ključno je da aplikacije budu funkcionalne, a ne kao ova Stanje računa gdje si malo-malo pa izlogovan bez nekog posebnog razloga.
-
primitivno
#65185 Re: BHTelecom All About
Ima li neko raspolozen da mi pomogne sa internetom imam problem , blica mi dsl lampica na zte h108l ruteru, ne moze da dobije ip adresu
- Benq
#65186 Re: BHTelecom All About
Ovo ti je nesto poput VIP-ove cuvarkuce, imas klipove na youtube.arnes_king wrote: I ja to cekam
-
mulderm
#65187 Re: BHTelecom All About
Problem je na parici. Modem se ne moze sinhronizirati. Provjeri kabl izmedju telefonske uticnice i modema, ako je sve uredu . Moras prijaviti smetnju na 1444primitivno wrote:Ima li neko raspolozen da mi pomogne sa internetom imam problem , blica mi dsl lampica na zte h108l ruteru, ne moze da dobije ip adresu
-
sencobih
#65189 Re: BHTelecom All About
što je smeće? ima stanje računa, interneta, trenutni listing svega , listing prošlog mjeseca, šta još treba da ima?escobar__ wrote:Imaju app (zove se Stanje računa) koji je smeće kao i manje-više sve ostale njihove aplikacije u Prodavnici ali mislim da je korisnija od slanja SMS poruke.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#65190 Re: BHTelecom All About
Što se jučer nije stiglo danas se nastavlja... Idemo krajina
Idemo 4G u Cazinu do vikenda 
Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 16.07.2019
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na širenju 4G mreže, dana 16.07.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih baznih stanica: Avaz Twist Tower, Stednje RTV mikro (RD Sarajevo), Kotor Varoš, Kamensko, TKC Banja Luka (RD Zenica), BKC Tuzla, Moluhe, Tišinaj, Vukovine, Cerik Hrgovi, TKC Gradačac, Međeđa, Rašljani, Humke (RD Tuzla), Topovina Stolac, Tromeđa, Sitomir, Radovan, Ljubuški, Kukovac, Varvara mikro (RD Mostar), Cazin, Rudice, Krčana Džamija, Cazin Centar, MBS1 Čavkunović, Urge, Veliki Badić, Bućevci, Visibaba, Velika Kladuša (RD Bihać). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju.
Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 16.07.2019
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na širenju 4G mreže, dana 16.07.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih baznih stanica: Avaz Twist Tower, Stednje RTV mikro (RD Sarajevo), Kotor Varoš, Kamensko, TKC Banja Luka (RD Zenica), BKC Tuzla, Moluhe, Tišinaj, Vukovine, Cerik Hrgovi, TKC Gradačac, Međeđa, Rašljani, Humke (RD Tuzla), Topovina Stolac, Tromeđa, Sitomir, Radovan, Ljubuški, Kukovac, Varvara mikro (RD Mostar), Cazin, Rudice, Krčana Džamija, Cazin Centar, MBS1 Čavkunović, Urge, Veliki Badić, Bućevci, Visibaba, Velika Kladuša (RD Bihać). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju.
-
Tabijat
#65191 Re: BHTelecom All About
Ne znam ima li posebna tema za Moju Tv.
Na 50" LCD Tvu, 4k, negledljivo.
Ne očekujem naravno neki šiz od kvalitete i 4k rezoluciju - znam da je 1920x1080, ali ovo je uporedivo s camom iz kina. na nokiji iz 2005. Preloše.
Pošto je ovo drugi stb, da ne bi razvlačila kablove po kući povezano je onim čudom što se utakne u utičnicu. Jel moguće da je do toga? Ima li ikakvog lijeka? Trenutno je fakat negledljivo, pikselizacija, boje, oštrina, sve skupa.
Ne očekujem naravno neki šiz od kvalitete i 4k rezoluciju - znam da je 1920x1080, ali ovo je uporedivo s camom iz kina. na nokiji iz 2005. Preloše.
Pošto je ovo drugi stb, da ne bi razvlačila kablove po kući povezano je onim čudom što se utakne u utičnicu. Jel moguće da je do toga? Ima li ikakvog lijeka? Trenutno je fakat negledljivo, pikselizacija, boje, oštrina, sve skupa.
- dadoka84
#65192 Re: BHTelecom All About
Za stanje računa
*110#
pa onda br 1 i stigne info push porukom.
*110#
pa onda br 1 i stigne info push porukom.
-
prelivoda
#65193 Re: BHTelecom All About
Još se je slika u zadnje vrijeme i popravilaTabijat wrote:Ne znam ima li posebna tema za Moju Tv.
Donaplati za HD paket, Arene su solidne sada, Hayat i Al Jazzera, FOX ima solidnu sliku, i ako ide na niskoj rezoluciji.
Domaći kanali katastrofa.
-
jarobot
#65194 Re: BHTelecom All About
Pretjeruješ.escobar__ wrote:Imaju app (zove se Stanje računa) koji je smeće kao i manje-više sve ostale njihove aplikacije u Prodavnici ali mislim da je korisnija od slanja SMS poruke.
Aplikacija ima sve i ovomjesečnu potrošnju, prošlomjesečnu potrošnju potrošnju interneta.
Ne znam šta više treba .
Upravi sad pregledao i sve radi.
Svaka stavka detaljno izbaci popis poziva i konekcije
-
mulderm
#65195 Re: BHTelecom All About
Postavljaju se nove BS ali se na većini za koje ja znam da su postavljene nije puštena 4G mrežaMehemed wrote:Što se jučer nije stiglo danas se nastavlja... Idemo krajinaIdemo 4G u Cazinu do vikenda
- Cossack
#65196 Re: BHTelecom All About
Zato kada puste...mulderm wrote:
Postavljaju se nove BS ali se na većini za koje ja znam da su postavljene nije puštena 4G mreža
-
prelivoda
#65197 Re: BHTelecom All About
Trenutno nema 4G signala u centru Cazina. Prije neki dan sam hvatao signal, mislim da je sa repetitora Vrelo.Cossack wrote:Zato kada puste...mulderm wrote:
Postavljaju se nove BS ali se na većini za koje ja znam da su postavljene nije puštena 4G mreža![]()
-
allem_77
#65198 Re: BHTelecom All About
Neće ni pustiti. Možda svaka treća ili četvrta bude 4g? Barem je tako u mojoj okolini slučaj? Od 4 BS, jedna je 4g.mulderm wrote:Postavljaju se nove BS ali se na većini za koje ja znam da su postavljene nije puštena 4G mrežaMehemed wrote:Što se jučer nije stiglo danas se nastavlja... Idemo krajinaIdemo 4G u Cazinu do vikenda
-
The BEN10
#65199 Re: BHTelecom All About
BRAVO!!!
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... f-a/344328
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... f-a/344328
BH Telecom će pustiti testni 5G za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, najavljeno je danas na press konferenciji ove dvije organizacije.
"BH Telecom će u okviru 25. SFF-a pustiti testnu 5G mrežu za vrijeme trajanja ovog festivala", rečeno je.
Kako je kazao v. d. direktora BH Telecoma Sedin Kahriman, ovo je samo jedan od noviteta koji će biti prezentiran u okviru SFF-a.
"Mi smo ove godine krenuli sa uvođenjem 4G+ mreže. Za vrijeme trajanja ovog festivala pustit ćemo i testni signal 5G mreže kako bi se on koristio u komercijalne ili poslovne svrhe", kazao je Kahriman, najavivši i mnoge druge sadržaje koje je BH Telecom pripremio za vrijeme trajanja SFF-A.
- escobar__
#65200 Re: BHTelecom All About
Razvališe ljudi tržište.